|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
I co więcej, sam Basha powinien uważniej czytać Transfermarkt! https://dziennikpolski24.pl/vullnet-...sc/ar/13311917
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.04.2019 o godz. 20:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Świetny owszem jest, ale to ciągle Polska liga. Kluby patrza przez pryzmat tego z jakimi rywalami toczy tu boje. A ma do czynienia z 25 liga Europy... Gdyby miał jeszcze 22 lata już by go u nas nie było, ale ma 29. Tylko reprezentantów kraju sprzedawaliśmy w tym wieku za granicę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A Basha podobno zaakceptowal nowa umowe i podpisze z nami nowy kontrakt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Buksa oraz Hoyo-Kowalski zdają właśnie egzaminy gimnazjalne
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
JEżeli Basha zaakceptował nową umowę, to albo jest u nas coraz lepiej, albo jest to ukłon z jego strony w kierunku Wisły by ta miała więcej do powiedzenia przy jego ewentualnym transferze do silniejszej lub bardziej egzotycznej ligi. Gdzieś na twitterze była informacja że w lecie będzie ciekawe okno transferowe u nas.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Basha bardzo sobie ceni życie rodzinne i fakt jak dobrze im się żyje w Krakowie, dzieci grają w AP itd.
Zmiany zapewne (jak zawsze) będą, ale nie sądzę, że nawiążemy do rewolucji z okien letnich 2018 czy 2017. I przy aktualnej kadrze na pewno więcej graczy może przyjść, niż odejść. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
przy aktualnej kadrze na pewno więcej graczy może przyjść, niż odejść. ..taki pewny bym tego nie był . Wasyl z całym szacunkiem dla niego po zabiegu może powiedzieć STOP. Brożek mimo starań i ambicji zaledwie kila minut w tym sezonie Kuba (daj Boże zdrowie) jak w nawiasie Burliga tylko sentyment jak trafi się klub z ofertą .... odejdzie Boguski jak Brozio......... (lata , sentyment, wierność) Basha bez zawodników w szatni jak wyżej spakuje walizki na 100% Sadlok podobnie jak Basha może zrobic ....i mamy klopsa na kolacje OMG ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wasyl podobno ma przedluzyc kontrakt. Nawet Kiewicz tak pisał na tt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Równie dobrze można napisać antagonistyczny post do Twojego i równie mocno go uargumentować |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co do Kuby:
https://www.youtube.com/watch?v=HVvZyQ5h-JE Zobaczcie ten filmik jak dawniej wymiatał. Niestety chyba motorycznie starzeje się tak szybko jak kiedyś Żurawski. Tej szybkości, zwinności, dryblingu, to mu zostało niewiele z tego co miał te kilka temu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to starzenie niestety u takiego zawodnika to po prostu kontuzje miesniow, kazda dziala na niekorzysc.
Na szczescie poziom ligi jest jaki jest, a Kuba wyglada lepiej niż Zuraw bo ma +20 do charyzmy, i daje z wątroby jak noga nie da ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Jest szansa,że Burliga zostanie z Nami.Wywiad z dzisiejszej prasy:
Wisła ma pierwszeństwo. Nie chcę mówić o szczegółach, ale jest szansa, że zostanę w Krakowie na dłużej. Rozmowy są na wstępnym etapie, ale na pewno nie podpiszę za plecami kontraktu z kimś innym, bo akurat nieźle gram. Albo się dogadamy, albo nie, lecz mam dość dużą wiarę, że dojdziemy do porozumienia. Chciałbym zostać w Wiśle, ale klub musi zagwarantować jakiś minimalny poziom finansowy. Mam nadzieję, że się to uda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Chorążka w pierwszym składzie w dzisiejszym meczu Hutnika ze Stalą Kraśnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Głowacki jest w treningu?
Poważnie pytam, sam jestem zdania że teraz jest czas na ogrywanie młodzieży ale no niekoniecznie na stoperze w parze z Burliga Akurat za tydzień przyjeżdża Kuswik, byłaby szansa na drugą rundę MMA ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
A tak poważnie to jeśli teraz Stolarczyk zacznie kombinować zamiast stawiać na nominalnych stoperów to po prostu się na nim zawiodę. Kiedy jak nie teraz? Nie można mieć takich obaw w stosunku do młodych graczy, widząc jak starzy koledzy z boiska tak nas zawodzą. Dajmy im chociaż szansę popełnić błąd. Starsi gracze już lepsi nie będą... Biorąc pod uwagę jak świetnie gra nasza obrona w CLJ prędzej widzę szansę dla pary Szot Jeziorski niż np Burliga Basha, która pewnie na siłę wystawi Stolarczyk.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.04.2019 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Boguski niech sobie da spokój już z piłką po tym sezonie albo niech gra tylko gdzie indziej... czy on nie widzi że nic nie wnosi do drużyny + blokuje miejsce młodszym którzy mogliby się rozwinąć i klub by na nich zarobił w przyszłości? W tych mocnych klubach na zachodzie gdzie jest już jakiś wiekowy szanowany piłkarz grający długo w jednym klubie jak RB9 widząc że jest już słaby przeważnie sam odchodzi lub działacze sami go odpalają, nie gra tylko i wyłącznie za zasługi, tak jak RB9.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Przecież to jest ich praca, całe ich życie i sposób na utrzymanie. Czego ty się spodziewasz? Co do Stolarczyka i składu jakim będzie grał. Po pierwsze każda pozycja wyżej to dodatkowe pieniądze. Po drugie słaba gra i brak wyników może się negatywnie odbić na frekwencji, na mniej atrakcyjnych godzinach meczów. Po trzecie jak młody ma się czegoś nauczyć to musi grać obok kogoś doświadczonego, inaczej to nie zadziała. Myślę że wystawienie Brożka i Boguskiego w ostatnim meczu może świadczyć że na masowe ogrywanie młodych nie ma co liczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@GBO Przyklad bez sensu naucz sie czytac ze zrozumieniem. Przytaczajac twoje wywody na temat firmy : co mi z takiego pracownika ze jest szanowany i dlugo pracuje w firmie jak nagle spoczal na laurach i jest coraz mniej efektywny i cofnal sie w rozwoju?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Młodych trzeba wprowadzać z sensem, kiedy są na to gotowi. W tym sezonie wchodzili już Plewka, Słomka i Wojtkowski. Z pierwszego kilka osób zrobiło sobie ofiarę na której wyładowywało własne frustracje (no bo jak to, młody popełnia błędy?).
Proponuję zaakceptować że trenerzy w sztabie wiedzą więcej o tym kto jest gotowy na grę. Młodzi będą, ale Ci którzy rokują na przyszły sezon więc spodziewam się np. Plewki na środku jeśli Basha pójdzie na stoper. Słomka (miał ładne wejście z Koroną), Grabowski na lewą obronę, Kumah, Balicki... Innymi słowy Ci którzy łapali się na ławkę do tej pory. W drużynie jest hierarchia a nie loteria o miejsce w składzie. Jeśli ktoś liczy że wyjdziemy tak z partyzanta parą stoperów z CLJ w ekstraklasie - cóż... Delikatnie rzecz ujmując to nie najlepszy pomysł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.04.2019 o godz. 17:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Nasi etatowi stoperzy pozwalali sobie na wbicie 4 bramek od Sosnowca czy 3 od Arki. Powątpiewam że 2 juniorów w otoczeniu 9 seniorów zaprezentuje się gorzej. Tym bardziej będąc najlepsza para juniorów w Polsce w swoim roczniku. To fakt, nie opinia. Statystyki mówią same za siebie. Czy chcemy czy nie budzimy się za 3 miesiące w rzeczywistości w której musimy postawić na juniora w ekstraklasie, więc pora pomyśleć trochę o przyszłości. Lepszej okazji do tego nie będzie. Letnie sparingi nie dadzą tyle ile gra przed publicznością w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ten sezon się dla nas skończył. Szacun za walkę do samego końca o ósemkę, ale myślę, że przykro będzie patrzeć teraz na tą drużynę. Niestety spodziewam się marazmu..
Ostatnio edytowane przez ciacho : 14.04.2019 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Przesuwając Bashe do obrony i w jego miejscu Plewke robimy sobie problem w dwóch miejscach zamiast w jednym.
Hierarchia jest wtedy gdy trener mówi Ci: jesteś obrońca numer 4 trenuj i bądź w gotowości gdy inni wypadną. A gdy się okazuje że trener woli wystawić tam bocznego obrońcę, środkowego pomocnika albo napastnika to mocno młodym podcina skrzydła. Mam nadzieję że Stolarczykowi zejdzie ciśnienie tym bardziej że drużyna jest rozwalona, zmęczona i potrzeba jej świeżości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale teraz można poeksperymentować w wprowadzaniem młodych do składu. Spadek nam (praktycznie) nie grozi.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Podpisaliśmy z Boguskim umowę, jeśli chcemy ją rozwiązać, musimy ponieść tego koszty, albo musimy grzecznie poczekać aż kontrakt wygaśnie. Umowa Rafała wygasa chyba w czerwcu b.r., a jeśli tak to twoje żale i brednie nie są już nawet śmieszne, są tak głupie, że aż groźne. Pomijam fakt, że zawodnik o takich umiejętnościach technicznych i taktycznych przydaje się w szatni, w której mamy krotką ławkę i napływ zawodników młodych i przeciętnych. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Czaro "Pomijam fakt, że zawodnik o takich umiejętnościach technicznych i taktycznych przydaje się w szatni, w której mamy krotką ławkę i napływ zawodników młodych i przeciętnych."
Po przeczytaniu tego zdania utwierdzam się w przekonaniu że nie wiesz o czym piszesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
||
![]() To Ty nic nie wiesz o charakterystyce drużyny. To raczej nie jest przypadek że Boguś siedzi w Wiśle już tyle lat.
Ja nie mówię że brak im umiejętności - ale spokojnie, powoli. Nie można wymieniać całej formacji i wrzucać juniorów bo to istna prośba o katastrofę. Niech się rozwijają, ale bez takiej kurewsko wielkiej presji na karku. ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|