Gunner1906 napisał(a):

To co po serii 10 w.......ach idziemy na serię 10 zwycięstw? Ostatnie 10 kolejek możemy podzielić na 3 etapy:
1. Kluczowe będą pierwsze mecze po przerwie. Terminarz jest tak złożony, że pierwsze 4 mecze mamy w miarę spoko:
(Jaga (D), Zagłębie (W), Korona (D), Płock (D)). Te mecze są naprawdę bardzo ważne i patrząc na to co nas będzie czekało później nie wyobrażam sobie zgarnięcia tu mniej niż 7 oczek.
2. Następnie czekają nas 4 mecze gdzie o punkty może być bardzo ciężko:
(Cracovia (W), Lech (D), Piast (W), Legia (D). Tutaj 4-5 oczek uznam za wynik satysfakcjonujący.
3. Kończymy z Rakowem u siebie i wyjazdem do Gdyni. Wygrana z Rakowem obowiązkiem, i nie dać się przewieź świni.
Wiadomo to tylko luźne rozważania. Ale żeby być w jako takiej sytuacji wyjściowej przed rundą spadkową trzeba w tych 10 meczach uciułać minimum 13 punktów. Jeśli spapramy pierwsze 4 mecze z których 3 gramy u siebie z dosyć przyjemnymi rywalami to o utrzymanie będzie niezwykle ciężko. Natomiast jeśli uda się zdobyć tam 9 punktów to wydaje mi się że misję zakończymy sukcesem.
Konieczne są wzmocnienia, bo nawet w tych zwycięskich ostatnio meczach nie wyglądało to zbyt dobrze i ja sobie utrzymania z taką kadrą nie wyobrażam.
|
ad.1 Ja byłbym za tym ,żeby te 4 mecze wygrać ew. 10 punktów, to mogą być najważniejsze mecze - 3 gramy u siebie.
ad.2 Derby - każdy wynik możliwy, Lech jeśli nie poprawi formy jest do ogrania, z Piastem i Legią raczej będą wtopy.
ad.3 Tak jak piszesz ogranie Rakowa i chociaż remis z Arką to mus.