The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2020, 09:09
Mimo wszystko uwazam, ze slowo parodysta to zbyt daleko idaca zlosliwosc zeby nie powiedziec ze obelga.
Mimo wszystko pewien poziom Sadlok trzyma.

Inaczej.
Gdzie w tabeli, pomimo skowronkowego sabotazu, bylaby Wisla, gdyby faktyczni parodysci nie popelnili baboli?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.09.2020, 09:47
ale to Twoje "inaczej" sugeruje że to argument w dyskusji o Macku , a przecież to nie jest ad rem

wracając do "parodystowania"

Maciek wykonując prawie każdy SFG zaliczył 21 asyst w całym swoim życiu !

a komentatorzy C+ za kazdym razem mówią "potrafi uderzyć" no więc tak potrafi , że w całej 14 letniej karierze goli strzelił całe 5
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2020, 10:02
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale to Twoje "inaczej" sugeruje że to argument w dyskusji o Macku , a przecież to nie jest ad rem

wracając do "parodystowania"

Maciek wykonując prawie każdy SFG zaliczył 21 asyst w całym swoim życiu !

a komentatorzy C+ za kazdym razem mówią "potrafi uderzyć" no więc tak potrafi , że w całej 14 letniej karierze goli strzelił całe 5
Zdajesz sobie sprawę z tego, że jeśli ktoś strzeli 3 bramki z rzutów wolnych w sezonie to w naszej lidze prawdopodobnie będzie i tak to najlepszy wynik w całej lidze. Czasem najlepszemu wykonawcy udawało się to 2 razy.

A SFG sa u niego ok, biorąc pod uwagę że w tej chwili pierwszy do nich idzie Kuba, a wcześniej robili je również inni zawodnicy, choćby Carlitos, Stillic czy Gargula (tyłu sobie przypominam od kiedy Sadlok jest w drużynie). Fakt że u nas wykonuje je najlepiej gorzej świadczy o reszcie zespołu, niż o nim samym. Sadlok jest w tej materii zaledwie powyżej średniego poziomu w ekstraklasie, choc gdy złapał dobrą formę to nawet miał momentu że utrzymywał.dluzej dobry poziom.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.09.2020, 10:03
Arku,
ale ktos mu pozwala te SFG wykonywac. IMHO ma strzal z dystansu, ale z gry jako tako daje to korzysci. SFG podsumowales slusznie.
Pytanie jest inne. Czy jest w druzynie ktos kto lepiej je wykona?
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.09.2020, 11:48
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko uwazam, ze slowo parodysta to zbyt daleko idaca zlosliwosc zeby nie powiedziec ze obelga.
Mimo wszystko pewien poziom Sadlok trzyma.
Zgodzę się , nazywanie Sadloka parodystą to przesada bo coś jednak potrafi zrobić z piłką w przeciwieństwie do Głupiego i Głupszego na środku obrony.

Skłaniałbym się do nazwania Sadloka człapakiem. Ile to razy była dziura na lewej bo wracał sobie truchcikiem. Sadlok jest do odpalenia od przynajmniej dwóch lat - ale , że Wisła finansowo jest w takim miejscu a nie innym wciąż u Na gra.
Jak już jednak mamy go widywać w wyjściowym składzie to niech gra na środku obrony - nie nabiega się a i może baboli mniej wywinie niż ww. dwójka.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.09.2020, 11:55
Powiem wiecej, on bedzie jeszcze przyszly rok grac pierwszy sklad.
Bo jak zacznie sie rewolucja w obronie to w pierwszej kolejnosci tu trzeba dwie solidne wieze, ktore beda potrafily grac pilka i prawego obronce bo jednak Sadlok > glupi i glupszy (zajebiste ), Niepsuj, Burliga.

Wiec przyszly rok obrona bedzie wygladac tak, ze na lewej zostanie i Sadlok i Abramowicz (zobaczymy jak dalej bedzie sobie radzic, ale widac, ze potrafi grac poprawnie), nowi srodkowy obroncy + Hoyo + Szot, nowy prawy + Gruszkowski.

Wiec na Sadloka jestesmy raczej skazani jeszcze na dlugo
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.09.2020, 11:56
SFG u Sadloka są na kujowym poziomie i każdy to widzi oprócz trenera(ów) być może reszta załogi jest jeszcze gorsza w tej materii.
Ja za każdym razem gdy gość podchodzi do wolnego to jestem pewien że nic z tego nie będzie i podejrzewam że gdyby to policzyć to w ponad 90% mam rację.
Gdy chłopak podchodzi do rożnego to mam podobne odczucia, np dobry moment żeby iść bo browara do lodówki.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.09.2020, 12:17
https://www.youtube.com/watch?v=tlahw6H2n1E

Uros Cosic.
Moze to ten o ktorym Krolewski pisze?
Z karta na reku, 27 lat, 4 mecze w LM i LE. Niezle wystepy w AEK Ateny.

Dobrze wyprowadza pilke i raczej typ czysciciela niz babolarza.

Prawo nozny.
Oj przydalby sie taki 187 cm
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2020, 12:40
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
SFG u Sadloka są na kujowym poziomie i każdy to widzi oprócz trenera(ów) być może reszta załogi jest jeszcze gorsza w tej materii.
Ja za każdym razem gdy gość podchodzi do wolnego to jestem pewien że nic z tego nie będzie i podejrzewam że gdyby to policzyć to w ponad 90% mam rację.
Gdy chłopak podchodzi do rożnego to mam podobne odczucia, np dobry moment żeby iść bo browara do lodówki.
Rozumiem że ostatnia bramkę Carlosa przegapiłes na żywo?
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.09.2020, 14:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że ostatnia bramkę Carlosa przegapiłes na żywo?
Pilkarz na poziomie moze zawalic jedna wrzutke na 10. U Sadloka jest jedna dobra wrzutka na 20.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.09.2020, 14:50
https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...07081666576385

Fajny pomysł.

Jednak skoro możemy sobie pozwolić na sprowadzenie obrońcy/ów i nie traktujemy tego sezonu jako kary za grzechy, przez którą trzeba się przeczołgać, to szkoda, że tego nie uczyniono przed sezonem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2020, 14:54
Przed sezonem tacy zawodnicy są dla nas nieosiągalni.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 16.09.2020, 14:55
Napisałem że skuteczność ma z 10% to chyba i tak zawyżony szacunek, zazwyczaj wrzuca w trybuny albo kuj wie do kogo.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 16.09.2020 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.09.2020, 14:55
aha rozumiem, że byliśmy pierwszym wyborem Frydrycha
czaro weź nie ..........
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.09.2020, 15:08
No to teraz jeszcze nowy bramkarz. Panie Królewski bardzo proszę.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2020, 15:11
Jeśli Frydrych wypali, to usadzi na ławie z miejsca jednego z naszych "orłów" obrony.
Oby...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2020, 15:19
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Frydrych wypali, to usadzi na ławie z miejsca jednego z naszych "orłów" obrony.
Oby...
Tutaj nawet nie ma podjazdu. To gość do którego będą dobierać partnera obrony, a nie odwrotnie.

Oby to był początek końca naszych problemów z obroną.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.09.2020, 15:27
Jeżeli ten Pepik przyjdzie to koniecznością jest przedłużenie kontraktu z Hoyo i wypozyczenie. Bo się chłopak zmarnuje, potrzebuje seniorskiego grania
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.09.2020, 16:13
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
aha rozumiem, że byliśmy pierwszym wyborem Frydrycha
czaro weź nie ..........
Nie chce mi się już prowadzić debat, ja rozumiem ten argument, ale środek obrony jest od dawna naszą najsłabszą formacją. Skoro można było robić jakieś transfery do klubu przed rozpoczęciem sezonu, to mógł to być środek obrony, a nie jej boki czy skrzydła. Albo poczekać ze skrzydłowymi na środek września. Nie wierzę, że Yeboah, Savic, Abramowicz i Frydrych to 4 zawodnicy, których mamy upatrzonych od miesięcy i tylko czekaliśmy na możliwość ich sprowadzenia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.09.2020, 16:57
Ja tam zachwycony nie jestem. I biorac pod uwage jego babole z meczu z Interem to zastanawiam sie czy glupi i glupszy nie dostaja trzeciego do gry co by nudno nie bylo i mieli z kim rywalizowac...

Ale... bledy kazdy popelnia. Moze to byl po prostu gorszy dzien, trema, stres... aczkolwiek przychodzi 30 latek na ktorym na pewno nie zarobimy.

Ciekawe czy cos za niego placimy. Bo ma jeszcze rok kontraktu w Slavii Praga.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.09.2020, 17:40
Tak, przyczepiajmy sie do gosca ktory zrobil fakap w meczu z Interem gdy mamy gosci ktorzy przegrali z trzecioligowcem kilka tygodni temu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.09.2020, 17:54
Blixa,
podejrzewam, ze to nie bedzie kontrakt jednoroczny, wiec zawodnik, ktory w ciagu najblizszych 2 lat ma stanowic o sile naszej defensywy.
Jesli to bedzie roczne wypozyczenie - git. Jesli dwuletnia umowa z wykupem to nie uwazam tego transfery za mega super.
Ale boisko wszystko zweryfikuje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2020, 18:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się już prowadzić debat, ja rozumiem ten argument, ale środek obrony jest od dawna naszą najsłabszą formacją. Skoro można było robić jakieś transfery do klubu przed rozpoczęciem sezonu, to mógł to być środek obrony, a nie jej boki czy skrzydła. Albo poczekać ze skrzydłowymi na środek września. Nie wierzę, że Yeboah, Savic, Abramowicz i Frydrych to 4 zawodnicy, których mamy upatrzonych od miesięcy i tylko czekaliśmy na możliwość ich sprowadzenia.
Czaro, co jak nie zobaczy to nie uwierzy

https://www.wislaportal.pl/News,2757...ansfer_obroncy

Upatrzony 6 lat temu. Styka?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.09.2020, 18:05
Cóż mogę powiedzieć. Chyba tylko to, żebyśmy nie szastali pieniędzmi bardziej niż za Cupiała
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 16.09.2020, 21:02
Frydrych oficjalnie do 2023. Bardzo dobry ruch, to wokół niego będzie budowana defensywa. Teraz kwestia czy Hoyo zostanie wypożyczony gdzieś do 1 ligi czy nawet 2 byleby grał, bo CLJ to nie to samo. Bo w to, że sprzedamy któregoś z dwójki Janicki Klemenz niestety nie wierzę.
Za rok kończą się im kontrakty i nie przedłużalbym żadnego. Do Frydrycha zostawilbym jeśli w tym sezonie wypali Mehremica, wróci z wypożyczenia Serafin Szota, a jako 4 Hoyo. Tak to widzę
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.09.2020, 21:47
Po tym co prezentował Czech w ostatnim sezonie w Slavii to trudno być optymistą fakt gorszy od Janickiego czy Klemenza nie bedzie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2020, 22:26
A co prezentował, w ilu spotkaniach go widziałeś?

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.09.2020, 22:29
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Frydrych oficjalnie do 2023. Bardzo dobry ruch, to wokół niego będzie budowana defensywa. Teraz kwestia czy Hoyo zostanie wypożyczony gdzieś do 1 ligi czy nawet 2 byleby grał, bo CLJ to nie to samo. Bo w to, że sprzedamy któregoś z dwójki Janicki Klemenz niestety nie wierzę.
Za rok kończą się im kontrakty i nie przedłużalbym żadnego. Do Frydrycha zostawilbym jeśli w tym sezonie wypali Mehremica, wróci z wypożyczenia Serafin Szota, a jako 4 Hoyo. Tak to widzę
statystycznie rzecz biorac ciężko liczyć na Mehremica w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.09.2020, 22:57
Ja was zapewniam, że nawet jak będzie miał krzywą noge i biegunkę to zagra lepiej niż nasze asy,które się nie nadają na gre w ekstraklasie, przychodzi z lepszego klubu z lepszej ligi i grał przeciwko lepszym drużynom, A w polskiej ekstraklasie dobrze sie prezentowali nie raz zawodnicy z 3 ligi hiszpańskiej..
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.09.2020, 23:14
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Po tym co prezentował Czech w ostatnim sezonie w Slavii to trudno być optymistą fakt gorszy od Janickiego czy Klemenza nie bedzie.
I oto jest pasiasty troll! Jak tam David Jablonsky? Czesi nie byli tak łaskawi jak PZPN. Gdyby Wasza korupcja miała miejsce w cywilizowanym kraju, ten klubik przestałby istnieć...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów