|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
X-Ray
Twoje podejscie jest skrajnie abstrakcyjne, bo stawia klub w roli petenta, a trenera w roli boga, ktory wybiera i decyduje gdzie, na jakich zasadach bedzie pracowac. Sytuacja jest zupelnie odwrotna. To klub ma wiele opcji zatrudnienia wielu trenerow i to klub ma wszelkie narzedzia po swojej stronie i mozliwosci wywarcia presji i wymuszenia pewnych zapisow w umowie. Nie pamietam kogo to dotyczylo, ale byl kiedys zapis, ze jesli oprocz MP nie osiagnie okreslonej sredniej punktowej to mimo zdobycia MP jest to podstawa do rozwiazania umowy/jej nie przedluzenia. Ja wiem, ze Wisla ma problemy finansowe, ale nie stawiaj klubu w roli zebraka, ktory musi zbierac najgorsze ochlapy i jeszcze sie bezkrompromisowo godzic na wszystko. Ja nie patrze na 3 ostatnie mecze. Patrze na koncowke ubieglego i poczatek obecnego sezonu. I patrzac w takiej perspektywie to te wyniki sa na poziomie Stolarczyka w koncowej fazie. Roznica miedzy nimi jest taka, ze Stolarczyk gral juniorami, a skowronek ma calkiem fajny pierwszy sklad i na kazda pozycje po dwoch zawodnikow. |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|