|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jesli jest jak piszesz Jontek to mnie to bardzo dziwi i nie bardzo rozumiem, co taki zawodnik jak Blaszczu widzi w takim trenerze jak Skowronek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale Błaszczu opowiadał o podpisaniu umowy w tamtym sezonie, a nie o nowej, podpisanej niedawno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego jednak licze na to, ze sa tam jakies klauzule, progi i co najwyzej pomeczymy sie z parodysta jeszcze z 5-8 spotkan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
to Skowronek jest jeszcze trenerem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Daje mu 5 meczow w lidze czyli 5 meczow bez zwyciestwa za pewne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Panowie, pamiętajcie o jednym... Zawsze się zgania wszystko na trenerów, zawsze trener zły i żaden się nie nadaje... przychodzi nowy, nie jest lepiej, albo jest chwilę lepiej a później znowu trener zły i do wywalenia... Także coś tutaj jest nie tak. Zwolnienie trenera x i zastąpnienie go y nic tutaj nie zmieni n dłuzsza metę...
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcialbym kiedys przeczytac w wywiadach pomeczowych jak trener mowi ze zawodnicy nie realizowali jego zalozen taktycznych. Nie wykonywali polecen.
A tlumaczenia sa takie: - rywal byl lepszy - zagralismy jako zespol slabo - zdarzaja nam sie bledy ktorych byc nie powinno i tego typu pier.dolenie, ktore oznacza, ze to jednak zarzadzanie i trenowanie kuleje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ja dodam jeszcze jedno.
KSZO OSTROWIEC GRAŁO W II POŁOWIE BEZ TRENERA, BO DOSTAŁ CZERWO W PRZERWIE!!! a mimo to nas ograli!!! BEZ TRENERA xD Skowronek, zmień nazwisko, bo mi te ptaki obrzydzasz i spadaj trenować dzieci w szkole |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Prawdziwym problemem ze Skowronkiem są jego dziwne wybory taktyczne i personalne oraz konflikt ze sztabem, który doprowadził do słabego przygotowania kondycyjnego po wznowieniu ligi po epidemii (a być może powtórki z tego już za kilka dni, zobaczymy), a nie wyniki (jak na nasz poziom, punkty się zgadzają) czy dzisiejszy mecz (wiem, że chcieliśmy, wiem, że blamaż, ale jeśli w przekroju całego sezonu wyjdziemy na swoje, to ok).
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tak to bywa. K.urwa!!!! Tak bywa!!! jprdl )$*@($_@(@%)@ )_@$*@)_%^*@%_^)*^@#_) z niego. Brak mi innych slow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Był wywiad z As jakiś czas temu, że błędy zrozumiał, że przestał gwiazdorzyć, że dużym problemem były jego relacje z zawodnikami czy sztabem, nie chciał słuchać, wszystko miało być pod jego dyktando, że kiedyś już uwierzył że trenerem jest kompletnym. Wygrał 5,6 meczów no i wygląda na to że odjazd. Przygotowania na własną rękę bo nikt mi się nie będzie wpi#&$#&. Panie Skowronek... chyba jednak czas wrócić do Bytomia i uczyć WF-u.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
link. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Byl faktycznie taki opis Skowronka, na Weszlo jesli dobrze pamietam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
po obejrzeniu tego całego zjebanego futraka , doodatkowo HP na KS z jadczakiem , wydaje mi sie że As , to po prostu figurant Kuby i jako taki jest mu potrzebny i wygodny
czyja to była decyzja że w tym jendak ważnym meczu Kuba nie zagrał ? odpowiez na to pytanie wiele by wyjaśniła ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Królewski, Jarzdzynski, Błaszkowski niczego na lepsze nie zmienili równie dobrze mogliśmy od zera budować klub od 4 ligi na to samo by wyszło. Transfery bezgotówkowe jakiś szrot z za granicy a ceny karnetów i akcję jak tu wyciągnąć kasę od kibiców to mistrzostwo świata i to są właściciele pełną gębą. No i ten pyskacz Królewski znów dał popis, Obodzinski przy nim to był profesjonalista.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tak od 4 ligi. madrego milo posluchac. Walczylibymy o ekstraklase w ktorej juz jestemy.
Madrosci.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Niektórzy tutaj może kubeł zimnej wody na głowę. Jest niedziela, iść na spacer, pojechać w góry, na plaże, cokolwiek. Ochłonąć! Sam jestem wkurzony ale wypisywanie bzdur to przesada. Jaracie się głupotami wypisywanymi na forum sąsiadki a teraz sami dajecie im znakomitą lekturę. Tak, zespół dał ciała, to kompromitacja i wystarczy, czekamy na reakcję klubu. Jak ktoś z racji wieku lub rozchwiania psychicznego nie jest w stanie pisać rozsądnie to niech się wstrzyma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rozumiem że Skowronek jest nadal trenerem?
Mam nadzieję że nie będziemy długo czekać na konsekwencje tego co się wczoraj wydarzyło. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu o kompromitacji rozmawialiśmy w przypadku porażek z Levadia, Valerenga itp., a teraz kompromituje my się z III ligowym KSZO Ostrowiec. Teraz naszym marzeniem było by się tak skompromitować jak za dawnych lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bo Ajtuj coś chyba zaczyna tracić grunt i zbyt pewnie się czuć. Kuba sam do niego zadzwonił, uratował nas przed spadkiem i zaczyna się .......olo na konferencjach.
Pan nietykalny się znalazł.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.08.2020 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzecioligowy KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski pokonał 2-1 ekstraklasową Wisłę Kraków...
Czy trzeba coś więcej dodawać... To jest wstyd i kompromitacja dla klubu, zawodników i przede wszystkim trenera... Nie jestem fanem zwalniania trenerów bo uważam to za głupotę... ale za tą kompromitację Skowronek powinien wylecieć z klubu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Może dałoby się w tym okienku wyciągnąć jakichś graczy z KSZO? Bo jeśli nasze asy z zagranicy są słabsze niż trzecioligowcy to po co przepłacać? Ja za takich "techników" dziekuję. Powtarzam, potrzebni nam drwale a la Cebula i trener zamordysta np. Ojrzyński, bo dobrzy wujkowie typu Brzęczek-Skowronek i technicy typu Chuca to droga donikąd. Ps. Jak wyglądał Buksa na tle trzecioligowców? Czy aby nie nakryli go czapką? Miał iść do Barcelony. Oby nie skończyło się jak z Miskiewiczem. Z Milanu w kilka lat do Wieczystej. A propos - "pijak" i emeryt, który "za stary jest już na skrzydło" czyli Peszko to bije na głowę Maka. Trzeba to towarzystwo wziąć za jaja, a do tego trzeba twardego trenera. Ojrzyński, jakiś niemiecki wynalazek typu Lettieri - byle ktoś twardy i z autorytetem a nie znowu ciepłe kluchy. Liczę że przy pierwszej okazji pozwalajacej nie płacić odszkodowania Skowronek poleci, a zarząd już rozmawia z nowym trenerem. Jeśli odpowiednich klauzul umożliwiających bezbolesne zwolnienie nie mamy, znaczy że rację miał Obi a nie Kuba.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Powiem tak, pomimo wyciagniecia nas z bagna zdaje się robić wszystko aby koncertowo spierd*** ten sezon.
Niestety ale kamyki na dzisiaj: - odpadnięcie w kompromitującym stylu z PP - konflikt z Leszkiem Dyja - niezrozumiałe wybory kadrowe (np Plewka który ledwo rozpoczął treningi już wchodzi na plac) - zuchwałość w wypowiedziach do mediów (zlekceważenie przeciwnika) - zawstydzające porażki po wznowieniu ligi 19/20 - ewidentne błędy w przygotowaniach Żeby nie było, szkoda sezonu przejściowego z 1 spadkowiczem, by klepać biedę i mieć znowu rok zmarnowany. Albo gramy na wynik który nas finansowo odbije, albo stawiamy na młodzież i budujemy wszystko od nowa. Patrząc na ruchy kadrowe chcemy o coś grać w tym sezonie, zarząd robi co może by ściągnąć solidnych graczy do zespolu. Tak więc Panie Skowronek, teraz skończyła się taryfa ulgowa i klepanie po plecach, trzeba zacząć wymagać... 9 dni do kolejnego meczu, z Jagiellonia to musi być inny zespol. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2019
Offline |
|
|
Nie wiem czy to ten wywiad, ale treść/kontekst pasuje:
https://sport.tvp.pl/45458339/wywiad...y-wobec-klubow "Swoimi ruchami pomogłem w podjęciu decyzji o moim zwolnieniu. Drugie półrocze w Pogoni to był dowód na to, że za szybko wskoczyłem na poziom Ekstraklasy. Niepotrzebnie trochę "odleciałem". Wszystko dobrze funkcjonowało, a ja zacząłem zmieniać. Byliśmy w pierwszej ósemce, a ja nagle zacząłem przebudowywać taktykę i kombinować z pracą motoryczną. To się nie obroniło. Zespół nie był pewny siebie, a odzwierciedleniem tego były choćby wyniki w sparingach i na początku rundy. Patrząc z perspektywy czasu nie dziwię się decyzji o moim zwolnieniu." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
â Nie powiedziałbym, że druga połowa była pod dyktando gospodarzy, bo zbyt wiele okazji nie stworzyli. Nie pamiętam strzałów, czy oblężenia naszej bramki. Po tym stałym fragmencie gry na pewno przeciwnik złapał tlen. Napędzili ich kibice, a my nie nie potrafiliśmy przejąć inicjatywy. Mecz zamknął strzał z dystansu, który powinniśmy wcześniej zblokować, być aktywni w strefie â tłumaczy Skowronek.
Trudno jednak tłumaczyć porażkę z drużyną grającą o trzy poziomy niej. â To prawda. Powinniśmy kontrolować ten mecz, ale to jest piłka. Nie takie rzeczy się działy i dzisiaj dostaliśmy, kolokwialnie mówiąc, w łeb i trudno jest tu cokolwiek bronić â zaznacza trener Białej Gwiazdy. â Czytam to i nie wierze ... Tak trener może się tłumaczyć po przegranej w meczu ekstraklasy, a nie po blamażu z III ligowcem. Nie widział oblężeni bramki ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zrzucaliśmy się na kontrakt dla Wasyla to może jeśli będzie (w przyszłości) konieczność zmiany trenera to Socios pomoże klubowi w zatrudnieniu takiego z prawdziwego zdarzenia?
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jestem zdania, że trzeba jak najszybciej podziękować Skowronkowi. Nawet nie za sam mecz z Kszo, lecz domyślając się jak będą wyglądać nasze następne spotkania. Zeszła runda była bardzo słaba, ledwo się utrzymaliśmy, w zasadzie utrzymaliśmy się, bo rywale byli słabsi. Łks i arka z koroną, które zawsze broniły się przed spadkiem. Zgodzę się z tym, że nasze niskie miejsce to też seria przegranych spotkań w rundzie jesiennej 2019. Jednak styl również tych wygranych spotkań w grupie spadkowej pozostawia wiele do życzenia. Porównajcie sobie skład Wisły lub korony czy arki. Z takimi zawodnikami można wyciągnąć wiele więcej. Co do transferów nie jestem zbyt optymistycznie nastawiony, jednak nie wiem czy odpowiada za nie sam Skowronek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
||
Rozumiem, że w swoim miejscu pracy również masz takie ciekawe propozycje względem swojej pozycji? Za dobrze wykonaną robotę nie oczekujesz nagrody tylko zwolnienia?
Przestań kolportować kłamliwą teorie, że utrzymaliśmy się ledwo. W poprzednim sezonie wyjątkowo trudno było się utrzymać ze względu na to, że spadały nie dwie drużyny jak w poprzednich sezonach tylko TRZY. Utrzymanie wywalczyliśmy na CZTERY kolejki przed końcem. Wyprzedziliśmy Arkę o PIĘĆ punktów. I to wszystko pomimo tego, że przegraliśmy tyle spotkań pod rząd wcześniej, mimo tego, że byliśmy pod kreską. Zacznij doceniać to co ten trener osiągnął bo w listopadzie tamtego roku marzyłeś o tym, żeby zakończyć sezon z 45 punktami i spokojnym miejscem nad kreską. Wisła za czasów Artura Skowronka punktowała na miejsce w górnej 8 i to pomimo tego, że Turgeman który miał być podstawowym napastnikiem rozjechał się na początku rundy. Na koniec, ile punktów gwarantowało utrzymanie w poprzednich sezonach: 2018/2019 - 41 punktów 2017/2018 - 37 punktów 2016/2017 - 38 punktów 2015/2016 - 37 punktów 2014/2015 - 39 punktów Wisła zdobyła w tym sezonie 45 punktów, w każdym z tych sezonów utrzymałby się ale oczywiście nic nie jest zasługą Skowronka a wszystko dzięki temu, że "inni byli słabi". Miedź, Zagłębie Sosnowiec, Sandecja, Termalica, Bełchatów, Zawisza - wtedy to byli mocni spadkowicze, nie to co teraz. ![]()
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 16.08.2020 o godz. 11:59.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Oho, zaczęło się. Wyciąganie nie wiadomo jakich wniosków z tego co trener mówi na konferencji na gorąco po meczu. Po takim meczu co by nie powiedział to było by źle.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Być może już to padło gdzieś tutaj, ale napisze ponownie.
Artur Skowronek nie był, nie jest i nie będzie trenerem na poziom Ekstraklasy. Co więcej typ jest mega arogancki. Za rządów Bogusława Cupiala ten Pan już dzisiaj zostałby zawieszony w pełnieniu funkcji pierwszego trenera. Jeśli dostosowujemy ceny karnetów, biletów, stroi, pamiątek i oczekiwań wobec kibiców do obecnego topu naszej ligi, to weźmy trenera, który ma jaja i również będzie w TOPie ligi. Dobrych, wolnych trenerów nie brakuje. Skoro składaliśmy się na pensje dla Wasyla, to dlaczego nie możemy się złożyć na pensje dla dobrego trenera!? ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
I wszystko byłoby następnego dnia pięknie i cudownie ale nie zaraz to nie były te sezony ze Bogus zwalniał a My przegrywalismy ligę z kretesem.?
![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|