|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Chyba nie zrozumiale napisałem - Sobociński to najgorszy obrońca najgorszej drużyny w lidze (czyli tym samym najgorszy obrońca ligi). Jasne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ten Fin , który w 2 ostatnich kolejkach strzelił prawie tyle goli z rzutów wolnych niż nasz etatowy ich wykonawca (Sadlok) w życiu ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zbyszku a Młyński na skrzydło?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z Arki to jedynie Steinbors, mega bramkarz jak na polskie warunki
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Klemenz też kiedyś był parodystą, więc i dla Sobocińskiego jest szansa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, jeśli już na siłę ktoś by się nadawał to są sami środkowi pomocnicy (a tych mamy chyba z 6-7). Skrzydłowi, środkowi obrońcy albo napastnicy ze spadkowiczów jacyś się nadają? Pytanie retoryczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Ze scyzoryków i łksu to nikt się nie nadaje na Ekstraklasę, sorry. Ze świni w kontekście pierwszej 11 to jedynie Steinbors/Nalepa. Vejinović ma 30 lat i poza strzałami z dystansu i dobrym CV nie wniesie zbyt wiele do naszej ekipy. Gość motoryką raczej nie powala a warto mieć na uwadze to, że oczekiwania finansowe będą prawdopodobnie z kosmosu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramkarz:
B - ktoś nowy Obrona: PO - Niepsuj ŚO - Sadlok ŚO - ktoś nowy LO - ktoś nowy Pomoc: PP - Błaszczykowski ŚP - Basha ŚP - Żukov LP - ktoś nowy Napad: N- ktoś nowy N- ktoś nowy tylko skąd wziąć na to pieniądze ? ![]() ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Uzupełniłem
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lis pierwszym wyborem na bramce? O babolach zapomniałeś ?
Potrzebujemy ŚO z prawdziwego zdarzenia bo Klemenz, Janicki i Sadlok nie są nie do przejścia i popełniają dużo błędów. Buksa wg Ciebie wytrzyma trudy sezonu ? ok ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Nie stać nas na obrońców nie do przejścia. Ta trójka w zupełności wystarczy. Białek wytrzymuje, Karbownik wytrzymuje, Kamiński wytrzymuje....Milik wytrzymywał... Buksa nie jest upośledzony. Przy dwójce napastników (jak rozpisałeś) Buksa musi grać. Nie wyobrażam sobie aby był trzecim czy czwartym napastnikiem ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W ogóle jak wygląda sytuacja Heberta w Japonii? On nie ma tam jeszcze przypadkiem pół roku kontraktu? Może udałoby się go ściągnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Bardziej denerwuję się widząc na bramce Buchalika.
Zaczynam się denerwować widząc jego strach w oczach nawet jak trzyma piłkę w rękawicach. Obydwaj popełniają błędy, ale Lis rokuje na przyszłość. Moim zdaniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Buchalik gra nogami gorzej niż Lis, ale lepiej broni na linii. Lis lepiej radzi sobie w 1 na 1, ale Buchal lepiej czyta karne. Moim zdaniem bramkarz na dany mecz powinien być wybierany pod kątem gry przeciwnika. Co za tym idzie, jeśli gramy np. z rakowem liczącym na ogrom wrzutek w pole karne to lepszy Lis wychodzący na przedpole, jeśli gramy z lechem oddającym ostatnio ogrom strzałów zza szesnastki to jednak Buchalik jest lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ekstrastats.pl/statystyki-bra...814.1579887311 - Buchalik ma najmniejszy % obronionych strzałów z bramkarzy, którzy zagrali min. 10 meczów (66% to naprawdę słabiutko) https://www.transfermarkt.pl/michal-.../spieler/77002 - W całej karierze miał 25 karnych (14 w Wiśle), z czego obronił aż 2 (1 w Wiśle). Daje to piorunujący efekt 8% obronionych karnych (7.14% w Wiśle). Pokażcie mi drugiego bramkarza w lidze z tak dużą liczbą meczów i tak dużą liczbą karnych i jednocześnie z tak słabymi statystykami. EDIT: Sprawdziłem jeszcze Lisa i też jest tak sobie: obronione karne - 1 na 17 (5,88%), obronione strzały (zeszły sezon) - 69,5%. Jednak Lis przynajmniej gra lepiej nogami i nie boi się wychodzić do dośrodkowań.
Ostatnio edytowane przez zbyszek93 : 07.07.2020 o godz. 18:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Lopez miał oferty z zagranicy z wysokimi kwotami ale uparł się na Warszawę. Kolar z tego co podają różne portale odszedł za 500 tyś. euro i była to klauzula wpisana w kontrakt . Przypominam, że tak na prawdę miał u nas jedną rundę dobrą - ostatnią. Tak więc wg mnie rozsądny transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Co do tego Słoweńca, którym rzekomo się interesujemy. Pogadałem ze znajomym ze Słowenii. Mówi, że to może być gra agenta, który wciska mówi o zainteresowaniu kolejnych polskich klubów. Wiadomo, w Polsce więcej pieniędzy. Sam zawodnik ma niezłe podanie i strzał i znacznie lepiej radzi sobie w ataku, niż w obronie. Jak na moje, to Głowa wpisał w Wyscoucie "Rafał Pietrzak similar players". |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|