The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2019, 16:44
Dzinus napisał(a):Wyświetl post
Troszeczke odnosze wrazenie ze rozmawiasz sam ze soba od jakiegos czasu jak sobie cos udowodniles to super, natomiast raczej niewiele osob przekonales do swojego zdania.

Mowisz ze nic zlego na Socios nie piszesz i ze nas doceniasz a jednak troche tego ostatnio poszlo, ze zacytuje dwa najnowsze zdania:
"Dzisiaj jednak najwazniejszy jest kolektywizm Socios - najwazniejszy i najbardziej niebezpieczny,takze dla Wisly."
"Slowa w czyny przekuwa wielu kibicow - nie robiac z tego jakiejs wyjatkowosci,zebrani robia wiele wiecej dobrego niz Socios"

Piszesz o atakach na siebie a tak naprawde uczestniczyles w wymianie zdan w ktorej byles tak samo ofiara jak i napastnikiem, ot cala dyskusja weszla w takie tony i nie widze podstaw zebys robil tutaj z siebie ofiare czy meczennika. Byl klasyczny przypadek "ja wiem swoje on wie swoje" wiec ciezko bylo oczekiwac ze ktos sie z Toba zgodzi jesli uwaza to za bzdury - to chyba mimo wszystko fair. Nie bylo w tej dyskusji "dobrej strony" bo wszyscy (ze mna wlacznie) wyrazali subiektywne opinie czesto podkreslone dawka emocjonalna.

Za pomoc Arkowi serdecznie pozdrawiam i bardzo szanuje
Dzinus,

Wolno miec Ci to wrazenie - nie mam problemu z wrazeniami. Mnie sie wydaje,ze jednak odpisuje na rozne takie - ale co tam moje wrazenia

Teraz do rzeczy : jeszcze raz zwroce szanowna uwage,ze nie jestem tutaj,aby przekonac obecnych Socios do zmiany zdania - i w ogole nie sa to moje intencje,by kogos od socjos odwodzic - pisalem o moim postrzeganiu tego ruchu. Pisalem takze,ze moze w przyszlosci zmienie to postrzeganie.Poki co na to sie nie zanosi - dzieki czesci z nich.

Jeszcze raz napisze : nie mozesz wyrywac z kontekstu jednego zdania,bo w ten sposob zbudujesz nieprawdziwy obraz moich wypowiedzi. Co do kolektywizmu Socjos - w jednym masz racje,ze powinienem znowu uzyc slowa "czesc" Socjos. Osobna sprawa to ewidentne pomijanie tego przez dyskutantow,ze w poprzednich postow tego splotu wyrazow uzywalem. Ale zdania o kolektywizmie uzylem przy okazji najpopularniejszej tu teorii,ktora zaklada kolejny spisek przeciw Wisle,ktorego ofiara ma pasc Socjos.
Wydawalo mi sie,ze ten sposob myslenia skads juz znamy,i w calkiem niedalekiej przeszlosci stalo sie to co sie stalo. Ale moze sie myle ? Moze ten sposob myslenia nas gdzies doprowadzi,moze to znowu ten wstretny Jadczak probuje rozwalic Wisle ? Sek w tym,ze nikt mi tego nie udowodnil,stalo sie wrecz przeciwnie. Jezeli tu Cie nie przekonalem - trudno. Co zrobic ?

Co do drugiego zdania - to popiera mnie matematyka. Poki co kibicow pojawia sie wiecej niz jest Socios,dochod klubu zalezy od wiekszej liczby ludzi niz 1600 osob.

Znowu - nie mam nic przeciwko Socjos jako stowarzyszeniu,to zdanie nie bylo pociskiem w jego strone. Cieszy mnie,ze jest stala grupa kibicow,ktora wspiera klub. Protestuje tylko w imieniu bezimiennych - calej tej masy,ktora klub takze wspierala,wspiera,i wspierac bedzie. Nas takze jest duzo,a nawet pewnie wiecej,i my takze lozymy na klub nie mniejsze,a summa summarum raczej wieksze kwoty,a swojej pomocy nie wartosciujemy.
Nie mam nic przeciwko,aby Socjos kiedys przejeli klub - wtedy beda wlascicielem,a moj portfel z powrotem stanie sie grubszy (dobra,to zart). Poki co sa stowarzyszeniem,ktore za swoich reprezentantow na zewnatrz,stawia ludzi,co do ktorych powstaja mniejsze czy wieksze watpliwosci i to tylko kilka miesiecy po ostatecznym krachu wspolpracy Wisly z pewnym innym stowarzyszeniem. Jesli ty uwazasz,ze nie powinnismy byc ostrozni - to ja sie tu nie zgadzam. I tyle. I nie jest to zadne przypisywanie nikomu zwiazkow z SKWK. Tylko ostroznosc.

Jesli tez za wlasciwych reprezentantow uwazasz tych,ktorzy obrazowo mowiac lubia kopac sie z koniem,czyli z mediami,to spokojnie sie zastanow,gdzie to moze zaprowadzic ? We wspolczesnym swiecie,w ktorym social media graja olbrzymia role - nigdzie. Owszem,zwiekszysz popularke moze na czesci trybun - nikogo innego to nie zacheci. I to Serek powinien rozumiec. Trzeba bylo odczekac 2-3 lata,zostac honorowym czlonkiem albo cus takiego,i pewnie nawet Jadczak by zapomnial. A tak - to wizerunkowy strzal w stope.
Naprawde Ci,co go wyzywali,nie przypuszczali,ze on to pozniej wykorzysta ? Naprawde uwazali,ze wygraja cokolwiek na wojnie z TVn-em ? Naprawde ? I tak wiem,ze to stalo sie wczesniej niz utworzenie Socjos - ale to pokazuje,ze "talent polemiczny" czasem nie nadaje sie,by go pokazac swiatu. Innymi slowy - najpierw pomysl - potem pisz.

Napisze wiec tak,ze niektorzy socjos atakujac mnie,utwierdzaja mnie w przekonaniu,ze zrobilem dobrze,pozostajac za stowarzyszeniem. i zeby bylo oczywiste - nie mam problemu jako pies podworkowy z tym,ze ktos kija na mnie podnosi - tez sie odszczekuje,a co ! Tyle,ze tak to oni tworza nowego/ych wrogow. A mnie ta taktyka smieszy,tak jest zalosna. Ona przypomina taktyke napieprzania w Jadczaka,a takze,nieco bardziej ogolnie, podejscie do wizerunku w Polsce. Wystarczy sobie poczytac,jak odpowiadaja amerykanskie czy zachodnie firmy na "ksiazke skarg i zazalen" - a jak odpowiadaja polskie... I wtedy zobaczysz roznice w podejsciu.

Misja Socjos - na moje,wiec pewnie sie myle - powinna polegac na zachecaniu,a nie zniechecaniu. Ale co ja tam wiem

Najzabawniejsze jest to,ze pozniej pisza ci,ze to banaly - tyle tylko,ze nikt ich nie stosuje

I na koniec - wlasnie jedna rzecz jest przedziwna. Zasada "ja swoje wiem". Ja chetnie przyjme argument typu "sorry,zapedzilem sie,przepraszam" np. ze strony Serka do Jadczaka. Dla mnie zamykaloby to sprawe i wytracaloby argument dziennikarzowi z reki,no bo kto nie zrozumie duzych emocji ? A pozniej eleganckie zaproszenie Jadczaka np. jako honorowego czlonka Socjos,albo tysiac innych pomyslow tak,aby wygrac cos na tym dla Wisly.

Gdzies,ktos,cos zauwazyl ?
No wlasnie. Naparawde slowo przepraszam to taki wielki wysilek ? dla dobra Wisly ?

eeech.......

Po prostu "ja swoje wiem" . A pozniej cala para w gwizdek...

Pozdrawiam

Jesli chodzi o Arka - damy rade Cala przyjemnosc po mojej,i mam nadzieje po stronie kilku innych osob

P.S. Dla naprawde "martwiacych sie" - jestem tu raz na pol roku dzien czy dwa - wiec jakos znowu przezyjecie Dlatego znikniecie wyara - wiemy jaki to lep propagandy kryje sie za jego kontem - zewrze jeszcze bardziej wasze szeregi !
You'll never know...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów