|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wracając znów do meritum. MOŻEMY ZADAĆ TS KONKRETNE PYTANIA JAKO SOCIOS?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż tez jestem w socios i opłacam dalej składkę choć też obawiam się, że nasza pomoc spółce pomaga w jakimś stopniu ją utrzymać, co z kolei jest wodą na młyn tych, którzy są w TS i chcą ją w końcu wyrwać z rak TRIO.
Chociaż może nie chcą? Będę za to głosował przeciwko wszystkim akcjom wspierania innych celów niż bezpośrednio spółki piłkarskiej. Do czasu rozstrzygnięcia sporu o herb, nazwę, dług, itd... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Proszę członków stowarzyszenia - jeśli macie pytania na temat działalności Socios, piszcie w stworzonym do tego pokoju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Nie miałem czasu od pół roku ponad niemal na piłkę nożną, teraz nadrabiam.
Mam takie pytanie - czy Rafał Wisłocki się jednak sku*wił, czy jest tak głupi, że nie widzi co robi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Albo kwestie stosunku do TS. Ale w sumie bez sensu ciągnąć temat po raz kolejny. Ja już wiem co myśleć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 20:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oczywiście nie mam pełni wiedzy na temat tego, jak przebiegają rozmowy pomiędzy BJK a TS. Myślę nawet, że parę osób z forum ma większą wiedzę niż ja, bo albo są z Krakowa i docierają do nich plotki, albo poprzez działalność w Socios stykają się z ludźmi z klubu. Niemniej po serii publikacji prasowych z końca 2019 r. oraz na podstawie wpisów w mediach społecznościowych trudno wątpić, że między BJK i TS jest duża rozbieżność stanowisk negocjacyjnych. Obserwujemy napięcie, padło wiele słów, które wykluczają, że mamy tu do czynienia z jakąś grą pozorów (czemu miałaby zresztą służyć?).
Ponieważ nikt nie ma też wątpliwości, że Wiśle lepiej będzie z BJK niż TS (a raczej: że dokonanie tej transakcji to dla Wisły być albo nie być), osoby, które patrzą na tę sytuację z boku, dziwią się temu, że Socios milczy. Jak się domyślam, chodzi tu o zachowanie jakiegoś profesjonalizmu i neutralności. Socios mają wspierać Wisłę, a nie jedną ze stron negocjujących zakup jej akcji. Chcą też skupiać jak najszersze grono kibiców, a przecież są osoby, które w tych rozmowach opowiadają się po stronie TS. Oczywiście Socios nie muszą się tłumaczyć z tych powodów na zewnątrz. Nie jestem członkiem tego stowarzyszenia, więc byłoby niegrzeczne, gdybym mówił, co ma robić. Traktuję ją jednak jako organizację społeczną i wiślacką, więc sama rozmowa o jej działalności, i to na wiślackim forum, nie jest chyba niczym niestosownym. Korzystając więc z możliwości wypowiedzi: potrafię sobie wyobrazić, że zaangażowane społecznie Socios zachowuje swój profesjonalizm i działa zgodnie z celami statutowymi, gdy występuje z apelem o przyspieszenie rozmów, wykazanie się przez strony zrozumieniem swoich stanowisk i kierowanie się przez nie interesem piłkarskiej spółki. To dość jednoznaczne i wciąż zgodne z rolą, którą Socios wypełnia - stowarzyszenia kibiców (bez ambicji dyktowania SA, TS czy BJK, co mają robić). Pozdrawiam! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Konrada nigdy nie "olałem", tak samo jak żadnego innego członka stowarzyszenia. I jak Konrad będzie chciał, to Ci potwierdzi. Kwestie stosunku do TS są dla mnie jasne - to również Wisła, klub który kocham tak samo jak SA. Jeśli pytasz o stosunek do zarządu TS (a to dla mnie olbrzymia różnica), to spójrz komu pomagamy finansowo, a odpowiedź nasunie Ci się sama.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mamy tak pomyślany statut że nie sądzę że ktoś kumaty czy kumaty inaczej mógłby przejąć nasze pieniądze.
Bo o pieniądzach decydują członkowie i są różne zabezpieczenia co do wydatkowania. Nie można o tak sobie wydać pieniędzy. Nawet gdy się dzieje coś złego jest jakieś wrogie przejęcie Wisły i ludzie chcą się wycofać z Socios to przed tym można zwołać Walne i przeznaczyć pieniądze na jakiś cel na który się zgodzimy jako członkowie Socios. Tym samym zamykam tu temat Socios i zapraszam na dalszą dyskusję do pokoju Socios ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dywagować można czy zrobił to jakiś admin fanpage z niekumatości , czy też z "kumatości" niemniejednak jest to FAKT i to nie powinno być przedmiotem dyskusji ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeśli dobrze rozumiem to zamawiając tę piłkę popełniłem największy błąd
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
No mi taka piłka zawsze się marzyła. Ale nie kupię jej. W imię Zasad...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Takie pytanie kim są obecnie Ci kumaci ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli chciałeś w ten sposób wesprzeć Wisłę to tak, cała kasa poszła do TS. Gdzie konkretnie i na co nie wiadomo, ale klub nie zobaczył z tego nawet złotówki.
Jeśli po prostu chciałeś mieć piłkę, to ją masz. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Widzicie do jakich absurdów prowadzi konflikt na linii TS- SA? Kibic Wisły przed zakupem musi się zastanowić czy dobrze robi kupując w sklepie TSu, a nie SA.
Do tego Pan doprowadził Panie Wisłocki. Powiem szczerze, że mi też podobają się niektóre rzeczy z kolekcji TSu, ale nie kliknę do koszyka, ani nie pójdę do sklepu zanim nie dojdzie do porozumienia. Rozumie Pan? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie demonizujmy
To, co ktos kupuje, z jakich powodow nie kupuje, jest jego indywidualna sprawa i nikt nie powinien tego oceniac. Obojetnie w jakim sklepie.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ważnym aspektem gadżetów piłkarskich jest wspieranie finansowe klubów które je wypuściły. Myślę że wielu osobom nie jest obojętne czy ich pieniądze trafią do SA czy TS. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak tu gardłujesz, to pochwal się co kupiłeś w sklepie SA? A może zgodnie z Twoją logiką dopóki SA nie należy do Trio również w Wiślackim Świecie nie powinieneś kupować, bo Twoje środki mogą być w przyszłości wykorzystane przez TS? Bądź konsekwentny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieważne kupił czy nie ale ludzie faktycznie mogą być w błędzie, chcąc pomóc sekcji piłkarskiej puszczą pieniądze z dymem na TS. Jeśli nie dostrzegasz problemu to słabo.
Przy okazji się wypowiem jako Socio że chętnie zobaczyłbym odpowiedzi na pytania użytkownika Konrad. Wg mnie Socios powinni zająć jasne stanowisko w sporze i naciskać TS. |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
W szczególności jeśli TS nieodpowiedzialny za sekcję piłkarską, sprzedaje akcesoria piłkarskie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- gadżety piłkarskie TS - ich reklama na fanpage-u socios. Ty i wieśniak wybieracie sobie nieistotne zdanie i wrzucacie jakieś emocjonalne tyrady (nie tylko skierowane do mnie), ignorując rzeczywistą treść. Przypomina to rozmowę dziada z obrazem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2020 o godz. 12:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tak, a SA odpowiedzialna tylko za sekcje pilkarska sprzedaje reczniki, karafki, puzzle, kieliszki, piersiowki, posciele, reczniki itp...
Lodu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nadal nie rozumiesz? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Formalnie jest odpowiedzialności ale realnie do żadnej odpowiedzialności się nie poczuwa. Właścicielem Spółki TS poczuje się dopiero, jak Trio wyprowadzi ją finansowo na prostą.
To, co się obecnie wyprawia, to jest całkowity dramat. Na co my czekamy? Do końca sezonu, kiedy na kilku pozycjach kończą się kontrakty a piłkarze będą chcieli wiedzieć, czy klub realnie stać na zawarcie nowych umów? Brak reakcji Socios też jest dość przykry. Ciekawe, skąd to wynika. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
1 600 000 zł przekazane w ciągu roku do spółki akcyjnej kontra polecenie gadżetu ze sklepiku TS. Weź mnie chłopie nie rozśmieszaj. Dave: dyskusja nt Socios toczy się w pokoju Socios.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.03.2020 o godz. 12:36.
|
||
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja apeluję do wszystkich członków Socios o przeniesienie do się do pokoju Socios jeżeli dyskusja ma trwać na temat tego, co Socios powinno zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piszę o Twojej logice "nie wspierania Wisły SA przez Socios, bo spółka nie należy do Trio". Dlatego pytałem o Twoje zakupy w Wiślackim Świecie - przecież idąc Twoim tokiem rozumowania też nie powinieneś tam kupować, bo spółka nie należy do Trio...
Kończąc temat sklepu - kupuję i w Wiślackim Świcie, robię też zakupy w sklepie TS. Ja osobiście, i to jest moja prywatna opinia, dziwię się podziałom na gadżety piłkarskie i niepiłkarskie, dlatego zawsze będę zwolennikiem jednego wiślackiego, wspólnego (TS i SA) sklepu i sprawiedliwego, wypracowanego przez obie strony, podziału zysków. Przy dobrej organizacji takiego sklepu, przy odpowiednim asortymencie SA jest w stanie generować bardzo duże przychody, a pewnie i TS zarobiłoby więcej, niż wychodzi na swoim sklepie (jeśli myślicie, że teraz są to jakieś kokosy, to się poważnie mylicie). I mam nadzieję, że sprawa praw do nazwy i herbu - gdy już zostanie rozwiązana z korzyścią dla SA - rozpocznie dyskusję nad takim wspólnym fan store'm.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.03.2020 o godz. 12:58.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|