The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2018, 00:59
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Wynagrodzenia nie są wolne od zajęć?
Są ale piłkarze są na działalności.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 22.12.2018, 20:15
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Chwała za akcję, ale prawdopodobnie nastąpił błąd z tym przelewem na konto klubu. Przelewy powinny pójść prosto do piłkarzy. Teraz musicie liczyć na klub, że tak faktycznie się stanie.

Pracowałem kiedyś w firmie, która stała się niewypłacalna - wówczas pieniądze (wpływy należne firmie) zamiast do tej bankrutującej firmy trafiały prosto do jej dłużników. I normalnie powinno to być tak.

(1) Zamawiający produkt -> (2) firma wykonująca-> (3 )dostawcy materiałów do produkcji produktu.

Po zaistnieniu problemów, pierwsze przelewy od zamawiających poszły do mojej firmy i zniknęły jak w czarnej dziurze, podwykonawcy nic nie dostali. Potem transakcje odbywały się już tylko w taki sposób, że firma która coś u nas zamówiła płaciła zamiast do mojej firmy bezpośrednio do firm, którym moja firma coś zaległa. Czyli z (1) przelewy leciały prosto do (3), w porozumieniu z (2).. Po prostu kupujący spłacali bezpośrednio wierzycieli z pominięciem upadającego, za jego zgodą. I raczej taką drogę należało przyjąć - dostać listę kont i kwot, zweryfikować ją u piłkarzy czy to faktycznie ich konta, i przesłać hajs prosto im.
Uwierz, że mocno to sprawdzaliśmy zanim pieniądze trafiły na konto. Tutaj potwierdzenie, że zostały już przelane piłkarzom:
https://www.facebook.com/SociosWisla...80811185464080
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.12.2018, 23:47
Jeśli pozbędziecie się ludzi z SKWK bardzo chętnie się dołącze.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.12.2018, 10:03
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Jeśli pozbędziecie się ludzi z SKWK bardzo chętnie się dołącze.
Napisz może o co Ci dokładnie chodzi? Do kogo z członków Socios masz jakieś wątpliwości? I jak sobie to wyobrażasz, że będziemy sprawdzać, kto był kiedykolwiek w SKWK, a jeśli był, to nie ma do nas wstępu?
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 22.12.2018, 20:20
Nasz spot mogliście zobaczyć prapremierowo wczoraj na telebimie. Dzisiaj wylądował w internecie:

Spot na fb:
https://www.facebook.com/SociosWisla...tion&ref=notif

na tt:
https://twitter.com/SociosWisla/stat...39843059109889

i a yt:
https://www.youtube.com/watch?v=b8ox4y-YUAk

Udostępniajcie
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.12.2018, 17:41
Szkoda że nie ma płatności sms. Np sms o wartości 3zł. Innymi słowy możliwość wysłania w dowolnej chwili smsa, który zasili drobną kwotą konto socios. To na pewno przyciągnie i myślę że można dzięki tej zebrać sporo kasy.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.12.2018, 23:36
W takich płatnościach SMS to chyba tylko 25-50% gdzieś trafia do Ciebie bo resztę pobiera operator i firma świadcząca usługi takich operacji.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.12.2018, 02:57
Szybkie pytanie: nie zagłębiałem się w temat specjalnie ani nie prześwietlałem (z braku czasu lub lenistwa) tej inicjatywy "socios", więc pytanie brzmi: czy kontaktowaliście się z jakimiś mediami, lub jakieś media kontaktowały się z autorami inicjatywy Socios oprócz radia maryja? Bo tak szczerze mówiac myślałem o przystąpieniu do grona, już byłem niemal zdecydowany, ale jak zobaczyłem wywiad na radiomaryja.pl, to mnie zatrzęsło i kompletnie odrzuciło. Serio?! Radio Maryja?! Yyy... NOPE.

PS. Nazwa "socios" mnie osobiście się nie podoba, bo nie żyjemy w Katalonii, ale nazwa to akurat sprawa trzeciorzędna.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.12.2018, 07:53
Co cię odrzuciło? Inicjatywa jest skierowana do wszystkich .... Idąc twoim tokiem myslenia w sytuacji gdy reklama była by w TVN połowa ludzi odpuściła by Socios.Tu nie chodzi o , politykę czy religię .Jeżeli dla ciebie jest problemem wywiad w radiu Maria lub nazwa sacios to moim zdaniem szukasz idiotycznych powodow ażeby nie wspierać tej fantastycznej inicjatywy ludzi którym Wisła leży głęboko w sercu.AVE
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.12.2018, 11:24
@AOT
masz, nie becz
sport.pl (czyli w praktyce dział sportowy gazeta.pl)

P.S. temat nazwy był wałkowany na forum i po prostu ta opcja wygrała
Ostatnio edytowane przez Adasss : 25.12.2018 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 25.12.2018, 13:02
AOT
Szukasz dziury w całym jak na mój gust. Nie będę się powtarzał bo powyżej koledzy Ci już odpowiedzieli.

Osoby z Socios chodzą tam gdzie są zapraszani np. do Radia Kraków. Wywiad pojawił się również w Gazecie Wyborczej. Nie mówię o innych mediach bo jak sobie poszukasz to kilkanaście różnych portali, gazet o tym pisało. Osoby od marketingu i sam Zarząd Socios w tym zakresie dużo akurat robią.

Socios w samo w sobie ma być organizacją, którą nie powinno się szufladkować i tak też działa. Założeniem jest takie że Socios otwarte jest na wszystkich bez względu na płeć, wiek, orientację, poglądy polityczne, członkostwo w innych podmiotach itp. I tu ma zastosowanie w pełnym zakresie hasło "Cała Wisła Zawsze Razem". I teraz zapytaj sam sobie pytanie, czy twoja postawa (wewnętrzne podejście) ma na celu łączyć czy dzielić wszystkich którym na sercu leży dobro Wisły ?

PS. Telewizja Trwam czy Radio Maryja to kompletnie nie moja bajka ale kiedy pojawiło się pytanie czy przyjąć od nich zaproszenie odpowiedziałem bez wahania TAK. Każda forma reklamy jest dobra i pożądana.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 25.12.2018 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.12.2018, 21:41
Strasznie żeście na mnie wsiedli, a wystarczyło normalnie odpisać "byliśmy w RM, ale też tu tu i tu".
Temat się nazywa "komentarze, propozycje" - myślałem że pytanie też można zadać. Pytałem o to radiomaryja, bo to jedyna wzmianka w mediach na ten temat jaka do mnie dotarło (gdzieś mi mignęło na facebooku). Z oczywistych względów wzbudziło moją ostrożność. Nie szukam dziury w całym, pytam bo nie wiem, nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 25.12.2018, 22:46
AOT napisał(a):Wyświetl post
... ale jak zobaczyłem wywiad na radiomaryja.pl, to mnie zatrzęsło i kompletnie odrzuciło. Serio?! Radio Maryja?! Yyy... NOPE.
...
Mogłeś sobie darować powyższe zdanie, teraz pretensje tylko do siebie.
I RM to zupełnie nie moja bajka, więc nie w tym problem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.12.2018, 23:33
AOT napisał(a):Wyświetl post
Strasznie żeście na mnie wsiedli, a wystarczyło normalnie odpisać "byliśmy w RM, ale też tu tu i tu".
Temat się nazywa "komentarze, propozycje" - myślałem że pytanie też można zadać. Pytałem o to radiomaryja, bo to jedyna wzmianka w mediach na ten temat jaka do mnie dotarło (gdzieś mi mignęło na facebooku). Z oczywistych względów wzbudziło moją ostrożność. Nie szukam dziury w całym, pytam bo nie wiem, nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji.
Masz pretensje że ktoś ma Ciebie "wsiadł" a sam we wcześniejszym poscie pojechałeś po socios zamiast zapytac grzecznie , "czy poza radiem Maryja gdzieś bylismy w mediach ?" . Jednym słowem najpierw wymagaj od siebie, a później od innych
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 25.12.2018, 23:56
@AOT: czy Ci się to podoba czy nie to docierają do milionów odbiorców ...
Podasz jakieś sensowne uzasadnienie Twojej wypowiedzi odnośnie RM?
Jakie wg Ciebie zagrożenie dla inicjatywy Socios może spowodować akurat to medium?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 26.12.2018, 00:43
Nie żebym miał tutaj coś do powiedzenia, ale czy nie lepiej przerwać dyskusję na temat Radia Maryja? To nic nie wnosi do tematu Socios.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2018, 00:33
Byliscie w RM, fajnie ale jak sie wytłumaczycie jak ktoś RM bedzie chciało was zagospodarować jako swoich zwolenników? Sami sobie przypinacie łatki. Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie. Kiedyś to już paru sportowców przerabiało. Jak Radwańską chcieli zagopsodarowac jako Isie-PiSie: misiała sie dziewczyna odcinac publicznie od poglądów ojca. Jak kiedys sie Lewandowski określił jako katolik to zaraz musiął wyleciec z kontra w komercyjnej TV żeby zapedy RM troche zredukowac. Reasumujac: jestem katolikiem ale Wisła to nie sprawa religii...to sport który ma byc od religii wolny.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 29.12.2018, 01:40
kuba.j.g.
Zgodziłbym się z Tobą gdyby nie jedno ale ....

Proszę znajdź mi chociaż jedno zdanie, słowo w tym wywiadzie nawiązujących do Kościoła Katolickiego, wiary, religii, sympatii politycznych. Znalazłeś ? To podziel się z innymi, którzy tego nie czytali. Ułatwię Ci sprawę. Nie znajdziesz.

Tak przestudiowałem ten artykuł i tak sobie pomyślałem że najbliżej tego wszystkiego o czym piszesz jest słowo "wiarygodność", "wiarygodni". Zapewniam Cię że to coś innego niż wiara i wierzący

ps. Czy to jest naprawdę najistotniejszy temat (wywiadu dla RM) patrząc co się dzieje teraz w klubie (w SA i TS) ?
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 29.12.2018 o godz. 01:44.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.12.2018, 19:22
Jak już Wisła ogłosi upadłość i zacznie od IV ligi - czy jest szansa, by 20 procent udziału w spółce należało do organizacji i np. 1 z 5 członków rady nadzorczej, był wybierany przez socios? Zachęci to ludzi do zapisów, zwiększy transparentność spółki i wprowadzi trochę normalności. Myślę, że start od nowa będzie wspaniałą szansą na tego typu wsparcie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2019, 21:54
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Jak już Wisła ogłosi upadłość i zacznie od IV ligi - czy jest szansa, by 20 procent udziału w spółce należało do organizacji i np. 1 z 5 członków rady nadzorczej, był wybierany przez socios? Zachęci to ludzi do zapisów, zwiększy transparentność spółki i wprowadzi trochę normalności. Myślę, że start od nowa będzie wspaniałą szansą na tego typu wsparcie.
Wiesz, w tej chwili nikt nie odpowie Ci na takie pytanie. Nie wiadomo czy będzie upadłość, start od IV ligi, a jeśli - to kto to weźmie na siebie.

Albo kto obejmie klub w najbliższym czasie i uchroni przed upadłością.

Mogę Cię zapewnić, że władze Socios dążyć będą do takiego rozwiązania, żeby mieć jakiś procent akcji i miejsce w radzie nadzorczej. Tylko że aby tak się stało, to stowarzyszenie musi być realną siłą, np. musi zbierać sporo kasy, po którą nowy właściciel chętnie sięgnie.

Jest natomiast mało prawdopodobne, żeby Socios chcieli zarządzać klubem. To bardziej chodzi o wprowadzenie mechanizmu kontrolnego a nie mnożenie kucharek do mieszania łyżką w zupie.

Tylko zwróć uwagę, że zaczynamy się zapętlać: nie wejdę do Socios bo nie decydują o klubie -> Socios nie wejdzie do władz w klubie, bo jest nas za mało.

Inaczej rozmawia się z organizacją zrzeszającą 550 osób, wpłacających 0,5 mln zł rocznie a inaczej 6000 osób, gwarantujących 5 mln!

Dlatego tak ważne jest, żeby zapisywać się do Socios. Żeby namawiać znajomych do zapisania się. Żeby było nas jak najwięcej, żeby nowy właściciel klubu widział sens i zysk w tym, żebyśmy byli w klubie.

Wszystkim znajomym, którzy mieli wątpliwości mówię: zapisz się na srebrną gwiazdę i wybierz płatność miesięczną. W najgorszym razie, jeśli uznasz że to całe Socios to lipa, to po kilku miesiącach się wypiszesz. Stracisz stówkę, może dwie. A jak okaże się, że to całkiem fajnie działa, że ludzie są wiarygodni, będziesz mógł zaangażować się bardziej, będziesz mógł tworzyć coś w skali Polski unikatowego. Może nawet realnie dołożysz się do uratowania klubu.
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 01.01.2019, 10:25
Jeśli obecna Wisła upadnie i powstanie nowy klub to prawdopodobnie wcale może nie być żadnych udziałów. A to dlatego, że w niższych klasach rozgrywkowych kluby nie muszą być spółkami.
Do czasu powstania S.A. (na początku SSA) sekcja piłkarska Wisły nie była spółką - była częścią TS. Między innymi przepisy wymusiły zmianę formy prawnej klubu.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.01.2019, 15:44
Docelowo - a celem zawsze jest Ekstraklasa - i tak będzie musiała się nią stać. Sukces sprzedaży udziałów Realu Murcia, innych klubów z udziałem socios czy po prostu wielu akcji crowdfoundingowych, jak ostatnio sprzedaż udziałów w Doctor Brew potwierdza, że potencjał jest olbrzymi.

Ja natomiast uczestnicząc w takich strukturach jak socios, do angażowania swoich pieniędzy chciałbym mieć możliwość choć częściowego pośredniego wpływu na funkcjonowanie klubu. Płacenie piłkarzom z kasy socios, podczas gdy środki klubowe są wyprowadzane przez złodziei jest dołujące.
Odpowiedz cytując
michal_pietruszewski
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 01.01.2019, 17:53
Mówię od razu że nie czytałem tego wątku.

1. Każdy powinien mieć swoje konto na które moze sie zalogowac i sprawdzić stan płatności

2. Rozliczenie finansowe powinno zawierać tabelkę z nickami/imieniem nazwiskiem przy którym będzie widoczna kwota przelewu
Odpowiedz cytując
michal_pietruszewski
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 01.01.2019, 19:30
michal_pietruszewski napisał(a):Wyświetl post
1. Każdy powinien mieć swoje konto na które moze sie zalogowac i sprawdzić stan płatności
Tutaj RODO nie jest łamane.

2. Rozliczenie finansowe powinno zawierać tabelkę z nickami/imieniem nazwiskiem przy którym będzie widoczna kwota przelewu
Nick - RODO nie jest łamane

Imię Nazwisko - trzeba wyrazić specjalna zgode.

Wszystko po to aby: "...przekonani o słuszności takich wartości jak transparentność i wiarygodność..." kibice Wisły wpłacali składki członkowskie.

ps. np dla mojej skromnej osoby to na chwile obecną ta transparentność jakoś nie powala, a odnosząc się do tego cyrku jaki teraz obserwujemy powinniśmy w szczególności zwrócić na to uwagę.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 01.01.2019, 19:58
.
A co jesli ja osobiscie nie zgadzam sie na uzycie mojego nicku w rozliczeniu?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.01.2019, 20:11
Tutaj RODO nie jest łamane.

Imię Nazwisko - trzeba wyrazić specjalna zgode.

Wszystko po to aby: "...przekonani o słuszności takich wartości jak transparentność i wiarygodność..." kibice Wisły wpłacali składki członkowskie.

ps. np dla mojej skromnej osoby to na chwile obecną ta transparentność jakoś nie powala, a odnosząc się do tego cyrku jaki teraz obserwujemy powinniśmy w szczególności zwrócić na to uwagę.
Mi sie wydaje, ze to ma byc transparentnosc Socios jako stowarzyszenia, a nie transparentnosc czlonkow na podstawie ich nicku, imienia czy nazwiska. Szczerze, to nie wiem co mialby dac taki zabieg. Czlonkowie swoja transparentnosc okazuja regularnie wplacajac skladki czlonkowskie, a Socios przedstawiajac transparentne sprawozdania finanoswe. Kazdy czlonek ma przypisany numer czlonkowski i tak samo kazdemu numerowi czlonkowskiegmu jest przypisany status (Biala Gwiazda, Srebrna czy zlota, badz wspierajacy i na ich podstawie i tak wiadomo kto ile wplaca). Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.01.2019, 18:42
RODO na to pozwala?
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Od: 12.2018

Stary 01.01.2019, 20:00
Mam pytanie do kibiców zrzeszonych w socios.
Co was odróżnia od skwk i sharks ?
Dlaczego ktokolwiek miałby uwierzyć że jesteście tacy fajni i nie chcecie tylko wydymać kolejnych naiwnych frajerów ?
Zauważcie że niczego wam nie zarzucam, chciałbym tylko by ktoś mi to wyjaśnił.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.01.2019, 20:05
toomo napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego ktokolwiek miałby uwierzyć że jesteście tacy fajni i nie chcecie tylko wydymać kolejnych naiwnych frajerów ?
Transparentność w dysponowaniu środkami. Jak mi się nie spodoba na co Socios wydaje moje pieniądze, to mogę się z tego towarzystwa wypisać.
Odpowiedz cytując
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Stary 01.01.2019, 20:08
toomo napisał(a):Wyświetl post
A ja mam jeszcze jedno pytanie: Socios jest stowarzyszeniem. Wiecie jak łatwo przejąć władzę w stowarzyszeniu? Nawet jak dzisiaj jest wolne od "rekinków", to jutro być nie musi. Macie jakieś metody "oczyszczające"?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów