|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cały sezon na plus. Nie ma co ukrywać, po wszystkich perturbacjach związanych z nowymi właścicielami oraz widem upadku sezon należy zaliczyć do udanych....
Największy minus: Plewka. Nie mam nic do chłopaka, ale naprawdę słabo jak nie najsłabiej. Niestety nie broni się zupełnie niczym. W każdym z meczów, w którym zagrał poniżej oczekiwań... To nie znaczy, że za sezon, dwa nie będzie z niego pan piłkarz. Osobiście widzę w nim spory talent, ale niestety sezon pokazał, że zalicza wiele prostych strat i niestety ważących na wyniku.... Psycha. No nic zobaczymy. Ogranie jest mu potrzebne. Więc Plewko, ogarnij się, bo możesz być dobry, masz przyspieszenie, kiwkę, popracuj nad podaniami i nie będzie tak źle. Co do Lisa jak najsłabsze ogniwo, nie mogę się zgodzić. Miał kilka rewelacyjnych występów i o ile dobrze pamiętam, ratowały one wyniki spotkań. Trzeba mu dać kolejny rok i oby był lepszy. Stać go na to. Dalej ....a nie rozumiem skąd te proste błędy u niego... ech. Czytasz to Lisie? Ogarnij się, bo możesz być kozak. Kurto dał rade, co prawdę potrzebował więcej czasu, ale jednak. Zaznaczam, że krytykowałem go, bo czara goryczy po meczu z piastem się przelała. Naprawdę, szkoda tego meczu.... Ogólnie w swoich typach nie myliłem się zbytnio. Peszko postawił na udowodnienie swojej wartości i prawie w każdym meczów pokazywał swój charakter. Drzazga, cóż, jeden mecz lepiej drugi gorzej, ale poniżej pewnego poziomu nie schodził. Klemenz okazał się dobrym uzupełnieniem. Jeśli miałbym porównywać w tym sezonie, to zjada Janickiego z lecha... Teraz Janicki u nas i nie zdziwię się, jeśli wygryzie Klemenza.... Zobaczymy. Piłka jest przewrotna i nie ma prawideł. Wielu prze chujów na forum o tym zapomniało. Przychodzą Mak, Niepsuj, i Janicki. Nie zdziwię się, jeśli dwóch z nowo sprowadzonych okaże się strzałem w dychę. Wisła to specyficzny klimat. Ktoś odpali i to tak, że przez pół sezonu się będą spuszczać na nim. Typ Mak, choć kto wie... Nara. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jesień to jego debiut z łąwki w 2 kolejce, później występy w 8,17,18,19,20 - głównie też dlatego że nam się zaczęła kadra rozkładać. 6 występów, 4 z ławki + 1 w PP szału nie było, ale wstydu też nie. Wiosną nie miał kto u nas grać i Patryk był "skazany" na 1 skład. Mecz z Górnikiem - jego błąd - ostra krytyka W międzyczasie dobry występ ze Śląskiem (a nawet bardzo dobry) Mecz z Lechią - jego błąd - ostra krytyka. Mecz z Pogonią - totalna dominacja Pogoni i wejście Vukana które odmieniło drużynę. Chłopak o ile jeszcze na jesień rozsądnie wprowadzany do drużyny, to wiosną nie był jeszcze gotów na grę w 1 składzie. Sytuacja do tego zmusiła, ale w efekcie zamiast nabrania pewności, to po dużej krytyce tylko dobiła młodego. Juniorskie błędy które wypominają mu kibice tymczasem popełniali... wszyscy piłkarze. W tym również Vukan, Basha czy Wasyl. Dalej podtrzymuję swoje, że albo mu Stolarczyk zmieni pozycję (bok prawej obrony, pomocy), albo niech nabiera ogrania w 1 lidze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
W sumie trochę rozpędziłem i wygłupiłem się pisząc o nim jako największym minusie.... Jednak dla mnie
spore rozczarowanie. Mam na myśli to, że mówiono o nim dużo dobrego, chyba najwięcej spośród wszystkich młodych. Boisko i nasza liga niestety go brutalnie zweryfikowały, przynajmniej w zeszłym sezonie. Odniosłem wrażenie, że przez jego hmm nieporadności w ustawianiu, sprawiał dużo kłopotu kolegom z zespołu. Ostatnie zdanie, zgadzam się z nim. Tylko jest jeden problem. Pierwsza liga chyba w jego wypadku nie wchodzi w grę.... Będziemy go ogrywać my, a nie ktoś inny. Środek pomocy jest słabo obsadzony i nie zanosi się na to, że będzie lepiej, plus ryzyko odejścia Bashy (o ile nie podpisał już...). Zmieników musimy mieć.... Rożnica, między tymi, którymi wymieniłeś jest taka, że oni zagrali w trakcie sezonu parę o ile nie paręnaście naprawdę dobrych meczów... A Plewka, kompletnie odwrotnie. Poniekąd mam żal, że lepiej nie wykorzystał danej mu szansy. Dużo lepiej. Motoryczne odniosłem wrażenie, że wyróżniał się w porównaniu do wszystkich innych młodych sprawdzanych w tym sezonie. Ale.... Np. taki Hoyo-Kowalkis, motoryczne na razie słabo wyglądał, ale nadrabiał inteligencją w grze. Plewka, niekoniecznie. To może wynikać, z tego jaką pozycji obsadza. Środek pomocy to duża odpowiedzialność. Cóż, trzeba sobie życzyć, by Patryk po okresie przygotowawczym wskoczył na wyższy poziom i w nowym sezonie dał nam więcej radości. Pozdor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Rzadkość w internetach. Szacunek. ![]()
|
|
|