The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2018, 22:07
Szkoda Franka, mega pozytywny gość. Mam nadzieję, że powód jest taki jak podał...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.07.2018, 23:58
Też mam taką nadzieję - ale chyba choroby córki nie podawaliby jako argument do ściemy. Jeśli nic złego nie wypłynie to szacunek dla niego za mega walke. Szkoda gościa, mógł zastąpić Lloncha na środku.

Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 19.07.2018, 07:00
Mam nadzieję, że ściemnił i z jego córką wszystko ok. Dzięki za grę. Klasa
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.07.2018, 08:44
!!IRIVER!!
"Szkoda Franka, mega pozytywny gość. Mam nadzieję, że powód jest taki jak podał..."

Levis88

"Mam nadzieję, że ściemnił i z jego córką wszystko ok. Dzięki za grę. Klasa".

Z jednej strony zdrowie i życie powinny być najważniejsze. Ale z drugiej... "Niektórzy ludzie uważają, że piłka nożna jest sprawą życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Mogę zapewnić, że to coś o wiele ważniejszego".

Nie żebym się kogokolwiek czepiał. Po prostu wyszła piękna kontrastowa opozycja, nie mogłem tego nie wyłapać.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.07.2018, 09:23
Ale Ondraska to wy szanujcie bo lepszego środkowego napastnika mieć długo nie będziemy. Jeszcze za nim zapłaczemy w grudniu

Mam nadzieję, że Imaz i Basha nie podążą drogą reszty hiszpańskiego zaciągu bo nędza kadrowa osiągnie wtedy poziom krytyczny.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 19.07.2018, 09:33
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ale Ondraska to wy szanujcie bo lepszego środkowego napastnika mieć długo nie będziemy. Jeszcze za nim zapłaczemy w grudniu

Mam nadzieję, że Imaz i Basha nie podążą drogą reszty hiszpańskiego zaciągu bo nędza kadrowa osiągnie wtedy poziom krytyczny.
Liczę, że odpali, bo mimo wszystko ma swoje atuty. Silny, nieźle gra głową, potrafi się zastawić. Jak byłby w formie, mógłby robić grę z przodu dla skrzydłowych. Tak czy inaczej, najbardziej wartościowy obecnie napastnik w naszej kadrze.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.07.2018, 11:39
jakby miał odpalić , to by dawno odpalił

ale kuwa ta liga norweska naprawde taka słaba ?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2018, 11:46
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
!!IRIVER!!
"Szkoda Franka, mega pozytywny gość. Mam nadzieję, że powód jest taki jak podał..."

Levis88

"Mam nadzieję, że ściemnił i z jego córką wszystko ok. Dzięki za grę. Klasa".

Z jednej strony zdrowie i życie powinny być najważniejsze. Ale z drugiej... "Niektórzy ludzie uważają, że piłka nożna jest sprawą życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Mogę zapewnić, że to coś o wiele ważniejszego".

Nie żebym się kogokolwiek czepiał. Po prostu wyszła piękna kontrastowa opozycja, nie mogłem tego nie wyłapać.

To nie tak, żebym miał na myśli, że fajnie aby córka Frana była chora... bardziej chodziło mi o to, że nie chciałbym by odchodził dlatego że tu jest taka chujoza.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2018, 11:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jakby miał odpalić , to by dawno odpalił

ale kuwa ta liga norweska naprawde taka słaba ?
Tak jak i III liga hiszpańska....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 19.07.2018, 12:34
Nasza sytuacja kadrowa,robi się dramatyczna.Mam nadzieję,że w klubie zdają sobie z tego sprawę.Obecnie mamy w kadrze 10-12 piłkarzy ogranych w ekstraklasie (zaliczając optymistycznie Bartkowskiego i Bartosza) .Istnieje duże ryzyko,że odejdą Imaz i Basha,wtedy zostanie nam 8-10 zawodników na poziomie ekstraklasy+ młodzi.
Runda jest bardzo długa zakładając,że dogramy rundę do końca,czekają nas 20-22 mecze (wliczając puchar) .W ciemno można zakładać kontuzje+kartki,w takiej sytuacji będzie problem zmontować 11 zawodników na miarę ekstraklasy.Jeszcze kilka dni temu byłem spokojny o utrzymanie,ale w sytuacji w której tracimy Veleza+realne jest odejście Bashy i Imaza,będziemy kadrowo jedną z najsłabszych drużyn w lidze.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.07.2018, 12:58
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak i III liga hiszpańska....

znowu widze rozumiemy co starsi koledzy pisza na forum
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.07.2018, 15:39
Odchodzą drodzy zawodnicy w utrzymaniu. Nic w tym dziwnego. A czy ktoś do nas przyjdzie? Tak, pod koniec okna transferowego zawsze zostaje paru niedobitków którzy nawet za małe grosze zgodzą się grać, byle nie zostać z ręką w nocniku. I tacy do nas trafią.

To są skutki złej polityki którą prowadziliśmy. Zamiast najpierw uporządkować finanse to my zaczęliśmy od budowy jakościowego zespołu na który nie było nas stać. Trzeba było najpierw oszczędnie zacząć działać a nie mieć 6 budżet płacowy w ekstraklasie mając jednocześnie balast starych długów. No to teraz mamy zapaść.

Mam nadzieje że przetrwamy ten kryzys.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2018, 16:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Odchodzą drodzy zawodnicy w utrzymaniu. Nic w tym dziwnego. A czy ktoś do nas przyjdzie? Tak, pod koniec okna transferowego zawsze zostaje paru niedobitków którzy nawet za małe grosze zgodzą się grać, byle nie zostać z ręką w nocniku. I tacy do nas trafią.

To są skutki złej polityki którą prowadziliśmy. Zamiast najpierw uporządkować finanse to my zaczęliśmy od budowy jakościowego zespołu na który nie było nas stać. Trzeba było najpierw oszczędnie zacząć działać a nie mieć 6 budżet płacowy w ekstraklasie mając jednocześnie balast starych długów. No to teraz mamy zapaść.

Mam nadzieje że przetrwamy ten kryzys.
Kto ich zalatwi tzn tych z karta Glowa, Stolarczyk czy Sarapata bo przeciez nie Dukat.

Pod koniec okienka to my mozemy byc w takiej dupie (sportowo) ze nawet ci z karta w rece moga nam dyktowac warunki.

Przeciez od dwoch lat sluchamy jak to finanse byly uporzadkowane a opcja hiszpanska tania i mozliwa dla nas - tego klamstwa obecnemu zarzadowi nie moge wybaczyc bo te 2 lata kluczowe dla sekcji pilkarskiej moga nas kosztowac najwiecej i w ogolnym rozrachunku nie Cupial, Meresinski Stechert tylko wlasnie TS moze sie stac grabarzem sekcji pilkarskiej aby nie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2018, 17:24
W dalszym ciągu uważam, że opcja hiszpańska była pod względem relacji cena-jakość najlepsza i najkorzystniejsza. I nadal jest taka.
Na pewno jest lepsza od opcji: tani Polacy z rezerw innych klubów - wprawdzie cena i kontrakty niskie, ale jakość nie powala.
To nie sprowadzanie Hiszpanów przez Junco doprowadziło do zapaści.
Powody są skrzętnie skrywane przez Zarząd.
Nawet budżet płacowy i jego relacja do całości przychodów o niczym więcej nie świadczą jak o nieumiejętności dywersyfikowania przychodów i budowania takiego wizerunku Wisły, aby nie odstraszał on potencjalnych inwestorów, sponsorów, reklamodawców.
Zabił nas wysoki czynsz za stadion, niepokrywany już dłużej przez coroczną daninę od TF.

Teraz zostaliśmy, ze względu na niespodziewane (dla Zarządu) wydarzenia finansowe jakie nastąpiły po ostatnim meczu ligowym i osiągnęły swój szczyt 1 lipca, zmuszeni do przyjęcia opcji:
niska cena -> niska jakość -> schodzenie z wszystkich możliwych kosztów -> rzucanie co niedzielę złotówki (bo na więcej nas nie stać) na tacę w kościele, żeby Bóg miał nas w swojej opiece -> łudzenie się, że przyjdzie jakiś nowy Bragiel

Oczywiście, jest szansa, że nawet tymi śmieciowymi kontraktami piłkarzy utrzymamy się lidze, choć z każdym rokiem coraz więcej klubów jest lepiej zarządzanych, albo wspiera ich miasto czy inny duży zakład państwowy. Ba, możemy nawet ponownie zająć 6 czy wyższe miejsce.

Naprawdę, rację ma Sarapata twierdząc, że średnia frekwencja przekraczająca 20 tys kibiców, a najlepiej pełny stadion są najlepszym inwestorem.
Tylko dlaczego nic nie robi się w tym kierunku, żeby tę frekwencje podnieść? Bednarza już nie ma jak chciało SKWK, a ludzie z Krakowa i turyści jakoś słabo kwapią się, żeby spędzać weekendowe popołudnia czy wieczory n a stadionie z Wisłą.
Ktoś z TS przeprowadził już jakieś badania dlaczego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.07.2018, 18:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W dalszym ciągu uważam, że opcja hiszpańska była pod względem relacji cena-jakość najlepsza i najkorzystniejsza. I nadal jest taka.
Też nie rozumiem tego jeżdżenia po opcji hiszpańskiej. Paradoksalnie, sama w sobie była bardzo dobrym rozwiązaniem tymczasowym. Stosunkowo tani piłkarze, sprowadzani na krótki okres przejściowy, zapewniali jednak określony poziom sportowy gwarantujący miejsce w pierwszej ósemce.

Problemem nie była opcja hiszpańska, tylko nieumiarkowanie w jej stosowaniu, które sprawiło, że jej podstawowa zaleta (cena) przerodziła się w wadę (koszt łączny). Nikt nie kazał zarządowi sprowadzać tych zawodników wagonami jeszcze do końca września, skoro kadra była właściwie zamknięta w lipcu...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2018, 18:52
Na pewno jest lepsza od opcji: tani Polacy z rezerw innych klubów - wprawdzie cena i kontrakty niskie, ale jakość nie powala.
To nie sprowadzanie Hiszpanów przez Junco doprowadziło do zapaści.
Powody są skrzętnie skrywane przez Zarząd.
Nawet budżet płacowy i jego relacja do całości przychodów o niczym więcej nie świadczą jak o nieumiejętności dywersyfikowania przychodów i budowania takiego wizerunku Wisły, aby nie odstraszał on potencjalnych inwestorów, sponsorów, reklamodawców.
Zabił nas wysoki czynsz za stadion, niepokrywany już dłużej przez coroczną daninę od TF.

Teraz zostaliśmy, ze względu na niespodziewane (dla Zarządu) wydarzenia finansowe jakie nastąpiły po ostatnim meczu ligowym i osiągnęły swój szczyt 1 lipca, zmuszeni do przyjęcia opcji:
niska cena -> niska jakość -> schodzenie z wszystkich możliwych kosztów -> rzucanie co niedzielę złotówki (bo na więcej nas nie stać) na tacę w kościele, żeby Bóg miał nas w swojej opiece -> łudzenie się, że przyjdzie jakiś nowy Bragiel

Oczywiście, jest szansa, że nawet tymi śmieciowymi kontraktami piłkarzy utrzymamy się lidze, choć z każdym rokiem coraz więcej klubów jest lepiej zarządzanych, albo wspiera ich miasto czy inny duży zakład państwowy. Ba, możemy nawet ponownie zająć 6 czy wyższe miejsce.

Naprawdę, rację ma Sarapata twierdząc, że średnia frekwencja przekraczająca 20 tys kibiców, a najlepiej pełny stadion są najlepszym inwestorem.
Tylko dlaczego nic nie robi się w tym kierunku, żeby tę frekwencje podnieść? Bednarza już nie ma jak chciało SKWK, a ludzie z Krakowa i turyści jakoś słabo kwapią się, żeby spędzać weekendowe popołudnia czy wieczory n a stadionie z Wisłą.
Od przyszlego sezony głównym sponsorem ekstrakalsy ma byc PKO
Jezeli sprzedadza prawa do transmisji tak jak lizca czyli za ok 280-300 mln/rocznie to powinnismy miec juz tylko z tych 2 powodów dodatkowe 5-6 mln zł na rok
akurat, zeby w 3 lata wyjsc ze wszystkich dlugow, byle tylko w tym sezonie sie utrzymac...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.07.2018, 18:54

Ale czemu wy myslicie ze wsztsko w kwestii frekwencjii -zarząd musi cos robic,....tak musi z batem stać na ulicach i zapedzać jak bydlo ludzi na R22.? to ma tak byc?

czy zwyczajnie sa fanatycy,kibice,pikiniki czy inni i nie moga wyjsc z tej wirtualniej klawiatury fejsbukowej zajebistosci i raz na 2 tygodnie dac za bilet 25 zł i wspomoc klub? do czego wam zarząd jest potrzebny zeby isc na mecz.?no chyba ze wymagacie ze Sarapata wam Mbape kupi zeby isc na Wisłe.I ma racje ze jakby na meczach była jakas cywylizowana frekwencja to atomsfera wokół klubu była by inna.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.07.2018 o godz. 19:06.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.07.2018, 19:17
Ludzie kto wierzy w takie baje, że sprzedamy Plewke albo Gryma za grube miliony? to jest nowa bajeczka wymyślona na prędko bo sytuacja klubu do tego zmusiła. Do tego wuefista od przygotowania fizycznego i Stolarczyk za trenera ja rozumie cięcie kosztów, do tego to tylko ekstraklapa ale bez jaj....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.07.2018, 19:23
Ludzie a kto wymysla takie baje jak nie sami kibice? Sprawdzi sie to sie zarobi, nie sprawdzi sie to sie nie zarobi. Po co na sile doszukiwac sie jakiejs filozofii?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.07.2018, 19:32
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale czemu wy myslicie ze wsztsko w kwestii frekwencjii -zarząd musi cos robic,....tak musi z batem stać na ulicach i zapedzać jak bydlo ludzi na R22.? to ma tak byc?

czy zwyczajnie sa fanatycy,kibice,pikiniki czy inni i nie moga wyjsc z tej wirtualniej klawiatury fejsbukowej zajebistosci i raz na 2 tygodnie dac za bilet 25 zł i wspomoc klub? do czego wam zarząd jest potrzebny zeby isc na mecz.?no chyba ze wymagacie ze Sarapata wam Mbape kupi zeby isc na Wisłe.I ma racje ze jakby na meczach była jakas cywylizowana frekwencja to atomsfera wokół klubu była by inna.
Bo tych fanatyków jest co najwyżej 6-10 tysięcy.
To Zarząd i podległy mu marketing muszą coś zrobić, żeby frekwencja nie wynosiła te 10 tys, lub średnio 14 tysięcy, jak to teraz wychodzi, ale dwa razy tyle.

A najlepiej zacząć od analizy dlaczego przychodzą jedynie ciągle ci sami, a nowi jakoś się nie garną.
Ja mam swoje przypuszczenia, ale to Zarząd powinien przeanalizować i coś z tym zrobić (począwszy od odsunięcia ludzi byt związanych ze środowiskiem odbieranym w Krakowie jako "kibolskie")

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.07.2018, 19:33
Tak słabej kadry nie mieliśmy od przejęcia klubu przez Cupiała. Nie mamy alternatywy na wielu pozycjach.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2018, 19:35
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jezeli sprzedadza prawa do transmisji tak jak lizca czyli za ok 280-300 mln/rocznie to powinnismy miec juz tylko z tych 2 powodów dodatkowe 5-6 mln zł na rok
akurat, zeby w 3 lata wyjsc ze wszystkich dlugow, byle tylko w tym sezonie sie utrzymac...
Typowe dzielenie skóry na niedźwiedziu. Przypominam, że Wisła nie ma dożywotniego abonamentu na siedzenie w ekstraklasie...zwłaszcza z tak **ujowym składem.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 19.07.2018 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 19.07.2018, 19:45
Bo tych fanatyków jest co najwyżej 6-10 tysięcy.
To Zarząd i podległy mu marketing muszą coś zrobić, żeby frekwencja nie wynosiła te 10 tys, lub średnio 14 tysięcy, jak to teraz wychodzi, ale dwa razy tyle.

A najlepiej zacząć od analizy dlaczego przychodzą jedynie ciągle ci sami, a nowi jakoś się nie garną.
Ja mam swoje przypuszczenia, ale to Zarząd powinien przeanalizować i coś z tym zrobić (począwszy od odsunięcia ludzi byt związanych ze środowiskiem odbieranym w Krakowie jako "kibolskie")

No te dwa razy tyle masz na Legii ,Derbach i males 10 lat temu jak Wisła o LM walczyła.

Czyli kibice są z klubem ,ale tak nie zabardzo,wyliczanka raz pojde a raz nie ,albo pojde raz na rundę zobaczyc co tam na Wisełce slychac.

To nie Sarpata,Surma,Bednarz,SKWK ,i zarzad sa problemem ,ale wlasnie ogól naszych kibiców ktorzy Wisłe zwyczajnie olewają.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.07.2018, 19:53
Nie.
Kibice są z klubem, ale ci kibice w liczbie 6-10 tysięcy.
Reszta to randomowi oglądacze, którzy przyjdą na derby, na Legię, na Lecha, albo jak coś ważnego (puchary) będzie się działo.
Na 6-10 tys kibicach (fanatyków i pikników) Wisła się nie utrzyma finansowo.

Należy zrobić wszystko, żeby przyszli ci, którzy normalnie nie przyjdą. A nie przyjdą, bo "kibole, bluzgi, maczety i sharksi"... (żeby nie było: tak mówią ci niedzielni oglądacze, bo taki przekaz funkcjonuje i dopóki się go nie zmieni, frekwencja będzie jaka jest)

Odpowiedz cytując
Shifty Powers
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 19.07.2018, 20:13
No ale taka jest prawda, ja kiedyś bylem z żoną na meczu i takiego chamstwa i buractwa jakie było na trybunach dawno nie widziałem. Dlatego wolę iść na siatkówkę, gdzie atmosfera jest zdecydowanie lepsza i przyjaźniejsza rodziną, a Wisle oglądać w telewizji, jednocześnie wspierać przy każdej okazji finansowo.
Shifty
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2018, 20:34
Jeśli my jako klub ogółem, czyli zarząd i kibice nie zaczniemy zmieniać swojego wizerunku na piknikowo/bezpieczno/januszowy to nie przyciągniemy kibiców na mecze. Musimy zrezygnować z dopingu anty, z bluzgow, z nienawiści do Cracovii i zacząć być klubem z pozytywnym PRem. Wtedy pojawia nowi kibice i sponsorzy, którzy nie będą się bali ze będą utożsamiani z przestępcami.
Albo możemy kontynuować to co robimy i kisić się z 3 tysiącami fanatyków + 3 tysiącami pikników z sentymentem - docelowo w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.07.2018, 20:41
Chyba umknęło, ale Wojciech Słomka na kolejny rok wypożyczony do GKS Katowice. Z młodych wypożyczonych grał chyba najwięcej i najwyżej. Co o nim myślicie piłkarsko? Czy przy obecnej kadrze miałby szansę na grę?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 19.07.2018, 21:22
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
To chyba bardzo naiwne myślenie, że pojawi się taka nadwyżka (gdyby to się w ogóle faktycznie sprawdziło, że pieniędzy z ekstraklasy będzie więcej)
Zadziała prosty mechanizm: jako że WSZYSCY mają nagle proporcjonalnie więcej pieniędzy (czyli także taka Miedź, Piast, Śląsk czy Arka) to nagle wszyscy konkurując o tych samych wybijających się zawodników z niższych lig musza za nich więcej płacić, a także, co nawet ważniejsze za nowe kontrakty dla swoich nawet mocno przeciętnych piłkarzy (co z tego, że już teraz są przepłacani i często zarabiają absurdalne pieniądze? Nie zapłacisz więcej, to zaraz podbierze ci go konkurent) Można oczywiście szukać wśród szrotu z innych lig, ale przecież trzeba się też utrzymać w tej lidze, więc i szrot będzie z konieczności coraz droższy. I błędne koło się zamyka, liga pewnie będzie ciut lepsza, ale lwia część tych pieniędzy i tak trafi w kieszenie piłkarzy a nie u wierzycieli, jak być chciał.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.07.2018, 06:09
@Shifty Powers na jakim meczu byłeś, bo to też ważna kwestia. poza tym, który sektor wybrałeś, bo Twój post bez tych danych jest lekko z dupy i ciężko się do niego odnieść... poza tym pisanie o złym PR, to weźcie miejcie pretensje do debili typu Jadczak, bo to nie jest dziennikarstwo na faktach oparte tylko farmazonienie i mącenie wody we Wiśle. pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2018, 07:12
Nie no bez jaj!!
Jak czytam posty o PKO BP (spółka skarbu Państwa), który na razie jest tylko partnerem to mi się płakać chce i nie zapominajcie że za rok są wybory i PKO BP wcale nie musi być tytularnym sponsorem, bo po wyborach może być inny zarząd banku.

Wcale nie uważam, że mamy być januszowym klubem - janusze też pobluzgać umieją.
Mamy być klubem organizacyjnie transparentnym - bez tego pies z kulawą nogą nawet się nie zainteresuje Wisłą a co dopiero jakiś poważny biznes.

Niech klub zacznie prosić ludzi aby przychodzili bo my nic nie robimy tylko mówimy piszemy tutaj do siebie w tysiąc osób, żeby iść na mecz, kupić plakat etc.
Ok my to zrobimy, ale nas nie trzeba przekonywać.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów