|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Trener nie pomaga zespołowi zmianami, przygotowaniem fizycznym ale według mnie bardziej winne obecnego stanu jest nasze rządzące Trio. Ogromny błąd to brak wzmocnienia obrony. Kto by przypuszczał , że kolejny sezon z Janickim i Klemenzem na stoperze oraz z Lisem/Buchalikiem w bramce to będzie znowu rozpaczliwa obrona przed spadkiem ? Tutaj potrzeba na gwałt dwóch stoperów do wyjściowego składu . Po cichu liczę również , że Abramowicz zluzuje Sadloka na lewej obronie. Maćka miejsce jest na ławce od co najmniej dwóch sezonów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
- zatrudnić trzeciego bramkarza, chyba że chcesz płacić Lisowi albo Buchalikowi odszkodowanie za zerwanie umowy. Już ciekawsze są głosy, by dać szanse Brodzie - jeden stoper przyszedł, po pierwszym meczu ambiwalentne odczucia mi towarzyszą w związku z jego grą, ale czas pokarze w którą stronę to pójdzie - Twoja propozycja to zakontraktowanie kolejnych dwóch... czy wiesz co to jest budżet? Abstrahując już od realności finansowej, czy rozbudowywanie ponad miarę kadry ma sens w takim sezonie, gdzie spada jeden zespół? Na papierze polityka transferowa wygląda na przemyślaną. Na twitterze słychać, że przyjdzie jeszcze napastnik i chyba młody skrzydłowy. Patrząc tylko na wybory po pozycjach wygląda to rozsądnie, teraz tylko niech konkretne wybory się obronią. Odnośnie chęci przebudowy obrony to patrząc po kontraktach będzie zapewne dopiero w przyszłym sezonie. Dopiero trzy mecze za nami, za Stolarczyka też pierwsze potyczki nie wyglądały zbyt okazale. Dajmy Skowronkowi czas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Co do samego Mehmericia, obieżyświatem na pewno jest, ale czy to przekreśla szanse na to,, że będzie niezłym graczem? Było już tylu zawodników z bardzo dobrym życiorysem w ekstraklasie, a nie pokazywali nawet przyzwoitej jakości, ot logika naszej cudownej ligi. Ja puki co nie oceniam, zobaczymy w którą stronie to wszystko pójdzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przypomnijmy sobie sytuację świeżo po sezonie. "Skrzydłowi to priorytet" (Przyszedł Savic i Yeboah) "Przedłużenie kontraktu Buksy to priorytet" (Przedłużono) "Napastnik za Brożka to mus" (Przyszedł Beqiraj, jeszcze go nie skreślam, bo na papierze to wszyscy się zachwycali tym transferem) "Musi przyjść LO" (doszedł Abramowicz) "Musi przyjść ŚO, postawmy Hoyo" (Adi wygląda co najmniej przyzwoicie, a Hoyo już dostał szansę i na razie ja zmarnował" "Przedłużmy Turgemana!" (Tu ciągle czekamy) Nigdzie nie słyszałem: "Bramkarz to priorytet" "Wywalamy Skowronka" "Wywalić Klemenza, dwóch nowych ŚO to priorytet" Teraz oczywiście wszyscy są mądrzy, ale prawda też jest taka że Skowronek jeszcze może odwrócić kartę bo nic jeszcze nie zostało zaprzepaszczone. Zarząd na razie poza napastnikiem wywiązuje się z podstawowych założeń. Rzeklbym że przed KSZO optymizm wylewał z ust kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Od tygodni piszę o tych obrońcach.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Myślę że większośc kibiców tak jak teraz chciałby wywalenia Skowronka, tak w lipcu chciała przedłużenia Klemenza. Gość zrobił postęp, natomiast co co prezentował ze Śląskiem to była dywersja. Chyba nie przypadkowo miał być trzecim wyborem na pozycję ŚO po Janickim i Adim.
Skarabeus wyczerpał temat transferów. Wydawać by się mogło, że lepsza nawet słaba obrona, ale zgrana, a tu niestety nawet zgranie Janickiego, Burligi, Sadloka i Klemenza nie pomaga. Oni już (może poza najmłodszym Klemensem) lepsi nigdy nie będą. Za rok 4-6 z obecnej 8 obrońców (Burliga, Niepsuj, Janicki, Klemenz, Abramowicz, Mehrowicz, Hoyo, Sadlok) już w klubie nie będzie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|