The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2021, 13:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba że oni nie są pod formą tylko sabotują. I podburzają innych, a tych co na to nie idą traktują jak Sadlok Radakovica.
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Wierzysz w to co piszesz?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 13:10.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.04.2021, 13:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYVH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?
Zjazd fizyczny zauważa chyba każdy kibic Wisły, który oglądał nasze mecze z ostatnich dwóch miesięcy.

Tutaj jest rola zarządu, aby znaleźć przyczynę tego zjazdu. Mogą przecież zażądać raportu nt. spadających statystyk stricte biegowych od trenera, który się będzie musiał po prostu z tego wytłumaczyć. Jeżeli nie potrafi dozować obciążeń i daje im nieustannie w palnik, to jest atrapą a nie trenerem (już nawet nie chcę snuć teorii o tym, że Hyballa najzwyczajniej w świecie mści się na piłkarzach za słabe wyniki wpier*****em na treningach).

edit: do tego pamiętajmy, że na każdym treningu jest obecny Kuba i widzi wiele rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.04.2021 o godz. 13:16.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2021, 14:29

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

Grają bo nie ma alternatywy, to sprawiło że poczuli się mocni.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:37
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 19:13
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
Chyba nie rozumiesz podstawowych spraw. Jeżeli taki Sadlok czy Burliga po rozegraniu kilku niezłych spotkań na początku rundy dowiedzieli się, że mimo tego, że zrobili wyjątek i zagrali tak jak powinni nie dostaną nowej umowy to się zaczęło. Udawanie gry mają po tylu latach w ekstraklasie opanowane do perfekcji. To jak wyglądała pierwsza połowa i początek drugiej w Bielsku nie mogło wynikać z żadnych innych przyczyn jak tylko olewania obowiązków. Kozłem ofiarnym został Mawutor, a ci co najbardziej dali dupy zaczęli go bronić i pieprzyć za przeproszeniem o szacunku. Jakim prawem jeden z drugim opowiada co się dzieje w szatni i jeszcze płacze ze czuje się obrażany publicznie. Kabaret.

Decydująca była kontuzja Plewki który trzymał defensywę jak go brakło i każda strata w przodzie to potencjalny gol dla przeciwnika, nie ma odpowiedzialnego za farfocle w obronie. W każdej chwili któryś obrońca może popełnić przecież błąd. A jak nie obrońca to bramkarz. I wysiłek tych w przodzie idzie się paść, a jak wiadomo skutecznością nasza formacja ofensywna nie grzeszy.

Czy opie...dalanie się zamiast grania to jest "intryga" "foch" czy "złośliwość" mam głęboko w dupie. Wiem jedno że winny takiej postawy nie jest Trener. A już na pewno nie w pierwszym rzędzie.

Można oczywiście naiwnie wierzyć, że sabotowanie gry na szkodę własnej drużyny jest niemożliwe, ale ja twierdzę, że niemożliwe jest tylko parasol w dupie otworzyć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.04.2021, 20:23
Jeżeli taki Sadlok czy Burliga po rozegraniu kilku niezłych spotkań na początku rundy dowiedzieli się, że mimo tego, że zrobili wyjątek i zagrali tak jak powinni nie dostaną nowej umowy to się zaczęło.
Byku, ale oni dowiedzieli się, że dostaną nowe umowy, i co teraz?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 21:24
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli takie są fakty i umowy mają dotychczasowe wysokości to po pierwsze. Ktoś w klubie upadł na głowę, a po drugie ich aktualna postawa jest koronnym dowodem, że na umowy nie zasługują. To teraz.

A w takim razie Hyballa nie pasuje do ich ulubionego modelu, o nic nie gramy bo nas nie stać więc po co się męczyć... jak to było w ostatnich latach
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 23.04.2021, 07:27
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd masz takie informacje, na obecną chwilę wszystko zależy od tego czy Hyballa zostanie na nowy sezon. Nikt nie jest jeszcze niczego pewny.

Tu z przymrużeniem oka jak Hyballa obraża piłkarzy

Ostatnio edytowane przez Cycu : 23.04.2021 o godz. 07:36.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2021, 14:43

To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).
Bez urazy ale Twój "odbiór" to obrona na siłę Hyballi kosztem "tajemnych intryg". Tak tak 2-3 piłkarzy rozłożyło gościa na amen. A on taki "mądry" a nie widzi sabotażu?

Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci

Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 22.04.2021, 15:03
Bez urazy ale Twój "odbiór" to obrona na siłę Hyballi kosztem "tajemnych intryg". Tak tak 2-3 piłkarzy rozłożyło gościa na amen. A on taki "mądry" a nie widzi sabotażu?

Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci

Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Czemu uważasz, że argumentacja dotycząca braku motywacji u kilku piłkarzy i jak to przekłada się na cały zespół jest dowodem na "obrone na siłę"? Ja na przykład w 100% zgadzam się z Framatem tutaj, ale jednocześnie czuje, ze Hyballa też się pogubił i nie umie tego naprawić. Czemu w Tobie taka chęć atakowania wszystkich, którzy nie zgadzają się z tezą że to wina tylko trenera?

Ja jestem przekonany, że mamy tutaj jakąś reakcję łańcuchową - zła motywacja/nastawienie paru zawodników - wkurzenie Hyballi i zbyt duza agresja - dalsza demotywacja - dalszy wkurzenie itd. i w rezultacie trener jest coraz dalej od druzyny. Brakuje gdzieś w tym wszystkim szansy na zastopowanie tego i świeżego startu. Albo raczej widać, ale w dość ekstremalnych wymiarach, vide zmiana trenera albo "wielka czystka" zawodników. A jak dla mnie ani jedno ani drugie nie zadziała samotnie.

Zauważ, że nikt tutaj teraz nie pisał o żadnym sabotażu. Mówimy o demotywacji, złej atmosferze, a to może czasem wyjść od jednego w miare silnego w szatni człowieka i w efekcie przełożyć się na całą resztę. I nie chodzi o to, że wychodzą na mecz z chęcią jego przegrania albo zrobienia komuś na złość. Po prostu nie mają tego "ekstra" czegoś, co daje dodatkowego kopa i sprawia, że można grać ponad "normę"
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 22.04.2021 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 15:30
Dzinus napisał(a):Wyświetl post
Czemu uważasz, że argumentacja dotycząca braku motywacji u kilku piłkarzy i jak to przekłada się na cały zespół jest dowodem na "obrone na siłę"? Ja na przykład w 100% zgadzam się z Framatem tutaj, ale jednocześnie czuje, ze Hyballa też się pogubił i nie umie tego naprawić. Czemu w Tobie taka chęć atakowania wszystkich, którzy nie zgadzają się z tezą że to wina tylko trenera?

Ja jestem przekonany, że mamy tutaj jakąś reakcję łańcuchową - zła motywacja/nastawienie paru zawodników - wkurzenie Hyballi i zbyt duza agresja - dalsza demotywacja - dalszy wkurzenie itd. i w rezultacie trener jest coraz dalej od druzyny. Brakuje gdzieś w tym wszystkim szansy na zastopowanie tego i świeżego startu. Albo raczej widać, ale w dość ekstremalnych wymiarach, vide zmiana trenera albo "wielka czystka" zawodników. A jak dla mnie ani jedno ani drugie nie zadziała samotnie.

Zauważ, że nikt tutaj teraz nie pisał o żadnym sabotażu. Mówimy o demotywacji, złej atmosferze, a to może czasem wyjść od jednego w miare silnego w szatni człowieka i w efekcie przełożyć się na całą resztę. I nie chodzi o to, że wychodzą na mecz z chęcią jego przegrania albo zrobienia komuś na złość. Po prostu nie mają tego "ekstra" czegoś, co daje dodatkowego kopa i sprawia, że można grać ponad "normę"
Ty nie piszesz o sabotażu, ale niektórzy koledzy mają takie "zamiary". Zrzucić wszystko na bumelantów/sabotażystów.
Tak zgadzam się, to była reakcja łańcuchowa i doszło do tego co mamy teraz, czyli niby gramy a hooja gramy.

Nie zgadzam się na zwalenie wprost winy na konkretnych piłkarzy bo:
Jeśli trener jest dobrym trenerem to widzi takie rzeczy i od razu niechlujów goni na trybuny. Wywalił juz przecież sporo kopaczy po błędach. A tutaj miałby być ślepy? I to od ilu kolejek? Przecież Sadlok i Burliga graja cały czas!

I do tej pory trener nie zorientował się?
O takich "mędrcach" mówi się cytujac klasyka - "był mędrzec co nie wiedział, że ma na dupie przedział".

Dlatego nie kupuje takiego gadania. Ale tak - sperdoliły się wg mnie 2 rzeczy

1. Za mocno docisnął Hyballa fizycznie piłkarzy
2. Stracił zaufanie części piłkarzy jak przekroczył granicę wytykania błedów na rzecz gnojenia.

To z kolei moje przypuszczenia. I niekoniecznie tymi najbardziej w....ionymi na trenera są Sadlok i Burliga wg mnie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2021, 15:19
Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Nie pisałem nic o "intrygach".
Pisałem tylko, że niechlujstwo i brak motywacji piłkarzy, którzy nie mają realnej konkurencji może rozłożyć wysiłki całej drużyny.
Czy świadczy to jakimkolwiek stopniu o warsztacie trenera? Że nie potrafi ich zmotywować?

Nie wiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów