|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Znając charakter Kuby to nie zdziwiłbym się, gdy sam sobie wyplacal pensje zeby odciążyć klub
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardziej rozwiązanie umowy za porozumieniem. Wolfsburg wypłaca mu jakiś procent z rocznej pensji i Kuba odchodzi za free.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Gol ostatecznie wylądował w Krakowie, tyle że pejsatym
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...akt-z-cracovia ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A tak pozatym ciekawe czy klub zaskoczy nas jakimś transferem last minute
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No. Odejściem Gryma do Wisły Płock można być lekko zaskoczonym.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Trochę więcej: Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy Małecki na wypożyczenie czy transfer definitywny.
Jeżeli to pierwsze, to znaczy że już zaczęły się kwasy i stąd szybka reakcja klubu. Jeżeli to drugie, to nawet 100 tys euro pozwoli na zapłatę pensji a zwolnione środki z kontraktów Małego i Gryma dadzą Głowackiemu większe możliwości w rozmowach z Ondraszkiem, Bartkowskim czy Pietrzakiem EDIT: czyli jednak wypożyczenie do końca kontraktu. A zatem - niestety - scenariusz nr 1. Jedyny zysk do mniej kwasów w szatni i 30 tys miesięcznie do zagospodarowania
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 31.08.2018 o godz. 13:53.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() https://www.transfermarkt.pl/spartak...rde/verein/365 Zobacz sobie REKORDOWE transfery Spartaka Trnava |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak czy siak, gościa nie będzie i tyle w temacie.
Bez jego gry w 11 za chwilę byłby pewnie znowu jakiś problem dyscyplinarny. Powodzenia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Co do Gryma:
Odchodzi nam pensja i w przypadku jeśli "odpali" i tak na nim zarabiamy (mamy %) nic nie ryzykując jego postawą na boisku ( w stawianiu na młodych trzeba liczyć się z ich błędami). Jednocześnie jest to zawodnik który przegrywa rywalizacje z rok młodszym Plewką i być może Laskosiem Co do Małeckiego: Schodzi z listy kontrakt na 50k+, wychodzi z szatni ofochany chłopczyk, myślę że możemy za to wypo jeszcze dostać do 100k euro (Spartak właśnie dostał 2.6kk Euro za LE + poprzedni hajs z eliminacji) + gdzieś robimy miejsce na więcej minut dla Haliego ( Kostal w 60 zmiana, Imaz na lewą Hali do środka) Jak dla mnie oba transfery "win" dla Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Moze przygotowuja miejsce w płacach na symboliczna pensje dla Kuby
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Raczej na podwyżki dla kilku grających do tej pory za frytki zawodników z pierwszego składu typu Kostal,
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Myślę, że bardziej Ondrasek, Pietrzak, Bartkowski Z Kostalem pewnie będą rozmawiać na wiosnę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Beda rozmawiac na wiosne i wyjdzie jak z Carlitosem. A klauzula tez nie wiadomo na jakich zasadach jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wszystkie dotychczasowe klauzule opierają się na minutach rozegranych, więc pewnie tak samo będzie teraz. Z tym, że Kostal tych minut wcale tak dużo nie ma
Co do Carlitosa, to nie była kwestia tego, że Wisła coś zawaliła, chłop po prostu chciał odejść to odszedł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Problem jest taki, że na jego gwiazdorski kontrakt Wisły nie stać. Więc albo pójdzie na (duże) ustępstwa albo znajdzie sobie do grudnia klub. W ogóle słuchając prezesa odnosiłem wrażenie, że ma świadomość, że w tym roku rządzą finanse. Więc cieszmy się Ondraszkiem, nastukajmy ile się da w tym roku i patrzmy, kto z młodych da radę go zastąpić. Bo nawet na "Carlitosa-bis" nas nie stać. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niesamowite jest to że wystarczyly 2 mecze na ławce by Patryk znowu zaczął narzekać i już ucieka z klubu. A jeszcze 3 tygodnie temu chwalil Stolarczyka pod niebiosa.
On jest niereformowalny i dobrze że odchodzi z Wisły. Choc szczerze mówiąc wydaje mi się, że za rok wróci do Wisły i na Słowacji kariery nie zrobi. Wydaje mi sie ponadto że z obecna kadra powinniśmy dac radę do zimy. Zostalo 14 spotkań + PP. Problem może się pojawić gdyby bylo wiecej niz 4 kontuzje w zespole. Na razie mamy jedna... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kostal po prostu nie pozostawił swoją postawą Małeckiemu żadnych złudzeń co do tego, że coś sobie pogra w nadchodzącej rundzie. Odejście to najlepsze rozwiązanie dla niego i dla klubu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kostala w tej formie pożegnamy najpóźniej w lecie (a moze nawet w zimie) wiec Mały będzie mógł wrócić.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Trzeba dodać że w ofensywie mamy dalej duży wachlarz rozwiązań bo mamy tam wszechstronnych zawodników, w sumie na każdej pozycji nawet na defensywnym w razie potrzeby może zagrać Pietrzak/Arsenic więc odejście Małego to dobry ruch
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ciekawe co na to wolfy... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O Małeckim słabo świadczy przede wszystkim to że od dobrych kilu lat jest po prostu kiepski. Szkoda bo zapowiadał się na naprawdę dobrego zawodnika.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam nadzieje ze nie bedzie płączu po Grymie nawet jakby stał sie mega kotem w Płocku czy kufwa w Barcelonie
Fajnie że zachowaliśmy się z klasą w stosunku do tego młodego chłopaczka i nie blokujemy jego ambicji czy też chęci rozwoju. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem to w kolejce do gry był nie tylko za seniorami sprawdzonymi, ale i za Plewką, Laskosiem oraz nawet Śliwą, także te 160-170k złotych to zawsze dobra oszczędność w takim przypadku.
Oby Małeckiego aka "jak nie gram w 1 składzie jestem bucem, a jak gram to g* daję klubowi od 2 lat" faktycznie udało się oddać, bo to będzie oszczędność lekko licząc pół miliona na pensji w przyszłym sezonie. Jakby cokolwiek od Trnavy wpadło to już bajka. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|