|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No to zarzad odpalil petarde dzisiaj.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg mnie to parchate prowokatory rozlepiły te plakaty.
A co do transferu Savica - fajnie że taki piłkarz do nas trafił. Być może dlatego równocześnie wzięliśmy tego Aldiego, bo nie mamy pieniędzy żeby na każdą pozycję pozyskać wartościowego piłkarza. W każdym razie jest ktoś do rozegrania ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Może ktoś wyjaśnić o co chodzi? Czytam jakąś odpowiedź Socios na FB na prowokację, ale nie wiem co za prowokacja? Jakieś plakaty ktoś rozwiesił?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie siejcie fermentu. Grupka parchów wie, że ich już na nic więcej nie stać, więc próbują pogorszyć atmosferę u nas, a tu są snute domysły o "bandzie kumatych".
opanujcie się. Najlepiej jak możecie na to zareagować, to pójść kupić karnet.Natomiast, żeby nie było OT. Szczerze mówiąc, to nie wierzyłem w ten transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na razie łatamy dziury po tych co odeszli. Kolejny zawodnik, którego prawdopodobnie nikt z klubu nie oglądał wczesniej. Mam nadzieję, że nasze transfery będą bardziej przemyslane. Jaro narzeka na Obiego za transfery letnie z ubiegłego roku no to zobaczymy, które będą lepsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Skomlecie o tego Adiego jakbysmy zaplacili za niego kilka milionow euro. A prawda jest taka, ze pewnie bedzie grac za czapke sliwek z nadzieja, ze uda mu sie wypromowac i gdzies zalapac na kolejny sezon.
Zdajcie sobie w koncu sprawe, ze duet Janicki-Klemenz to podstawowa para srodkowych obroncow. Na zapas przyszedl Adi, jest jeszcze Hoyo. MOZE przyjdzie jeszcze jeden zawodnik, bo Adi moze tez grac na lewej stronie. Bo Grabowskiego raczej tu nie bedzie, a jak bedzie to bedzie mial marginalna role. Savic piekna sprawa. Ale wciaz potrzeba lewego skrzydlowego i to bedzie chyba ostatni jakosciowy transfer. Nie licze Alona, ktory lada moment rozwiaze swoja umowe w Austrii i podpisze z nami. W moim odczuciu zespol wyglada juz teraz przyzwoicie: Lis Buchalik Broda Niepsuj Burliga Gruszkowski / Klemenz Janicki Mehremic Hoyo / Sadlok (od bidy Mehremic lub Gruszkowski/Burliga) Basha Zhukov Kuveljic Pawlowski Blaszczykowski Boguski / Jean Carlos Savic Chuca / Mak Beqiraj Turgeman Buksa( 24 zawodnikow obecnie, wiec najpewniej dojdzie tylko skrzydlowy i over jesli chodzi o transfery. Chyba ze trafi sie jakas mega okazja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Szczerze mówiąc gdybyśmy faktycznie ściągneli napastnika lub przedłużyli Turgemana to nasza ofensywa to imo top3 ligi Basha, Żukov (w formie) - Beqiraj, Savić, Kuba - Turgeman Szkoda tylko że obrona to top 3 tyle że w drugą stronę. Wypada czekać, czy wzmocnienia obrony się n Mehremiciu nie skończą, oby nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Basha Żukov Kuba Turgeman (jeśli zostanie) nazwiska rzeczywiście robią wrażenie, pod warunkiem że są zdrowi i w pełni formy
Na prawdę brakuje nam ofensywnych piłkarzy, brakuje skrzydłowych przede wszystkim, mam nadzieję że wkrótce ktoś dobry dołączy bo inaczej będzie straszna mizeria. Abstrahując już od defensywy, która jest chyba jedną z najgorszych w ekstraklasie... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
P. Justyna Krupa w rozmowie z Brlekiem o naszym nowym nabytku:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ani-go-pokocha Tutaj ciekawa kwestia. "Wprawdzie Savić może występować również w środku pola, ale Brlek uważa, że optymalną jest dla niego inna pozycja. - To bardzo dobry zawodnik. Myślę, że najlepsza dla niego jest rola skrzydłowego. To bowiem piłkarz bardzo szybki, dobry technicznie i znakomicie odnajdujący się w grze jeden na jeden. Uważam, że Wisła pozyskując go dokonała świetnego transferu. Myślę, że fani go pokochają - przekonuje." W Olimpii saic często podobno tak grał. Skrzydłowy z tendencją do zejscia w środek. Savic możę więc zatem śmiało graćna skrzydle jak i jako ofensywny środkowy pomocnik. Możemy więc z przodu grać: 1. Basha,Żukow - Kuba, Savic, Mak - Beciraj. 2. Basha, Żukow - Kuba, Chuca, Savic - Beciraj 3. Kuba, Basha, Żukow, Savic - Beciraj, Turgeman - może w jakimś meczu wyjdziemy klasycznym 4-4-2 i z taką 6 zawodników w linii pomocy i ataku Turgeman miał ciągotki, że cofał się po piłke, Beciraj też podobno więc mogąśmiało w 2 grać Jest jeszcze opcja, że Kuba przejdzie na 10 wtedy obok niego możę grać Savic z Makiem. Wg mnie potrzebny jeszcze: Turgeman, 1 skrzydłowy i 1 lewy obrońca i zamykamy kadrę. 3 transfery, tak to widzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Przypominam o konieczności umieszczania w składzie młodzieżowca. Pod tym względem nadal jesteśmy w czarnej d...pie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
1. Grabowski na lewej obronie (mimo całej afery) 2. Buksa jako napastnik / boczny napastnik 3. Pawłowski jako środkowy pomocnik 4. Szot na obronie / def pomocnik Hojo jeszcze za cienki na podstawowego śr obrońcę, ale kilka meczów może zagrać, a Broda za słaby. Grabowski ograł się w 1 lidze, Buksa ze względu na wiek będzie chimeryczny, ale coś da od siebie. Reszta to pół zawodnika na chwilę obecną... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Broda
Gruszkowski Hoyo Szota Grabowski Plewka Pawlowski Szot Zdybowicz Balicki Buksa 11 młodzieżowców Wszyscy grający już na poziomie centralnym w seniorach Do tego 2 x Duda, Morys, Wyjadlowski Ściąganie kolejnych na sztukę mija się z celem
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 07.08.2020 o godz. 13:19.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wyjadłowskiego widziałem kilka razy na Garbarni. Ma gość coś w sobie, brakuje jeszcze szlifu. Dobra technika, niezła szybkość, ale jeszcze nie ekstraklasa.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Szot raczej ukierunkowuje się na prawego pomocnika w stylu Boguskiego, tak wynika z jego poruszania się w sparingu i choćby w meczach z Legią i Arka. A z nowości dochodzi Plewka. W przypadku kontuzji myślę że jeszcze złapie u nas jakieś minuty. Może się ogarnął w Stali? Gorzej nie będzie niż pod jego koniec ostatniego przygody z Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
W kontekście całej rundy jesiennej. Cytat:
24 występy i 2 bramki w II lidze (3 poziom rozgrywkowy), a ma już 20 lat, w styczniu 21... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdybowicz zostaje na wypożyczeniu w GKS Bełchatów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A Wyjadłowski w Jadze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mamy problem z młodzieżowcem a puszczamy jednego z nich do konkurencji. Był/ jest za słaby czy nie chciał u nas grać?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Co jest zastanawiające bo idzie do klubu który jest od lat wyżej w tabeli. Czyli jest dobry na Jagę ale za słaby dla nas?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Może nie chciał u nas grać, a tam dostał lepszy kontrakt ? Dodatkowo Jaga ma rezerwy więc nawet jak się nie załapie do pierwszego zespołu to ma miękkie lądowanie w rezerwach. U nas tego nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Yaw Yeboah zawodnikiem Wisly.
Lada moment kntrakt ma podpisac Turgeman. Transfer definitywny za 0 euro + spory procent od kolejnego transferu (30-40 proc podobno) Fajnie juz ten sklad wyglada. A ma jeszcze dojsc stoper. Wisla chciala sciagnac Bulke, ale ten nie chce grac w PL. Lis / Sadlok / Broda Niepsuj/Burliga/Gruszkowski, Hoyo/Janicki/Klemenz/ Zhukov, Basha, Kuveljic, Pawlowski Kuba/Bogus, Chuca/Savic/Jean Carlos/Plewka, Mak/Yeboah Turgeman/Beqiraj/ Buksa oby Od defenswnego pomocnika praktycznie na kazdej pozycji mamy top5 ligi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Skład węgla i papy, na 9-13 wystarczy
|
|
|