The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2021, 13:37
Od ligowej przeciętności oddzielał nas kurek z pieniędzmi z Myślenic i najlepsi ligowcy, których kupowaliśmy sobie wedle uznania. Te czasy się skończyły i prędko nie wrócą.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.05.2021, 16:05
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Od ligowej przeciętności oddzielał nas kurek z pieniędzmi z Myślenic i najlepsi ligowcy, których kupowaliśmy sobie wedle uznania. Te czasy się skończyły i prędko nie wrócą.
Od ligowej przeciętności w czasach po Cupiale. Zawsze w tym okresie mieliśmy kilku ponadprzeciętnych zawodników (Wisła z Wolskim Czy Carlitosem czy Brlekiem czy jeszcze kilkoma była naprawdę dużo mocniejszą drużyną), którzy oddzielali nas od przeciętności. Dzisiaj takich nie mamy.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.05.2021, 16:21
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Od ligowej przeciętności w czasach po Cupiale. Zawsze w tym okresie mieliśmy kilku ponadprzeciętnych zawodników (Wisła z Wolskim Czy Carlitosem czy Brlekiem czy jeszcze kilkoma była naprawdę dużo mocniejszą drużyną), którzy oddzielali nas od przeciętności. Dzisiaj takich nie mamy.
Uprzedzę teraz fanatyków, którzy się wyłonią, by powiedzieć, że Kuba jest takim piłkarzem. Wszedł na ok. 15 minut i miał z 2 kontakty z piłką. No, wiem że krótko, ale po takim występie wcale nie dziwię się że wchodzi na końcówki...
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 02.05.2021, 09:05
Prawda jest taka że gdyby nasz trener nie nazywałby się Peter H tylko Stanisław Levy, Ojrzyński, czy Bartoszek to większość aktualnych obrońców trenera pisałaby o braku stylu, polskiej myśli szkoleniowej, nie kreowaniu sytuacji, braku strzałów, wytykałaby siermiężną grę na pałę, byle nie stracić, i brak szumnie zapowiadanego gegenpressingu, wprowadzanie Medveda (po co?), brak gry Kuby...

Bo tak szczerze ktoś powie: ale to, ale tamto. A ja powiem.. ale ch..ja grają. Przecież gdyby pokazać komuś z zewnątrz ostatni mecz w Wawie, czy kilka poprzednich (np. derby), to żadnej ręki niemieckiego geniusza w nim nie widać... Jak ktoś przeleżał w śpiączce kilka miesięcy to mógłby pomyśleć że trenerem dalej jest Skowronek. Przypominam że średnia Hyballi dalej leci na łeb i w tej chwili jest już chyba na poziomie średniej Stolarczyka, a więc niższym niż Skowronka. Wiem, inny skład, inna ilość meczów, ale mówimy o sytuacji tu i teraz.

Mecz z elką to dla mnie zarówno pod kątem wypowiedzi kibiców na forum, trenerów, piłkarzy, jak i samego meczu takie trochę żałosne liczenie na taryfę ulgową i teatrzyk z grą na remis. Dla Wisełki punkcik, dla Legii szpaler, mecz przyjaźni. W kontekście kolejek cudów i ostatnich zwycięstw Stali oraz Podbeskidzia taki wynik wcale nie dziwi. Chyba nikt nie wierzy w to że sportowo Stal jest lepsza niż Pogoń i Lech Przypominam że dopiero co ograła obie te drużyny. W naszej półamatorskiej lidze kolejki cudów to norma.

Na koniec, Wisła potrzebuje nie tyle trenera co pionu sportowego! Jeśli nie będzie w klubie takich ludzi jak Junco, Kiko, czy choćby Kuźba, to na sto procent wymieni stryjek siekierkę na kijek i zamiast Medveda dostaniemy kolejnego "Beto", a zamiast Lisa kolejnego "Pawełka". A z tego wyników nie wyczaruje nikt. Piszecie Mlynski, Sobol. Żeby nie skończyło się jak z Medvedem i Saviciem, super kocurem z Austrii. Pamiętam jak specjaliści na forum przekonywali mnie jako to kozak i że się nie znam. Dopóki nie będzie jakoścowych transferów to nie ma sensu zatrudniać "Joachima Loewa czy Kloppa dla ubogich" tylko trzeba specjalisty od rzeźbienia w guano typu Bartoszek czy Ojrzyński. Bo nie zatrudnia się najlepszego stolarza/rzeźbiarza w mieście do wystrugana czegoś o stopniu skomplikowania maczugi.

Jeszcze raz: nie uważam że Hyballe powinno się zwolnić ale myślę że facet sam poprosi o rozwiązanie umowy. Jestem przekonany że klub już szuka nie tylko nowych piłkarzy, ale i trenera.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 02.05.2021 o godz. 09:09.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów