wyar napisał(a):

Zgadza sie wszystko.
Niektorzy tu pisali o Wojtkowskim jako 3 pomocniku,a on wszedl na 20 kilka minut i...zanotowal 7 strat... Tj.,o jedna wiecej niz Plewka...
|
Tylko tutaj trzeba rozróżnić stratę od straty. Wojtkowski traci gdzieś piłkę przed polem karnym przeciwnika gdzie nic nam z tego nie grozi gdyż za linią piłki znajduję się jeszcze 7-8 wiślaków, a Plewka traci przed naszym polem karnym bądź w okolicy środkowego koła. W tym spotkaniu, padła z tego jedna bramka a powinna paść też druga zaraz na początku drugiej połowy. Takie błędy naprawdę ważą o wyniku spotkania. W poprzednich meczach było to samo. Trzeba wiedzieć gdzie można sobie pozwolić na ryzyko straty piłki a gdzie jest to absolutnie niedozwolone. I tak jak pisałem, ja wiem, że on ma 18 lat i rozumiem, że takie błędy mogą się mu przytrafiać. Tylko w takim razie nie jestem zwolennikiem wystawiania chłopaka w podstawowym składzie, zwłaszcza kiedy walczymy jeszcze o tą 8 a ryzyko spadku, małe bo małe ale istnieje. Powinien dostawać w każdym meczu po kilka-kilkanaście minut tak żeby łapał doświadczenie, aczkolwiek rozumiem że póki co kadrę mamy taką jaką mamy i czasami po prostu nie będzie wyjścia i grać będzie musiał. Natomiast jeśli wszyscy będą zdrowi ja widzę środek Basha, Savicevic a przed nimi Kuba bądź Wojtkowski.