|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Naprawdę zadziwiające jest jak kibice potrafią być niewdzięczni. Nawet jak Ci ludzie u sterów popełniają bledy, to wymaganie na dzisiaj Wisły w górze tabeli to myślenie wbrew logice. Wisla jeszcze długo nie będzie w górze tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Chodzi o granie w piłkę a nie wybijanie na pałę. Niech przegrywają ale próbują grać, a nie przegrywają nawet nie próbując. Fajnie się oglądało ostatnie 30 minut? Nawet jakby dowieźli 2:1? Nie mówimy o ludziach u sterów bo ster trzyma Skowronek i ma grać atrakcyjnie dla widza może coś wygra, a może nie nikt mu przecież warunków nie stawia. 13 miejsce ponoć jest ok. Tylko to co on wyprawia to jest poniżej wszelkiej krytyki. Nie jeżeli chodzi o wyniki, a jeżeli chodzi o styl. Tak grając przegraliśmy nawet z KSZO i nie ma w tym nic dziwnego. Z wrzutki można dostać bramkę nawet z A klasą a ten cofa się tak, że wrzucać w nasze pole karne można bez żadnych przeszkód. Juz kolejny mecz tak wygląda. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Może np. poprawa taktyki jest wążniejsza, albo gry obronnej? Uroiłes sobie że mamy pięknie grac - no to ja wolę piłkę bardziej bezpośrednią. Rzecz gustu. Mamy grac ładnie bo ty lubisz grę jak Barcelona. Taki morał? Słabe to. Sponsorzy maja w dupie ładną grę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Mówię zwłaszcza o okresach kiedy mamy zdaniem trenera korzystny wynik. Bo jeżeli nie mamy to potrafimy grać i to przyzwoicie. Co dowodzi że problem nie leży w jakości zawodników tylko w ograniczeniach trenera. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ad 2. Myślę, że kibice nie wymagają Wisły w górze tabeli. Chcemy po prostu, by panowie w koszulkach z białą gwiazdą na piersi przestali kompromitować nasz klub. Lada moment pobijemy kolejny niechlubny rekord. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jednak powtórzę, bo tu czyta się tylko ostatnich 5 postów: widzę mankamenty Skowronka, uważam, że można by nawet z tym materiałem grać trochę lepiej (ale pewnie można by i gorzej), ale dopóki nie grozi nam spadek (a raczej nie będzie groził), a skład, zaplecze organizacyjne i możliwości finansowe mamy, jakie mamy, to nie widzę potrzeby zwalniania go. Tym bardziej jeśli w planach jest dalsza przebudowa po sezonie (jeśli).
Ale zapytam: skoro nie oczekujesz góry tabeli, tylko ze zrozumieniem przyjmujesz dolne jej partie, to co musiałoby się dziać, aby piłkarze nie kompromitowali klubu? Obecnie Wisła jest 12., co - jeśli dobrze rozumiem - Twoim zdaniem jest kompromitacją. Dół tabeli zaczyna się od miejsca 9. Czy miejsca 10.-11. są ok, czy akceptujesz tylko 9.? A może chodzi o grę? Akceptowałbyś remisy na zmianę z porażkami, ale tylko gdyby Wisła grała pięknie? A może wystarczy brzydka gra i 12 miejsce, ale żeby było ciągłe bieganie, ciągłe jeżdżenie na dupie, ciągła presja na rywala, piłka może przejść, nogi nie?
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.09.2020 o godz. 22:47.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kolejny mecz z kolei, w którym sami strzelamy sobie bramki (dzisiaj nawet dosłownie), poprzez dziecinne błędy indywidualne i kuriozalne błędy naszych zawodników - rozumiem, że jest to ok. Kolejny raz strzelamy bramkę i wychodzimy na prowadzenie, po czym modlimy się o dowiezienie 3 punktów, co wybitnie nam nie wychodzi. W nieudolny sposób gramy na czas - to również akceptujemy. Naście porażek z rzędu, degrengolady kończące się wynikami 7-0 - nie ma problemu, akceptujemy. Nie wymagam od naszego zespołu samych zwycięstw. Wiem, że jesteśmy w okresie przejściowym (który to już sezon swoją drogą o tym słyszymy, aczkolwiek teraz zmieniły się warunki brzegowe), ale do cholery nie mam prawa wymagać odrobiny jakości od ludzi, którzy uprawiają ten sport zawodowo od dziecka? Na czym mam opierać swój optymizm, że w kolejnych sezonach będzie lepiej? Na naszej grze czy może polityce personalno-transferowej? Dajmy na to uwielbiany przez wszystkich - Beqiraj, w który z tych punktów wpisuje się ten zawodnik? Rozumiem, że strzeli kilkanaście bramek w sezonie, da nam wysokie miejsce w tabeli, po czym jako młodego, perspektywicznego napastnika wytransferujemy go na zachód za grube miliony... Dobra, przyznaję, czepiam się, ale jestem trochę sfrustrowany. Piłka nożna, Wisła Kraków to moja pasja, hobby, teraz nazwałbym to nawet toksycznym uzależnieniem. Tydzień po tygodniu wyczekujesz z niecierpliwością na mecz, po czym raz po raz dostajesz na tacy niesmaczne danie, którego nie jesteś w stanie przetrawić przez kilka dni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przegrana z KSZO to wielka wpadka. Podobnie jak kolejny raz źle przygotowany fizycznie zespół. Do tego dochodzą dziwne decyzje personalne i taktyczne. Ale moim zdaniem to są argumenty, aby Skowronka nie przedłużać, a nie żeby go już teraz zwalniać.
Mam wrażenie, że kierujesz się emocjami. Tak, piłka to emocje i Wisła grająca tak, jak teraz jest nieatrakcyjna. Nie wiem, czy wolałbym Moskala, który też notowałby przegrane, ale po ładnej grze, bo dla ŁKSu skończyło się to źle (choć, trzeba przyznać strzelili sobie w obie stopy Stawowym). A porażka 7:0 to nie sprawa Skowronka. Ma wiele wad, ale wyniki Stolarczyka to nie jego wina. Choćbyś i wstawił pięćdziesiąt emotikon, nie zmieni to faktu, że więcej sensu ma w obecnej sytuacji Skowronka nie przedłużać po sezonie niż go teraz zwalniać. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ad. 2.. Gdy Wisła grała w 2 lidze kibice się od niej nie odwrócili. Niechlubny rekord? Co masz na myśli? Jeśli masz na myśli sprzedaż karnetów to uwierz, że niechlubny rekord już dawno za nami. Wisła popadła sportowo już dawno w przeciętność, finansowo nie wygrzebie się jeszcze z długów wiele lat, a tu pechowo przegrywamy z Pogonią i leja się znowu wiadra pomyj na dział sportowy. O Skowronku już nawet nie mówię, bo można być na niego zły, ale to on dzisiaj był 12 graczem Pogoni, czy Klemenz? Trafił z Chuca, trafił z Silva,.widać światełko w tunelu że poukłada nas w tej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja widzę ich działania, widzę też ograniczenia, przeszkody (jak covid), błędy też ale nie robi ich ten kto nic nie robi. Zarządzanie to już na tym etapie jakość nieporównywalna do rządów Cupiala i TF.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nawet remisujemy. Z dużo lepszą Pogonią.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|