The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2019, 00:50
Prawda jest taka ze niestety nie mamy dobrej formy i to wszyscy oprocz Maka.Brak bocznych obroncow.typu Burliga oraz skrzydlowych zabija nasza gre.Do tego dochodzi jeden Brozek ktory jest kontuzjowanym napastnikiem.No tragedia.Chuka jest przereklamowany a Kumah tylko do rezerwy i potem powrot do Afryki
Gdzie dzisiaj bylibysmy gdyby nie kontuzje?Brak wszytkich widoczny plus brak formy bo w PP nie mozemy tak przegrywac.Teraz Lech i to tylko punkt tam moze zdobedziemy
.Derby byly do wygrania bo mielismy caly czas pile tylko wykonawcow marnych a zydki to juz w ogole piach graja.Nasza ekstraklapa w pelnej kraszie.Niestety czasy Cupiala to se ne wrati
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2019, 12:46
Że Chuca gra to się mi przypomniało jak schodził. To straszne ale myśmy pół akcji nie stworzyli , no dobra, może raz się Brozio zamotał i Mak ze 2 razy dośrodkował 'do nikogo'.Sąsiadka podobnie, z tym że jak w pierwszej to często siedzieliśmy na ich połowie, to po przerwie oni coś tam próbowali a że też im nic nie wychodziło to trza było pomóc.

Nawet ostrej gry nie było, same taktyczne faule, wiecznie leząca sąsiadka , no i sędzia który nawet tka gównianego meczu nie mógł ogarnąć.Z taką grą walczymy o spadek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.09.2019, 19:56
Powiem tak - zagraliśmy trzy bardzo słabe połowy w sezonie, a lament jakbyśmy już płynęli z ligi. Trzy, bo meczu z Koroną nie liczę, a z Płockiem w pierwszej połowie było nadzwyczajnie dobrze. Będziemy po 25 kolejkach na 15 miejscu - wtedy i ja zacznę się martwić. Tylko trzy rzeczy, które można poprawić od zaraz i nie trzeba mieć zdanych kursów trenerskich UEFA a b c i xyz, żeby to widzieć:

- stałe fragmenty gry w wykonaniu Sadloka nie dają zupełnie nic, może na treningach robi wrzuty jak Pirlo, ale nic z tego nie zostaje na meczu, pamętam, że kiedyś bardzo fajnie zagrywał Savicevic z rogów czy wolnych, o co tu chodzi to nie wiem
- środkowy obrónca na bocznym, poroniony pomysł na którym traci się podwójnie, bo jest beznadziejnie i na prawej stronie i w środku nie mamy Klemenza, który w tym sezonie jako stoper jest znakomity
- skończmy to wyprowadzanie piłki spod pola karnego, w okolicy środka, jasne, ja jestem za tym, żeby Mak, Wojtkowski czy Vukan co drugą próbę wdawali się w drybling nawet za cenę straty, bo czasem potrafi z tego wyjść coś świetnego, no ale nie w naszym polu karnym !!! w naszej cudownej ekstraklasie gra się z takimi ogórami, że tą piłkę tak czy siak zaraz się odzyska, bez ryzykownego klepania od obrońców

Nie ma co się przejmować, mecze z Cracovią takie były zawsze, nawet mając silny skład to były zawsze piłkarsko gównomecze dla koneserów, gdzie jakimś cudem bramkę potrafił wcisnąć Maor czy Boukhari, Innym razem bramkę wciśnie jakiś Rumun. Ot życie.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 30.09.2019 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.10.2019, 13:30
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak - zagraliśmy trzy bardzo słabe połowy w sezonie, a lament jakbyśmy już płynęli z ligi. Trzy, bo meczu z Koroną nie liczę, a z Płockiem w pierwszej połowie było nadzwyczajnie dobrze. Będziemy po 25 kolejkach na 15 miejscu - wtedy i ja zacznę się martwić. Tylko trzy rzeczy, które można poprawić od zaraz i nie trzeba mieć zdanych kursów trenerskich UEFA a b c i xyz, żeby to widzieć:

- stałe fragmenty gry w wykonaniu Sadloka nie dają zupełnie nic, może na treningach robi wrzuty jak Pirlo, ale nic z tego nie zostaje na meczu, pamętam, że kiedyś bardzo fajnie zagrywał Savicevic z rogów czy wolnych, o co tu chodzi to nie wiem
- środkowy obrónca na bocznym, poroniony pomysł na którym traci się podwójnie, bo jest beznadziejnie i na prawej stronie i w środku nie mamy Klemenza, który w tym sezonie jako stoper jest znakomity
- skończmy to wyprowadzanie piłki spod pola karnego, w okolicy środka, jasne, ja jestem za tym, żeby Mak, Wojtkowski czy Vukan co drugą próbę wdawali się w drybling nawet za cenę straty, bo czasem potrafi z tego wyjść coś świetnego, no ale nie w naszym polu karnym !!! w naszej cudownej ekstraklasie gra się z takimi ogórami, że tą piłkę tak czy siak zaraz się odzyska, bez ryzykownego klepania od obrońców

Nie ma co się przejmować, mecze z Cracovią takie były zawsze, nawet mając silny skład to były zawsze piłkarsko gównomecze dla koneserów, gdzie jakimś cudem bramkę potrafił wcisnąć Maor czy Boukhari, Innym razem bramkę wciśnie jakiś Rumun. Ot życie.
Prawie ze wszystkim się całkowicie zgadzam, mam jedynie uwagi do punktu 2.
Niestety, wobec absencji Niepsuja i Burego, w tej chwili nie ma kompletnie kogo wsadzić na prawą obronę.
Przecież Wasyl tam nie zagra, juniorzy to za duże ryzyko w takim meczu (polecam wstęp Szoty z Błękitnymi...), to samo z Bogusiem. No żywcem nie ma tam kogo wstawić, chyba że myślimy o Bartoszu, który niespecjalnie się wyróżnia nawet w rezerwach.
Od biedy można by spróbować Sadloka, a Grabowskiego dać na lewą, ale mam wątpliwości, czy byłby to lepszy układ niż z Klemenzem na prawej.
Wiem, że Lukas nie daje tam zbyt wiele i brakuje go też na stoperze, ale chyba nie ma w tej chwili lepszej opcji.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2019, 23:15
Ok., już myślałem, że to kot rewolucjonista.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów