The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2021, 17:39
dziki napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że między wierszami nie jest to zły wpis. Firma rodzinna, albo firma zarządzana przez rodzinę, nie musi stawiać pełnej kapitalizacji ponad rentowność i zapewnienie przyszłości członków rodziny. To wcale nie oznacza nieefektywności. Wisła jako klub oparty na zasadach 'Wiślackości', z poukładanym organizacyjnie tyłem, wcale nie brzmi jak scenariusz rodem z firmy Wiesławix z Rudawy ;-)
Nie ma rozwiązań idealnych. Ani firmy rodzinne, ani zarządzanie menedżerskie nie są złe bądź dobre same w sobie. Na pewno z badań wynika, że te rodzinne są bardziej nastawione na budowanie długoterminowe i stabilność, co w naszej sytuacji nie powinno szczególnie martwić. Pewna doza nepotyzmu jest tu naturalna i powiązana z tym charakterem

Ale oczywiście krążący po mediach "zarzut" dotyczący specyficznej roli Kuby w klubie jest raczej chęcią przyczepienia się na siłę niż jakimś merytorycznym zarzutem.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2021, 22:01
To o czym rozmawiacie, to trochę tak jak obsadzanie z automatu byłych piłkarzy w roli skautów. Doceniam fakt, że klub pamięta i w jakiś sposób zapewnia zasłużonym piłkarzom jakiś start po zakończeniu grania, ale oni nie zawsze się do tego nadają lub nie bardzo garną.
Niewiele mówi się na przykład o Głowackim w kontekście jego pracy. Zasłużony na boisku, w felernych czasach był już w gabinetach, po zmianie rządzących został. Efekty? Obowiązki?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.01.2021, 22:21
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
To o czym rozmawiacie, to trochę tak jak obsadzanie z automatu byłych piłkarzy w roli skautów.
Z automatu nikogo nie powinno się obsadzać na żadnym stanowisku, najpierw należałoby jakoś ocenić czy w ogóle mają predyspozycje. Nawet w firmach rodzinnych
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.01.2021, 22:28
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Z automatu nikogo nie powinno się obsadzać na żadnym stanowisku, najpierw należałoby jakoś ocenić czy w ogóle mają predyspozycje. Nawet w firmach rodzinnych
Ano.

10 znaków.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.01.2021, 07:52
ale nie dogadacie sie jak bedziecie na swoje racje patrzeć zero-jedynkowo , bo świat taki nie jest

np jak masz syna debila , a pod ręką menago 10/10 to bierzesz menago , nawet będąc fanem nep... wróc - firm rodzinnych

jak masz syna 6/10 , a w szufladzie CV od ludzi maks 8/10 , to jednak zaufasz rodzinie

raczej tak to wyglada
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.01.2021, 10:21
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale nie dogadacie sie jak bedziecie na swoje racje patrzeć zero-jedynkowo , bo świat taki nie jest

np jak masz syna debila , a pod ręką menago 10/10 to bierzesz menago , nawet będąc fanem nep... wróc - firm rodzinnych

jak masz syna 6/10 , a w szufladzie CV od ludzi maks 8/10 , to jednak zaufasz rodzinie

raczej tak to wyglada
kiedyś ten debil i tak będzie właścicielem. Możliwie wcześnie, w kontrolowany sposób trzeba mu dać możliwość nauki zarządzania. Pewnie przez parę lat asystowałby i podglądał dobrego menadżera albo zarządzał czymś bardzo małym.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.01.2021, 10:15
Kolega wyżej postawił Leśnego za wzór, a to przecież u niego Żewłakow trafił od razu z boiska na dyrektorski stołek.

Idąc pewnym tokiem rozumowania najlepszym dyrektorem byłby obecnej sprawdzilby się w bojach Zdzisław Kapka, a na stanowisku prezesa Zdzisław Kręcina. Oboje doświadczeni, z obyciem, bez koneksji z zarządem.

Ktoś wyżej przyczepił się Głowackiego... Wrzucono go na dyrektorski stołek, wręcz ubłagano żeby się tego podjął. Z miłości do Wisły znowu się poświęcił. Pewnie gdyby nie jego powrót to Stolarczyk nie zgodziłby się na pracę w Wiśle.

Dzisiaj z tylniego siedzenia szuka dla Wisły talentów, a że to praca zespołowa to nigdy nie poznamy kto jest jego "pomysłem". Tym bardziej że wywiadów już nie udziela.

PS. Jest jednym z ojców przenosin Piotra Starzyńskiego do Wisły.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.01.2021, 11:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kolega wyżej postawił Leśnego za wzór, a to przecież u niego Żewłakow trafił od razu z boiska na dyrektorski stołek.
Może nie jako wzór, a bardziej jako przykład tego, że najefektywniejszy (nie piszę najlepszy) prezes w polskiej piłce XXI wieku to człowiek całkowicie z zewnątrz. Obok wymieniłem także Świerczewskiego z Rakowa. Z resztą nawet przywoływany tutaj wcześniej Watzke z BVB do 42 roku życia nie pracował w Borussi ani nie grał zawodowo w piłkę, a kończył studia i prowadził firmę zupełnie niezwiązaną z piłką nożną. Obecny trener Borussi pracuje w klubie od 2 lat jako asystent, ale wcześniej też nie był związany z tym klubem. Nie był także zawodowym piłkarzem. Zapytacie - i co w związku z tym? Właśnie nic. Po prostu przy doborze ludzi nie powinno być żadnych predefiniowanych kluczy wyboru innych niż merytoryczne, osobowościowe i oczywiście finansowe.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2021, 12:33
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Może nie jako wzór, a bardziej jako przykład tego, że najefektywniejszy (nie piszę najlepszy) prezes w polskiej piłce XXI wieku to człowiek całkowicie z zewnątrz. Obok wymieniłem także Świerczewskiego z Rakowa. Z resztą nawet przywoływany tutaj wcześniej Watzke z BVB do 42 roku życia nie pracował w Borussi ani nie grał zawodowo w piłkę, a kończył studia i prowadził firmę zupełnie niezwiązaną z piłką nożną. Obecny trener Borussi pracuje w klubie od 2 lat jako asystent, ale wcześniej też nie był związany z tym klubem. Nie był także zawodowym piłkarzem. Zapytacie - i co w związku z tym? Właśnie nic. Po prostu przy doborze ludzi nie powinno być żadnych predefiniowanych kluczy wyboru innych niż merytoryczne, osobowościowe i oczywiście finansowe.
No i właśnie... Wisla rządzą:
- Jażdżynski - przedsiębiorca, w zasadzie CV top biznesu w Polsce, spoza pilki
- Królewski, przedsiębiorca, top IT na świecie, spoza pilki
- Kuba, top piłkarstwa w PL, człowiek z najwieksza wiedzą o funkcjonowaniu wzorowego, zachodniego klubu, prawdopodobnie za te 1.5 roku przejmie funkcje Prezesa (tak obstawiam)
- Dawid Błaszczykowski, prawa ręka Kuby, dyplomacja, negocjacje, ocieplanie stosunków - robi to lepiej niż Obidzinski
- Balazinski - jego CV mówi samo za siebie, odwala cała robotę organizacyjno - prawna w klubie, człowiek piłki.
Reszty nie wymieniam, bo dość wyraznie chce pozostać w cieniu

Jeśli z taką mieszanka nie uda się wyprowadzić Wisły na prosto to nie uda się z nikim. Obstawiam, że doczekamy się również dyrektora, optymalnie byłoby pewnie w najbliższym czasie, aby wespół z Hyballa mieć jeden wypracowany model kierunku prowadzenia drużyny. Letnie transfery będą na tyle wazne, że nie będzie można ich przestrzelić.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.01.2021 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.01.2021, 12:51
- Jażdżynski - przedsiębiorca, w zasadzie CV top biznesu w Polsce, spoza pilki
- Kuba, top piłkarstwa w PL, człowiek z najwieksza wiedzą o funkcjonowaniu wzorowego, zachodniego klubu, prawdopodobnie za te 1.5 roku przejmie funkcje Prezesa (tak obstawiam)
- Dawid Błaszczykowski, prawa ręka Kuby, dyplomacja, negocjacje, ocieplanie stosunków - robi to lepiej niż Obidzinski
- Balazinski - jego CV mówi samo za siebie, odwala cała robotę organizacyjno - prawna w klubie, człowiek piłki.
Reszty nie wymieniam, bo dość wyraznie chce pozostać w cieniu

Jeśli z taką mieszanka nie uda się wyprowadzić Wisły na prosto to nie uda się z nikim. Obstawiam, że doczekamy się również dyrektora, optymalnie byłoby pewnie w najbliższym czasie, aby wespół z Hyballa mieć jeden wypracowany model kierunku prowadzenia drużyny. Letnie transfery będą na tyle wazne, że nie będzie można ich przestrzelić.
No i całkiem spoko*. Pisałem moje posty nie w odniesieniu do obecnego zarządu, a w odniesieniu do pomysłów forumowiczów, by Wisła była "klubem rodzinnym" zatrudniającym ludzi związanych z klubem.

* Choć Dawid na prezesie, brak dyrektora sportowego i bardzo duża decyzyjność Kuby (decyzje o wzięciu Skowronka podjął autorytatywnie) średnio mi pasują.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.01.2021, 13:19
Ale zdajesz sobie sprawę, że to jest dokładnie ta polityka? Jażdzyński chadzał na Wisłę już jako dzieciak, udzielał.się tu na forum, od zawsze był Wiślakiem. Jarek może i nie Wiślak, ale sympatyzował z klubem. Kuba wiadomo, Dawid wiadomo. Balaziński też kibic.

'Klub rodzinny' nie oznacza zatrudnienia na siłę byłego piłkarza, ale ekipę powiązaną emocjonalnie z klubem/organizacją. To naprawdę nie jest koncept z kosmosu i sprawdza się w wielu modelach biznesowych na świecie.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2021, 19:46
To chyba nie jest na poważnie? Widać magia zdjęć działa(z kim takowe mamy ), a nie rzeczywista pozycja tej firmy nie tyle na świecie, co w Polsce ... Tutaj niezłe kwiatki się pojawiają, ale ten jest z górnej półki.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 01.02.2021, 09:18

- Królewski, przedsiębiorca, top IT na świecie, spoza pilki.
Gdyby tak było to w ataku Wisły graliby Ibrahimović i Mbappe a nie Brown Forbes i Buksa.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.01.2021, 10:28
no to faktycznie FHU Januszex
no ale firmy ktore czeka bankructwo tez sie skads biorą
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.01.2021, 11:42
Jeszcze tak a'propos Barcelony: sytuacja w klubie zmieniła się, gdy władzę przejął Rosell i zmienił funkcjonującą od dekad zasadę 'Cules, mes que un club' na zarządzanie korporacyjne. Bartomeu i jego rządy to przecież kontynuacja polityki Sandro. Rosell był przede wszystkim korporacyjną gwiazdą, która miała usprawnić finansowo Barcelona i przywrócić jej miejsce wśród gigantów finansowych Europy po okresie 'odbudowy klubu' Joana Laporty - zresztą już w czasach Laporty, jeszcze jako członek jego ekipy, miał odpowiadać za 'profesjonalizację' niektórych aspektów działalności klubu.

Fast forward i jesteśmy dzisiaj. Bartomeu i Rosell tak 'usprawnili' spółkę, że ten drugi siedzi – albo może już wyszedł? – a ten pierwszy doprowadził Barcelonę do ciekawej sytuacji finansowej: jest ona najbogatszym klubem Europy, przy jednocześnym największym zadłużeniu, które de facto oznacza zagrożenie bankructwem.

I cały ten syf zaczął się od tego, że Barcelona zaczęła odchodzić od polityki 'inside-out', czyli zatrudniania ludzi z wewnątrz najpierw, a zaczęto stawiać na budowę marki zewnętrznej przy wykorzystaniu ludzi z zewnątrz. Na nic były próby ułaskawienia kibiców zatrudnieniem Abidala czy próbami ściągnięcia innych legend, kiedy ogólny kierunek rozwoju klubu jest żałosny.

Teraz klub przejmie albo znowu Laporta i będzie próbował polityki mieszanej [trochę bajkopisarstwa, ale i postawienie na polityke inside-out], albo Font, który już otwarcie mówi o powrocie do zarządzania w sposób klasyczny i oparciu na równoległym równoważeniu budżetu i zatrudnianiu ludzi powiązanych z organizacją.

Jeszcze jedna uwaga po tym wywodzie. MAlk i Czerepach napisali to, co jest tutaj kluczowe - efektywne zarządzanie organizacją zakłada, że nie zatrudnisz kogoś, kto będzie jawnie działał na szkodę spółki, ale mając wybór pomiędzy postacią A i postacią B, w której teoretycznie postać B ma lepsze papiery, ale postać A jest bliższa wartościom organizacyjnym, zatrudniasz tą pierwszą [A].

EDYTA:

Watkze na mecze Borussi chadzał jako dzieciak, nastolatek, studenciak i młody gość z własną firmą. Dokładnie tak samo jak Jażdżyński.
Powód: Edyta
Ostatnio edytowane przez dziki : 28.01.2021 o godz. 11:49.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 28.01.2021, 20:43
No to bierzemy Wuja. Mierny ale wierny.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.01.2021, 21:42
Aktualnie mamy najlepsze władze w klubie od wojny. Taka jest prawda. Skąd to wiadomo?

Bo władzę przejęli w sytuacji w której nie było żadnej nadziei na korzyści. Teraz trzeba tylko czasu i będziemy widzieć efekty.

Mnożenie idiotycznych zarzutów w tym momencie jest karygodne, zwłaszcza w sytuacji kiedy poprzednie złodziejskie władze do ostatniej chwili wymykały się krytyce...

Cierpliwości...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.02.2021, 08:40
Mam nadzieję że plan Hyballi wypali, jest też oczywiste, że na to potrzeba czasu.
Ale po wczorajszym meczu delikatne wątpliwości się pojawiają.
Ok, początek piorunujący, ale siły na ten gegenpresing wystarczyło na pół godziny...
Wiadomo, gdyby nie dwa szybkie gongi to spokojnie można było zmniejszyć nieco tempo i dotrwać do przerwy a potem być może znowu byłoby "na ostro".
Ale fakty są takie, że w drugiej połowie już to nie wychodziło - pytanie na ile to kwestia kondycji a na ile psychiki.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2021, 09:27
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że plan Hyballi wypali, jest też oczywiste, że na to potrzeba czasu.
Ok, początek piorunujący, ale siły na ten gegenpresing wystarczyło na pół godziny...
Wiadomo, gdyby nie dwa szybkie gongi to spokojnie można było zmniejszyć nieco tempo i dotrwać do przerwy a potem być może znowu byłoby "na ostro".
Ale fakty są takie, że w drugiej połowie już to nie wychodziło - pytanie na ile to kwestia kondycji a na ile psychiki.
Chyba się nie spodziewamy że przeciwnik nie wyjdzie z połowy cały mecz lub że sobie nie damy nigdy strzelić bramki.
Ja dostałem we wczorajszym meczu przekonanie że trener zna się na rzeczy. Zespół wyglądał momentami jak osławiona "maszyna do pressingu".
To że Piast wygrał to składowa wielu rzeczy, ale wg mnie głównie:
- błąd sędziego z anulowanym karnym przy stanie 3-0
- błąd sędziego z karnym dla Piasta
- Patelnia Silvy przy stanie 3-2
- Straty piłek szczególnie przy 3-4 (Silvy)
- innych błędów indywidualnyc
-... i Buchalik

Jako drużyna momentami było perfekcyjnie, momentami rywal dochodził do głosu. Z tych wszystkich porażek w tym sezonie, tutaj trenera bym winił najmniej.
W kolejnym meczu musimy wskoczyć na jeszcze wyższy poziom.
Problem tylko w tym , że Jaga to drużyna klasy Piasta, a zamiast Swierszczoka mają Imaza który zawsze coś wyczaruje...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.02.2021, 12:32
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że to w dużej mierze kwestia psychiki a przynajmniej mam taką nadzieję, bo wtedy da się coś w tym aspekcie poprawić. Dwa stracone gole z niczego: pierwsza po przebitce i dużym udziale Frydrycha (ale też trzeba przyznać dużych umiejętnościach Świerczoka, choć Buchalik też mógł wyjść bardziej zdecydowanie - tu mi przypomniał trochę Carlitosa i jego magiczny gol z derbów), druga to absolutnie prezent od Buchalika - coś co nie miało prawa się zdarzyć. Mam nadzieję, że te dwa gole będą dla nas nauczką, że nawet jak wygrywamy wysoko to w podświadomości ma pozostać koncentracja i skupienie, brak rozluźnienia. Po prostu tymi dwoma golami "podaliśmy tlen" i nadzieję Piastowi a dwa głupio stracone gole spowodowały, że w naszą grę wdarła się niepewność i wątpliwości. Każda bramka ma wpływ na psychikę obydwu zespołów a co dopiero dwa gole "z niczego" w krótkim odstępie czasu. I mam nadzieję, że to jest główny powód tego, że w drugiej połowie My i Piast wyglądaliśmy zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że to nie będzie wyglądało tak, że "wypstrykamy się" z pary i energii w pierwszych 30 minutach meczów na szaleńczy pressing, by w drugich połowach przeciwnik nas egzekwował i punktował. Mam nadzieję, że Hyballa na tyle dobrze przygotował fizycznie zespół, że przy umiejętnym dozowaniu pressingu w trakcie meczu będziemy w stanie zaskakiwać nim przeciwnika przez pełne 90 minut. Osobiście myślę, że dwa głupio stracone gole w pierwszej połowie "siadły nam na psychę" i dlatego w drugiej połowie nie potrafiliśmy narzucić Piastowi swego stylu gry. Oczywiście też jest sporo do poprawy w kwestii skuteczności, ale poprawa rożnych aspektów gry to też jest proces i na pewne rzeczy też trzeba czasu.

Następne mecze pokażą na ile to kwestia kondycji a na ile psychiki a na ile może też kwestia zarządzania pressingiem. Pytanie jest czy możliwe jest takie przygotowanie fizycznie zespołu do rundy, sezonu by w każdej akcji po stracie piłki tak szybko i agresywnie, wysoko podchodzić do przeciwnika jak to Wisła pokazała z Piastem w pierwszych 30 minutach? Następne mecze dadzą wiele odpowiedzi.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 01.02.2021 o godz. 16:49.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 01.02.2021, 09:02
Ja jestem w 100% pewien, że ten "strzał w ryja" jaki dostaliśmy tym meczem spowoduje, że drużyna cały ten gniew przekuje w jeszcze lepszą grę niż w pierwszych 30 minutach. Hyballa sprawia wrażenia faceta co ma jaja, jestem pewien, że drużyna też to złapała, a ten zimny prysznic od 30 minuty zadziała tylko i wyłącznie motywująco.
Dodam, że na bank Hyballa nie wini sędziów, a drużyne jak mogła wypuścić takie prowadzenie. Myślę, że cały zespół zebrał srogi opier*ol.
Myśle, że Silva za swoje 2 setki czy Buchalik za tę szmatę już się swoje nasłuchali.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.02.2021, 09:45
Tutaj też trzeba dodać symbol - Rafał Boguski ps.,,Messi z Łomży". Hyballa go wpuścił na boisko i nastąpiła porażka. To nie może być przypadek. To jest klątwa Rafała Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.02.2021, 10:38
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Tutaj też trzeba dodać symbol - Rafał Boguski ps.,,Messi z Łomży". Hyballa go wpuścił na boisko i nastąpiła porażka. To nie może być przypadek. To jest klątwa Rafała Boguskiego.
Rozumiem że kiedy Wisła zdobywała 3 razy MP z Boguskim w składzie klątwa wtedy nie działała? Uwielbiam takie "magiczne" myślenie na poziomie najdzikszych Indian Amazonii albo murzynów z głębi Konga

Zaraz się okaze że Hyballa przed meczem będzie musiał zakopać pod bramką przeciwnika kurzą nóżkę żeby przebłagać złe duchy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.02.2021 o godz. 10:40.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2021, 11:19
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
A kogo miał wpuścić do środka pola? Bukse? Przecież Boguski wszedł na 5 minut. I to na pewno nie było największym problemem Wisły.

W środku jest taki dramat, że nie zdziwie się jeśli Boguski zagra tam jeszcze kilka spotkań, o ile Basha i Kuveljic się kiedyś wyleczą. Tylko się modlić aby Zukov i Plewka nie złapali żadnej kontuzji.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 01.02.2021, 11:19
hujowy ten nasz nowy Trener. Dawać nową miotłę.

A tak pisząc już poważnie:
Myślę że ten tydzień pokaże jakim trenerem pod kątem mentalnym jest Hyballa. Musi ich odpowiednio odbudować na Jagę . Wygrana naszym obowiązkiem!
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2021, 19:53
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
hujowy ten nasz nowy Trener. Dawać nową miotłę.

A tak pisząc już poważnie:
Myślę że ten tydzień pokaże jakim trenerem pod kątem mentalnym jest Hyballa. Musi ich odpowiednio odbudować na Jagę . Wygrana naszym obowiązkiem!

Jesli Hyballa to taki wielki trenejro od pressingu to nie powinno byc problemem w tydzien odbudowac psychike tego zespolu.

Martwi tylko to ze jakby tak popatrzec my juz 2-3 lata caly czas krecimy sie wkolo miejsca spadkowego i interesuja nas zespoly typu Stal Mielec w tabeli.A to mocna degrengolada i zjazd w doł.Musimy wokol tego trenera na dluzsza mete zaczac budowac cos lepszego bo 3/4 ligi przed nami w tabeli (przypadek?).Bo Wisla powinna walczyc o cos lepszego niz cieszyc ze ze w lidze zostajemy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 01.02.2021, 11:57
Przegraliśmy z Wartą, Piastem, przegramy z Jagą, Podbeskidziem, Stalą. Wygraliśmy z Lechem, wygramy z Legią, Pogonią i Rakowem. Taka liga
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2021, 15:42
W obecnym momencie, gdy możemy wymienić połowę (!!!) graczy z pola nie do pomyślenia jest, abyśmy tak tragicznie siadali w końcówkach (o ile zespół jest fatalnie przygotowany).

Wszystko to kwestia psychiki.

Niestety ale ten aspekt będzie najtrudniej wyplewić. Przeciętność większości obecnych piłkarzy daje się we znaki.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 01.02.2021, 15:58
Przegrywy to przegrywy i tylko pogonienie z klubu zadziała.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2021, 19:02
Według mnie winny jest przede wszystkim sędzia, który wręcz ordynarnie wypaczył wynik spotkania. To jest nie spotykane aby jedna drużyna miała nieprawidłowo odgwizdane dwa karne! Gdyby karny dla Wisły został podyktowany to uważam nie byłoby dalszej dyskusji. Karny był ewidentny i mogło być już 4:0 dla nas. A tak po chwili było 3:2... Bramka Świerczoka i jego akcja nie przynosi chluby obronie Wisły Kraków... ale miała ona miejsce przy stanie 3:0 dla nas i w polskiej eklapie... Kto by pomyślał, że ktoś w tej buraczanej lidze zrobi taką akcję i strzeli bramkę?!!! Szok ale uznanie dla zawodnika Piasta Gliwice. Wstyd dla naszej obrony.
Błąd Buchalika wręcz niewyobrażalny i kompromitujący... Brak mi słów...
Karny przy stanie 3:2 dla nas to jakiś nieśmieszny ząrt i skandal... mam nadzieje, że klub wyciągnie konsekwencje prawne względem sędziego. Jak mamy być poważną ligą jak sędzia mając VAR podejmuje tak kretyńską decyzję?!!!

bramka na 3:4... powrót demonów... Ale też jestem wstanie zrozumieć zawodników... przecież od nie podyktowanego karnego dla nas przy stanie 3:0 na boisku zaczęły się dziać skandaliczne cuda...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów