|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeszcze raz sprawdziłem. Na legii Górnik wybiegał 120, a wczoraj praktycznie 118 km. Nie zlekcewazyli nas. Tylko Legia miała w meczu 112km (8 km mniej), a my 115,6 (2,3 mniej). Zneutralizowaliśmy najwiekszy atut Górnika, bo to właśnie wybieganiem Zabrzanie tłamsili do tej pory przeciwników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Mam zupełnie inny odbiór tego spotkania. Mecz na remis ze wskazaniem na nas. Pytanie czy nasza niezła gra wynikała że sprzyjającego nam ustawienia Górnika, z przestrzenią na bokach, czy faktycznie wychodzimy z formą na prostą. Bardzo duży szacunek za mecz dla Carlosa za włożony wysiłek, ale jednak mam wrażenie, że w ataku może grać jedynie jako cofnięty napastnik - w pojedynkę brakuje mu argumentów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Przecież w Wiśle tylko wuefiści , parodyści , ręczniki i pozoranci ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Generalnie w drugiej odsłonie było PODOBNIE jak wcześniej, z tą różnicą, że rywal był NIESKUTECZNY. Dalej nasi byli przyklejeni do murawy podczas stałych fragmentów, dalej były sytuacje, gdzie rywal szedł praktycznie sam na bramke (z Płockiem rozklepali na 3:0, a z Górnikiem Mehremic na sankach naprawił błędy). Mieliśmy swoje sytuacje, które Savic koncertowo spartolił, ale Górnik też swoje miał. LIS był bezdyskusyjnym zawodnikiem meczu, a gimby w jakiejś tam ankiecie ocenili tak: 8,9 Frydrych - odznaka "piłkarz meczu" 8,8 Lis 8,6 Savić 8,5 Mehremić 8,2 Kuveljić 8,1 Yeboah 7,6 Abramowicz 7,6 Żukow 7,5 Burliga 7,5 Plewka 7,0 Silva 6,3 Sadlok 6,1 Beqiraj 5,9 Klemenz 5,8 Basha 5,6 Boguski Ja się pytam za co Boguski został wybrany najgorszym piłkarzem meczu? Za tą patelnię, którą wyłożył Savicowi, a wcześniej sam ją wywalczył? Raczej za bycie kozłem ofiarnym. Drugi absurd to Frydrych, który posłał babola do tyłu i przegrał kilka pojedynków główkowych + wybił pare razy piłke na 2-25metr pod nogi rywal - najwyższa ocena :] Z kim i oczym tutaj gadać? Fajnie, że Savic dynamicznie poczynał sobie na lewej stroni, ale niefajnie już, że spartolił dwie akcje bramkowe. A jak dalej nie wiecie czy Górnik nas stłamsił czy nie (nie wiem co to ma wspólnego z Płoskiem, ale ok), to popatrzcie na posiadanie piłki...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 28.09.2020 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To fakt, że w II połowie Górnik miał większe posiadanie piłki, ale tylko dlatego, że przestaliśmy piłkę odbierać wysoko i organizowaliśmy skuteczną obronę znacznie niżej. Ja tam nie widziałem żadnego stłamszenia. Kiedy podczas meczu z Pogonią w ostatnim kwadransie wręcz spodziewałem się lada chwilę straty bramki, tak tym razem byłem dziwnie spokojny. Wiedziałem, że jeśli miałoby coś wpaść żabolom to tylko przypadek, przez jakiegoś niefarta. Mógłby sobie Górnik w II połowie mieć wręcz posiadanie 99% (bo 100% sie nie da - choćby bramkarz musiałby coś odbić) i tak, by to nic nie dało. Nie było stłamszenia. Było mądre stanie, podczas gdy Górnik głupio biegał. |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|