|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
9-16? Raczej 14-16.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że nie brak pucharów jest powodem naszych kłopotów. A przynajmniej nie bezpośrednio. Prawda taka, że ani przez chwile nie byliśmy blisko pucharów, a jedynie wyjątkowy zbieg okoliczności sprawił, że do końca byliśmy w grze.
Tak jak raindog uważam, że coś nie pykło na przełomie maja i czerwca. Nawet niepodpisanie Lloncha nie zwiastowało tragedii, bo zarząd dalej utrzymywał, że kasa jest i byłaby jakby tylko Llonch chciał więcej. Dopiero zamieszanie z Carillo sprawiło, że zaczęły wychodzić kolejne trupy z szafy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Idze idze bajoku.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2018 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Też nie przesadzajmy
Koroną, Arka i Sosnowiec są na papierze slabsze Jeżeli będziemy grać u siebie to 11-12 miejsce jest w obecnym składzie jak najbardziej w zasięgu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeśli nie będzie kontuzji, to pierwszą 11 na utrzymanie mamy. Gorzej jak się nam posypie obrona to bedzie pyta mega. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Obrona to akurat moim zdaniem nasz najmocniejszy punkt
Przy wszystkich zdrowych na ławce będzie Palcic, Pietrzak i Velez, do tego Sadlok i Bartkowski obskakuja po 2 pozycje, nie ma tragedii Za to w całym składzie mamy jednego, szklanego defensywnegi pomocnika i 2 napastnikow Też niestety defensywnych... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Od kwoty transferu Carlosa trzeba odjąć mniejsze wpływy za niższą sprzedaż karnetów i biletów. Nie wiem ile, ale uważam, że ta kwota będzie na tyle istotna, że nie można jej pominąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ile na ten moment kupiliśmy karnetów?
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2018 o godz. 13:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dlaczego tak piszesz, że z dupy?
Nie są precyzyjne bo nie ma danych, ale transfer ten może mieć wpływ na frekwencję wśród ludzi, którzy chodzili na Wisłę od czasu do czasu. CFO powinien brać pod uwagę zarówno wpływy jak i straty oraz korzyści utracone, zwłaszcza, że jakieś widmo korzyści utraconej jest mocno zarysowane przy ewentualności nie występowania na swoim stadionie. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego, ze ludzie chodzacy od czasu do czasu nabijaja srednia frekwencje przy okazji dwoch meczow. Z Legia i z zydkami. O mecz z zydkami bym sie nie martwil, o mecz z Legia rowniez nie. W sumie to tyle.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak gramy o 6 miejsce to nie to samo jak gramy o 12...sam zobaczysz...jak chodzisz.
![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
2016 przychody 29mln ,pensje zawodnikow 54% 2017 przychody 27mln , pensje zawodnikow 73% Wiesz jak to obliczyc czy Ci pomoc? ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zgadza sie. Wynik sportowy. Nie zgadzam sie jednak z tym, ze samo odejscie Carlitosa mialoby byc jedynym czynnikiem na to wplywajacym, gdyz jak dobrze wiemy jest ich duzo wiecej.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pomóż pomóż
![]() Sprawdź, czego i w jakich kwotach nam zabrakło w przychodach w roku 2017. Potem oblicz kwoty jakie wychodzą na wynagrodzenia w obu latach... Śmiało. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() to jaki rodzaj przychodu spadl nie ma znaczenia. Liczysz stosunek przychodow do pensji ogolem... Nasze przychody spadly o 2mln, a pensje wzrosly o 4 mln. plus wzrost pensji o 500tys dla Damiana i Marzeny ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oprócz wynagrodzeń są inne koszty.
Fakt, że przychody były niższe o 2 mln zł czyli mniej niż 10% rdr ma pośredni związek z faktem, że udział wynagrodzeń wzrósł o 35%. To nie jest bezpośrednia zależność. Nawet jak jakby przychody były wyższe o 10% to udział wynagrodzeń i tak byłby wyższy rdr. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego nie powinno się tego przedstawiać w tak prosty sposób, jak robi to max TS...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przeciez o to sie wlasnie rozchodzi serkowi. TF przestala nas sponsorowac, na czym wyszlismy 6 mlionow w plecy w przychodach ze sponsoringu, w porownaniu do 2016 roku...
![]()
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie lubie sie czepiac...tak zupelnie na spokojnie... takie pytanie na ktore nikt pewnie nie odpowie... czy były i sa poslizgi w wypłatach dla osób zarzadzających klubem ?
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ludzie, nie zalamujcie mnie. Liczylem ze dysponujecie wieksza wiedza z zakesu matematyki niz Damian D.
2016 przychody 29,9mln. stosunek pensji 54% = PENSJE PILKARZY W 2016 16,2MLN 2017 przychody 26mln s.p. 73%= PENSJE PILKARZY W 2017 19MLN plus tak jak mowie 500tys wzrostu wynagrodzen zarzadu. i jeszcze wzrost zatrudnienia pracownikow (nie pilkarzy) o 20 osob. Tak sie nie zawchowuje firma, ktora ma klopoty finansowe i dlugi na karku. Czego wy nie rozumiecie?
Ostatnio edytowane przez max TS : 06.07.2018 o godz. 14:22.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to odejmij sobie 6 milionow od przychodow w 2016, ktore stracilismy przez odejscie TF i wylicz wtedy procent wynagrodzeń w zestawieniu z przychodami. Tak samo mozesz sobie odjac roznice miedzy sponsoringiem ze strony LV Bet. Przeciez tego sie nie da tak porownac. Musialyby byc identyczne przychody rdr zeby to porównywać. Pomijam juz wieksza liczbe pracownikow bo to tez ma przeciez wplyw.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2018 o godz. 14:20.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|