|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
A na poważnie - Stilic przy swojej grze w obronie i pressingu wytrzymałby u Hyballi góra 5 minut, a Garguła z okresu swojego pobytu w Wiśle był jednym z najgorszych i najbardziej siermiężnych pomocników jakich pamiętam, jedyne w czym się wyróżniał to żucie gumy. Jak to dobrze, że Hyballa jest trenerem i od takiego Savica i Frydrycha rozpoczyna ustalanie składu... Bez tej czwórki (Frydrych, Sabic, Yeboah, Forbes) zespół w ofensywie nie istnieje. Można sobie zaklinać rzeczywistość wpadkami Frydrycha czy bezmyślnymi zachowaniami Yeboaha - ale bez nich następuje powrót stylu Skowronka i nie ma co myśleć o jakiejkolwiek sensownej grze.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 23.03.2021 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Właśnie o tym pisałem: szkoda, że nie mieliśmy "odpowiednika" Savica 11 lat temu, wtedy LM byłaby nasza :/ Jestem przekonany, że Savica spokojnie zastąpiłbym Plewka, na dodatek brak austryjako-serba w kadrze nie byłby tak odczuwalny jak w przypadku Forbesa, bo tak jak pisałem kilkukrotnie to on z Zukovem są kluczowymi zawodnikami na ten moment. Frydrych oczywiście też robi robotę, ale nie bądźmy eunuchami - trzeba dostrzegać błędy i o tym pisać a nie głaskać się po ....
Richard swoje babole też miewał, nie był bezbłędny, więc pisanie o Hebercie, że w był lepszym, pewniejszym zawodnikiem nie jest żadnym nadużyciem. (Zapomniałeś wspomnieć o Bunozie ) Tutaj już doszliśmy do wniosku, że Garguła nie pograłby dzisiaj w Wiśle, a Stilic to rezerwy PS: Chciałbym zobaczyć jak Frydrych ogarnia środek w parze z Janickim. No, ale takie niby banały trzeba widzieć, a nie jojczyć, że Klemenz to dywersant Rozkminy kto był lpeszy, a kto nie i upieranie się jak baran, że Klemenz był ujowy, Burliga dramatyczny a Savic super i Forbes OUT są bez sensu - ale pewnych granic nie można przekroczyć. Mam tu na myśli ocenę Savica. Każdy ma swoje upodobania i tyle. Czy Guzmics był lepszy od Gonzaleza ? Questa od Lisa? Marko od Bartkowskiego? Są jeszcze pokemony, które NOTORYCZNIE "doradzają" Kubie, aby dał sobie spokój heh Nie dość, że wypruwa sobie żyły dla nas i chce coś jeszcze pomóc to taka dzieciniada wie lepiej od niego co ma robić zamaist wspierać w kontuzjach. Wiadomo, że Błaszczykowski ma kłopoty ze zdrowiem nie od dziś i stało się z nim dokładnie to samo co z Głowackim na koniec kariery (szybkośc/dynamika dramatyczna), ale on mądrzej stoi niż Savic biega i potrafi jedenym zagraniem zrobić więcej niż Savic przez pół roku - tak więc ogłady, Kuba wie co ma robić.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 24.03.2021 o godz. 01:06.
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|