|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No i dobrze, skoro trener go nie widział w składzie. Niech mu się wiedzie gdzie indziej.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Czyli kadra odgruzowana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fatos nie odejdzie teraz, bo w kazdej chwili moze odejsc Buksa. Jak Buksa odejdzie to zostalibysmy z Forbesem i Medvedem. Troche malo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
29 zawodnikow w kadrze, z czego 10 juniorow.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie tylko. Chuca Buchalik i JCS chociaż przy Nim bym poczekał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Chuca jeszcze ponad rok kontraktu, więc bez odszkodowania nigdzie się nie ruszy. To samo tyczy się Buchalika.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jak dla mnie mogliby się pozbyć i Buksy i Fatosa, gorzej że na tego drugiego nie ma chętnych, a większość okienek transferowych jest pozamykanych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem troche wzmozonej krytyki (glownie na tt ale tez tutaj) Jeana Carlosa
Ok, jest nieskuteczny, na pewno ma do poprawy decyzyjnosc ale moim zdaniem gra niezle ma 3 gole,asyste, jest do dyspozycji w kazdym meczu, zawsze zaangazowany, waleczny, cisnie do pressingu az milo, technicznie niezły Wiadomo, materiał na pierwszoplanowa postać to zaden ale calkiem solidny zmiennik jak najbardziej, bylbym za przedluzeniem z nim kotraktu tak samo jak i z Burym, Sadlokiem zagwozdke mam z Basha, dla mnie to jest swietny piłkarz jak jest w formie, problem w tym zeby byl w formie musie rozgreac kilka spotkan pod rzad a on co klika spotkan to jest kontuzjowany Bogusiowi dyplom i podziekowania, Kone to jak zagra z 2 mecze to bedzie dobrze, AB out, Kuba niech gra tak dlugo jak chce ale trzeba go traktowac jako cos ekstra a nie podstawowego zawodnika Ergo kontraktów konczacych sie sporo a juz teraz mamy rapem 18 zawodników urodzonych przed 2000 rocznikiem wiec lekka reka nie mozna pozbywac sie kazdego
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 10.02.2021 o godz. 14:49.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Carlos sie raczej nie ruszy stąd, wygląa na ciepła kluche + znalazł sobie dziewczyne polke
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jak się Carlosowi kończy kontrakt w czerwcu to raczej może "musieć" się stąd ruszyć, o ile nie zapragnie grać po drugiej stronie błon.
W przypadku takich graczy jak Basha czy Silva w czerwcu trzeba sobie będzie zadać pytanie czy ciężko będzie sprowadzić lepszych zawodników? Myślę że Hyballa i skauci już znają na to odpowiedź. Ja bym im podziekowal za grę i szukał zdrowszych/lepszych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokkladnie. Mlodszych, szybszych, zdrowszycch. Z pottencjalem na rozwoj. Zaden z nich sie juz nie rozwinie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Burliga i Sadlok jeszcze rok-dwa w ekstraklasie mogą dać radę, a potem przydadzą się by rezerwy szybko awansowały.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Fatos jeszcze odpali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Daj mi argumenty że odpali, bo Fatos się jakoś nie garnie.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Silva to ciepła klucha + ma laske polke wiec nie ruszy sie stad
ale wg mnie moze zostac.. tylko jest za wolny na skrzydło, ja bym go zostawił w ataku jako 2-3 opcja rezerwowa, dużo biega, zawsze ma prawie najwięcej sprintów w drużynie, wbrew porozom haruje na boisku sporo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Może Sosin do Fatosa? Kuźba do Forbesa ? Co jeszcze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Silva to typowy "brazylijczyk" nigdzie mu się nie śpieszy, kółeczko w prawo, kółeczko w lewo trochę maniany. Taki jego urok. Chociaż do Yeboacha piłę zagrał malina, może przy Hyballi zrozumie że kółeczka to sobie na plaży może kręcić. Ile on ma lat?
ps. To jego chodzenie po boisku jest maksymalnie irytujące, wygląda jakby ledwo powłóczył nogami... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wlodarczyk pisze ze Fatos wybiera sie do Izraela.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byloby cudownie. Wyjatkowa skutecznosc transferowa in/out od kiedy mamy Hyballe, jakis talizman
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jak ktoś ma tyle orać na treningu i nie grać to woli w innym miejscu zarabiać chociaż 80% tyle i mieć lżejsze treningi. A czasem i kopnąć piłkę. Jeśli to okaże się prawda to będzie naprawdę piękna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
powoli dochodzimy do sytuacji w której na każdej pozycji rywalizuje młody zawodnik z doświadczonym piłkarzem:
Lis/Broda - Szot/Burliga - Frydrych/Szota - Mehremic/Hoyo - Sadlok/Wachowiak - Plewka/Basha - Yeboah/Starzyński - Zhukov/- - Savic/- - Kuba/Młyński - Forbes/Sobol Jeśli takie były plany naszego Trio to wciąż brakuje nam młodej 8 oraz 10 ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@Hermond
Zhukov/Szywacz i Savić/Duda. Mamy wszystkich ![]() A od lata może już nie być Mehremica, więc Uryga/Hoyo/Głogowski |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Do tego jeszcze w przyszłym sezonie będziemy mieli Pawłowskiego i Zdybowicza wracających z wypożyczeń, i jeszcze razem ze Starzyńskim i Szywaczem przed meczem z Legią, Hyballa zaprosił na treningi Chmiela (został zgłoszony do esy razem z Szywaczem przed Amiką), więc on może być 3 lub 4 napastnikiem w następnym sezonie. Hyballa będzie miał sporo czasu się im przyjrzeć przed sezonem.
Mamy bardzo dużo młodych zawodników, którzy albo już teraz są dobrzy jak na ese, albo mogą być gotowi w najbliższej przyszłości po kolejnej rundzie w CLJ albo wypożyczeniach. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|