The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2019, 15:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie wymienione drużyny mają więcej pieniędzy od Wisły (pomoc miasta, brak cesji etc.). Czy mają lepsze składy? Zagłębie na pewno, nie wiem czemu znalazło się na liście. Cała reszta pewnie też, zwłaszcza jeżeli chodzi o ławkę. Wątpliwości można mieć kiedy wszyscy są zdrowi i w formie. Aktualna kadra Wisły jest gorsza od wszystkich wymienionych ekip. Ale jeżeli nie załapałeś tego widząc Boguskiego/Klemenza grających na prawej obronie, to szkoda czasu na dyskusję z Tobą...

Mam odruch wymiotny czytając po każdej słabszej serii "czy drużyny X, Y i Z mają lepszy skład?". Kiedyś tym Uber trenerem był Lettieri, teraz trener Śląska, kluczem jest że trafiają tam drużyny którym teraz żre, a pół raku temu mogły rozpaczliwie bronić się przed spadkiem.

Kto w naszej sytuacji wspomina nawet o zmianie trenera albo jest idotą albo ma kilkanaście lat. Nie można obserwować ciągłych zmian trenerów z kuriozalnych powodów oderwanych od realiów (brzydko gra, przegrał derby) od ponad dwudziestu lat i nie zauważyć, że nic to nie daje poza satysfakcją kilku przygłupów którzy "zemścili się" na trenerze. Cupiał miał wiele idiotycznych zwyczajów a ten był najgorszy, mógł sobie na to pozwalać kiedy Wisła była absolutnie najbogatsza ale potem była równia pochyła i 5-6 trenerów na rok.

Skompromitowałeś się tymi tekstami o zwolnieniu trenera po derbach, za długo tu jesteś żeby nie pamiętać czym to się kończy.

Pomijam już czysto akademickie pytanie "kto za Stolara?", żeby tylko nie czytać głupawych wywodów o młodych zdolnych trenerach marzących tylko o pracy z piłkarzami takimi jak Janicki czy Niepsuj, bo naczytałem się ich dość, tylko nazwiska się przez lata zmieniają.
Nadal uwazam ze po przegranych Derbach trener powinien byc zwolniony- nie napisalem nigdzie, ze od razu-wystarczy ze po rundzie
Jestem tu na tyle długo zeby pamietac ze dzieki szybkiej wymianie zdziadzialego Kasperczaka(przy drugim podejsciu) na powaznego trenera zdobylismy ostatnie mistrzostwo
To ze widze Klemenza/Boguskiego nie jest wina slabosci kadry tylko okolicznosci- mamy 2 prawych obronców- pokaz mi klub na naszym poziomie który ma wiecej i decyzji Stolarczyka - ktory wolal ich wystawic zamaist majacego pojecie o grze na tej pozycji Szote - vide mundial u-20 gdzie z powodzeniem grał na boku obrony
Kto z Zaglebia gralby u nas w pierwszej 11? Bohar, Starzynski i Czerwinski i kto jeszcze?, 3 z 5 zawodników ktorzy robili im gre w zeszlym sezonie odeszło
Nasza kadra nie jest taka slaba zeby odpadac z II ligowcem z pucharu, zeby nie zrobic 2 składnych akcji z Korona, w derbach, zeby sie połozyc przed Plockiem czy zeby na 10 meczów w 1 stworzyc zagrozenie ze stałych fragmentów gry
Pogadamy za 4 kolejki na koniec rundy, jak bedziemy w strefie spadkowej jedynie przed ŁKS-em, z drugim wyznawca jedynej slusznej taktyki klepania piłki do usranej smierci u steru, Kazkiem
Tylko my w przeciwienstwie do ŁKS - u nie możemy spaść, bo jak spadniemy to nas nie ma
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 01.10.2019 o godz. 16:08.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów