|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wiem skąd tutaj tyle optymizmu, że utrzymanie pewne a walczymy o ósemkę...
W bramce mamy dwóch elektrycznych gości, w pomocy opieramy się na Bashy, ale jeśli ten się posypie to leżymy. Kort słabiutki. Na skrzydłach nędza, w ataku kapitalnie odnalazł się.Ondraszek ale niestety gość nie ma końskiego zdrowia... A do tego tracimy punkty u siebie ze słabszymi drużynami. Obstawiam, że do 2 września nie zrobimy ani punktu i będzie już cieplutko... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czy w razie czego Arsenic dałby radę zagrać na DM? Pamiętam z zeszłej rundy, że kilka razy jako środkowy pomocnik wychodził z piłką, wyprowadzał ją etc.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Właśnie tak - .......enie, bo nie ma nikogo z kim nie jesteśmy w stanie zdobyć punktów z taką grą. Jest naprawdę dobrze. Gdybyśmy zdobyli 9 punktów na farcie wtedy możnaby patrzeć kiedy się skończy, ale na razie w każdym meczu u siebie stłamsiliśmy rywala a z Jagą była gra na remis.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2018 o godz. 23:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do przygotowania fizycznego - dzisiaj po 75 minucie wyraźnie siedli. Co do atmosfery - niech przyjdzie seria bez zwycięstwa (moim zdaniem bardzo ale to bardzo prawdopodobna) niech dojdą opóźnienia w wypłatach (bardzo prawdopodobne, bo ostatnie wypłaty to z zaległej kasy za Brleka) i będzie po atmosferze. Za 2 tygodnie z Górnikiem mecz o życie, choć to dopiero 6 kolejka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przegramy z Górnikiem i co? Spadamy? Można się pakować? A nie, spoko, Pogoń ma 0 a Płock 2. No i Cracovia - Ci to dopiero punktują. Idąc Twoim tokiem rozumowania jesteśmy już bezpieczni, są gorzej punktujący PO CZTERECH KOLEJKACH Pomijam jakie zajebiste kadry mają te drużyny, ławki pełne świetnych piłkarzy - dość...Punktów jest za mało w stosunku do gry, ale jak na nasz cel jest spoko. Pora się przestawić z czasów Cupiała, 5 punktów po 4 pierwszych kolejkach to nie jest nawet problem, zwłaszcza przy takiej grze. Nie wiem czemu ma służyć sztuczne wytwarzanie atmosfery histerii. Przegramy z Górnikiem, wygramy z Legią i Lechem - napisz że nierealne to Cię ludzie zabiją śmiechem. Poziom jest strasznie wyrównany, jak to w naszej ziemniaczanej lidze. Po cztetech kolejkach wiemy że drużyna jest dobrze poukładana a to dobrze rokuje na przyszłość. Czyli w sumie nic nie wiemy, ale nie ma powodów do cięcia się, jeżeli już to do optymizmu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2018 o godz. 23:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Gramy naprawdę fajnie. Dawno mi się tak miło Wisły nie oglądało. Ostatni raz chyba za Wdowczyka, jak w grupie spadkowej laliśmy wszystkich. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodatkowo ta niezła gra to jest nasz maks w tym sezonie a zaraz przyjdą kartki i kontuzje, co jest nieuniknione. A na ławce nie mamy zbyt wielkiej wartości dodanej - więc siłą rzeczy i gry już nie będzie. I jeszcze jedno - kilkadziesiąt minut temu minął termin płatności wynagrodzeń za lipiec, co oznacza, że są już 2 miesięczne zaległości. A póki co nie ma widoków na ich wypłatę. Siłą rzeczy motywacja nieco spadnie... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyjdą kartki, kontuzje - nie tylko u nas. I nie tylko my nie wiemy co mamy na ławce. Ale nie, z Górnikiem gramy o życie, w 6 kolejce. Bo ....a tak! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ok, to napiszę jeszcze raz. Skoro chcesz to nie patrzmy póki co na punkty - to jest ekstraklapa, różnie może być. Choć uważam, że punktów mamy zbyt mało, ale pomińmy. Teraz do sedna: Na dzień dzisiejszy, czyli 11 sierpnia mamy dwumiesięczne zaległości w wypłatach. Nasze jedyne możliwe przychody w najbliższym okresie to te z dnia meczowego - bo raczej Arsenica nie uda się sprzedać w tym okienku. Dwa najbliższe mecze na R22 będą 25 sierpnia a potem 15-16 września. 15- 16 września, czyli już potencjalnie zaległości mogą być 3 miesięczne, czyli stajemy pod ścianą. Ten mecz 25 sierpnia to właśnie mecz z Górnikiem, który dla mnie będzie meczem o życie, na tym etapie, na którym jesteśmy. Po pierwsze bardzo, ale to bardzo potrzebujemy punktów i to nie jednego a trzech. Po drugie -równie bardzo ale to bardzo potrzebujemy kasy, którą może nam dać 20 tys na trybunach. To raczej SF ale pomarzyć można.. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|