|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Fakty są takie, że Artur Skowronek przychodził do Wisły po 7 porażkach z rzędu w bardzo złej sytuacji w tabeli. W trakcie Jego kadencji Wisła w 18 meczach zdobyła 30 punktów na 54 możliwe czyli miała średnią 1,66 pkt na mecz. Daje to w tabeli za ten okres 6 miejsce przed takimi drużynami jak Piast (26pkt) czy Cracovia (22pkt). Niech każdy oceni czy to dużo czy mało. Według mnie spełnił swoje zadanie czyli utrzymał Wisłę w ekstraklasie(nie zakładam, że coś się jeszcze może wydarzyć), więc powinien dostać spokój w pracy i przyszły sezon przepracować w spokoju budując swoją wizję klubu. Prawda jest taka, że wśród polskich trenerów nie ma nikogo dobrego kto obecnie znajduję się bez pracy, więc po co kombinować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jestem pewien, że Skowronek dostanie nowy kontrakt i uważam, że słusznie. Facet przyszedł po 10 porażkach, w fatalnej sytuacji i wyciągnął zespół z dna.
Uważam też, że jego osoba może przyczynić się do ciekawych transferów z 1 ligi, już w tamtym oknie mówiło sie, że ma kilku zawodników, których chętnie wyciągnąłby do Wisły, jednak wtedy brakło czasu, a też nie było atmosfery będąc czerwoną latarnią, żeby dawać szanse komuś z 1 ligi, stąd postawiono na wypożyczenia bardziej pewnych gości. Teraz może namówić 2, 3 wyróżniających się zawodników. Jak dla mnie Skowronek sprawia wrażenie gościa, który wie co robi i ogarnia temat jesli chodzi o prowadzenie drużyny. To, że troche za bardzo mieszał składem czy ustawieniem to ujma? Nie sądzę. To pokazało, że nie boi się ryzykować, a też szybko wyciąga wnioski. Dodatkowo był zmuszony do kombinowania brakiem wielu zawodników |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale poważnie jest tu ktoś, kto chce Skowronka w tym momencie zwalniać?
Bo tak dyskutujecie, a coś mi się wydaje, że może być jak w tej bardzo starej anegdocie o żonie posła Wełnickiego, który był pokaźnych rozmiarów gościem, a żona chciała mu kupić spodnie u Wietnamczyka na bazarze. No i mu pokazuje, że te są za małe, że większe, nie, nie, jeszcze większe, jeszcze większe. I w końcu ten Wietnamczyk taki zmartwiony pokręcił głową i mówi: "Nie ma taki człowiek"
Po meczu w Bełchatowie trochę krytyki na niego spadło, zresztą całkiem zasłużenie, ale zadanie wykonał i w ogóle nie ma o czym gadać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
rzuc okiem do meczowych po Legia, Piast , Rakow w tym sezonie Skowronek zrobil co do niego należało , objął zespół w sytuacji beznadziejnej , a na 4 kolejki przed końcem szanse na spadek mamy matematyczne boje sie jednak że , w lecie bedzie lepienie z gówna zespołu na nowo , i po gorszych wynikach jesienią zqwyczajowo zaczniemy od zmiany trenra ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chwilowo nie. Ale cofnij się do komentarzy po ostatnim meczu z Rakowem.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 02.07.2020 o godz. 13:11.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To niech teraz dadzą trenerowi jakichś przyzwoitych obrońców i niech on z nimi popracuję, bo w obronie u nas koszmar.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wg. mnie decyzja o pozostawieniu trenera Skowronka będzie jak najbardziej słuszna. Trener wypełnił swoje zadanie, wyciągnął nas z dna i autostrady do I ligi można powiedzieć w ostatnim momencie ostatnimi meczami poprzedniego roku (te mecze podniosły zespół przede wszystkim mentalnie). Drużyna była bardzo dobrze przygotowana do rundy po zimie co pokazały mecze przed przerwą wymuszoną koronawirusem. Ten sezon nie był normalny i cieszmy się, że tak się to dla nas kończy (jest utrzymanie a kto wie jeszcze parę meczy zostało może będzie 1 czy 2 miejsca wyżej w tabeli na koniec?). Trener też na pewno nie ustrzegł się paru błędów, cały czas uczy się zespołu, ustawień co może zaprocentować w przyszłości. Przyszły normalny w końcu sezon wg. mnie będzie prawdziwym testem kompetencji, umiejętności trenera Skowronka. Pewien komfort może dawać fakt, że spada tylko 1 drużyna z Ekstraklasy.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|