|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przecież to było prowo
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Z oceną pracy trenera wstrzymajmy się do końca sezonu.
Podniósł drużynę po rekordowej ilości przegranych, to fakt. Zaczął eksperymentować, gdy nadal walczymy o każdy punkt, to też fakt. Jak każdy trener ma swoje wady i zalety. Jego zadaniem było utrzymać zespół w lidze. Na chwile obecną jest bliżej tego, niż jak obejmował posadę trenera. Wybory personalne? Każdy ma swoich ulubieńców.. szkoda że po sezonie nie można liczyć na szczery wywiad, dlaczego wybierał tak, a nie inaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niech zostanie na sezon,później będziemy oceniać
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Nie jeden tu siurem wymachiwał jak Skowronek pkt zdobywał.. te pkt które pozamiatała legenda Stolarczyk, te przez które Wisła jest w takiej a nie innej sytuacji. No ale tak to jest z kibicami sukcesu, jest źle to trzeba szczekać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Dajmy Skowronkowi popracować. Przecież to jego pierwszy sezon w ekstraklasie, poprawcie mnie oczywiscie, jeżeli się mylę. ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Miał już wcześniej krótki epizod w 2013 kiedy to prowadził Pogoń Szczecin.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ojrzyński jest dobry żeby wejść i zrobić porządek w zespole, na dłuższą metę musi mieć chłopów w zespole a nie wyżelowane p.z.dusie
Nie wiem co się tak uwaliliście tego Skowronka, jak przyszedł poprawił wyniki, potem wiadome problemy z pandemią, jedynie co dali ciała że się dostosowali do tych wszystkich obostrzeń a inni trenowali.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 26.06.2020 o godz. 08:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przecież Skowronek jeszcze spadający Widzew w ekstraklasie prowadził... Nie róbcie już z gościa takiego żółtodzioba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie śledziłem tego jakoś.specjalnie - ale faktycznie większość drużyn trenowała w grupach w trakcie tych największych obostrzeń?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja po prostu nie wiem w jaki sposób można rozpatrywać Ojrzyńskiego jako trenera na lata. Styl jego drużyn raczej nie pasuje do tego, czego oczekuje kibic Wisły, nigdzie dłużej nie zagrzał miejsca (zazwyczaj odpalany po sezonie-dwóch). Według mnie nie daje on żadnej gwarancji zauważalnej poprawy wyników w porównaniu do tego, co oferuje Skowronek, zakładając, że obaj dysponowaliby tymi samymi zawodnikami.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ojrzyński zawsze był dla mnie uosobieniem trenera zadaniowego, który potrafi wyciągnąć z przeciętnych zawodników dobre wyniki, ale jest raczej kimś, na kim można by długofalowo oprzeć zespół.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
I, po prawdzie, może to być całkiem racjonalne wytłumaczenie dlaczego od pierwszego meczu weszła do gry na pełnej... hmmm... petardzie i była powszechnie chwalona za grę, a Wiślakom w pierwszych meczach piłka przeszkadzała i do formy ciągle dochodzą. Oczywiście inna sprawa, że Arka odrobiła w ten sposób cały jeden punkt do nas. Ale w oszukiwaniu żeby się ratować przed spadkiem zawsze się specjalizowali, vide ręka Siemaszki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Postanowiłem sobie że nie będę się tu już udzielał, aczkolwiek ten absurd przebił granicę zdrowego rozsądku.
W czym Ojrzyński byłby lepszy? Bo potrafi wydrzeć mordę na boisku? Co Wam pamięć już zawodzi, czy za długo w domach siedzieliście? Przecież Korona za Ojrzyńskiego to była banda drwali, a styl gry polegał na cięciu przy ziemi. Ktoś gra technicznie? Zaboli go raz, drugi to przestanie i problem z głowy. Tym chcecie grać? Że to trener na lata? A jak dostał wolną rękę w Górniku i sam sobie sprowadził taką bandę z którą sam nie mógł się dogadać to już nikt nie pamięta? Ludzie, zaparzcie sobie mięty, melisy, whisky z lodem wypijcie... Cokolwiek Was uspokaja. Nie mamy składu w którym bryluje Messi, a nasz trener nigdy nie będzie Kloppem. A wiecie dlaczego? Bo jakby nim był, to nie trenowałby Wisły. Bronimy się przed spadkiem, więc nie będziemy grać dyktując tempo przeciwnikom, nie będziemy kontrolować każdego meczu. Bo po prostu nie mamy na to materiału ludzkiego, zarówno wśród piłkarzy, jak i kadry trenerskiej. No, i jak widać również wśród niektórych kibiców, którzy oczekują cudów. Cudem Wisła obroniła się przed upadkiem, na jakiś czas wyczerpaliśmy swój limit. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ci co obiecali odszczekać powinni się zacząć mentalnie przygotowywać. W piątek może być pierwsza okazja.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powinni szczekac już po Płocku , a od wczoraj to zawodzić jak wilki w rui
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
btw wiem ze na obraz naszego zespołu po pandemii rzutują te dwa szybkie w.......e od Piasta i Legii , ale jak juz popatrzymy na passe na spokojnie
L- Piast L- Legia W- Raków R- Arka L- Raków W- Płock W- Górnik to nie wygląda to źle mało tego patrząc na jakie obroty weszliśmy w drugiej połowie wczorajszego meczu , faktycznie można przychylić się do teorii , że z premedytacją przygotowano nam formę na kluczową dla nas końcówkę sezonu , poświęcając pierwsze mecze które i tak były raczej do przegrania ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Tabela od 14 listopada do dziś:
1. Legia 18 meczów 36 punktów 2. Lech 17. 33 3. Raków 18. 31 4. Górnik 18. 31 5. WISŁA Kraków 18. 30 6. Lechia 17. 28 7. Piast 18. 26 8. Zagłębie 18. 25 9. Jagiellonia 17. 25 10. Śląsk 17. 25 11. Arka 18. 20 12. Cracovia 17. 19 13. Korona 18. 18 14. Pogoń 17. 18 15. Wisła Płock 18. 16 16. ŁKS 18. 10 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ok, ale weźcie poprawkę na to, że od 3 meczów gramy już tylko z dolną połową tabeli.
Myślę, że jest wcześnie i wydarzyło się tak wiele dziwnych rzeczy, że nie sposób jeszcze Skowronka ocenić. Zobaczymy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ja nie oceniam, napisałem tę tabelkę jaka by ona nie była jako ciekawostkę, a co do tych trzech meczów masz rację, ale zobacz, że dwa mecze graliśmy z czołówką "Skowronkowej tabeli", teraz faktycznie będzie zjazd względem przeciwników...
Ostatnio edytowane przez fansorina : 28.06.2020 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czy byłby ktoś tak łaskaw przedstawić sztab Wisły w sektorze przygotowania fizycznego i medycznym?
Na pewno Dyja (przygotowanie fizyczne), na pewno mąż Pani rzecznik (fizjo/rehabilitacja), Dudzik (fizjo), Bisztyga (fizjo), Michalczyk (motoryka), Urban (wciąż jest lekarzem Niech mi ktoś wytłumaczy o co to chodzi z tymi kontuzjami. Jestem w stanie zrozumieć jakieś odnawialne kontuzje czy częste urazy piłkarzy poprostu bardziej na nie narażonych jak Błaszczykowski, Brożek czy powiedzmy Wojtkowski. Problem w tym, że u nas kto nie przyjdzie, pogra chwilę, jeb kontuzja. O co w tym chodzi? PS. Napisalem w tym temacie, bo jakby nie bylo to sztab Skowronka PS2. Czy istnieje gdzies jakies podsumowanie kontuzji w klubie na przestrzeni sezonow, bo chcialbym sprawdzic czy ostal sie w klubie jakis pilkarz, ktory powiedzmy przez okres 2-3 miesięcy nie był kontuzjowany
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.07.2020 o godz. 04:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Może taki mamy materiał piłkarski. Nie stać nas na zdrowych, przygotowanych zawodników, których łatwo się prowadzi. Tylko przychodzą goście, którzy pół roku nie grali, którzy leczyli kontuzje, którzy są wiekowi, którzy są szklani, którzy wreszcie przy wyższym tempie w meczu lub graniu przez 3 kolejko co 4 dni nagle nie wyrabiają. Biorąc pod uwagę, że po zimowych przygotowaniach drużyna fizycznie wyglądała świetnie, urazów nie było wiele (tylko szklany Mak) to sztab zrobił dobrą robotę.
O przygotowaniach do restartu nie ma co pisać, bo to była sytuacja dziwna, nietypowa, od początku mówiło się, ze może być przez to wiele drobnych urazów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przygotowanie, przygotowaniem. Bardziej mnie martwia te kontuzje. Oczywiscie z tym materialem masz racje w duzym stopniu. Problem w tym, ze patrzac na ciagle kontuzje i urazy, ja juz w sumie nie wiem, ktory z naszych pilkarzy do takiego materialu sie nie zalicza.
Moze Klemenz, Janicki, Sadlok ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Trudno o Zhukovie mowic ze jest szklany.
Mnie Skowronek nie przekonuje, ale wyniki go bronia. Warsztat niekoniecznie. Zobaczymy czy zostanie na przyszly sezon i jak wczesniej pisalem finalna ocena przyjdzie po 7-8 kolejkach nowego sezonu. Niniejszy post jest odszczekaniem krytyki ktora byla z mojej strony. Zadowoleni?;p |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Warsztat niekoniecznie" - bywasz na treningach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Akurat Zhukow to nie zdziwiłbym się gdyby był w 100% zdrowy ale klub zdecydował dać mu już wakacje, albo się jakos dogadali finansowo. Nie wiem, ta ilość kontuzji w naszym klubie jest absurdalna.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Odkąd liga jest w formacie 37 kolejek, co sezon mamy problemy z kontuzjami.
Problemy z kontuzjami są też bezpośrednim efektem naszych problemów finansowych. Musimy zostać w Ekstraklasie, bo inaczej nas nie będzie, więc potrzebujemy piłkarzy z umiejętnościami. Nie mamy siana na porządnych skautów, którzy zorientują się w całej sytuacji wokół zawodnika, albo po prostu machną ręką na problemy ze zdrowiem, bo przecież potrafi grać w piłkę. To można sprawdzić na materiale na InStacie czy Wyscoucie. No i bierzemy potem Bashę, który w dobrej formie jest top pomocnikiem w Ekstraklasie, ale czasem się rozwali i mamy wtedy problem. Tych piłkarzy z umiejętnościami, ale problemami zwykle zbieraliśmy w jednym sezonie 12-13. W efekcie mieliśmy silną pierwszą jedenastkę, którą graliśmy co tydzień. Nie było rotacji, bo na ławce padaka. Potem ci z pierwszego składu się rozwalali, bo przecież grali co tydzień i jednak biologii nie oszukasz. W efekcie poziom drastycznie spadał, gdy trzeba było wprowadzić nawet 1-2 zmienników. Samospełniające się proroctwo. Nie grali wcześniej, bo byli słabi. Byli słabi, gdy musieli grać, bo nie grali wcześniej. Graliśmy słabo, więc czekaliśmy na powrót kontuzjowanych. Ci wracali szybciej niż powinni, bo trzeba ratować wyniki, co jeszcze bardziej zwiększało ryzyko kontuzji. I tak to się kręciło. Jedni wypadają, inni wracają i potem znowu wypadną na jakiś czas. Czasem tym składakiem dojeżdżaliśmy pod miejsca pucharowe, a ostatnio trzeba było bić się o utrzymanie. Jakoś wiosną udało się zebrać materiał ludzki. Teraz jesteśmy w stanie zastąpić osłabienia i nie musimy sięgać po piłkarzy z absolutnych rezerw, by łatać pierwszą jedenastkę. Tak było na jesień, gdy straszyliśmy z przodu Zdybowiczem. Gdybyśmy mieli tylu piłkarzy kontuzjowanych jesienią, musielibyśmy grać Amelką Sadlok. A czasem mamy po prostu pecha jak z Niepsujem i Turgemanem, którzy mają urazy spowodowane starciem na treningu czy w trakcie meczu.
Ostatnio edytowane przez caucus : 01.07.2020 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W naszej kadrze właściwie 2/3 zawodników ma długą historię kontuzji. Oparliśmy często z braku laku drużynę o takich zawodników i skutki były do przewidzenia. Kasa kasa kasa...
Dlatego też część z nich odejdzie po sezonie, bo nikt nie będzie liczył na Maka czy Wojtkowskiego którzy więcej czasu spędzają w szpitalu niż w klubie. Wyjątki można robić jak w przypadku Kuby czy Brożka, ale na to trzeba chociaż sobie zasłużyć zasługami.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Swoją drogą, skoro teraz kiedy Skowronek robi dobre/ bardzo dobre wyniki jest podważany, to nie chce tu zaglądać jak wpadnie w jakiś mniejszy lub większy kryzys w przyszłym sezonie (co jest oczywiście normalne i to będzie dla niego największy test) bo podejrzewam, że hejt tu będzie się wylewał taki, że nie będzie się dało tego czytać.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|