The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2018, 18:37
Ech już mi ręce opadają... Nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Forum jest od tego żeby wyrazić swoje zdanie, niekoniecznie musi się ono zgadzać z ogólnie przyjętym wśród innych kibiców. A moje zdanie na temat Lisa jest takie, że NA CHWILĘ OBECNĄ jest przeciętnym bramkarzem. Nie jest to żaden hejt, nie uwziąłem się na niego. Po prostu na podstawie tego co do tej pory pokazał uważam, ze jest przeciętnym bramkarzem. Przeciętny nie oznacza, że wpuszcza każdy strzał w światło bramki. Może raz na kilka spotkań błysnąć, czasem coś ewidentnie zwali, a przeważnie będzie grał nijak. Może za kilka spotkań okrzepnie i zmienię zdanie na jego temat, ale mocno w to wątpię.

Podobne dyskusje toczyły się tutaj 5 lat temu, kiedy pierwszym bramkarzem stał się Miśkiewicz. Też w przeciwieństwie do większości tego forum, nie widziałem jego zajebistego talentu i po latach okazało się, że miałem rację. U Lisa podobnie jak w przypadku Miśkowicza razi duża niepewność w grze na przedpolu, oraz bardzo słaba gra nogami. Wg mnie Pogoń zrobiła analizę jego i to, że był naciskany przy pierwszym golu było jej wynikiem, a nie dziełem przypadku. Inna sprawa, czy nie był tutaj faulowany.

Jak dla mnie to żaden talent, tylko jeden z wielu i nie będzie się niczym odróżniał od tych bramkarzy, których mieliśmy w ostatnich latach. Nie twierdzę, że nie należy mu dawać szansy, tylko nie ma co robić z niego Bóg wie jakiego talentu. Ale oczywiście chciałbym, żeby takim się stał

Jeżeli jednak twierdzisz, że krytyka na forum kibicowskim może spowodować, że będzie to przeżywał i grał przez to słabiej to chłopak nie nadaje się do sportu. To jest normalne, że każdy zawodnik będzie się spotykał z krytyką. Czasem będzie ona zasłużona, a czasem mocno naciągana. To normalne, że zawodnik może mieć dyżurnych hejterów, którzy zawsze będą szukali dziury w całym. Jeżeli to jednak stanowi dla niego tak duże obciążenie to oznacza, że nie ma on charakteru, który predysponowałby go do zawodowego uprawiania sportu (tak wiem - nazywanie polskich piłkarzy zawodowcami jest nadużyciem tego słowa).

PS
Owszem byli u nas piłkarze, którzy początkowo grali słabo, a potem robili karierę. Ale przytoczony tutaj Żurawski nie jest dobrym przykładem. Po pierwsze nie przychodził do nas jako snajper strzelający 20 goli w sezonie. To dopiero u nas stał się takim bombardierem. Po drugie przez pierwsze 2 lata, rzadko grał w ataku. Większość trenerów próbowała go na boku pomocy. U Lenczyka grał i na lewej i na prawej stronie. Niektórzy próbowali z niego zrobić ofensywnego pomocnika. W ataku grał Franek, który już wtedy miał status gwiazdy, oraz Moskalewicz, który był starszy i bardziej doświadczony od Żurawia. Dopiero przesuniecie go do ataku spowodowało eksplozję jego talentu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.09.2018, 21:46
kbr napisał(a):Wyświetl post
Ech już mi ręce opadają...

U Lisa podobnie jak w przypadku Miśkowicza razi duża niepewność w grze na przedpolu, oraz bardzo słaba gra nogami.
Słaba gra nogami?
Kolega ogląda mecze czy fantazjuje?
Cytat:
Pierwszy kontakt z piłką po kilkunastu sekundach pobytu na boisku i gol! Po dalekim wybiciu Mateusza Lisa z "piątki" Rafał Boguski urwał się Stevenowi Vitorii i podaje przed bramką - nad bezradnym Dusanem Kuciakiem - do Kamila Wojtkowskiego. Ten z dwóch metrów dopełnia formalności!
Lis we wszystkich spotkaniach jest pewnym punktem przy tym, jak wycofuje się do niego piłkę. Potrafi ją opanować i celnie podać.
W ostatnim spotkaniu jednak kilka razy koledzy wsadzili go na minę. Ale przy jego dojściu do piłki nie czuję żadnej niepewności jak wtedy gdy robi to Buchalik cz Miskiewicz
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2018, 22:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Słaba gra nogami?
Kolega ogląda mecze czy fantazjuje?
Myślę, że mogło się to wziąć z tego, że któryś komentator tak bezmyślnie klepał w c+. Lis ma parę wad, ale akurat gra nogami mu wychodzi. Młody jest, wyrobi się.

Moglibyśmy go szybko sprzedać i na podobnej zasadzie wstawić do bramki tego Chorążkę - pod warunkiem, że coś ogarnia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów