|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A ja już za długo kibicuję Wiśle żeby nie pamiętać że zmieniają się właściciele, piłkarze, cele i trenerzy, a Boguski zawsze w pierwszym składzie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gdyby miał formę z jesieni to krytycznych głosów byłoby dużo mniej. I gdyby również nie Nie wyobrażam sobie, aby Boguski był na jesień pierwszym wyborem do 1 składu. I przy zdrowym Kubie i Maku (?) raczej nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.05.2019 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Boguski jeśli jest w formie to, nawet jeśli jest irytujący, to jest bardzo pożytecznym zawodnikiem. Mam więc nadzieje, że po prostu kontuzje nie będą go dręczyć i będzie w optymalnej dla siebie dyspozycji.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A ja jestem w miarę spokojny i Niepsuja i Maka. Jakiś tam potencjał w przeszłości pokazywali, Stolarczyk ma fach w ręku i może im go pomóc rozwinąć a poprzednie okienko pokazało, że decydenci znają się na robocie i większośc transferów była na plus.
Ciekawi mnie czy klub szuka kogoś na pozycje napastnika i lewego obrońcy, czy Stolar postawi na odpowiednio Balickiego i Grabowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mamy zero powodów do wybrzydzania. Każdy zawodnik z ligowym doświadczeniem i znacznie poniżej 30-tki bardzo nam się przyda.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Odnośnie naszego nowego obrońcy Niepsuja : "Bez wątpienia znacznie w uwolnieniu swojego potencjału przeszkodziły mu kontuzje. Z wyliczeń Daniela Trzepacza z portalu pogonsportnet.pl wynika, że przez 2,5 roku spędzonych w Pogoni prawy obrońca pauzował aż w połowie spotkań! W żadnym z sezonów nie zaliczył więcej niż osiemnastu spotkań." Zauważyłem że my uwielbiamy w ostatnich kontraktować piłkarzy którzy często łapią kontuzje
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
Temat wałkowany od Skorży po Stolara. To że każdy na niego stawia powinno dać do myślenia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Gość jest i był słaby dlatego nie kumam tej podjary - proste, ale jak na zmiennika Boguskiego to może być ok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Temat Boguskiego jest jak widać nieśmiertelny.
Gościowi przylepiono łatkę, której nie da się już odkleić, podczas gdy przez ten czas mieliśmy wielu gości, którzy wcale nie dawali Wiśle więcej. Naprawdę nie daje do myślenia fakt, że każdy kolejny trener (oprócz dziwaka Carillo) na niego stawia? Moim zdaniem taki zawodnik jak Boguski jest w obecnej sytuacji Wiśle potrzebny. Zaangażowania w treningu i w meczu nie można mu odmówić. Nasza mityczna młodzież więcej wyniesie podpatrując Boguskiego niż wjeżdżającego do salonu fryzjerskiego furą i wiecznie spóźnionego Wojtkowskiego. Mam nadzieję, że nie będzie grał w pierwszym składzie - bo to by oznaczało, że wreszcie udało się ściągnąć kogoś lepszego albo że któryś z młodych odpalił - ale wcale nie jestem do tego przekonany. A co do naszych aktualnych/przyszłych transferów: kim obecnie jesteśmy, żeby kręcić nosem na takiego Niepsuja czy Maka? Przychodzą z mocniejszych od nas aktualnie zespołów, gdzie nie mieli szans na regularną grę (choć akurat Niepsuj bardziej z powodów zdrowotnych niż sportowych, z tego co można wyczytać) - więc to naturalna kolej rzeczy. Zarówno dla jednego jak i drugiego (a już dla Maka w szczególności) Wisła jest szansą na pokazanie, że jeszcze może w tej piłce zaistnieć na poważnie - a w takiej kreacji Stolarczyk jest naprawdę dobry. Z Klemenza śmiano się, jak odchodził z Białego.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 21.05.2019 o godz. 10:34.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wychowanek , w swoim czasie jeden z bardziej obiecujacych talentow polskiej piłki (kadra , gra za granica) , gra w topowych polskich klubach - nie dziwne że ten temat Wiślaków grzeje , a poza tym... mamy słabość do bliźniaków
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ja chciałbym zwrócić uwagę tylko na jedną bardzo ważną kwestie..
rozumiem, że sciagamy zawodnikow z defektem, po kontuzjach itp, bo na innych nas po prostu nie stać.. ale później nie ma komu grać ! za dużo mamy takich zawodników jak Brożek, Wojtkowski, Wasilewski ( chociaż ten zawsze szybko wraca do zdrowia ).. za rok znowu będzie taka sama sytuacja, ze juniorzy muszą grać, bo mamy 10 kontuzjowanych zawodników.. wg mnie nie tędy drogam bo zarówno Mak jak i Niepsuj są non stop na l4 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Niepsuj 13. Chyba nie tak najgorzej.Pech chciał , że oboje doznali kontuzji między rundami i zaburzyło im to przygotowania na wiosne. Tak czy siak będziemy łatać dziury młodymi zawodnikami. To są realia w których teraz funkcjonujemy. Nie spodziewaj się, że sprowadzimy kilkunastu zawodników, żeby mięc na każdą pozycję dwóch graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W rundzie finalowej Mak byl jednym z lepszych pilkarzy Lechii. Nie rozumiem jak mozna krecic nosem wokol takiego zawodnika, nie mowiac ze styl jego gry jak najbardziej pasowalby do koncepcji Stolara.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Nasz TRENER go chce/akceptuje.
Koniec kropka ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie. Ile było znaków zapytania przy Sławomirze a jak wyglądała runda wiosenna w jego wykonaniu to myśle wszyscy pamiętają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Druga sprawa jest taka ze tutaj jest kwestia zlepienia calej druzyny bo o to chodzi w pilce na koniec dnia. Sklad Piasta nie powala i napewno wielu tych pilkarzy tez byloby za 'slabych' na Wisle dla wielu ludzi na tym forum a mistrzostwo wygrali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie. Jeśli u nas Niepsuj, Mak złapią formę i nie złapią kontuzji, to pod wodzą Stolara mogą naprawdę być sporym wzmocnieniem dla nas.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Trzeba zaufać sztabowi szkoleniowemu. Śmiano się z Peszki, z Klemenza ...Ok, pierwsze ich występy w Wiśle były słabe, ale porównajcie je do tych ostatnich. Chyba widać różnicę. A to efekt pracy trenerów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z Korta też sie smiano, a potem takie piłki zagrywał, że człowiek przecierał oczy ze zdumienia
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jestem ciekawy czy z D.Sikorskiego Stolar by też zrobił Pana piłkarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pewnie został by królem strzelców
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
300 kafli na kontrak wasyla to jakiś nonsens. Gość stary strasznie się wysoko ceni. Tez popelnia bledy. A i nie zarobimy na nim. Legendą Wisły i tak nie będzie. Lepiej bylo przeznaczyc pieniadze na szkolenie młodziezy. Myslenie długofalowe.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To mysl dlugofalowo i zastanow sie ile nasi mlodzi od Wasyla sie naucz... To jest inwestycja.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jakbyście nie pamiętali, to kryzys w naszej obronie przyszedł w meczu z Sosnowcem, gdzie zabrakło Wasyla
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
300k w ekstraklasie to nie jest duża kwota a to że nie zarobimy? Mało na kim się zarabia w tej lidze.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, popatrzcie na to z innej strony. Nie zarobimy na transferze Wasyla to fakt. Ale dzięki jego dobrej grze Wisła może zająć lepsze miejsce w tabeli a za to jest dodatkowa premia no i młodzi wiele zyskają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie ma sensu teraz gdybać.
Czas Wasyla zweryfikuje i pokaże czy to było słuszne. Wszystko może się zdarzyć: będzie ostoją przez cały sezon / jednak wiek zacznie swoje robić, nie będzie nadążać i i popełniac sporo błędów / albo może się nawet rozsypać na początku sezonu.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 22.05.2019 o godz. 07:57.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|