The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Knopers
Junior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2019, 05:51
Cały sezon na plus. Nie ma co ukrywać, po wszystkich perturbacjach związanych z nowymi właścicielami oraz widem upadku sezon należy zaliczyć do udanych....

Największy minus: Plewka. Nie mam nic do chłopaka, ale naprawdę słabo jak nie najsłabiej. Niestety nie broni się zupełnie niczym. W każdym z meczów, w którym zagrał poniżej oczekiwań... To nie znaczy, że za sezon, dwa nie będzie z niego pan piłkarz. Osobiście widzę w nim spory talent, ale niestety sezon pokazał, że zalicza wiele prostych strat i niestety ważących na wyniku.... Psycha. No nic zobaczymy. Ogranie jest mu potrzebne. Więc Plewko, ogarnij się, bo możesz być dobry, masz przyspieszenie, kiwkę, popracuj nad podaniami i nie będzie tak źle.

Co do Lisa jak najsłabsze ogniwo, nie mogę się zgodzić. Miał kilka rewelacyjnych występów i o ile dobrze pamiętam, ratowały one wyniki spotkań. Trzeba mu dać kolejny rok i oby był lepszy. Stać go na to. Dalej ....a nie rozumiem skąd te proste błędy u niego... ech. Czytasz to Lisie? Ogarnij się, bo możesz być kozak. Kurto dał rade, co prawdę potrzebował więcej czasu, ale jednak. Zaznaczam, że krytykowałem go, bo czara goryczy po meczu z piastem się przelała. Naprawdę, szkoda tego meczu....

Ogólnie w swoich typach nie myliłem się zbytnio. Peszko postawił na udowodnienie swojej wartości i prawie w każdym meczów pokazywał swój charakter. Drzazga, cóż, jeden mecz lepiej drugi gorzej, ale poniżej pewnego poziomu nie schodził. Klemenz okazał się dobrym uzupełnieniem. Jeśli miałbym porównywać w tym sezonie, to zjada Janickiego z lecha... Teraz Janicki u nas i nie zdziwię się, jeśli wygryzie Klemenza.... Zobaczymy.

Piłka jest przewrotna i nie ma prawideł.

Wielu prze chujów na forum o tym zapomniało.

Przychodzą Mak, Niepsuj, i Janicki. Nie zdziwię się, jeśli dwóch z nowo sprowadzonych okaże się strzałem w dychę. Wisła to specyficzny klimat. Ktoś odpali i to tak, że przez pół sezonu się będą spuszczać na nim. Typ Mak, choć kto wie...

Nara.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2019, 08:59
Knopers napisał(a):Wyświetl post
Największy minus: Plewka. Nie mam nic do chłopaka, ale naprawdę słabo jak nie najsłabiej. Niestety nie broni się zupełnie niczym. W każdym z meczów, w którym zagrał poniżej oczekiwań... To nie znaczy, że za sezon, dwa nie będzie z niego pan piłkarz. Osobiście widzę w nim spory talent, ale niestety sezon pokazał, że zalicza wiele prostych strat i niestety ważących na wyniku.... Psycha. No nic zobaczymy. Ogranie jest mu potrzebne. Więc Plewko, ogarnij się, bo możesz być dobry, masz przyspieszenie, kiwkę, popracuj nad podaniami i nie będzie tak źle.
Nie można nazwać Plewki największym minusem, bo jeszcze przed startem sezonu nikt od niego nie oczekiwał, że odegra jakąkolwiek rolę. Przynajmniej nie kibice.

Jesień to jego debiut z łąwki w 2 kolejce, później występy w 8,17,18,19,20 - głównie też dlatego że nam się zaczęła kadra rozkładać.
6 występów, 4 z ławki + 1 w PP szału nie było, ale wstydu też nie.

Wiosną nie miał kto u nas grać i Patryk był "skazany" na 1 skład.
Mecz z Górnikiem - jego błąd - ostra krytyka
W międzyczasie dobry występ ze Śląskiem (a nawet bardzo dobry)
Mecz z Lechią - jego błąd - ostra krytyka.
Mecz z Pogonią - totalna dominacja Pogoni i wejście Vukana które odmieniło drużynę.

Chłopak o ile jeszcze na jesień rozsądnie wprowadzany do drużyny, to wiosną nie był jeszcze gotów na grę w 1 składzie. Sytuacja do tego zmusiła, ale w efekcie zamiast nabrania pewności, to po dużej krytyce tylko dobiła młodego.
Juniorskie błędy które wypominają mu kibice tymczasem popełniali... wszyscy piłkarze. W tym również Vukan, Basha czy Wasyl.

Dalej podtrzymuję swoje, że albo mu Stolarczyk zmieni pozycję (bok prawej obrony, pomocy), albo niech nabiera ogrania w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
Knopers
Junior Member

Od: 08.2018

Stary 28.05.2019, 04:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
....
W sumie trochę rozpędziłem i wygłupiłem się pisząc o nim jako największym minusie.... Jednak dla mnie
spore rozczarowanie. Mam na myśli to, że mówiono o nim dużo dobrego, chyba najwięcej spośród wszystkich młodych. Boisko i nasza liga niestety go brutalnie zweryfikowały, przynajmniej w zeszłym sezonie.

Odniosłem wrażenie, że przez jego hmm nieporadności w ustawianiu, sprawiał dużo kłopotu kolegom z zespołu.

Ostatnie zdanie, zgadzam się z nim. Tylko jest jeden problem. Pierwsza liga chyba w jego wypadku nie wchodzi w grę.... Będziemy go ogrywać my, a nie ktoś inny. Środek pomocy jest słabo obsadzony i nie zanosi się na to, że będzie lepiej, plus ryzyko odejścia Bashy (o ile nie podpisał już...). Zmieników musimy mieć....

Rożnica, między tymi, którymi wymieniłeś jest taka, że oni zagrali w trakcie sezonu parę o ile nie paręnaście naprawdę dobrych meczów... A Plewka, kompletnie odwrotnie. Poniekąd mam żal, że lepiej nie wykorzystał danej mu szansy. Dużo lepiej.

Motoryczne odniosłem wrażenie, że wyróżniał się w porównaniu do wszystkich innych młodych sprawdzanych w tym sezonie. Ale.... Np. taki Hoyo-Kowalkis, motoryczne na razie słabo wyglądał, ale nadrabiał inteligencją w grze. Plewka, niekoniecznie.

To może wynikać, z tego jaką pozycji obsadza. Środek pomocy to duża odpowiedzialność.

Cóż, trzeba sobie życzyć, by Patryk po okresie przygotowawczym wskoczył na wyższy poziom i w nowym sezonie dał nam więcej radości.

Pozdor.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.05.2019, 15:33
Knopers napisał(a):Wyświetl post
W sumie trochę rozpędziłem i wygłupiłem się pisząc

Rzadkość w internetach. Szacunek.
Odpowiedz cytując
Knopers