The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2018, 16:56
Do widzenia
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 12.07.2018, 17:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie raz, nie dwa było mówione, że klub - jeśli pojawi się poważny inwestor - może zostać sprzedany. TS wolałby model z udziałowcami, sponsorami, ale nie będzie robił przeszkód, gdy pojawi się upragniony "szejk".

Piszesz pierdoły wyssane z palca i tyle.

Ale na co Ty czekasz? Na dokumenty?
Proszę bardzo Marzena Sarapata: " Dziś Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż. My bardzo nie chcemy, by powtórzyła się historia, która się tu wydarzyła. Sto procent akcji należy do TS Wisła" wypowiedź dla estraklasa tv.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.07.2018, 17:04
Polecam poczytać, posłuchać także innych wywiadów
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.07.2018, 17:05
Nie wiem, czy sprzedaż klubu jest realna i czy znajdzie się ktoś chętny.

Ale co jak co - w tej chwili potencjalny kupiec ma naprawdę niezłą pozycję negocjacyjną.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:10
Napisałaś że bzdura powtarzana wielokrotnie że Wisła nie jest na sprzedaż podałem Ci oficjalna wypowiedź prezes że Wisła nie jest na sprzedaz a Ty mi polecasz posłuchać jakiś wywiadów. Udowodnij że szukali inwestora.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 12.07.2018, 17:15
nowak napisał(a):Wyświetl post
Teraz to dopiero pojdziemy z torbami przy tej stawce za 1 mecz 130k przeszlo 4 miliony rocznie liczac liga + puchar polski
Jakie 4 mln? 20 x 130 tys. To 2,6 mln
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2018, 17:15
Udowodnij, że nie szukali...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:19
Przecież podałem Ci oficjalna wypowiedź pani prezes.co mam Ci jeszcze podać?" Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż"czego tu nie rozumiesz?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.07.2018, 17:20
* W chwili obecnej TS jest jedynym (nawet jeśli nie najlepszym) gwarantem istnienia Wisły, czy to się komuś podoba czy nie. I druga sprawa, można mieć różne zdanie na temat działaczy TS i polityki mianowanego przez TS zarządu w Wiśle SA, ale - jeśli się jest kibicem Wisły - to TS chyba powinien mieć priorytet. W końcu co bardziej wiślackiego niż Wisła? Coca-cola? Inwestor przysłużyłby się klubowi, ale dlatego że mógłby zainwestować w klub środki, których TS nie ma, a przy tym doprowadzić do profesjonalizacji jego struktur etc. Tylko takiego inwestora Wiśle trzeba, a nie "kogokolwiek, byle nie TS".

Czy ktoś taki jest na horyzoncie? Czy się pojawi?

* Chętnych do inwestowania w piłkę w Polsce za bardzo nie ma i dobrze o tym wiecie.

Spójrzcie na Śląśk Wrocław, który oficjalnie jest na sprzedaż i jeśli nie znalazł inwestora, to raczej dlatego, że chętnych nie ma. A Śląsk niedawno zdobył mistrzostwo, Wrocław to super miasto, a klub ma wsparcie samorządu.

A teraz spójcie na Wisłę. Wisła ma markę, a Kraków to super miasto, ale klub ma spore długi, wyjątkowo drogi w utrzymaniu stadion i nie ma wsparcia samorządu. Do tego syf w mediach związany z ruchem kibicowskim. Nie mówię o faktach, mówię o wizerunku.

Jesteście inwestorem. Bierzecie Śląsk czy Wisłę?

* Kolejna sprawa, Wisła to raczej ciężar dla TS, a nie perła w koronie czy szansa na stołki. W długiej perspektywie może i by chcieli prowadzić klub, ale faktycznie nie za bardzo mają ku temu możliwości. Wydaje się, że byliby gotowi do rozmów - co p. Sarapata w mediach deklarowała. Czy jednak klub sprzedadzą, to już ich decyzja.
Ostatnio edytowane przez czaro : 12.07.2018 o godz. 17:23.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:25
czaro napisał(a):Wyświetl post

Jesteście inwestorem. Bierzecie Śląsk czy Wisłę?
Oczywiście, że jestem nieobiektywny ale...

Jednak Śląsk i Wisła to nie jest ta sama półka. Z całym szacunkiem ale Śląsk to jest klub o marce lokalnej.
Wisła mimo ostatnich wielkich trudności jest to marka krajowa. Ogólny potencjał Wisły wydaje mi się być znacznie większy niż potencjał Śląska.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2018, 17:26
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Przecież podałem Ci oficjalna wypowiedź pani prezes.co mam Ci jeszcze podać?" Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż"czego tu nie rozumiesz?
Jestem w trasie, dlatego nie podałem cytatów i odesłałem Cię do innych wywiadów. Jak wrócę mogę Cię nakierować na wypowiedzi, które mialem na myśli.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:26
Priorytet to powinien mieć ten kto ma.pomysl i pieniądze na działalność klubu. Argument że TS ma mieć priorytet na Wisle bo jest TS jest z dupy wzięty. Zarząd już pokazał jak potrafi rządzić. Miał na to 2 lata. Klub jest na krawędzi upadku ale co po nie którzy nie zauważają tego. Jeśli tak ma wyglądać zarządzanie klubem że w momencie jak wszyscy do okola walczą o klub a prezes jedzie na wczasy to ja dziękuję bardzo.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:33
No, to cześć!

Nie zrozumiałeś. TS ma priorytet tylko, jeśli gwarantuje Wiśle co najmniej równie pewny byt (a może nawet: pewny rozwój - to już kwestia do dyskusji), co prywatny inwestor.

Zarząd może pokazał, a może nie pokazał - błędy popełnił, ale łatwo nie miał - natomiast, co napisałem wyżej a wcześniej tysiąc razy w tym temacie, zmieni się tylko jeśli TS uzna, że czas na zmiany. A to dlatego, że z przyczyn obiektywnych nie ma nikogo innego na miejsce TS.

Dlatego, dopóki nie pojawi się na horyzoncie rozwiązanie alternatywne dla TS, pisanie "zarząd już pokazał, niech TS odda klub!" nie ma sensu.

Moim zdaniem pożądana jest korekta polityki klubu i, jeżeli to prawda, że Dukat pojechał na wakacje, dymisja Dukata. Nie wiem, czy możemy na to liczyć. Pytaj w TS.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.07.2018, 17:37
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Proszę bardzo Marzena Sarapata: " Dziś Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż. My bardzo nie chcemy, by powtórzyła się historia, która się tu wydarzyła. Sto procent akcji należy do TS Wisła" wypowiedź dla estraklasa tv.
Wypowiedź z maja 2017. Wystarczy, że ogarniesz wtórny analfabetyzm, a zrozumiesz. Tym razem pomogę, kluczowym słowem jest "dziś".

A tutaj dalsza część zdania, którego manipulatorze, nie wkleiłeś:

Nie twierdzę, że tak będzie zawsze, ale w tej chwili Wisła nie szuka inwestora, tylko rozmawia o źródłach dofinansowania. To co innego.

A po drugie, to gdyby pojawił się potencjalny kupiec, to ubóstwiany tu przez wszystkich Jancio Stechert, już pisałby o złym TS-ie i dobrym wujku z Ukrainy/Rosji/Chin/Senegalu...
Ostatnio edytowane przez Aalcman : 12.07.2018 o godz. 17:41.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.07.2018, 17:40
Jedna rzecz wlala ociupinke nadzieji w moje serce.

Przeanalizowałem oficjany komunikat ze strony http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_krakow_sa_2/ oraz wcześniejsze wypowiedzi D.Gołdy na oraz po wtorkowej konferencji, twitty Maksa Michalczaka oraz Migi - doszedłem do wniosku, że ta sprawa była już rozgrywana w ten sposób w kuluarach conajmniej od tygodnia.

Moim zdaniem dokładnie to samo proponował D.Gołda na spotkaniu z miastem, gdy ta idiotka Król darła mordę. Po spotkaniu mowił, że nie moze udzielić publicznie szczegołów, ale na stole jest realna propozycja spłaty zadłużenia. W ogóle tłumaczy to zachowanie naszego dyrektora wykonawczego na tej posiadówie. Tam nie było sensu się o nic kłócić. Możliwe, że mieli już nawet potwierdzenie od Majchra, że jak przyjedzie to podpisze.

Ogólnie nie rozumiem teraz sensu tej całej hucpy we wtorek. Ktos wypuscił wściekła babę, a wszystkie dyskusje toczone byly w kuluarach. Jeśli dodamy do tego, że piłkarze zostali poinformowani już wtedy, że na pewno bedziemy grali na Reymonta to wszystko składa sie w jedną całość.

Może to rozwiązać także zagadkę wpłaty okrągłego miliona. Ekstraklasa nie chciała dać więcej, więc wpłacono tyle ile trzeba.

Dlaczego ta nadzieja na wstępie? Bo skoro to klub sam zabiegał o takie rozwiązanie - może nie jest tak aż tak tragicznie. Jeśli nadal w grze jest opcja, że sąd może obniżyć nasze zoobowiązania, może okazać się, że tylko 1 transza od ekstraklasy będzie konieczna.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.07.2018, 17:42
Snow napisał(a):Wyświetl post

Przeanalizowałem oficjany komunikat ze strony http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_krakow_sa_2/ oraz wcześniejsze wypowiedzi D.Gołdy na oraz po wtorkowej konferencji, twitty Maksa Michalczaka oraz Migi - doszedłem do wniosku, że ta sprawa była już rozgrywana w ten sposób w kuluarach conajmniej od tygodnia.

Moim zdaniem dokładnie to samo proponował D.Gołda na spotkaniu z miastem, gdy ta idiotka Król darła mordę. Po spotkaniu mowił, że nie moze udzielić publicznie szczegołów, ale na stole jest realna propozycja spłaty zadłużenia. W ogóle tłumaczy to zachowanie naszego dyrektora wykonawczego na tej posiadówie. Tam nie było sensu się o nic kłócić. Możliwe, że mieli już nawet potwierdzenie od Majchra, że jak przyjedzie to podpisze.

Ogólnie nie rozumiem teraz sensu tej całej hucpy we wtorek. Ktos wypuscił wściekła babę, a wszystkie dyskusje toczone byly w kuluarach. Jeśli dodamy do tego, że piłkarze zostali poinformowani już wtedy, że na pewno bedziemy grali na Reymonta to wszystko składa sie w jedną całość.

Może to rozwiązać także zagadkę wpłaty okrągłego miliona. Ekstraklasa nie chciała dać więcej, więc wpłacono tyle ile trzeba.

Dlaczego ta nadzieja na wstępie? Bo skoro to klub sam zabiegał o takie rozwiązanie - może nie jest tak aż tak tragicznie. Jeśli nadal w grze jest opcja, że sąd może obniżyć nasze zoobowiązania, może okazać się, że tylko 1 transza od ekstraklasy będzie konieczna.
To ma sens.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2018, 17:46
Podobnie wnioskuję.

Szkoda tylko, że PR-owo triumfuje Jacek a zarządu praktycznie nie ma. Szczerze mówiąc przydałby się z ich strony jakiś medialny plaskacz dla "królowej".

No i mam nadzieję, że jest jeszcze opcja zmiany warunków tej umowy, która właśnie się rozpoczyna.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.07.2018, 17:53
Mam nadzieję, że jest tak, jak napisał Snow.

Tak, też mam wrażenie, że w klubie radzą sobie nieco lepiej niż wypadają w mediach.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.07.2018, 18:00

nie "ktoś" ...
tylko Jacuś
on zawsze rozgrywa najpierw zderzakiem (np. słynnym Tajsterem) a potem wkracza on cały na biało
dobry car i wujek JAAAAAAAAACEK Majchrowski....
tylko po to by ugasić pożar który na jego polecenie sam wybuchł był

a nie wróć to Dukat i Sarapata posłużyli mu swoją nieodpowiedzialnością i brakiem rozwagi (czytaj olaniem kwestii spłaty zobowiązań) za pretekst
doskonały pretekst to tej całej hucpy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

czaro napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że jest tak, jak napisał Snow.

Tak, też mam wrażenie, że w klubie radzą sobie nieco lepiej niż wypadają w mediach.
Z pewnością. Zwłaszcza Wiceprezes DD, radzi sobie w ostatnich dniach całkiem nieźle.

Sorki za tę szyderę, która nic nie wnosi do tematu ale musiałem.

Bardzo możliwe że było tak, jak piszecie. Tyle że "królowa" to wierny sługus JM i we wtorek robiła dokładnie to, co jej przełożony kazał. Tutaj nie było żadnego przypadku.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

pisałem już o tym
PR-owy sukcesik Majchrowskiego w przeddzień wyborów

czyli 2 pieczenie na jednym ogniu
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Musimy też spróbować zrozumieć władze klubu. W tym klubie nie ma pieniędzy, a co chwile jest jakiś pożar. Naprawdę trudno jest działać idealnie w takich warunkach. My jako kibice powinniśmy też pomóc klubowi w obszarze marketingu PR-u choćby tu na forum. Bo jak czytam te złośliwe komentarze, że SKWK uzbierało na miesięczną pensję pani prezes, to nie ma się co dziwić innym, że wbijają szpileczki w klub, jak sami to robimy my kibice.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.07.2018, 18:09
@Jam55,

Na ostatniej konferencji z pytaniami od kibiców, Sarapata jednoznacznie powiedziała, że "Jak najbardziej dopuszczają możliwość sprzedaży 100% akcji klubu wiarygodnemu podmiotowi. Prowadzą również liczne spotkania biznesowe w takim kontekście". Czy to prawda czy gadka na uspokojenie kibiców - czas pokaże. Liczę, że po prostu przewartościowali podejście z cytowanego tu wywiadu z 2017r i zobaczyli, że sami nie są w stanie tego prowadzić. To jednak był już zupełnie inny ton i treść wypowiedzi niż wcześniejsze.
Ostatnio edytowane przez nesta : 12.07.2018 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 12.07.2018, 18:10
regan napisał(a):Wyświetl post
Musimy też spróbować zrozumieć władze klubu. W tym klubie nie ma pieniędzy, a co chwile jest jakiś pożar. Naprawdę trudno jest działać idealnie w takich warunkach. My jako kibice powinniśmy też pomóc klubowi w obszarze marketingu PR-u choćby tu na forum. Bo jak czytam te złośliwe komentarze, że SKWK uzbierało na miesięczną pensję pani prezes, to nie ma się co dziwić innym, że wbijają szpileczki w klub, jak sami to robimy my kibice.
Tak, ale gdzieś też jest granica i ja nie zamierzam rozumieć i bronić takich strzałów w kolano jak ten z wakacjami na Majorce, podczas gdy kibice sprzedają cegiełki na klub.

Nie wiem, czy to prawda (napisał to dziennikarz na tt, więc to plotka całkiem z kosmosu pewnie nie jest) i pisanie o tym uważam za żenujące, ale w interesie klubu i w zakresie spraw związanych z jego prowadzeniem jest także troska o wizerunek.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.07.2018, 18:13
Myślę, że chodziło jej o to, że nie sprzedadzą Wisły podmiotowi, który ewidentnie nie będzie mieć funduszy na utrzymanie/rozwój klubu. Myślę, że jakby wpadł tutaj nie wiem... Bill Gates , podpisał papier, że będzie sukcesywnie interes rozwijać i położył na stół z 20 milionów $ to raczej nie zastanawialiby się długo.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.07.2018, 18:21
Tam jest w umowie ze ekstraklasa zobowiaxuje sie wyplacać pieniadze do 1 kwartału 2020 r. A co się stanie jak Wisła spadnie do 1 ligi.... ? Teoretycznie.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.07.2018, 18:22
Co do tej plotki o tych wakacjach Dukata. Spytal ktos panią rzecznik?
Ona w ogole zyje? Mnie sie wydaje ze to ona na urlopie jest
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.07.2018, 18:30
To czy miasto traktuje Wisłę poważnie wyjdzie podczas negocjacji czynszu do nowej umowy. Jeśli dalej będą stać na stanowisku że taniej się nie da, to umowa na starych warunkach na rok tylko wydłuży naszą agonię. Stadion jest bublem i to jest niestety fakt. Bez dofinansowania miasta - kosztów jego utrzymania sama Wisła nie udźwignie.

A co do Majchrowkiego, jak ktoś pisał - wybory wybory - no to zrobił sobie dobry PR jako ten co uratował Wisłę (na rok, no ale zawsze).

Dlaczego nasz Zarząd siedział cicho? Może tak właśnie miało być - miał to być teatr jednego aktora - Jacka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.07.2018, 18:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
rynek jest teraz taki ze 80% podwyzka cen praw to minimum, dla Wisly to oznacza +5 mln zł za sezon lekko liczac
Po prostu dla nas podwyzka przyjdzie sezon później, na lepsze rozwiazanie w naszej sytuacji nie mozna bylo liczyc
Gdzieś już takie teksty słyszałem... Może w 2008 zaraz przed kryzysem? Też wszystko miało rosnąć po wsze czasy.
Czy Wy się k..wa nigdy nieczego nie nauczycie? Jesze parę godzin temu byliśmy obiema nogami bez jednego palca w IV lidze, a teraz już alleluja i świetlana przyszlość? Znowu wydajemy hipotetyczne wpływy?
rrr
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.07.2018, 18:50
https://twitter.com/fan_tsw/status/996476549816823808 Dyskusja z połowy maja
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów