The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2018, 14:00
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Znowu ten sam temat i znowu gowno z tego bedzie.Co pól roku to samo.
Przynajmniej temat na forum żyje i rozpala do czerwoności

A tak poważanie to chyba już do takich newsów każdy podchodzi z rezerwą i bez ekscytacji. No chyba że pojawia się coś w stylu "wrogiego przejęcia" (Meresiński, Stechert Gruppe).

Ten news o "grupie małopolskich przedsiębiorców" już wypłynął kilka miesięcy temu (jeśli się nie mylę). Nowością jest tylko to że pojawiły się nazwiska 2 z 3 potencjalnych (?) inwestorów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.10.2018, 17:00
Lepiej z dystansem podchodzic do tych informacji, sprawdzic rzetelnosc zainteresowanych zeby to nie były znowu podstawione osoby przez tych ktorzy chcieliby zaszkodzic Wisle. Meresinski, Stechert powinno wszystkich nauczyc pokory
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2018, 17:24
Za chwilę wkroczy Jadczak jaka to Wisła be i nie dobra i się zakończy...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.10.2018, 18:35
Temat istnieje. Nie wiadomo tylko jak mialaby sie odbyc taka ewentualna transakcja. Kupno klubu + splata zaleglosci, samo kupno czy jak. Ja podchodze sceptycznie, nie ze wzgledu na ta trojke biznesmenow, bardziej ze wzgledu na ich kieszenie. Tak czy siak, wszystkiego nie wiemy i pewnie nigdy sie nie dowiemy.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2018, 19:28
Zaczyna się pomału gównoburza.
Ciekawe na czym się skończy tym razem?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 28.10.2018, 19:43
Tu macie link to artykułu Migi.

http://sportdziennik.pl/wisla-za-zlo...938.1495981658

Ten Miga to członek jakiegoś "układu" ? Zielone światło ? "Ludzie prezydenta" ?

Cytat:
O ich zakusach na zakup Wisły wiedzą już ludzie prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego i dają im zielone światło.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 28.10.2018 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.10.2018, 20:19
Coś w tym dziwnego? Ziętek czy Kwiecień to ludzie znani w Krakowie i na pewno znają wielu ludzi w magistracie. Co by nie mówić relacje z miastem na pewno by sie polepszyły.
Bo to że czynsz za stadion MUSI być mniejszy by w ogóle można było egzystować.
Choć jak do większości 'rewelacji' trzeba podchodzić z dystansem, to akurat o osoby Ziętka i Kwietnia można być spokojnym co do 'dobrych' intencji. Kwestia czy ich stać na Wisłę? Na pewno bardziej niż TS.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.10.2018, 20:24
Miga pisze już takie .......y żeby się chyba uwiarygodnić po wtopię ze Stechertem stad Majchrowski dający zielone światło że co? A co Majchrowski ma do Wisły i własności klubu żeby od niego cokolwiek zależało żeby miał dawać jakieś światło
Kolega zmięty powinien zmienić dilera
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2018, 20:41
Jedyna rzecz w tym artykule, co mnie zaskakuję, to to, że dług wzrósł do 20mln... No bo chyba nie może być aż tak źle?
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 28.10.2018, 20:53
Co do tego zielonego światła: na twitterze Miga napisał, że chodziło mu o "błogosławieństwo", ponieważ urzędasy już nie bardzo mają cierpliwość do zarządu.

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...15922239225857

Co do długu, który przekroczył 20 mln - dlaczego niemożliwe? Kilkanaście było powiedzmy cały czas, a w zeszłym sezonie wdupiliśmy skok na puchary, więc zobowiązania pewnie są jeszcze większe.

Ja jestem mocno sceptyczny. Raz, że nie wiadomo, czy rzeczywiście coś z tego będzie, a dwa, podobnie jak wiesniak mam wątpliwości co do zasobności ich portfeli. Żeby nie było - oczywiście nie sądzę, żeby to byli jacyś "gołodupce" i ludzie przypadkowi. Ale to mi wygląda na "przejmijmy ukochany klub, a potem będziemy szukać kolejnych sponsorów". To oczywiście tylko moje dywagacje. Gówno wiem, więc spokojnie poczekam na rozwój wypadków.
Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 28.10.2018, 20:55
POtey napisał(a):Wyświetl post
Jedyna rzecz w tym artykule, co mnie zaskakuję, to to, że dług wzrósł do 20mln... No bo chyba nie może być aż tak źle?
Kiedy już powypadały wszystkie trupy z szafy,Sarapata mówiła,że klub jest zadłużony na plus/minus 10 milionów.Więc trudno wyobrażić sobie aby zadłużenie urosło do 20 milionów.Szczególnie,że przez cały ten czas (rządy TS) sprzedawaliśmy piłkarzy i na transferach zarobiliśmy kilkanaście milionów.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.10.2018, 21:22
Ja sam już nie wiem co o tym sądzić. Życie nauczyło, zwłaszcza nas, kibiców Wisły by w kwestiach właścicielskich być mega ostrożnym. Z drugiej strony, w tamtym tygodniu jedna osoba na tt pisała, że kibiców Wisły czeka dobry przyszły tydzień i pozytywne wieści. Inny wspominał, że może okazać się iż w zimie nie trzeba będzie nikogo sprzedawać by spiąć budżet.

Ja osobiście nie mam pojęcia i nie odważę się typować finału tej sprawy.

Inną kwestią jest ewentualny pakiet jaki mieliby zakupić, bo z tych wszystkich artykułów wnioskuję że miałoby chodzić o przejęcie całego klubu?!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2018, 21:26
Z artykułu wynika, że p. Gricuk nie ma pieniędzy, aby kupić i utrzymywać klub piłkarski, a p. Kwiecień ma ich dostatecznie wiele, by prowadzić klub I-ligowy (jako że jest to właściciel sieci kilku? aptek, zakładam, że chodzi o klub I-ligowy bez długów i wielkiego budżetu). Nie wiem, jaki majątek ma p. Ziętek, ale z ww. zdaje się być najpewniejszym inwestorem. Osobną kwestią od ich możliwości jest oczywiście wola dokładania do Wisły, przynajmniej na tyle, by pozwolić jej istnieć, jak mniemam w Ekstraklasie.

Intuicja i doświadczenie podpowiadają, że 20-milionowy dług to podkolorowany dług kilkunastomilionowy, a informacja o tym, że Wisła bez ratunku z zewnątrz nie przetrwa zimy również jest efektem linii redakcyjnej. Wnioskuję, że z Wisłą jest źle, ale nie tragicznie i lepiej niż zostało to opisane, ale oczywiście dziennikarz mógł napisać prawdę, a i bez tego powodów do radości nie ma.

Mnie zaskoczyło to, że temat p. Gricuka dalej się w kontekście Wisły przewija; zaniepokoiło, że doradcą ds. piłkarskich p. Kwietnia jest Andrzej Iwan; a rozbawiło, że wielomilionową ofertę złożyli TS-owi Chińczycy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.10.2018, 21:37
Jeśli są to faktycznie ludzie, którzy Wisłę mają w sercu, to zakładając nawet, że pewnie nie można byłoby liczyć na deszcz pieniędzy, to rozwiązanie byłoby znacznie lepsze od tego, co jest teraz. Doceniam rolę i zasługi ludzi TS w przetrwaniu postcupiałowych zawieruch, ale obecnie PR-owo leżymy, w związku z tym liczenie na bogatego wujka w obecnej sytuacji to mrzonki.
Gdyby to doszło do skutku, traktowałbym to jako kolejne rozwiązanie przejściowe w oczekiwaniu na kogoś, kto chciałby naprawdę sypnać groszem. A że często w życiu najbardziej trwałymi okazują się rozwiązania prowizoryczne to może i okazało by się, że to jednak po prostu zażre?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 28.10.2018, 21:37
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jeśli p.Kwiecień jest właścicielem sieci aptek Słoneczna to w samym Krakowie jest ich ponad 30, dochodzą do tego inne miasta jak np. Bielsko-Biała, Oświęcim, Sanok, Żywiec, Wieliczka, Tychy czy Wadowice.
Kapitał ponoć ma, z tego co piszą tu i tam wcale nie mniejszy niż syn byłego współwłaściciela Wisły.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2018, 21:46
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jeśli p.Kwiecień jest właścicielem sieci aptek Słoneczna to w samym Krakowie jest ich ponad 30, dochodzą do tego inne miasta jak np. Bielsko-Biała, Oświęcim, Sanok, Żywiec, Wieliczka, Tychy czy Wadowice.
No, to jest sporo.

No, nic zobaczymy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 28.10.2018, 21:50
czaro napisał(a):Wyświetl post
No, to jest sporo.

No, nic zobaczymy.
http://www.apteka-sloneczna.pl/krakow/

Jeśli chodzi o tą sieć, to nawet więcej niż sporo.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.10.2018, 22:06
Jeżeli Miga wie co pisze i jego informacje są pewne to jesteśmy w czarnej d...
Plan A - Sprzedaż klubu dwójce (trójce) małopolskich biznesmenów, którzy wyłożą kasę nie na zakup klubu tylko na połatanie dziur finansowych. Realizacja tego planu może się wywalić na dwóch przeszkodach: jedna - faktyczna wielkość zadłużenia oraz to czy ta kwota jest do udźwignięcia przez nowych właścicieli. Druga - czy nabycie w ten sposób klubu gwarantuje nowym właścicielom faktyczna władzę w klubie, czy nie ma obaw że ta władza będzie ograniczana przez różne grupy "kibicowskie". Wiadomo o co chodzi.
Plan B - sprzedaż 1-2 zawodników w zimowym okienku. Problem w tym, że Ci na których można byloby realnie zarobić (Arsenic, Halilovic, Wojtkowski) grają w tej rundzie niewiele minut.
Plan C - iluzoryczni Chińczycy. Wiadomo, że tonący brzytwy się chwyta, ale nie mamy pewności czy taki temat w ogóle na poważnie się pojawił.
Plan D - ostatni gasi światło.
Niewesoło to wszystko wygląda a w dodatku jesteśmy w cholernym niedoczasie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.10.2018, 22:21
@SlawekS w temacie biznesmenów to Gricuk jest raczej gołodupcem i jeśli dobrze pamiętam (również na forum) raczej jest człowiekiem "poprzedniej epoki". Więc to akurat niezbyt dobrze, choć jestem w stanie uwierzyć, że majcher może się z nim (zbyt)dobrze dogadywać.

Z drugiej strony bez odcięcia się od "kiboli" nikt (w miarę) duży do Wisły nie przyjdzie - casus Bragiela.

Ale bez współpracy z "trybuną C" nikt (bez bardzo dużej kasy) sobie z Wisłą nie poradzi.

Wiec "Plan A" ma kilka ciekawych smaczków.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 28.10.2018, 22:24
Konkretnie 146 aptek z tego 37 w Krakowie. Pytanie na jakich to zasadach działa. Jeśli on jest jedynym właścicielem no to zdecydowanie "sporo". A zarabiają tylko sieci aptek i to sporo (bo biorą z hurtowni takie ilości że zarzynają pojedyncze apteki).

Akurat prowadzenie aptek w takim modelu biznesowym to jedna z najbardziej dochodowych branż w Polsce (a nie zanosi się na spadek sprzedaży - wręcz przeciwnie).

W temacie Rafała Ziętka. Właściciel/wspólnik w kilku firmach.

Tu można sobie przeczytać i prześledzić.
https://rejestr.io/osoby/1336893/rafal-zietek

Powiązaniem między Panem Rafałem Ziętkiem a Panem Wojciechem Kwietniem jest magiczne słowo "SŁOŃCE".

Apteka Słoneczna v Słoneczne Kliny. Ewidentnie nadają na tych samych falach
Powód: literówki i mała errata w temacie RZ i WK.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 28.10.2018 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.10.2018, 22:55
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Co do tego zielonego światła: na twitterze Miga napisał, że chodziło mu o "błogosławieństwo", ponieważ urzędasy już nie bardzo mają cierpliwość do zarządu.

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...15922239225857

Co do długu, który przekroczył 20 mln - dlaczego niemożliwe? Kilkanaście było powiedzmy cały czas, a w zeszłym sezonie wdupiliśmy skok na puchary, więc zobowiązania pewnie są jeszcze większe.

Ja jestem mocno sceptyczny. Raz, że nie wiadomo, czy rzeczywiście coś z tego będzie, a dwa, podobnie jak wiesniak mam wątpliwości co do zasobności ich portfeli. Żeby nie było - oczywiście nie sądzę, żeby to byli jacyś "gołodupce" i ludzie przypadkowi. Ale to mi wygląda na "przejmijmy ukochany klub, a potem będziemy szukać kolejnych sponsorów". To oczywiście tylko moje dywagacje. Gówno wiem, więc spokojnie poczekam na rozwój wypadków.
Bo odpadł dług byłych piłkarzy i największy dług jaki mieliśmy czyli miasto.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 28.10.2018, 23:00
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
@SlawekS w temacie biznesmenów to Gricuk jest raczej gołodupcem i jeśli dobrze pamiętam (również na forum) raczej jest człowiekiem "poprzedniej epoki". Więc to akurat niezbyt dobrze, choć jestem w stanie uwierzyć, że majcher może się z nim (zbyt)dobrze dogadywać.

Z drugiej strony bez odcięcia się od "kiboli" nikt (w miarę) duży do Wisły nie przyjdzie - casus Bragiela.

Ale bez współpracy z "trybuną C" nikt (bez bardzo dużej kasy) sobie z Wisłą nie poradzi.

Wiec "Plan A" ma kilka ciekawych smaczków.
Człowiek poprzedniej epoki?

https://www.linkedin.com/in/pawel-gricuk-89883b44/

3 lata w Arthur Andersen, 12 lat w roznych miejscach na swiecie w JP Morgan - tam nawet bedac na "etacie" solidne pieniadze sie zarabia, zwlaszcza biorac pod uwage jak roznica byla w tamtych czasach, to miliony przywiozl do Polski.

A, no i to on postawił TF na nogi i od A do Z przeprowadzil caly proces refinansowania kredytow dla TF na ponad 1mld PLN

Natomiast Wiślę nie jest potrzebny multimilioner, ale grupa prężnie dzialajaych biznesmenow ktorzy znaja sie na zarzodzaniu i maja dobre kontakty.

Jedyny "minus" jak sie patrzy na Gricuka, to fakt ze po powrocie do Polski wspolpracowal przez Petrolinvest z Krauze, przez TVN z Walterem i przez TF z Cupialem - czyli 3 goscmi ktorzy wiadomo z kim byli powiazani i dlaczego udalo im sie tak biznesy rozkrecic.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2018, 09:29
Grupa prężnych, lokalnych biznesmenów........ zaraz zaraz czy gdzieś tego nie przerabiano ?
O ile pamięć mnie nie myli to próbował takiego modelu Dutkiewicz we Wrocławskim Śląsku - klub bez zadłużenia - został sprzedany pakiet 51 % akcji 3 regionalnym inwestorom: Hasco-Lek, Inter-System, Supra Inwest......
Sprzedaż miała miejsce w 2014 roku, inwestorzy mieli dosyć w 2016 roku.....
Nie odmawiam Panom Ziętkowi i Kwietniowi ani posiadania kapitału (ten w przeciwieństwie do JM posiadają), ani zdolności menedżerskich ani miłości do klubu (akurat to jest największa różnica pomiędzy nimi a inwestorami Śląska), ale biorąc pod uwagę, że finanse klubu są w opłakanym stanie od kilku już lat, wejście ich do klubu nie spowoduje żadnego przejścia na inny poziom finansowy, ale poprawi bieżącą płynność finansowa klubu i pozwoli klubowi na powolne wychodzenie z problemów finansowych (ale szybsze niż wychodzenie z tych kłopotów w oparciu o sam TS).
TS jako stowarzyszenie też posiada spory majątek (ziemia o sporej wartości) ale jest to majątek trudno zbywalny, raczej do przeznaczenia pod wspólne inwestycje z zewnętrznym inwestorem.....
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 29.10.2018, 10:00
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nie odmawiam Panom Ziętkowi i Kwietniowi ani posiadania kapitału .....
A Ty liczysz na inwestora na białym koniu i setkami milionów na wpompowanie w klub ?

Chyba każdy wie, że jeśli TS w zimie nie sprzeda kogoś (za dobre pieniądze) to można klub wycofać z rozgrywek. Na te chwilę nawet ktoś taki kto ureguluje bieżące płatności (wynagrodzenia, płatność za stadion, najbardziej wymagalne zobowiązania) jest na wagę złota. To pozwoliłoby jakoś wyprostować sytuację bez ryzyka upadku klubu.

Mam takie wrażenie, że ich potencjalne zaangażowanie to takie koło ratunkowe kibiców (z wyjątkiem Gricuka bo on chce pokazać że potrafi zrestrukturyzować klub i przy okazji na tym zarobić). Zdają sobie sprawę zapewne że jeśli nie oni to nikt. Możliwe że mają taki plan:wejście, restrukturyzacja, wyczyszczenie co się tylko da, doprowadzenie do stabilizacji finansowej a następnie sprzedaż komuś kto już przyjdzie na gotowe.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 29.10.2018, 10:18
Z tego co można wyczytać to Gricuk ich wszystkich namawia na kupno klubu. Kiedyś Marzena Sarapata mówiła, że ten Gricuk rzeczywiście jest zainteresowany zainwestowaniem w klub ale poki co konkretów brak.
Z drugiej strony jeśli rzeczywiście przyszedł do niej i powiedzial ,,musimy wymyślić coś, by Wisła znów była wielka" to znaczy ze sam jeszcze nie ma pomyslu.

Ziętek plus Kwiecień, nawet jesli rocznie mieliby pompowac w klub kasę rzedu 2-3mln to już byłoby dobrze.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 29.10.2018 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2018, 11:55
Cytat:
krakus76_ napisał:

A Ty liczysz na inwestora na białym koniu i setkami milionów na wpompowanie w klub ?

Nie liczę, wskazuję tylko, żeby właśnie nie oczekiwać, że nowi właściciele będą od razu "rycerzami na białych koniach" i władują od razu dziesiątki milionów, spłacą długi i ruszą na zakupy, bo tak nie będzie.....

Natomiast z pewnością są w stanie:
1) poprawić bieżącą płynność finansową;
2) dać nowe możliwości w zakresie pozyskiwania sponsorów etc.
czego nie jest i nie będzie w stanie zrobić TS w najbliższym czasie....

Na pewno jest to lepsza ewentualność niż jakieś wyciągnięte z dupy oferty Stecherta czy Meresińskiego.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.10.2018, 12:49
Sam poziom wypływania informacji do mediów, przedstawiania ewentualnych nowych właścicieli jest inny.
Rozmowy wyglądają inaczej. Poważniej. Nic nie jest robione za czyimiś plecami.
Dla mnie, wygląda to o tyle lepiej że mamy potencjalnych właścicieli, którzy chcą przyjść z planem. I teraz od TSu zależy ocena tego planu.
Jeżeli są to ludzie, którzy już pomagali Wiśle widząc jej kłopoty, to dobrze o nich świadczy.

Optymistycznie patrząc będziemy mówić o WIN-WIN. TS, który uratował Wisłę, próbował samodzielnie działać, natomiast widząc swoja słabość oddał ją w dobre ręce.

Wszyscy jesteśmy teraz ostrożni. TS nie ma ostatnio dobrego PR. Natomiast nie da zrobić krzywdy piłkarskiej spółce. Zatem jeśli będą pewni, przedstawionym im argumentom to się dogadają.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2018, 13:42
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nie liczę, wskazuję tylko, żeby właśnie nie oczekiwać, że nowi właściciele będą od razu "rycerzami na białych koniach" i władują od razu dziesiątki milionów, spłacą długi i ruszą na zakupy, bo tak nie będzie.....

Natomiast z pewnością są w stanie:
1) poprawić bieżącą płynność finansową;
2) dać nowe możliwości w zakresie pozyskiwania sponsorów etc.
czego nie jest i nie będzie w stanie zrobić TS w najbliższym czasie....

Na pewno jest to lepsza ewentualność niż jakieś wyciągnięte z dupy oferty Stecherta czy Meresińskiego.
Warunkiem brzegowym powinna być zdolność wpłacenia około 10M rocznie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.10.2018, 14:08
Obecni właściciele nie wpłacają nic i jest okej, ale nowym trzeba dać warunek brzegowy w postaci 10 baniek rocznie?

To by oznaczało, że w 10 lat mają wpompować tyle co Bogusław Cupiał w przeciągu 19 lat?

Bez jaj, wystarczy, że jednorazowo udrożnią płynność, tak aby nikt na gwałt nie odchodził oraz żeby można było podpisać na dłużej wyróżniających się piłkarzy. To już byłby inny świat w porównaniu z tym co jest teraz.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.10.2018 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2018, 14:10
Nie - warunkiem brzegowym jest zapewnienie płynności finansowej na obecnym etapie - tutaj podejrzewam, że zasilenie budżetu nawet 2-3 mln zł pozwoli na całkiem spokojne funkcjonowanie klubu...
Gorzej będzie latem - wygasające kontrakty mogą przełożyć się na spore problemy i budowanie zespołu od nowa....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów