|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie skreslam , ale do czego zmierzasz ? że w nieskończoność to bedzie tak działało ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
A co do Kiko, to on ma dobre oko do piłkarzy. Pokazuje to przykład Dioniego z Lecha, który teoretycznie idealnie wpisywał się w "Carlitosowy" przykład, ale z różnych względów nie wypalił. Gdybyśmy nie byli pod ścianą, to za samego Carlitosa byśmy te 2 bańki co najmniej złapali. Llonch gdyby gdzieś odchodził to może i za podobne pieniądze, bo gorszy od Brleka nie był wg mnie i również niezbyt leciwy. Do innych piłkarzy się nie odnoszę, bo to nie ma sensu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym, że po pierwsze sukcesem będzie utrzymanie składu, ponieważ na dziś:
Peszko odchodzi w lipcu Pietrzak otwarcie mówi o chęci wyjazdu zagranicznego i kończy mu się kontrakt Wasilewski rozważa koniec kariery Znak zapytania przy Boguskim. Reszta z podstawy powinna tym razem zostać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czyli cała lewa strona , aktualnie najlepsza w lidze , w dodatku Sadloka tam nie przesuniemy bo będzie łatał ŚO
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
teraz to mleko po obiedzie
![]() cieszmy sie że idzie w kierunku normalności )ode mnie za mecze wielke brawa dla Baszy który miał nie grąć ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kiedy Wasilewski mówił o końcu kariery?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z Rafałem Pietrzakiem chwilę rozmawiałem przed meczem i chętnie zostałby w Wiśle, ale pewnie na innych warunkach niż dotychczasowe...
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czyli nie zostanie.On jest spokojnie do zastapienia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy Wasyl kończy czy nie niema znaczenia. Potrzebny jest nam donryŚO odrazy do gry bo Wasyl owszem nadrabia ambicja i doświadczeniem ale już jest bardzo wolny. Jak najbardziej jako zmiennik chętnie bym go przedłużył ale Już pora się rozglądać A kimś mlodszym
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Był jakiś oficjalny komunikat odnośnie Małeckiego? Wciąż jest naszym zawodnikiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skoro Pietrzak odchodzi, to ja bym widział dwóch środkowych obrońców, a Sadloka przywrócił na lewą - tam, gdzie jego miejsce.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Na lewą szykowany jest chyba Grabowski. W clj się wyróżnia na lewej obronie. Biorąc pod uwagę jak mało jest w Polsce lewych obrońców, postawienie na niego może nam się bardzo opłacić. Co nie zmienia faktu, że jeśli Pietrzak odejdzie to przynajmniej jeden lewy obrońca powinien dodatkowo przyjść do nas.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Grabowski to powinien choć 3 razy dostać szansę jeszcze w tym sezonie, by się przekonać czy można na niego stawiać. W CLJ się fajnie prezentuje ale to jednak poziom 3 półki niżej. Reasumując w przypadku absencji Pietrzaka, żadnych przesunięć w obronie, tylko spróbujmy Grabowskiego. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co wy sie stresujecie teraz kto skonczy kariere kto odejdzie.Jak bedzie dalej taki rozgłos efektowna gra i pełne trybuny to i znajda sie gracze, ktorze jeszcze podniosa nasz poziom gry.Tym bardziej ze sa sponsorzy, ktorzy chca oplacac kontrakty nowym pilkarzom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z Wasylem problemem nie jest kwestia sportowa. Sportowo, to zapewne damy radę znaleźć stopera na podobnym do obecnego Wasyla poziomie. Tutaj problemem jest mental - widać w przerwach meczu, że Stolar właśnie z Wasylem najczęściej wprowadza korekty. A tego się nikt nie nauczy w ciągu pół roku/roku czy 2 lat. Ale znów w tym wypadku plusem jest to, że takich osobowości mamy jeszcze parę, a jest Maciek Sadlok, który naturalnie powinien w każdej roli Wasyla zastąpić.
To jest osobny temat - Stolar jest prze gościem i to nie ulega wątpliwości. Ale musimy pamiętać, jaką ma szatnię. Bodaj w żadnym innym klubie nie znajdziesz takich piłkarzy jak Brożek, Kuba, Wasyl czy Sadlok. A jak gigantyczne ma to znaczenie to widać po Lechu i Jagiellonii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe jakie Wasyl ma plany na życie, bo w sztabie osobiście bym go kiedyś widział.. W końcu kiedyś miejsce za Kmiecika się zwolni. Z całym szacunkiem dla Pana Kazimierza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Ten sezon pokazuje, że kompletnie nie ma znaczenia, kto odejdzie, a kto zostanie. Stolarczyk z każdego materiału jets w stanie zbudować drużynę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak najbardziej bym również Wasyla zatrzymał w Wiśle, czy to jako piłkarz( choćby na ławce) czy jako trener.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wyciągnij Bashe i Savicevicia a wsadź w ich miejsce Klemenza i Plewkę i masz zamiast 9 punktów w ostatnich 3 meczach max 1-3 pkt. Mamy obecnie w naszej drużynie bardzo konkretną 11 i zaledwie 2-3 rezerwowych którzy potrafią nie obniżyć znacząco poziomu zespołu (Palcic, Boguski, Wojtkowski). Wierzę w Stolara ale nie przesadzajmy że zrobi z Plewki Iniestę, a z Klemenza Busquetsa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z pierwszego składu kontrakt dłuższy niż do 30 czerwca 2019 ma tylko Lis, Sadlok, Savicevic i Kolar. Mam nadzieję, że pozostali mają opcje przedłużenia umów lub zarząd zaczął już z nimi rozmowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Basha nie miał przedłużonego o 2 lata?
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Duze uznania dla Stolara i pilkarzy, naprawde idzie im rewelacyjnie i niech to trwa jak najdluzej - ale bez przesady - doszedl Kuba do wzglednej formy, nie gra Plewka, nawet Peszkin cos strzelil. Do tego Drzazga wladowal kilka bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pewny jesteś? Z dzisiejszego wywiadu:
Kilku piłkarzom kończą się kontrakty. Jakub Błaszczykowski czy Marcin Wasilewski to osobne historie, ale Vullnet Basha, Rafał Pietrzak czy Krzysztof Drzazga to piłkarze, których z pewnością warto zatrzymać na dłużej. Piotr OBIDZIŃSKI: – Oczywiście, rozmawiamy, ale dla mnie w tych sprawach kluczowy jest Trener i jego wizja drużyny. Każdy skupia się na indywidualnych, kluczowych kompetencjach, ja w tych rozmowach uczestniczę głównie w charakterze finansowo-biznesowym. Mogę podpowiedzieć, na co nas stać, a na co nie, jaki model czy konstrukcje „dealu” przyjąć i co mówią mi moje doświadczenia z innych branż i budowania teamów w innych dyscyplinach sportowych wobec dostępnych opcji. https://sportdziennik.com/obidzinski...jsce-w-tabeli/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bardziej wierzę informacji od Głowackiego niż od Migi
http://www.wislaportal.pl/34778,Dluz...y_z_Wisla.html |
|
|