The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2020, 11:21
Pamiętam jak w latach 70-tych Marek Kusto przeszedł do Legii a Antek Szymanowski do Gwardii. Oj , jacy to byli zdrajcy , nawet śpiewało się "Antek ty zmoro , ty zginiesz jak Aldo Moro" . No i co , po jakimś czasie wszyscy zapominali...
Ja wiem , to starożytność ale z czasów nowożytnych to szumieli w Poznaniu jak do Legii wybyli Bereszyński czy Hammalainen . I co ? I nic , generalnie już raczej spokój

Boję się że z Buksą będzie tak samo . Presja nas , kibiców żeby podpisał (bo widzimy te miliony ojro które pozwolą nam zredukować długi ) jest duża ale... Jak na drugiej szali jest spora sumka za podpis od nowego klubu , zapewne tym większa im mniej trzeba będzie płacić Wiśle to ...

Bo co straci ? Szacunek kibiców ? No dobra , zapewne paru go przeklnie ale jedzie za granicę ,na codzień tego nie będzie obserwował , po pół roku wszyscy się uspokoją a stan konta jest konkretem

Pozostaje więc tylko nadzieja że mimo wszystko honor ma jakieś znaczenie w dzisiejszym świecie . Ale nawet nie będę określał na ile to jest prawdopodobne . Trzeba zaczekać do stycznia

PS
Nie podejmuje się oceny czy w tej sprawie Zarząd (obecny i poprzedni) zrobili wszystko właściwie , czy obecna sytuacja jest maximum co można było osiągnąć czy też może gdzieś popełniono błędy . Za mało danych . Tym niemniej trzeba pamiętać że zawsze do tanga trzeba dwojga
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.11.2020, 12:56
Ja liczę na to, że akcja ze zmianą menagera to pomysł tatusia, a podpis na kontrakcie ma złożyć Aleksander pierwszy raz w swoim własnym imieniu i on będzie za swoje decyzje odpowiadał, a nie tatuś.

A co do łatki o której pisałem wcześniej, nie chodzi mi o kibiców tylko szeroko rozumiany światek piłkarski. Kuba własnymi pieniędzmi ratując klub przed upadkiem, może nie stał się papieżem, ale zyskał szacunek i uznanie wielu ludzi nie tylko w Polsce. I nie mówię o kibicach. Jeżeli Buksa wywinie numer to bez wątpliwości odbije się to szerokim echem nie tylko wśród kibiców, ale tych którzy oceniają przydatność zawodników. Bo postawa na boisku to jedno, a postawa poza boiskiem to drugi nie mniej ważny aspekt, zwłaszcza jeżeli dotyczy kandydata na piłkarza.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2020, 13:46
Tak, zbuntuje się przeciwko własnemu ojcu, który najwyraźniej troszczy się o syna jak może, powie mu: nie tato, nie będziesz urządzał mi życia, ja kocham Wisłę!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.11.2020, 14:49
Troche za dużo u niektórych oczekiwań co do heroicznej postawy młodego.

Prawda jest taka, że obydwie strony chcą zrobić jak najlepszy biznes - i rodzina Buksów i Wisła i naprawdę naprawdę naprawdę łatwiej będzie się żyło ze świadomością, że zdanie kibiców i jedna i druga strona ma głęboko w poważaniu
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 12.12.2020, 10:50
Źle się dzieje z Fatosem: https://twitter.com/wisla_piknik/sta...18242454265857
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.12.2020, 11:27
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Źle się dzieje z Fatosem: https://twitter.com/wisla_piknik/sta...18242454265857
Przecież to że on nie umie biegać pisałem jak go tu pod niebiosa wychwalano, kiedy przychodził. Na filmiku było widać że to klocek, więc nie wiem skąd to zdziwienie. Nie dość że kompletnie bez formy i przygotowania fizycznego to nie pasujący do nas. Jeden z największych ogórków jakie tu trafiły. A z racji tego że pewnie ma dużą pensje to chyba lider.
Odpowiedz cytując
Azmo
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 25.12.2020, 20:53
https://twitter.com/matuszewski_ini/...40864183296001

Lis TOP2 polskim bramkarzem pod względem Instata w 2020 roku.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.12.2020, 15:04
Tak odkopię trochę dyskusję sprzed 14 dni. Buksa będzie się czuł źle, bo będzie mu to pamiętane?
Kokoszka, Stolarski, Handzlik... ktoś o nich pamięta? Kokoszka nawet za Marzenki grał w jakimś meczu i liczył na angaż a Stolarskiego niejeden by widział w drużynie po odejściu z Lechii.
To tylko tacy fanatycy-historycy pamiętają (np ja ), cała reszta myląca Szota z Szotą, albo pytająca kto to jest ten Kuveljic zapomni o "zdradzie" po kilkunastu miesiącach, więc podnoszony aspekt straszno-wstydno-moralny chyba nie ma większego znaczenia dla Adama i jego taty.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.12.2020, 18:11
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Tak odkopię trochę dyskusję sprzed 14 dni. Buksa będzie się czuł źle, bo będzie mu to pamiętane?
Kokoszka, Stolarski, Handzlik... ktoś o nich pamięta? Kokoszka nawet za Marzenki grał w jakimś meczu i liczył na angaż a Stolarskiego niejeden by widział w drużynie po odejściu z Lechii.
To tylko tacy fanatycy-historycy pamiętają (np ja ), cała reszta myląca Szota z Szotą, albo pytająca kto to jest ten Kuveljic zapomni o "zdradzie" po kilkunastu miesiącach, więc podnoszony aspekt straszno-wstydno-moralny chyba nie ma większego znaczenia dla Adama i jego taty.

Na szczęście karma wraca.....Handzlik, Cierzniak,. Carlitos, Zając , Mąka czy Dolha kariery nie zrobili
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.12.2020, 18:20
siara napisał(a):Wyświetl post
Cierzniak,. Carlitos,
Jednak co zarobili to ich
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.12.2020, 18:36
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
W przypadku Buksy nie jest problemem cała otoczka "zdrady" itp bo tym nikt rozsądny się nie jara. Jego problemem jest to, że aktualnie nie zmieściłby się w składzie top 5 I ligi. Ok, dostanie kasę gdzieś tam "na zachodzie" pewnie 5 x większą niż u nas. Dla przyzwoitego klubu z przyzwoitej ligi to jest na waciki. Pozostaje pytanie czy on już chce kończyć karierę? Teraz może iść do nich za grosze. Ok. Tylko, że zawodnika za grosze odpala się tam tak jak się odpala skarpetki z lidla....Tam takich Buksów moją pewnie ze 20 na sezon. Jak ma rozum i wiarę we własne siły to poczeka. Jeżeli myśli, że najlepsze już było to pójdzie podbijać świat za kasę po czym po roku wróci do Podbeskidzia.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 26.12.2020 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.12.2020, 18:36
Teraz są co najmniej dwa obiektywne argumenty dla których Buksa powinien podpisać u nas normalny kontrakt.

- Mamy trenera który potrafi kształtować młodych zawodników i deficyt piłkarzy na jego pozycji.

- Przyjście do jakiegokolwiek klubu za ekwiwalent stawia go na przegranej pozycji w porównaniu z każdym za którego zapłacono jakieś poważne pieniądze. Dostanie dwa mecze na pokazanie się i jak nie błyśnie to ława, jeżeli nie rezerwy. Myślę że jego otoczenie ma tego świadomość.

Bądźmy dobrej myśli

ps. Tu nie chodzi jak w przypadku innych "uciekinierów" o to że Buksa chce odejść gdzieś tam zamiast zostać. Bo nikt go na siłę nie trzyma. Chodzi o to, że umówił się na coś żeby klub na jego odejściu mógł zarobić, a teraz chodzą słuchy ze zamierza nie dotrzymać słowa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.12.2020 o godz. 18:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.12.2020, 19:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Teraz są co najmniej dwa obiektywne argumenty dla których Buksa powinien podpisać u nas normalny kontrakt.

- Mamy trenera który potrafi kształtować młodych zawodników i deficyt piłkarzy na jego pozycji.

- Przyjście do jakiegokolwiek klubu za ekwiwalent stawia go na przegranej pozycji w porównaniu z każdym za którego zapłacono jakieś poważne pieniądze. Dostanie dwa mecze na pokazanie się i jak nie błyśnie to ława, jeżeli nie rezerwy. Myślę że jego otoczenie ma tego świadomość.

Bądźmy dobrej myśli

ps. Tu nie chodzi jak w przypadku innych "uciekinierów" o to że Buksa chce odejść gdzieś tam zamiast zostać. Bo nikt go na siłę nie trzyma. Chodzi o to, że umówił się na coś żeby klub na jego odejściu mógł zarobić, a teraz chodzą słuchy ze zamierza nie dotrzymać słowa.
Drozd, rafkur
Dokładnie jest tak jak piszecie, każdy zawodnik który przychodzi za frytki jest traktowany jak owe "frytki", dużo gorzej niż ktoś kto kosztował te 3 mln euro albo więcej. Mam nadzieje że w obozie Buksy zdają sobie z tego sprawę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.12.2020, 11:05
Olek na pewno dostanie za podpisanie kontraktu całkiem przyjemną sumkę, więc co do tych frytek to nie byłbym taki pewny. Drugą sprawą jest jego gotowość na wyjazd, według mnie dość szybko wróci do Polski z podkulonym ogonem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.12.2020, 11:11
Męczy mnie ta saga z naszym geniuszem Olkiem . Jeżeli jest mądry to zostanie jeżeli głupi to pójdzie za granicę i będzie grzał trybuny grał w rezerwach a po najważniejszych 2-3 latach swojej kariery albo wróci do Polski i skończy jak wieku albo będzie tłukł się po 2 lidze włoskiej i później już Belgia i zjazd do 1 ligi polskiej.
Takich jak on było mnóstwo i większość przepadła
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.12.2020, 12:44
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Olek na pewno dostanie za podpisanie kontraktu całkiem przyjemną sumkę, więc co do tych frytek to nie byłbym taki pewny. Drugą sprawą jest jego gotowość na wyjazd, według mnie dość szybko wróci do Polski z podkulonym ogonem.
Dla niego przyjemną ale dla ewentualnego klubu to będzie na frytki. Na dzień dzisiejszy jest nikim w piłkarskim świecie - ewentualnie talentem do rozwinięcia tylko jak napisałem: w gównianym klubie w normalnej lidze tam takich talentów jak on przychodzi 20 co rundę. On stracił dużo czasu przez kontuzje itd. Żeby iść do średniaka europejskiego i nie przepaść musi się odbudować.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.12.2020, 14:23
Czas leci a talent jakoś nie eksploduje... Widzę dwie opcje, albo pójdzie za granice i tam przepadnie, albo u nas dostanie szansę na stałe granie, rozwinie się i wtedy będzie gotowy na kolejny krok w karierze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.12.2020, 15:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czas leci a talent jakoś nie eksploduje... Widzę dwie opcje, albo pójdzie za granice i tam przepadnie, albo u nas dostanie szansę na stałe granie, rozwinie się i wtedy będzie gotowy na kolejny krok w karierze.
jest jeszcze trzecia opcja...moze tez zostać u nas i przepaść.nie ma gwarancji bo być nie może, że się rozwinie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.12.2020, 16:24
Jest jeszcze całkowicie naturalna opcja dla wielu młodych - czyli wypożyczenie.

Ale obawiam się, że wtedy może jak Drzazga skończyć, a warto go ożenić póki krązą jakieś legendy o talencie pokroju Messiego
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 27.12.2020 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2020, 13:27
Masz rację, stałe granie i to nie ważne czy w danej chwili są lepsi, czy nie.
Nic na siłę, nie wierzę by trener nie dał mu możliwości pokazania się w najbliższym czasie.
Oczywiście tata może mu sam zechcieć ułożyć karierę, ale nie zawsze to kończy się pozytywnie.
My raczej nie będziemy na to wpływu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.12.2020, 14:10
Pojawił się menago, który zwietrzył szansę skasowania 2-3 prowizji, to namieszał chłopakowi i ojcu w głowie. Pytanie tylko jakim cudem on ma się przebić w silniejszej lidze, gdzie kandydatów do gry na jego pozycję jest kilku (nastu?), skoro nie przebił się w słabej lidze w zespole końca stawki?
Ile miał meczów, gdzie poraził nas swoimi umiejętnościami? Wyszło mu kilka ładnych bramek, poza tym totalna bezradność z przodu (fakt, że jego występy przypadają na kadencję Skowronka, u którego nie było w zasadzie żadnego pomysłu na rozgrywanie ataku), a teraz kontuzja. Nie wierzę, że Skowronek, który ratował swój stołek, trzymał wunderwaffe na ławce...

[35/54]

Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.12.2020, 14:15
Dodajmy poza Koroną to bramek, gdy już było pozamiatane w meczu i obciążenie psychiczne spada już do zera, wtedy łatwiej o strzały życia.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.12.2020, 14:52
No ale tak to jest z młodymi talentami, wiadomo, że on będzie odstawał od drużyny na początku ale chodzi o to żeby rozsądnie takich wprowadzać do drużyny, rozwijać ich talent i on robi progres x 1000% w sytuacji gdzie ktoś w jego wieku z mniejszym talentem, albo starszy, już tego progresu nie zrobi. I dzieki temu po 1-3 latach takiego ogrywania ma się dobrego piłkarza do gry w pierwszym składzie albo do transferu za dobrą kasę.
Tak jest i my nie mamy co liczyć na gotowy produkt, tylko wlasnie musimy isć taką drogą.

Albo ktoś ma talent wielki i w wieku 18-19 lat zostanie za duża kasę sprzedany bo już będzie błyszczał, albo ma mniejszy talent i sobie u nas będzie grał, ewentualnie w jakimś ciut lepszym klubie za granica w wieku 19-23 lat itd Jak będziemy wiecznie chcieli aby 17-19 latek był glową i sercem zespołu to wiecznie będziemy w dupie. Takim podejściem każdy talent zmarnujemy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.12.2020 o godz. 14:54.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.12.2020, 14:57
Swego czasu ówczesny dyrektor Legii Trzeciak powiedział zdanie, które przeszło do historii piłki w Polsce: ,,po co nam Lewandowski, my mamy Arruabarrenę".

Biorąc pod uwagę łatwość sprzedaży młodych Polaków (chociażby Moder po zagraniu kilku spotkań kosztował 11 mln euro - kwota niewyobrażalna i szokująca), bardzo mnie dziwi lekceważenie przez Wisłę sprawy Olka Buksy.

Po dwóch latach ,,odnowienia" sytuacja jest dalej zła w klubie, ci co ukradli nie oddadzą, a TS i jego pomagierzy nie kwapią się do pomocy piłkarskiej Wiśle, bo oni powinni dać zadośćuczynienie, a to byłaby kwota liczona w dziesiątkach milionów złotych za wieloletni całokształt niszczenia.

Sprawa Buksy jest testem na wiarygodność obecnych zarządców oraz tych wszystkich skompromitowanych, którzy nie mają wstydu i dalej utrudniają Wiśle powrót na właściwe tory.

Rezygnacja z kilku milionów euro byłaby kolejnym ewidentnym działaniem na szkodę klubu - tak jak wynoszenie swego czasu pieniędzy w reklamówkach przez ,,współczesnych wyklętych patriotów''.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.12.2020, 15:14
Interesu życia na szrocie sprowadzanym z zagranicy się nie zrobi, liczyć na perełki typu Marcelo, gdzie umówmy się, to był strzał dekady a może stulecia i kogoś takiego już nie sprowadzimy, także jedyna rozsądna opcja to liczyć na kasę z młodych Polaków. Ogrywać ich, promować, byc taka wytwórnią mniejszych lub większych talentów. Wiecznie jesteśmy w dupie, jak ktoś pogra dobrze sezon to ucieka, częściej jednak transfery sa nietrafione, mija czas zanim zawodnik się zaaklimatyzuje itd wyniki drużyny sa slabe. Czas mija, my ani wyników nie robimy, ani kasy. A tak to by chociaż była nadzieja, że się kasę zrobi na takim jednym czy drugim talencie, że będzie jakas plynnośc finansowa i wtedy można zarządzać klubem, zrobić lepszy transfer nawet itd
drozd:
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.12.2020, 16:53
@KOALIK

Ale tu nikt z nikogo nie rezygnuje, strony umówiły się na taki a nie inny wariant - umowa słowna (bo zdaje się nic innego nie można było w tym temacie zrobić). Niestety w międzyczasie wjechał na białym koniu menago i wszystkie ustalenia wyrzucił do kosza. Niestety oni (Olek + jego tata + menedżer) rozdają karty i o wszystkim decydują, nie dopatrywałbym się tutaj jakiejkolwiek złej woli ze strony trio.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.12.2020, 21:21
Interesu życia na szrocie sprowadzanym z zagranicy się nie zrobi, liczyć na perełki typu Marcelo, gdzie umówmy się, to był strzał dekady a może stulecia i kogoś takiego już nie sprowadzimy, także jedyna rozsądna opcja to liczyć na kasę z młodych Polaków. Ogrywać ich, promować, byc taka wytwórnią mniejszych lub większych talentów. Wiecznie jesteśmy w dupie, jak ktoś pogra dobrze sezon to ucieka, częściej jednak transfery sa nietrafione, mija czas zanim zawodnik się zaaklimatyzuje itd wyniki drużyny sa slabe. Czas mija, my ani wyników nie robimy, ani kasy. A tak to by chociaż była nadzieja, że się kasę zrobi na takim jednym czy drugim talencie, że będzie jakas plynnośc finansowa i wtedy można zarządzać klubem, zrobić lepszy transfer nawet itd
Paradoksalnie to my tak małej kasy na obcokrajowcach nie zarobiliśmy: Marcelo 3 mln, Brlek 2 mln, Diaz 1.5 mln, Cleber 1 mln, Guzmics 1 mln, Guerrier 700 tys, Jovic 500 tys, Carlitos 1 mln, Uche 2 mln, Melikson 700 tys, Savicevic 400 tys, Popovic 400 tys, Choć to oczywiście kropla w morzu tych którzy się przez klub przewinęli.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 29.12.2020, 00:40
koalik

zaproponuj dzialanie jakie powinien podjac obecnie klub w sprawie Buksy. Konkretnie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.12.2020, 12:33
Cytat:
Paradoksalnie to my tak małej kasy na obcokrajowcach nie zarobiliśmy: Marcelo 3 mln, Brlek 2 mln, Diaz 1.5 mln, Cleber 1 mln, Guzmics 1 mln, Guerrier 700 tys, Jovic 500 tys, Carlitos 1 mln, Uche 2 mln, Melikson 700 tys, Savicevic 400 tys, Popovic 400 tys, Choć to oczywiście kropla w morzu tych którzy się przez klub przewinęli.
O to mi właśnie chodzi, że to grosze. Marcelo się tutaj wyrożnia, poszedł pare lat temu z klubu za sporą jak na tamte czasy kasę. Reszta już nie szokuje kwotami.
Własnie mówię o tym, że szkoląc, stawiając na młodych, a nawet wmawiając sobie i światu, że mają talent można takich Polaków sprzedawać za na prawdę grubą kasę. Swego czasu Legia posprzedawała jakichś ludzi typu Żyro, Borysiuk itd, ktorzy utonęli później i nic nie pokazali. Dlatego mi żal, że nie stawiamy na mlodych, nie mamy jakiegoś myślenia perspektywicznego, powinniśmy na nich chuchać i dmuchać, mieć jakaś linię rozwoju ich i później sprzedać takiego piłkarza obiecującego albo nawet już starszego ale z historią w kadrze itd za 1-2 mln to nie jest problem.
drozd:
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.12.2020, 13:04
Skąd to twierdzenie, że nie myślimy jako klub perspektywicznie? Bo młodzieżowcy nie stanowią połowy pierwszego składu? Przecież my dopiero staramy się budować akademię, a młodzież, która prezentuje jakiś w miarę sensowny poziom, gra (Szot, Plewka, swoje szanse dostawał Buksa). Czy jedyną miarą "perspektywicznego myślenia" jest wpuszczanie na boisko większej liczby juniorów, nawet jeśli nie zbliżają się do odpowiedniego poziomu sportowego?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 29.12.2020 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów