The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2020, 10:21
Tym bardziej, ze mozna to skonstruowac jako pozytywna motywacje. Pozniej juz trzeba bedzie wylacznie cisnac.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2020, 11:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie runie.
Się okaże. Pod TS-em runie na pewno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.03.2020, 11:16
Też mi odkrycie. Tobie to trzeba powtarzać cały czas, by dotarło do Ciebie, że sądzę tak samo?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.03.2020, 11:52
Dopowiadasz sobie chłopie, ciesz się zwycięstwem i bądź optymistą
Oby tak bylo jak piszesz alebowiem gdybys to Ty sobie dopowiadal....
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.03.2020, 13:15
Cytat:
Też mi odkrycie. Tobie to trzeba powtarzać cały czas, by dotarło do Ciebie, że sądzę tak samo?
To na co czekamy? Skoro ty, podobnie jak ja i większość członków socios jesteśmy za opowiedzeniem się po jednej stronie, to czemu tego oficjalnie nie zrobimy?

Dlaczego wykorzystujemy profil socios obserwowany przez tysiące kibiców Wisły, do promocji gadżetu wypuszczanego przez sklepik TS?

Dlaczego nie ogłosimy np. bojkotu sklepiku TS do czasu dogadania się z triem?

Mamy marzec, już w czerwcu kończą się kontrakty/wypożyczenie połowie piłkarzy... Przecież logiczne jest, że bez dogadania się, trio nie będzie inwestować i przygotowywać drużyny TSowi...
Ddf
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 13:50
To fajnie. Tyle że ja nie będę wspierał TS jeśli postanowi zrobić ostatni skok na kasę, jasno też wyraziłem po której stronie stoję.

Dlatego nie wstąpię do socios, żeby kumaci przegłosowali że moje wcześniejsze wpłaty mają iść na patoli z TS po moim odejściu (hipotetyczna sytuacja po powrocie Wisły do TS). Nie chodzi o same pieniądze, ale gdzie mogą trafić. Niby głosowanie, ale Konrad. nie może się doprosić ankiety od ilu miesięcy? Jako kogoś z zewnątrz mnie to niepokoi, bo pamiętam jak działało SKWK i jak to się skończyło.

To jak TS potraktował Wisłę i trójkę po tym wszystkim co odwalili wcześniej przepełniło czarę goryczy, te gnidy nie zobaczą złotówki ode mnie dopóki nie staną się transparentni i się nie zreformują. Czyli pewnie nigdy.

Tak więc niby się zgadzamy, ale jednak w zasadniczych kwestiach nie. Obecnym zarządcom Wisły ufam bo na to zapracowali. Per analogia nie ufam działaczom TS jak psu.

Tyle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 14:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.03.2020, 14:00
O czymTy znowu .......isz? Jacy kumaci?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 14:05
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O czymTy znowu .......isz? Jacy kumaci?
O niczym co by dotyczyło Ciebie, ale miło że się uaktywniłeś.
Ładną bramkę wczoraj Pasy strzeliły, szkoda że sędzia nie uznał. Jedyne dośrodkowanie do którego doszli
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 14:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 14:08
No skoro wypisujesz swoje pierdy o Socios, a ja jestem jednym z Socios to chyba jednak mnie dotyczy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 14:11
No skoro wypisujesz swoje pierdy o Socios, a ja jestem jednym z Socios to chyba jednak mnie dotyczy.
Ale odpisuję serkowi, a do czego się poczuwasz to już Twój problem. Ale masz rację że to można źle zrozumieć więc dodałem w nawiasie o co mi chodzi. Mam nadzieję że teraz jest jasne że nie twierdzę że w Socios żądzą kumaci.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 14:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 14:16
No widzisz. Ja jestem w Socios i nie musze miec nadziei, bo wiem, ze nie rzadza Stad bylo moje pytanie o jakich niby kumatych Ci chodzilo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 14:20
No widzisz. Ja jestem w Socios i nie musze miec nadziei, bo wiem, ze nie rzadza Stad bylo moje pytanie o jakich niby kumatych Ci chodzilo
TS przejmuje Wislę -> większość normalnych ludzi krew zalewa i wychodzą z socios -> prawdziwi true kibice z Wisłą w sercu decydują co zrobić z pozostałą kasą.

Obecnie nie mam podejrzeń co do Socios.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 14:24
Hmhm
Dla mnie chyba logiczne, ze przed wyjsciem z Socios ludzie beda chcieli zadecydowac co zrobic z ich kasa na koncie jesli takowa bedzie. O co jak o co, ale o postawe:".......e, wypisuje sie, a wy se robcie z kasa co chcecie" raczej ludzi bym nie podejrzewal
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.03.2020, 14:29
Nie jest to logiczne, bo aby odbyło się głosowanie (hahahaha, hihihihi!) potrzeba zgody zarządu. A zarząd może powiedzieć, że nie widzi potrzeby organizować w danym okresie ankiet (hahaha).

A na poważnie - poważnie zawsze gdy zadaje jakieś merytoryczne pytanie, musi pojawić się ktoś kto przyczepi się do jednego zdania i rozwali cały temat?

Ostatnio serek nie znalazł czasu odpowiedzieć na mój post, bo musiał odpisać na post o "spadach z skwk"... Teraz ty doczepiłeś się do "kumatych", będziemy więc o tym prowadzić dyskusję?
Ddf
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.03.2020, 14:39
Amen. Serek pytanie wprost.

List otwary w imieniu Socio do TS z pytaniami. Co i kiedy. Konkrety.
(jak cos mozemy sie przeniesc do pokoju socio)
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 14:47
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to logiczne, bo aby odbyło się głosowanie (hahahaha, hihihihi!) potrzeba zgody zarządu. A zarząd może powiedzieć, że nie widzi potrzeby organizować w danym okresie ankiet (hahaha).

A na poważnie - poważnie zawsze gdy zadaje jakieś merytoryczne pytanie, musi pojawić się ktoś kto przyczepi się do jednego zdania i rozwali cały temat?

Ostatnio serek nie znalazł czasu odpowiedzieć na mój post, bo musiał odpisać na post o "spadach z skwk"... Teraz ty doczepiłeś się do "kumatych", będziemy więc o tym prowadzić dyskusję?
To do mnie pretenjse? Nie wypisujdcie durnot o jakichs spadach z SKWK czy kumatych to nie bedzie dyskusji na takie tematy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 14:57
To do mnie pretenjse? Nie wypisujdcie durnot o jakichs spadach z SKWK czy kumatych to nie bedzie dyskusji na takie tematy.
Do Ciebie, bo rozmywasz temat i pomijasz kluczowe kwestie, czepiając się pierdół. Rżniesz głupa i rozmywasz.
Wybacz szczerość ale tak to z boku wygląda, dlatego zwykle nie podejmuję dyskusji, bo to bez sensu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 15:06
Przestan pisac o .......ach to nikt ich sie nie bedzie czepial. Napisz choc raz jakis merytoryczny wpis, poruszajac te kluczowe kwestie to uwierz mi, tylko na kluczowe kwestie uzyskasz odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 15:11
Przestan pisac o .......ach to nikt ich sie nie bedzie czepial. Napisz choc raz jakis merytoryczny wpis, poruszajac te kluczowe kwestie to uwierz mi, tylko na kluczowe kwestie uzyskasz odpowiedzi.
Ale nikt Cię o nic nie pyta. Po co? Wpadasz tutaj sam i zaczynasz się dowalać do nieistotnych fragmentów.
Well done, temat rozmyty, wartość merytoryczna zero i to chyba nie przypadek, bo zawsze zaczyna tam zmierzać po Twoich interwencjach
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 15:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.03.2020, 15:12
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
A wracajac do poczatku, jakies gratulacje od Wislockiego dla SA/Druzyny. Nic.
Też byłem ciekawy czy coś napisze, ale cisza... Ostatni jego wpis w temacie meczy to o Alanie i jego bramce i asyście dla Wisły P.
Wychodzi z niego mały człowiek ....
A Profil TS reklamuje na twiterze zajęcia w swojej szkołce, a na pytanie dla gratulacje dla drużyny odsyła na Instagrama...
Słabe to ...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 15:14
Juz Ci tlumaczylem. Piszac o Socios, piszesz miedzy innymi o jego czlonkach w tym o mnie. Dlatego poczuwam sie do tego zeby odpisywac i prostowac wypisywane przez Ciebie glupoty.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.03.2020, 15:26
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
To na co czekamy? Skoro ty, podobnie jak ja i większość członków socios jesteśmy za opowiedzeniem się po jednej stronie, to czemu tego oficjalnie nie zrobimy?

Dlaczego wykorzystujemy profil socios obserwowany przez tysiące kibiców Wisły, do promocji gadżetu wypuszczanego przez sklepik TS?

Dlaczego nie ogłosimy np. bojkotu sklepiku TS do czasu dogadania się z triem?

Mamy marzec, już w czerwcu kończą się kontrakty/wypożyczenie połowie piłkarzy... Przecież logiczne jest, że bez dogadania się, trio nie będzie inwestować i przygotowywać drużyny TSowi...

Ja bym chciał bardzo przeczytać odpowiedzi na te pytania Konrada. Bez rozmywania o kumaterii.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.03.2020, 15:38
ja również chciałbym otrzymać takowe odpowiedzi.. nadmieniam również iż zapewne wiele osób nosi się z zamiarem by wstapić do Socios (sam znam 3 takie osoby) ale tego nie robi w obawie że sekcja piłki wróci pod skrzydła TS-u. Więc moim zdaniem im szybciej sytuacja zostanie rozwiązana tym lepiej dla wszystkich a my jako Soscios powinniśmy opowiedzieć się za ktorąś ze stron wybraną oczywiście w głosowaniu i zaznaczam że miało by to nastąpić tylko w przypadku bardzo znaczącej przewagi głosów na jedną ze stron
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.03.2020, 15:55
Jeśli chodzi o mnie to równiez stoją przed takim dylematem, jeśli sekcja ma wrócić do TSu i się rozpaść to nie zapisuje się, ale szanuję tych którzy już sa. Chciałbym, żeby Socios jasno się określili i oficjalnie po której stronie są.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 15:58
Ja szczerze mowiac tez bym chcial odpowiedzi na pytania Konrada, tylko pozostaje przy okazji jedna, odrebna kwestia. Mianowicie, co w przypadku gdy te nasze ewentualne bojkoty, opowiedzenie sie po stronie trio itp nic nie dadza, a TS dalej bedzie robil swoje (czyli nic)? Co nam to da? Obawiam sie, ze dokladnie tak bedzie...
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.03.2020 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 04.03.2020, 16:01
A to nie możecie (nie mogą) się zapisać teraz i wspierać Wisłę SA, a jeśli odpukać wróciła by do TSu to zrezygnować?
Przecież może się to stać np. za rok i przez rok ci niezdecydowani mogli by wspierać SA.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 04.03.2020, 17:56
Ja spróbuje merytorycznie bez kumatych spadów z skwk itd.:

Słucham argumentów dwóch 2 stron i wniosek nasuwa mi się jeden. Spór toczą osoby, które znają się na biznesie (Trio), wiedzący jak prowadzi się przedsiębiorstwa, spółki, jak gromadzi się kapitał i gotówkę, jak prowadzi się organizacje sportowe za granicą z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o niczym (Działacze TS).

Jeśli władze TSu liczą, że ktoś weźmie Wisłę nie mając decyzyjności odnośnie długu wewnętrznego, to naprawdę niech się zastanowi w miarę szybko nad swoją głupotą, bo w polskiej piłce nie ma takiego kapitału, który wchodzi w klub z długiem wewnętrznym 40 baniek i nie boi się konsekwencji widzimisię drugiego podmiotu zarządzającego długiem.

Trzeba zrozumieć, że ktoś kto wchodzi w klub bierze odpowiedzialność za jego zarządzanie. Nie mając kontrolni nad pewnymi rzeczami, ta odpowiedzialność się rozmywa. Potem okaże się, że będą podejmowane pewne decyzje biznesowo-sportowe, które przez brak kontroli nad długiem (i marką też) nie wypalą, lub będą blokowane, lub nie dojdą do skutku ze względów prawnych. Co to oznacza? Oczywiście brak rozwoju na wielu płaszczyznach -> brak gotówki.

Więc ciężko oczekiwać od ludzi, którzy kładą swoje pieniądze i odpowiedzialność, że będą brać na grzbiet wszystkie skutki decyzji, które są od nich niezależne, nie mając w pełni kontroli nad własnym klubem. W pełni rozumiem TRIO, bo jeśli chcą robić tu klub w pełni profesjonalny muszą mieć PEŁNĄ DECYZYJNOŚĆ nie tylko na papierze ale również w kwestii zarządzania długiem i marką. Nie może być tak, że biorą PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ a nie dostają pełnej DECYZYJNOŚCI.

Druga rzecz. Moim skromnym zdaniem, jak już uporządkujemy sprawę własności, zadłużenia i płynności finansowej spółki piłkarskiej, powinna się już niedługo podnieść debata nad reformą instytucjonalną TSu.

Według mnie, taki model organizacyjny jak jest obecnie, w dzisiejszych warunkach jest po prostu niewydolnym skansenem, nie mającym żadnego uzasadnienia ekonomicznego, oraz perspektyw, więc uważam, że należy zacząć debatować nad tym, jak rozpocząć proces transformacji Towarzystwa Sportowego do takiej struktury, która będzie miała warunki nowoczesnej organizacji.
Ostatnio edytowane przez Lvcas : 04.03.2020 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2020, 18:37
Coglin napisał(a):Wyświetl post
A to nie możecie (nie mogą) się zapisać teraz i wspierać Wisłę SA, a jeśli odpukać wróciła by do TSu to zrezygnować?
Przecież może się to stać np. za rok i przez rok ci niezdecydowani mogli by wspierać SA.
Pewnie, że mogą ale z drugiej strony rozumiem ich dylematy bo sam je słyszałem w dyskusji z niezdecydowanymi - "będziemy wspierać SA tu i teraz - czekając co się wydarzy - ale tym samym poprawiamy sytuację w spółce, która może za chwilę wrócić w miejsce w jakim była..., tylko dzięki naszemu wsparciu będzie lepsza."
Więc brak decyzji to także problem dla Socios - bo może byłoby nas więcej jakby było wiadomo jak się skończy sprawa między SA a TS. Niezależnie od tego na ile sytuacja się oczyściła - cień wydarzeń z przeszłości ciąży i będzie ciążył - chyba, że zapadną jakieś konkretne decyzje właścicielskie. Wtedy każdy będzie miał jasność, nie będzie prostych wymówek i każdy będzie mógł postąpić zgodnie z własnym sumieniem.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.03.2020, 18:41
Ja szczerze mowiac tez bym chcial odpowiedzi na pytania Konrada, tylko pozostaje przy okazji jedna, odrebna kwestia. Mianowicie, co w przypadku gdy te nasze ewentualne bojkoty, opowiedzenie sie po stronie trio itp nic nie dadza, a TS dalej bedzie robil swoje (czyli nic)? Co nam to da? Obawiam sie, ze dokladnie tak bedzie...
Byłby to poważny medialny cios w TS i pierdzielącego głupoty Wisłockiego, zmusiłby ich do odpowiedzi na trudne pytania dziennikarzy, zwiększył presję kibiców.

Jeśli TS planuje jakiś numer to znacznie by im to utrudniło robotę stawiając ich w świetle reflektorów. Biorąc pod uwagę jak działają i co sobą reprezentują mogą chcieć szybko pozbyć się niechcianej atencji i wrócić do swojego bajorka.

Media mają jednak jakiś wpływ na rzeczywistość.

Przy czym jestem już pewny że tak się nie stanie. Zauważyłem że słowa "chcę żeby trio przejęło Wisłę" oznacza "chcę żeby trio przejęło Wisłę na warunkach TS" u niektórych osób, co jest kompletnie nierealne i oznacza powrót Wisły do TS.
A Konrad. - najpierw próbowano go wyśmiać (nie bardzo wyszło), a potem został totalnie zlany mimo że nie napisał niczego nierealnego, głupiego lub szkodliwego.

Tak więc niech socios sobie robi co uważa za słuszne, ale niech nie liczy że ludzie będą się przyłączać mimo wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2020 o godz. 18:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.03.2020, 19:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak więc niech socios sobie robi co uważa za słuszne, ale niech nie liczy że ludzie będą się przyłączać mimo wątpliwości.
Spory między SA a TS wyszły na światło dzienne mniej więcej późną jesienią 2019 roku - w tamtym okresie mieliśmy za sobą już rok działalności, wiele udanych akcji, podpisane umowy z Wisłą SA i bardzo dobrą opinię potwierdzaną przez ludzi z władz spółki. Jak to się stało, że Cię z nami wtedy jeszcze nie było, co wtedy stało na przeszkodzie? Teraz piszesz, że masz zaufanie do władz spółki (nic dziwnego, robią dobrą robotę) - to dlaczego nie chcesz im bezinteresownie finansowo pomóc? Socios nie robi nic innego - cała nasza kasa wędruje do SA (mało tego, jak tylko znalazła się nadwyżka środków - mimo podpisanej bardzo dużej umowy - od razu zrobiliśmy głosowanie i kolejne pieniądze popłynęły do klubu). Ja Twoje posty odbieram jako tanie wymówki - Twoja sprawa. Prosiłbym Cię jednak, żebyś nie pisał bzdur o głosowaniu przez "kumatych" itp. Bo jedna sprawa to Twoje obiekcje (choć dla mnie to jak wspomniałem wymówki - z Socios możesz zrezygnować z dnia na dzień jeśli coś by Cię niepokoiło), a druga sprawa to podważanie działań czy intencji stowarzyszenia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów