The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2020, 19:46
Garret napisał(a):Wyświetl post
R33, podpisuję się pod Twoim postem w 100%. Też tego nie rozumiem, efekt grania w kadrze?
Chyba efekt tej dużej kontuzji która była siłą rzeczy bardzo medialną sprawą ze względu na jej drastyczność i dużo ekspertów nie wierzyło, że ,,Wasyl" wróci do gry. Tylko to nie ma akurat żadnych związków z Wisłą.

Garret napisał(a):Wyświetl post
Tak jak nie bardzo rozumiem żegnanie Maka. Ok, wiem, że to kibic Wisły i za dzieciaka bardzo chciał tu grać, ale koniec końców pograł niewiele. Podziękowania przed meczem, oklaski i życzymy powodzenia.
Do tego to mi się już nawet nie chciało odnosić zdanie mam podobne. To samo ktoś wyżej Drzazgę wymienił. Przecież takich odchodzącyh piłkarzy jak oni to jest kilku-kilkunastu co sezon.

'bridgeburner" napisał(a):
A to nie Wasyl był jednym z 2 zawodników(obok Brozka), którzy nie wysłali wezwania do zapłaty w czasach najwiekszego roz....ziaju?
Czy to nie Wasyl pozyczał w szatni swoje pieniądze jak zawodnicy przez 4 miesiace nie dostawali pensji?

Jakieś źródła odnośnie tego drugiego? Oczywiście też trzeba brać poprawkę na to, że do najbiedniejszych nie należał biorąc pod uwagę gdzie grał wcześniej.

'bridgeburner" napisał(a):
Nie Wasyl namówil Burego do powrotu do Wisły w momencie gdzie kazdy doświadczony zawodnik był na wage złota?

Też jakieś źródła? Bo jedyne co znalazłem to to:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...kowski/gqx25t0

http://www.2x45.info/aktualnosci/579...zczykowskiego/

Tak więc chyba chwilową ,,gadką" u dentysty nie chcesz nazywać namawiania. Kolejna sprawa, że Burliga raczej wtedy pewnie w ofertach nie przebierał, żeby to miało dużą wartość.
Ostatnio edytowane przez R33 : 16.07.2020 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.07.2020, 20:05
nie wiem o co chodzi z tą bramka w Derbach?przecież tam koleś wpadł mu na głowę.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.07.2020, 21:06
Zgadzam się z postem R33, zwłaszcza z ostatnim akapitem.

Pamiętam, jak Wasyl zagrał pierwszy mecz w Wiśle, na wyjeździe z Bruk-Betem i nasi kibice skandowali jego imię i nazwisko. I szczerze mówiąc, pomyślałem sobie wtedy, że to trochę nie fair. Boguski, który jest tu od kilkunastu lat, dał wiele klubowi, nigdy nie narzekał i zawsze przynajmniej starał się robić swoją robotę jak najlepiej, musi co najmniej hat-trickiem przy.......ić, żeby trybuny skandowały jego nazwisko. A i tak na forum znajdzie się jeden prawdziwek, co napisze, że "poza hat-trickiem to w sumie nic nie pokazał" (autentyk).

Nie można przeginać też w drugą stronę, bo kibice doceniają też inne rzeczy, niż to, ile dany piłkarz spędził w klubie i co mu dał, dlatego Wasilewskiemu należy podziękować i godnie pożegnać, chociażby właśnie za sezon 2018/19. Ale stawianie go w kontekście Wisły na równi z Brożkiem czy Boguskim, to moim zdaniem herezja.
Powód: adres ;)
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 16.07.2020 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.07.2020, 23:37
Bo z Wasylem to jest taka platoniczna miłość. My go kochamy od pierwszego dnia, a on nas nie.
Gość jest w porządku i tyle, ale my z jakiś powodów próbowaliśmy robić wszystko by nas pokochał, ale on nas nie chce, a my nadal, ale bądź naszą legendą, nie chcesz być to chociaż się uśmiechnij. Wasyl to taki charakter, że każdy chciałby być przez niego lubiany, ale nie każdy może. Dlatego jak masz z nim kontakt podlizujesz się by Cię polubił.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.07.2020, 09:29
Nie wiem, jak jest z Wasilewskim, ale nie do końca wiesz, co to znaczy "platoniczna miłość".
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.07.2020, 10:27
miłość do Wasyla przesadzona fakt , ale nie nazwałbym tego fenomenem , jest ku niej kilka pobudek (choć nie aż do takiej)
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.07.2020, 22:42
Skowronek w tym roku awans i utrzymanie
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2020, 17:46
To jest temat o trenerze Skowronku i byłoby dobrze, gdyby o tym dyskutować.
Dla mnie, to żaden trener. Ten zespół nie wie co ma robić na boisku, jak się ustawiać, jak poruszać, kiedy zakładać presing, kiedy się cofać, jak rozegrać szybki atak.
Potrafią za to gonić za piłką, czy potrzeba, czy nie.
Byle dziady potrafią zagrać poprawnie atak pozycyjny u nas to umiejętność nieosiągalna.
Tak to widzę, ale to moje subiektywna ocena i nie każdy musi się zgadzać.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.07.2020, 18:23
Zespół nie umiał przygotować zadnych składnych akcji z klepy słabo przygotowani kondycyjnie(on miał za to odpowiadać)zwłaszcza że odsunął asystentów.
Trenejro do zwolnienia
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2020, 18:54
Utrzymał Wisłę w ekstraklasie. Chwała mu za to,
Ale ja osobiście, na razie nie widzę, że to trener na przyszłość.
I nie chodzi tylko o dzisiejszy mecz.
Zdobycze punktowe przesłaniają poziom trenerski.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2020, 18:58
Zaczyna się Stolarczyk vol 2 Piłkarze nie na swoich pozycjach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2020, 19:15
Według mnie nie ma co oceniać trenera z perspektywy meczów po zapewnieniu utrzymania. Niestety, ale wśród naszych zawodników od kilku sezonów panuje minimalizm tzn.po spełnieniu celu minimum nie chce im się walczyć o nic więcej i często przechodzą obok spotkania. Skowronkowi dałbym kontrakt na rok i niech zbuduje drużynę według własnej wizji, teraz jest idealny moment ponieważ wielu zawodnikom kończą się kontrakty. Jeśli udowodni, że potrafi zbudować zespół na górną 8 lub przynajmniej będzie widać progres w naszej grze, wtedy można pomyśleć o dłuższej umowie. Jeśli to się nie powiedzie należy poszukać trenera typu Sobolewski, Stokowiec, Papszun, czyli trenerów którzy posiadają umiejętności oraz charakter (zawodnicy nie rządzą szatnią, tylko trener)
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 18.07.2020, 19:18
Trudny to był sezon i dziwny. Trener miał nas utrzymać i utrzymał. Miał ciułać punkty i ciułał. Niemniej jak na razie nie ma się czym zachwycać.

O ile brak pomysłu na grę czy złe przygotowanie kondycyjne można tłumaczyć perturbacjami covidowymi i krótkim czasem pracy, to decyzje personalne (sztab) i kadrowe (drużyna) budzą niepokój.

Ocenimy go za pół roku, ewentualnie za rok. Chociaż obawiam się, że ocenimy go negatywnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.07.2020, 19:20
Właśnie, ostatnie zdanie kluczowe (tsw biała gwiazda) Co to za trener co nie umie wziąć za mordy zawodników i zmobilizować na ostatnie mecze sezonu? Pozostawiam Was z tym pytaniem....

Niestety, nie ma kasy, są długi. Przyszły sezon że Skowronkiem i znów walka o utrzymanie. Będzie łatwiej, bo spada jeden zespół. Ale marazm pozostanie.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 18.07.2020, 21:23
wg mnie utrzymanie zawdzięczamy Alonowi i Kubie. Skowronek mnie i chyba nie tylko mnie nie przekonuje, Jestem skłonny wierzyć w to że bez Kuby i Alona na boisku przejebalibyśmy wszystko jak leci
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2020, 21:26
Trudna sprawa. Z jednej strony wykonał zadanie, które w pewnym momencie wydawało się mission imposible.
Z drugiej strony nie wierzę, że dokończy przyszły sezon.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2020, 21:29
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Trudna sprawa. Z jednej strony wykonał zadanie, które w pewnym momencie wydawało się mission imposible.
Z drugiej strony nie wierzę, że dokończy przyszły sezon.
Jeśli nie dadzą mu ludzi, a cele wyznaczą ponad stan to pewnie tak będzie

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2020, 21:31
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie dadzą mu ludzi, a cele wyznaczą ponad stan to pewnie tak będzie
Nie wiem.jakich dadzą mu ludzi.
Ale przygotowań do rundy wiosennej już nie poprowadzi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 18.07.2020, 21:47
Może ktoś wskazać jakiekolwiek wypracowane schematy naszej gry?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 18.07.2020, 21:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe opinie latają po Twitterze tak w ogole
Rzekomo sztab skonfliktowany ze Skowronkiem, Dyja zostaje w akademii (na przeczekanie?) asystenta chciał zwolnić więc ten go uprzedzil
Nie wiem na ile to prawda
Z drugiej strony Kuba jest w tej szatni, jakby się opowiedział jednoznacznie po stronie Dyji to AS-a juz by w klubie nie było...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2020, 21:53
po pierwszych meczach wiosny aż chciało się bić brawo, za styl i za wyniki.później przyszły beznadziejne mecze- Raków lub mecze kompromitacje- Lubin, z Koroną czy dziś ze świnią.
Żadnego stylu żadnego wypracowanego schematu.Stałe fragmenty gry bite przez Sadloka i Chucę czy Wojtkowskiego nie przyniosły żadnego skutku.
To niestety nie będzie trener na lata.Obawiam się, że pomysły na Wisłę trenerowi Skowronek się skończyły.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 18.07.2020, 22:03
A Jop i Kmiecik zostają czy też na przeczekanie do akademii?
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.07.2020, 02:04
Wynik zrobił ale bez wątpienia ustawianie grajków na niewłaściwych pozycjach oraz parcie na siłę na taktykę z wahadłami to poważne zarzuty.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 19.07.2020, 06:31
Tego nie da sie czytać. Strasznie krótka pamięć.

Problem jest w piłkarzach budowie kadry a nie trenerze.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 19.07.2020 o godz. 06:48.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 19.07.2020, 09:47
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Wynik zrobił ale bez wątpienia ustawianie grajków na niewłaściwych pozycjach oraz parcie na siłę na taktykę z wahadłami to poważne zarzuty.
Przecież próba gry wahadlami, o ile dobrze pamiętam, wynikała z kontuzji w składzie. Zresztą wystawianie zawodników na innych pozycjach tak samo.

Moje jedyne zarzuty do trenera to zmarginalizowanie Pawłowskiego (chociaż wczorajszy mecz pokazał, że jednak go nie skreślił) i odsunięcie Dyji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2020, 13:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Skowronek przynajmniej musi wytrzymać jeszcze rok-poltora. Później Brzęczek będzie trenerem na lata. To więcej niż pewne.

Skowronek na tyle mocno nas ogarnął po przejęciu od Stolarczyka, że pokazał że ma pokaźny warsztat trenerski. Gość jest bardzo i inteligentny i widać też że swoje zdanie ma. Zmiany w sztabie świadczą że nie z każdym.mu po drodze, ale na dziś nie ma powodów by mu nie zaufać - a wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.07.2020, 14:41
piotek napisał(a):Wyświetl post
Moje jedyne zarzuty do trenera to zmarginalizowanie Pawłowskiego (chociaż wczorajszy mecz pokazał, że jednak go nie skreślił) i odsunięcie Dyji.
Zmarginalizowanie Pawłowskiego to akurat dobra decyzja. Dawno nie mieliśmy takiego drewna w kadrze. Wczoraj przeszedł samego siebie. Grając na pozycji nr 6 notorycznie nie wracał w pole karne, podania celne to miał tylko na 3 metry albo wszerz boiska (dwa razy się wręcz ośmieszył, w tym podaniem w kierunku stewarda w sektorze D).

Braki w wyszkoleniu technicznym go dyskwalifikują do gry w Wiśle a tego już raczej nie nadrobi.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.07.2020, 15:36
Nie zgodzę się co do Pawłowskiego, miałem o nim podobną opinię, gdy u nas zaczynał - potem się ewidentnie rozkręcił i grał bardzo przyzwoicie. Ostatnie dwa mecze to wg mnie po prostu wpływ braku ogrania, braku rytmu meczowego. Ja bym chłopaka zostawił jako zmiennika na pozycji defensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2020, 16:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się co do Pawłowskiego, miałem o nim podobną opinię, gdy u nas zaczynał - potem się ewidentnie rozkręcił i grał bardzo przyzwoicie. Ostatnie dwa mecze to wg mnie po prostu wpływ braku ogrania, braku rytmu meczowego. Ja bym chłopaka zostawił jako zmiennika na pozycji defensywnego pomocnika.
Chłopak ma 21 lat.
Sobolewski na pozycji DP w Wiśle zaczął wymiatać mając 29 lat, a na poważny poziom wszedł w wieku 27 lat.
Dla mnie ma olbrzymi potencjał, byle był rozsądnie wprowadzany
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.07.2020, 17:56
Skowronek o R.Boguskim i nie tylko:
"Rafał jest przy tym bardzo uniwersalnym zawodnikiem. On realizuje wszystkie założenia, które każdy z trenerów mu nakreślał. Dlatego jest tak cenionym piłkarzem przez kolejnych szkoleniowców. Mało kto widzi „czarnąâ€ robotę, którą wykonuje Rafał na boisku. Mam tutaj na myśli asekurację, pressing, wypracowanie przewagi w bocznych sektorach, współpraca ze swoimi kolegami. Jest pod tym względem top!..."

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15086773
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów