|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze rodzice go nie puszcza.
Presji na hajs wielkiej nie ma, bo rodzina dobrze sytuowana, a wydaje się, ze sportowo może jeszcze się rozwinąć u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A czemu Buksy nie było ostatnio w kadrze na mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakaś drobna kontuzja ponoć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Buksa od nas odejdzie przy pierwszej lepszej okazji , gdy uzyska pelnoletnosc , i gdy ktis mu naobiecuje kasy itp .....jak nie legia to inna amika albo lechia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą, że kadrę mamy solidną. Jest po dwóch ludzi na każda pozycję i jest rywalizacja.Pokazał to Mak w meczu z Zagłębiem. chciałbym żeby Drzazga jeszcze odpalił. Liczyłem jeszcze, że pójdzie na wypożyczenie Kumah.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Suljić w Zagłębiu. Zobaczymy czy będziemy żałować.
http://www.90minut.pl/news/298/news2...bia-Lubin.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W Wiśle Kraków liczą na uczciwość właściciela Legii Warszawa
"...Trudne były natomiast negocjacje w sprawie procentów od kolejnego transferu. Legia dość szybko zgodziła się na 30 procent, ale od razu zastrzegła, że kwota ta zostanie pomniejszona o koszty, jakie warszawski klub poniósł już w momencie przenosin Lopeza na ul. Łazienkowską. I tutaj właśnie kluczowa była rola Gołdy, który stanowczo zbijał argumenty legionistów. Ci bowiem chcieli we wspomniane koszty wrzucić nie tylko 450 tysięcy euro, ale również prowizje menedżerskie, a nawet koszty związane z kontraktem piłkarza. Gołda negocjował jednak twardo i Wisła na takie warunki się nie zgodziła. Stanęło zatem na tym, że kwota bazowa zostanie pomniejszona jedynie o 450 tysięcy euro. I od tego 30 procent zostanie przekazane Wiśle. Co ważne, w umowie jest zapis, że Legia ma 30 dni na przelanie pieniędzy na konto âBiałej Gwiazdyâ od momentu, gdy otrzyma przelew od nowego klubu Carlitosa." https://dziennikpolski24.pl/w-wisle-...ar/c2-14413451 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na dzisiaj warto się zastanowić które transfery były strzałami w 10 Miśka, a które były przestrzelone. To co wychodzi na światło dzienne jest niepojęte.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Widze, że bez większego echa przeszła informacja podana w Stanie Futbolu przez Piotra Obidzińskiego, że dostali oferty za Buksę na poziomie 3-5 mln euro, ale zostały one odrzucone ... przez jego ojca.
Z programu można się dowiedzieć również, że niestety został mu tylko rok kontraktu, więc wychodzi, że cała szansa na zarobek z jego osoby leży w rękach jego ojca. Jak ktoś się zastanawia czemu ojciec odrzucił jego oferty, a nie chce mu się oglądać programu to dodam, że "ma wizję na karierę swojego syna" i odejście teraz nie jest zgodne z tą wizją. Miejmy nadzieje, że ta wizja to gra w Wiśle 2-3 lata i odejście za >10mln euro do dużego europejskiego klubu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ta wizja to zapewne odejście za rok do Legii w zamian za ekwiwalent szkoleniowy, a ewentualny bonus zasili rodzinny budżet. Tak się ta historia skończy.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Uważam podobnie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale to powinna być krótka pilka
Albo przedłuża umowę z rozsądna kwota odstepnego Albo resztę kontraktu spędza ze swoim rocznikiem w clj ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z tego co powszechnie wiadomo to rodzina Buksów jest dość majętna, więc nie wydaje mi się żeby skusili się na okruchy, które może rzucić im Legia. Ponadto nie uważam, żeby Legia była najlepszą akademią w Polsce, prędzej wybrałby Lecha, Zagłębie czy Pogoń.
Osobiście uważam, że planem jest zdanie matury i dopiero wtedy wyjazd zagraniczny. Wyjazd do Włoch we wczesnym wieku brata okazał się średnim pomysłem, więc pewnie dlatego nie chcą teraz popełniać tego błędu. Buksa jakby chciał odejść do Legii to mógł już odejść rok temu, a jednak został. Wracając jeszcze do programu to Obidziński kilkukrotnie powtarzał, że mają wspólny pomysł na wprowadzanie go do składu, więc może nie oskarżajmy ojca Aleksandra o niecne zamiary. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Widzę, że piękne dzielenie skóry na niedźwiedziu. Skąd pewność, że będzie to gwiazda na miare 2-10 mln e ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Niezależnie od tego, czy dobry czy nie, odpowiednia promocja i przypięcie mu łatki polskiego diamentu nie zaszkodzi, jeśli będziemy go kiedyś sprzedawać.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dzisiejszy mecz pokazał co znaczy mieć wychowanków w składzie. Gumny Jóźwiak Puchacz Moder Kamiński Marchwiński pokazali którą drogą należy podążać. u nas gra miernota Silva czy wchodzi miernota Chuca. oby chłopaki którzy poszli na wypożyczenie - Plewka Balicki Morys wrócili mocniejsi i wyeliminowali ze składu drewniaków z zagranicy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A dopiero co czytałem, że z Plewki to nic już nie będzie, po co Stolar go w ogóle wystawia etc.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Więc weźcie sobie ludzie lodu na głowę. Ew długi spacer. Na polu jest dostatecznie zimno. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Patrz Pan, a w Wiśle jednym z frontmanów był przez pewien czas nijaki Rafał Wisłocki, dyrektor Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków. A mimo to Wisła Kraków S.A. nie wygospodarowała większych środków na szkolenie młodzieży. Kontrakty Rafała Janickiego i Chuki okazały się ważniejsze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
|
|

|