The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2021, 18:00
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą nie jestem w stanie pojąć myślenia tych co zrobili ogromny parasol ochronny nad Savicem: takiej ochrony nie miał nawet Irsak, Garguła czy Stilic mimo, że przewyższali go o dwie klasy umiejętnościami.
Ja bym powiedział, że o 4-5 klas. O 2 klasy to przewyższa Savica Burdenski czy Ze Manuel.

A na poważnie - Stilic przy swojej grze w obronie i pressingu wytrzymałby u Hyballi góra 5 minut, a Garguła z okresu swojego pobytu w Wiśle był jednym z najgorszych i najbardziej siermiężnych pomocników jakich pamiętam, jedyne w czym się wyróżniał to żucie gumy.

Jak to dobrze, że Hyballa jest trenerem i od takiego Savica i Frydrycha rozpoczyna ustalanie składu... Bez tej czwórki (Frydrych, Sabic, Yeboah, Forbes) zespół w ofensywie nie istnieje. Można sobie zaklinać rzeczywistość wpadkami Frydrycha czy bezmyślnymi zachowaniami Yeboaha - ale bez nich następuje powrót stylu Skowronka i nie ma co myśleć o jakiejkolwiek sensownej grze.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 23.03.2021 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2021, 00:13
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział, że o 4-5 klas. O 2 klasy to przewyższa Savica Burdenski czy Ze Manuel.

A na poważnie - Stilic przy swojej grze w obronie i pressingu wytrzymałby u Hyballi góra 5 minut, a Garguła z okresu swojego pobytu w Wiśle był jednym z najgorszych i najbardziej siermiężnych pomocników jakich pamiętam, jedyne w czym się wyróżniał to żucie gumy.

Jak to dobrze, że Hyballa jest trenerem i od takiego Savica i Frydrycha rozpoczyna ustalanie składu... Bez tej czwórki (Frydrych, Sabic, Yeboah, Forbes) zespół w ofensywie nie istnieje. Można sobie zaklinać rzeczywistość wpadkami Frydrycha czy bezmyślnymi zachowaniami Yeboaha - ale bez nich następuje powrót stylu Skowronka i nie ma co myśleć o jakiejkolwiek sensownej grze.
I mamy rodzynka Właśnie o tym pisałem: szkoda, że nie mieliśmy "odpowiednika" Savica 11 lat temu, wtedy LM byłaby nasza :/ Jestem przekonany, że Savica spokojnie zastąpiłbym Plewka, na dodatek brak austryjako-serba w kadrze nie byłby tak odczuwalny jak w przypadku Forbesa, bo tak jak pisałem kilkukrotnie to on z Zukovem są kluczowymi zawodnikami na ten moment. Frydrych oczywiście też robi robotę, ale nie bądźmy eunuchami - trzeba dostrzegać błędy i o tym pisać a nie głaskać się po ....

krysztal napisał(a):Wyświetl post
O żartach typu -Herbert najlepszym obrońcą od czasów Marcelo- nawet nie chce mi się pisać bo to jak splunięcie w twarz zawodnikom takim jak Jovanovic czy Guzmics
Mi już nawet nie chce się śmiać... Przecież Marko POCZĄTKI miał tragiczne i dopiero zaczął coś grać w późniejszej fazie ... na dodatek przychodził na prawą obronę i tam zagrał więcej spotkań (to, że pod koniec zamienił się pozycjami z Bunozą nie oznacza, że to środkowy), więc co to za porównanie ? Oczywiście ceniłem jego grę i było mi żal jak odchodził, ale porównanie śmieszne.

Richard swoje babole też miewał, nie był bezbłędny, więc pisanie o Hebercie, że w był lepszym, pewniejszym zawodnikiem nie jest żadnym nadużyciem. (Zapomniałeś wspomnieć o Bunozie )

Tutaj już doszliśmy do wniosku, że Garguła nie pograłby dzisiaj w Wiśle, a Stilic to rezerwy Co tam... mamy Savica Zasuwania oczywiście odmówić mu nie można, bo chłopok biega, ale wydawało mi się, że ma kreować grę, a w tym jest gorzej niż beznadziejny.

PS:
Chciałbym zobaczyć jak Frydrych ogarnia środek w parze z Janickim. No, ale takie niby banały trzeba widzieć, a nie jojczyć, że Klemenz to dywersant

Rozkminy kto był lpeszy, a kto nie i upieranie się jak baran, że Klemenz był ujowy, Burliga dramatyczny a Savic super i Forbes OUT są bez sensu - ale pewnych granic nie można przekroczyć. Mam tu na myśli ocenę Savica. Każdy ma swoje upodobania i tyle. Czy Guzmics był lepszy od Gonzaleza ? Questa od Lisa? Marko od Bartkowskiego? Są jeszcze pokemony, które NOTORYCZNIE "doradzają" Kubie, aby dał sobie spokój heh Nie dość, że wypruwa sobie żyły dla nas i chce coś jeszcze pomóc to taka dzieciniada wie lepiej od niego co ma robić zamaist wspierać w kontuzjach. Wiadomo, że Błaszczykowski ma kłopoty ze zdrowiem nie od dziś i stało się z nim dokładnie to samo co z Głowackim na koniec kariery (szybkośc/dynamika dramatyczna), ale on mądrzej stoi niż Savic biega i potrafi jedenym zagraniem zrobić więcej niż Savic przez pół roku - tak więc ogłady, Kuba wie co ma robić.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 24.03.2021 o godz. 01:06.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów