|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Od ligowej przeciętności oddzielał nas kurek z pieniędzmi z Myślenic i najlepsi ligowcy, których kupowaliśmy sobie wedle uznania. Te czasy się skończyły i prędko nie wrócą.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Od ligowej przeciętności w czasach po Cupiale. Zawsze w tym okresie mieliśmy kilku ponadprzeciętnych zawodników (Wisła z Wolskim Czy Carlitosem czy Brlekiem czy jeszcze kilkoma była naprawdę dużo mocniejszą drużyną), którzy oddzielali nas od przeciętności. Dzisiaj takich nie mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Uprzedzę teraz fanatyków, którzy się wyłonią, by powiedzieć, że Kuba jest takim piłkarzem. Wszedł na ok. 15 minut i miał z 2 kontakty z piłką. No, wiem że krótko, ale po takim występie wcale nie dziwię się że wchodzi na końcówki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Prawda jest taka że gdyby nasz trener nie nazywałby się Peter H tylko Stanisław Levy, Ojrzyński, czy Bartoszek to większość aktualnych obrońców trenera pisałaby o braku stylu, polskiej myśli szkoleniowej, nie kreowaniu sytuacji, braku strzałów, wytykałaby siermiężną grę na pałę, byle nie stracić, i brak szumnie zapowiadanego gegenpressingu, wprowadzanie Medveda (po co
Bo tak szczerze ktoś powie: ale to, ale tamto. A ja powiem.. ale ch..ja grają. Przecież gdyby pokazać komuś z zewnątrz ostatni mecz w Wawie, czy kilka poprzednich (np. derby), to żadnej ręki niemieckiego geniusza w nim nie widać... Jak ktoś przeleżał w śpiączce kilka miesięcy to mógłby pomyśleć że trenerem dalej jest Skowronek. Przypominam że średnia Hyballi dalej leci na łeb i w tej chwili jest już chyba na poziomie średniej Stolarczyka, a więc niższym niż Skowronka. Wiem, inny skład, inna ilość meczów, ale mówimy o sytuacji tu i teraz. Mecz z elką to dla mnie zarówno pod kątem wypowiedzi kibiców na forum, trenerów, piłkarzy, jak i samego meczu takie trochę żałosne liczenie na taryfę ulgową i teatrzyk z grą na remis. Dla Wisełki punkcik, dla Legii szpaler, mecz przyjaźni. W kontekście kolejek cudów i ostatnich zwycięstw Stali oraz Podbeskidzia taki wynik wcale nie dziwi. Chyba nikt nie wierzy w to że sportowo Stal jest lepsza niż Pogoń i Lech Na koniec, Wisła potrzebuje nie tyle trenera co pionu sportowego! Jeśli nie będzie w klubie takich ludzi jak Junco, Kiko, czy choćby Kuźba, to na sto procent wymieni stryjek siekierkę na kijek i zamiast Medveda dostaniemy kolejnego "Beto", a zamiast Lisa kolejnego "Pawełka". A z tego wyników nie wyczaruje nikt. Piszecie Mlynski, Sobol. Żeby nie skończyło się jak z Medvedem i Saviciem, super kocurem z Austrii. Pamiętam jak specjaliści na forum przekonywali mnie jako to kozak i że się nie znam. Dopóki nie będzie jakoścowych transferów to nie ma sensu zatrudniać "Joachima Loewa czy Kloppa dla ubogich" tylko trzeba specjalisty od rzeźbienia w guano typu Bartoszek czy Ojrzyński. Bo nie zatrudnia się najlepszego stolarza/rzeźbiarza w mieście do wystrugana czegoś o stopniu skomplikowania maczugi. Jeszcze raz: nie uważam że Hyballe powinno się zwolnić ale myślę że facet sam poprosi o rozwiązanie umowy. Jestem przekonany że klub już szuka nie tylko nowych piłkarzy, ale i trenera.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 02.05.2021 o godz. 09:09.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|