The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2020, 21:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I o czym to ma niby świadczyć?

Prawda jest nieubłagana jedyne wygrane dotąd mecze to z beniaminkami. Reszta remisy albo w pałę nieważne czy u siebie czy na wyjeździe. Wszystko w bardzo marnym stylu. I o ile wyniki mniej załamują bo o nic ambitnego nie gramy, to styl każe porzucić nadzieję, że będzie lepiej. Co nie napawa optymizmem.

Przez będzie lepiej nie mówię o mistrzostwie czy pucharach. Rozumiem przez to nadzieję na oglądanie Wisły grającej w piłkę, a nie męczącej się przez 90 minut.

Pisałeś że Moskal nie miał żadnych sukcesów. To ci przypominam że wyszedł z grupy Ligi Europejskiej. Manipulacja straszna. To, że nie potrafisz przyporządkować którym argumentem prostuję którą brednię to nie moja wina.

Nie utrzymał ŁKS bo grał w Ekstraklasie pierwszoligowym składem i nie muszę ci przypominać kto mimo to przez długi czas był w lidze na ostatnim miejscu. Gdyby go nie zwolnili nie wiadomo co by było. A o tym czy trener jest słaby nie decydują jedynie wyniki, tylko to czy prowadzony przez niego zespół gra na miarę swoich możliwości, powyżej swoich możliwości czy poniżej swoich możliwości. Czy zawodnicy stają się lepsi czy notują regres, czy jest atmosfera w drużynie czy jej nie ma, itd. Kto miał lepsze wyniki w ŁKS Moskal czy jego następca? Kto miał lepsze wyniki w Wiśle Moskal czy jego następcy ? Przeanalizuj sobie i nie opowiadaj więcej głupot

Oczywiście, że pieniądze nie grają. Bo kopać się po czole może i ten za 10 000 i ten za 100 000. Jeżeli wypłaty są na czas, jest ciepła woda pod prysznicem i zorientowany sztab od masażysty po pierwszego trenera, to są warunki do rozwoju każdy piłkarz i ten tani i ten droższy dla własnego dobra powinien dążyć do poprawy swoich umiejętności. I taka musi być kolejność jestem lepszy więcej zarabiam. A nie pitolenie, że jak więcej zarobie to będę lepszy.

Dlatego wysokość budżetu to nie jest podstawa. Można wydać miliony i za przeproszeniem g... z tego mieć. I nie stawiaj mi za przykład Legii która ma za sobą czarnych od zawsze. Wytłumacz mi jak Górnik wygrał na Legii. Dlaczego Raków jest na pierwszym miejscu.
1. Zdążyłeś sobie zaprzeczyć 2 razy i nawet tego nie widzisz....

Co to jest I ligowy skład? Kur.wa! To jest TAŃSZY skład! Bo w I lidze grają STATYSTYCZNIE słabsi piłkarze zarabiający sporo mniej!
(Założenie jest takie że zarobki piłkarzy są adekwatne do poziomu gry - pomijamy statystycznie przepłaconych lub niedopłaconych)

Czyli co pieniądze nie grają ale miał I ligowy skład? Tak? Ty wiesz co to jest logika 2 wartościowa klasyczna, czy tak sobie radośnie pierdzisz i nawet tego nie ogarniasz.

Podsumowując - wg Drozda pieniądze grają (Moskal miał I ligowy skład - dlatego ŁKS tak mega słabo punktował) - dziękuję że przyznałeś mi rację. Też uważam gduby Moskal miał lepszy (w futbolu znaczy droższy skład) to by utrzymał lamusów z Łodzi.

2. Świetnie, ale czy przeanalizowałeś jak Moskal radził sobie w tym 2015 roku? To jest lepszy empirycznie materiał do porównań niż dosłownie kilka meczy w 2013 w (brawa za awans) i potem wyjebanie? Mamy skład chociaż w połowie tak opłacany i dobry jak wtedy?

Proszę, wróć jeszcze raz do 2015 i pogadamy

btw
Nie jestem jakimś przeciwnikiem Kazka jako naszego trenera. Może byłby lepszy, może gorszy niz teraz Skowronek. Można dywagować, tak jak twoje dywagacje czy ŁKS by spadł.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów