The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2020, 09:00
Jeszcze raz sprawdziłem. Na legii Górnik wybiegał 120, a wczoraj praktycznie 118 km. Nie zlekcewazyli nas. Tylko Legia miała w meczu 112km (8 km mniej), a my 115,6 (2,3 mniej). Zneutralizowaliśmy najwiekszy atut Górnika, bo to właśnie wybieganiem Zabrzanie tłamsili do tej pory przeciwników.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 27.09.2020, 13:29
Smok napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz sprawdziłem. Na legii Górnik wybiegał 120, a wczoraj praktycznie 118 km. Nie zlekcewazyli nas. Tylko Legia miała w meczu 112km (8 km mniej), a my 115,6 (2,3 mniej). Zneutralizowaliśmy najwiekszy atut Górnika, bo to właśnie wybieganiem Zabrzanie tłamsili do tej pory przeciwników.
Nas też tłamsili (patrz 2 połowa), a to, że LIS wybronił mecz i piłka nie siadła Górnikowi przy wkończeniu to inna sprawa.

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.09.2020, 18:46
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nas też tłamsili (patrz 2 połowa), a to, że LIS wybronił mecz i piłka nie siadła Górnikowi przy wkończeniu to inna sprawa.
Aha, a rozumiem, że my nie oddaliśmy żadnego groźnego strzału? Nie możesz po prostu ignorować tego, co wypracowaliśmy z przodu, bo nie pasuje Ci do tezy.

Mam zupełnie inny odbiór tego spotkania. Mecz na remis ze wskazaniem na nas. Pytanie czy nasza niezła gra wynikała że sprzyjającego nam ustawienia Górnika, z przestrzenią na bokach, czy faktycznie wychodzimy z formą na prostą.

Bardzo duży szacunek za mecz dla Carlosa za włożony wysiłek, ale jednak mam wrażenie, że w ataku może grać jedynie jako cofnięty napastnik - w pojedynkę brakuje mu argumentów.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 28.09.2020, 09:25
Tia .... Zagraliśmy jeszcze gorszy mecz niż z Płockiem . Słupek , poprzeczka i inne sytuacje które stworzyliśmy były czysto przypadkowe albo nam się przyśniły . Skoro przed meczem miał nas Górnik rozjechać to zapewne tak było a obraz w telewizji kłamie !!!A nawet jak nas nie rozjechał to nas rozjechał bo tak ma być i koniec !
Przecież w Wiśle tylko wuefiści , parodyści , ręczniki i pozoranci !
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 28.09.2020, 13:20
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Tia .... Zagraliśmy jeszcze gorszy mecz niż z Płockiem . Słupek , poprzeczka i inne sytuacje które stworzyliśmy były czysto przypadkowe albo nam się przyśniły . Skoro przed meczem miał nas Górnik rozjechać to zapewne tak było a obraz w telewizji kłamie !!!A nawet jak nas nie rozjechał to nas rozjechał bo tak ma być i koniec !
Przecież w Wiśle tylko wuefiści , parodyści , ręczniki i pozoranci !
umiecie czytać 2 POŁOWA !! To samo co z Jagiellonia i Pogonią - obrona Częstochowa i spontaniczne wykopy na hura, które "zaowocowały" kontrami spartolonymi min przez Savica (dwie w 2 połowie). SŁUPEK i POPRZECZKA były w pierwszej połowie - nie drugiej.

Generalnie w drugiej odsłonie było PODOBNIE jak wcześniej, z tą różnicą, że rywal był NIESKUTECZNY. Dalej nasi byli przyklejeni do murawy podczas stałych fragmentów, dalej były sytuacje, gdzie rywal szedł praktycznie sam na bramke (z Płockiem rozklepali na 3:0, a z Górnikiem Mehremic na sankach naprawił błędy).

Mieliśmy swoje sytuacje, które Savic koncertowo spartolił, ale Górnik też swoje miał. LIS był bezdyskusyjnym zawodnikiem meczu, a gimby w jakiejś tam ankiecie ocenili tak:

8,9 Frydrych - odznaka "piłkarz meczu"
8,8 Lis
8,6 Savić
8,5 Mehremić
8,2 Kuveljić
8,1 Yeboah
7,6 Abramowicz
7,6 Żukow
7,5 Burliga
7,5 Plewka
7,0 Silva
6,3 Sadlok
6,1 Beqiraj
5,9 Klemenz
5,8 Basha
5,6 Boguski

Ja się pytam za co Boguski został wybrany najgorszym piłkarzem meczu? Za tą patelnię, którą wyłożył Savicowi, a wcześniej sam ją wywalczył? Raczej za bycie kozłem ofiarnym. Drugi absurd to Frydrych, który posłał babola do tyłu i przegrał kilka pojedynków główkowych + wybił pare razy piłke na 2-25metr pod nogi rywal - najwyższa ocena :]

Z kim i oczym tutaj gadać?

Fajnie, że Savic dynamicznie poczynał sobie na lewej stroni, ale niefajnie już, że spartolił dwie akcje bramkowe.

A jak dalej nie wiecie czy Górnik nas stłamsił czy nie (nie wiem co to ma wspólnego z Płoskiem, ale ok), to popatrzcie na posiadanie piłki...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 28.09.2020 o godz. 13:29.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2020, 16:08
umiecie czytać 2 POŁOWA !! To samo co z Jagiellonia i Pogonią - obrona Częstochowa i spontaniczne wykopy na hura, które "zaowocowały" kontrami spartolonymi min przez Savica (dwie w 2 połowie). SŁUPEK i POPRZECZKA były w pierwszej połowie - nie drugiej.
Nawet w II połowie nie było tym razem wykopów na hurra. To prawda, że od 60 minuty więcej broniliśmy się niż atakowaliśmy, ale bez żadnej histerii i strachu
A jak dalej nie wiecie czy Górnik nas stłamsił czy nie (nie wiem co to ma wspólnego z Płoskiem, ale ok), to popatrzcie na posiadanie piłki...
To nie mówi o niczym.
To fakt, że w II połowie Górnik miał większe posiadanie piłki, ale tylko dlatego, że przestaliśmy piłkę odbierać wysoko i organizowaliśmy skuteczną obronę znacznie niżej.
Ja tam nie widziałem żadnego stłamszenia.
Kiedy podczas meczu z Pogonią w ostatnim kwadransie wręcz spodziewałem się lada chwilę straty bramki, tak tym razem byłem dziwnie spokojny. Wiedziałem, że jeśli miałoby coś wpaść żabolom to tylko przypadek, przez jakiegoś niefarta.
Mógłby sobie Górnik w II połowie mieć wręcz posiadanie 99% (bo 100% sie nie da - choćby bramkarz musiałby coś odbić) i tak, by to nic nie dało. Nie było stłamszenia. Było mądre stanie, podczas gdy Górnik głupio biegał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów