|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wierzysz w to co piszesz? Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)? btw Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 13:10.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Tutaj jest rola zarządu, aby znaleźć przyczynę tego zjazdu. Mogą przecież zażądać raportu nt. spadających statystyk stricte biegowych od trenera, który się będzie musiał po prostu z tego wytłumaczyć. Jeżeli nie potrafi dozować obciążeń i daje im nieustannie w palnik, to jest atrapą a nie trenerem (już nawet nie chcę snuć teorii o tym, że Hyballa najzwyczajniej w świecie mści się na piłkarzach za słabe wyniki wpier*****em na treningach). edit: do tego pamiętajmy, że na każdym treningu jest obecny Kuba i widzi wiele rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.04.2021 o godz. 13:16.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Grają bo nie ma alternatywy, to sprawiło że poczuli się mocni. A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To chciałeś napisać? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Decydująca była kontuzja Plewki który trzymał defensywę jak go brakło i każda strata w przodzie to potencjalny gol dla przeciwnika, nie ma odpowiedzialnego za farfocle w obronie. W każdej chwili któryś obrońca może popełnić przecież błąd. A jak nie obrońca to bramkarz. I wysiłek tych w przodzie idzie się paść, a jak wiadomo skutecznością nasza formacja ofensywna nie grzeszy. Czy opie...dalanie się zamiast grania to jest "intryga" "foch" czy "złośliwość" mam głęboko w dupie. Wiem jedno że winny takiej postawy nie jest Trener. A już na pewno nie w pierwszym rzędzie. Można oczywiście naiwnie wierzyć, że sabotowanie gry na szkodę własnej drużyny jest niemożliwe, ale ja twierdzę, że niemożliwe jest tylko parasol w dupie otworzyć... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli takie są fakty i umowy mają dotychczasowe wysokości to po pierwsze. Ktoś w klubie upadł na głowę, a po drugie ich aktualna postawa jest koronnym dowodem, że na umowy nie zasługują. To teraz.
A w takim razie Hyballa nie pasuje do ich ulubionego modelu, o nic nie gramy bo nas nie stać więc po co się męczyć... jak to było w ostatnich latach ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Nie wiem skąd masz takie informacje, na obecną chwilę wszystko zależy od tego czy Hyballa zostanie na nowy sezon. Nikt nie jest jeszcze niczego pewny.
Tu z przymrużeniem oka jak Hyballa obraża piłkarzy ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 23.04.2021 o godz. 07:36.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny. Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał. A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci ![]() Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 14:53.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
Ja jestem przekonany, że mamy tutaj jakąś reakcję łańcuchową - zła motywacja/nastawienie paru zawodników - wkurzenie Hyballi i zbyt duza agresja - dalsza demotywacja - dalszy wkurzenie itd. i w rezultacie trener jest coraz dalej od druzyny. Brakuje gdzieś w tym wszystkim szansy na zastopowanie tego i świeżego startu. Albo raczej widać, ale w dość ekstremalnych wymiarach, vide zmiana trenera albo "wielka czystka" zawodników. A jak dla mnie ani jedno ani drugie nie zadziała samotnie. Zauważ, że nikt tutaj teraz nie pisał o żadnym sabotażu. Mówimy o demotywacji, złej atmosferze, a to może czasem wyjść od jednego w miare silnego w szatni człowieka i w efekcie przełożyć się na całą resztę. I nie chodzi o to, że wychodzą na mecz z chęcią jego przegrania albo zrobienia komuś na złość. Po prostu nie mają tego "ekstra" czegoś, co daje dodatkowego kopa i sprawia, że można grać ponad "normę"
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 22.04.2021 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak zgadzam się, to była reakcja łańcuchowa i doszło do tego co mamy teraz, czyli niby gramy a hooja gramy. Nie zgadzam się na zwalenie wprost winy na konkretnych piłkarzy bo: Jeśli trener jest dobrym trenerem to widzi takie rzeczy i od razu niechlujów goni na trybuny. Wywalił juz przecież sporo kopaczy po błędach. A tutaj miałby być ślepy? I to od ilu kolejek? Przecież Sadlok i Burliga graja cały czas! I do tej pory trener nie zorientował się? O takich "mędrcach" mówi się cytujac klasyka - "był mędrzec co nie wiedział, że ma na dupie przedział". Dlatego nie kupuje takiego gadania. Ale tak - sperdoliły się wg mnie 2 rzeczy 1. Za mocno docisnął Hyballa fizycznie piłkarzy 2. Stracił zaufanie części piłkarzy jak przekroczył granicę wytykania błedów na rzecz gnojenia. To z kolei moje przypuszczenia. I niekoniecznie tymi najbardziej w....ionymi na trenera są Sadlok i Burliga wg mnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie pisałem nic o "intrygach". Pisałem tylko, że niechlujstwo i brak motywacji piłkarzy, którzy nie mają realnej konkurencji może rozłożyć wysiłki całej drużyny. Czy świadczy to jakimkolwiek stopniu o warsztacie trenera? Że nie potrafi ich zmotywować? Nie wiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|