The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2018, 06:56
No to mamy wyjaśnienie, aczkolwiek słowa z omawianego tweeta, jak ulał pasowały do Wisły. O wiele bardziej na pewno niż do PZPN
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 29.06.2018, 08:20
A to prawdziwe konto pana Targosza czy fake?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2018, 08:21
butazango napisał(a):Wyświetl post
A to prawdziwe konto pana Targosza czy fake?
Prawdziwe.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.06.2018, 08:56
Barti napisał(a):Wyświetl post
No to mamy wyjaśnienie, aczkolwiek słowa z omawianego tweeta, jak ulał pasowały do Wisły. O wiele bardziej na pewno niż do PZPN
Nie byłbym taki pewny, w kadrze zrobiła się grupa wzajemnej adoracji i ewidentnie Nawałka stracił realną kontrolę.

W Wiśle zarząd nie pracuje społecznie i każdy dorosły człowiek powinien rozumieć czemu ludzie zarządzający milionami zarabiają dużo. Ot choćby po to żeby nie sprzedać Brleka lub Carlitosa kilkaset tysięcy taniej biorąc pod stołem sto tysięcy. Kilku pyskatych szczeniaków pisze że zarząd powinien się utrzymywać z miłości do Wisły (albo dać tam ludzi po studiach ), ale światdorosłych jest bardziej skomplikowany.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.06.2018, 09:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie byłbym taki pewny, w kadrze zrobiła się grupa wzajemnej adoracji i ewidentnie Nawałka stracił realną kontrolę.

W Wiśle zarząd nie pracuje społecznie i każdy dorosły człowiek powinien rozumieć czemu ludzie zarządzający milionami zarabiają dużo. Ot choćby po to żeby nie sprzedać Brleka lub Carlitosa kilkaset tysięcy taniej biorąc pod stołem sto tysięcy. Kilku pyskatych szczeniaków pisze że zarząd powinien się utrzymywać z miłości do Wisły (albo dać tam ludzi po studiach ), ale światdorosłych jest bardziej skomplikowany.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, to niestety nasz zarząd nie zarabia na tyle dobrze żeby ignorować propozycje korupcyjne więc może przydałaby się jakaś podwyżka?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 29.06.2018, 09:36
@wolfy
"Jak w firmie jest gorzej, nie biorę z niej kasy bo to moje oczko w głowie." PZPN to raczej dobrze prosperująca firma. To zdanie 100x bardziej pasuje do Wisły niż do PZPN-u.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2018, 10:53
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...adu_26120.html

Jest i sprawozdanie.

Fatalnie wygląda przychód z reklamy i sponsoringu - prawie -50% rok do roku.
Dzięki temu całościowo 3 bańki na przychodach w dupie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.06.2018, 11:00
Cytat:
kt77 napisał:

Witam. Po pierwsze wypraszam sobie teksty, że wszystko odziedziczyłem po tatusiu. Jak przychodziłem do firmy pod koniec 2011 roku była na skraju bankrutctwa, a po 5 latach byliśmy w stanie pozwolić sobie na sponsorowanie Wisły. Z pieniędzy "tatusia" przed moim przyjściem nie było praktycznie nic bo firma, której byliśmy przedstawicielem wypowiedziała nam umowę o współpracy.

Po drugie, dlaczego uważacie, że mój tweet jest bezpośrednio związany z Zarządem Wisły? Zauważcie, że był napisany po przegranym meczu reprezentacji i odpadnięciu z mistrzostw (wcześniej pocisnąłem Polowi, że jest jak chorągiewka). Ile Boniek bierze miesięcznie? A czy wszystko w tej niby kochanej przez niego polskiej piłce jest super? Ile bierze Nawałka? A jakie osiąga wyniki? Te pieniądze można zainwestować w szkolenie młodych piłkarzy. Oczywiście, jeżeli ludzie, którzy mówią, że piłka to dla nich coś więcej niż praca zdecydują się obniżyć odrobinę swoje pensje. Kiedy pisałem te tweety nie miałem pojęcia o wspominanym przez Was raporcie finansowym...

Ostatni raz się tłumaczę, bądźcie obiektywni. Trzeba umieć dostrzegać wady również w sobie. A Pana, który nazwał mnie januszem zarządzania zapraszam do zastąpienia mnie w mojej firmie, chętnie w końcu odpocznę. Proponuję wynagrodzenie, jakie ja mam: 7 tysięcy złotych miesięcznie.

Panie Krzysztofie wpisy niektórych użytkowników tego forum to jakiś dramat i rozumiem poziom wkurzenia, a użytkownik powinien dostać bana dożywotniego i basta...
Cieszę się, że powiedział Pan wprost odnośnie tweeta dotyczacego zarobków, bo to co Pan napisał, wynikało z kontekstu całej dyskusji, ale niektórzy próbowali wpisać ten tekst do ogólnej walki na forum.

Przede wszystkim jednak gratuluję odwagi odnośnie tego co Pan napisał, ale i możności a przede wszystkim chęci bycia sponsorem naszego klubu.

Co zaś do dziedziczenia po ojcu firmy etc. znam kilku ludzi, którzy odziedziczyli świetnie prosperujące firmy i w ciągu 2-3 lat doprowadzali je do ruiny. Tym samym nie ma sensu mierzyć się z różnego rodzaju miernotami, szkalującymi i plującymi za internetową zasłoną.....
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.06.2018, 13:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ja zadalem pytanie do autora posta po ktorym rozpetala sie burza. Zapytalem odnosnie zalegajacych nam pieniedzy przez Wlochow za transfery Chrapka i Brleka. Chodzi mi o realne kwoty jakie zapewne wystapily w raporcie/sprawozdaniu. To rowniez by wyjasnilo jak wiele kasy nam ucieklo nie z naszej winy a jestem pewien ze byla to kasa w pewnym sensie juz zagospodarowana.
Ale sie nie doczekalem.
Albo po prostu przeoczyłeś:
MaLk 28 minut po zadaniu pytania napisał(a):
(...)
Co do danych transferowych, w sprawozdaniu jest informacja o tym, że nasze należności z tytułu transferów wynosiły na 31 grudnia 2017 r. o ile pamiętam ok. 6,7 mln zł. Ile w tym Brleka i ile się zmieniło do tej pory, nie podejmuję się określić.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=6715

Podana kwota to łączna wysokość tego, ile nam się na dany dzień należało od innych podmiotów z tytułu transferów. Rozbicia na poszczególne osoby nie było.

Co do Chrapka, to gdzieś czytałem, że klub, któremu go sprzedaliśmy, zdążył już upaść, więc - jeśli to prawda - tej kwoty już nie znajdziemy w takim miejscu, tylko wpisaliśmy już ją w straty. Ale nie wiem jaka jest prawda.

Konrad. napisał(a):
Kolega Malk nie znalazł dla mnie czasu, gdyż nie "nie rozumiem zawiłości transferowych", może ktoś inny znajdzie chwilę i mi to wytłumaczy?
I owszem, nie chce mi się opisywać na forum kwestii tego, co można, kiedy należy przesyłać certyfikaty, czym można to warunkować, które wierzytelności w sposób szczególny chroni prawo związkowe, a których dochodzić trzeba przed sądem powszechnym. To zbyt obszerny materiał, żebym miał tutaj pisać elaboraty, a nie czuję "misji" uczenia wszystkich wszystkiego, zwłaszcza za darmo. Uważam, że dużo tutaj tłumaczę, spędzam na tym czasami kilka godzin dziennie, ale do licha, nie możecie ode mnie oczekiwać, że będę każdego prowadził za rączkę, szkolił i tłumaczył wszystko tylko dlatego, że dyskutuję z kimś, kto się na czymś nie zna. Gdzieś jest granica poświęcenia dla "nie mogę spać, bo w Internecie ktoś nie ma racji". My do tej granicy w dyskusji doszliśmy.

Use google, Luke. Albo zapłać za opinię prawną.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.06.2018, 13:35
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Co do Chrapka, to gdzieś czytałem, że klub, któremu go sprzedaliśmy, zdążył już upaść, więc - jeśli to prawda - tej kwoty już nie znajdziemy w takim miejscu, tylko wpisaliśmy już ją w straty. Ale nie wiem jaka jest prawda.
czy w UEFA istnieje coś takiego jak tzw fundusz gwarancyjny aby zapobiegać takim przypadkom? Nie linczujcie mnie za brak wiedzy tylko proszę o rozsądna odpowiedź.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 29.06.2018, 14:44

I owszem, nie chce mi się opisywać na forum kwestii tego, co można, kiedy należy przesyłać certyfikaty, czym można to warunkować, które wierzytelności w sposób szczególny chroni prawo związkowe, a których dochodzić trzeba przed sądem powszechnym. To zbyt obszerny materiał, żebym miał tutaj pisać elaboraty, a nie czuję "misji" uczenia wszystkich wszystkiego, zwłaszcza za darmo. Uważam, że dużo tutaj tłumaczę, spędzam na tym czasami kilka godzin dziennie, ale do licha, nie możecie ode mnie oczekiwać, że będę każdego prowadził za rączkę, szkolił i tłumaczył wszystko tylko dlatego, że dyskutuję z kimś, kto się na czymś nie zna. Gdzieś jest granica poświęcenia dla "nie mogę spać, bo w Internecie ktoś nie ma racji". My do tej granicy w dyskusji doszliśmy.
Weź się już nie ośmieszaj, bo napier..sz po dziesięć postów dziennie od paru tygodni, a jak przychodzi co do czego to pan prawnik "nie ma czasu"...

Mógłbyś zdradzić ten sekret, nie ze względu na mnie, a Wisłę - wszak moglibyśmy robić to samo! Kupić czołowych zawodników z średnich lig, oferując im po 1-5 miliona euro za piłkarza, a potem po prostu nie płacić tych pieniędzy!

Cytat:
Use google, Luke. Albo zapłać za opinię prawną.
Ok, podaj swoje kwalifikacje, wykształcenie i cenę za posta wyjaśniającego zawiłości przy transferze Brleka... Rozważę.
Szneka napisał(a):Wyświetl post
czy w UEFA istnieje coś takiego jak tzw fundusz gwarancyjny aby zapobiegać takim przypadkom? Nie linczujcie mnie za brak wiedzy tylko proszę o rozsądna odpowiedź.
Nie ma czegoś takiego o ile mi wiadomo. Dlatego nie ma na co czekać, tylko iść z taką sprawą od razu do uefy, póki nasz dłużnik jeszcze istnieje... UEFA może mu zakazać transferów, zamrozić pieniądzę, czy nawet odebrać licencję... Dlatego nie ma żartów z naszymi przegranymi przed uefą sprawami...

Dlaczego my jeszcze nie idziemy z Brlekiem do uefy? To jest właśnie zagadka, bo Genoa raczej jest wypłacalna skoro już w tym okienku kupili piłkarzy za 20 milionów euro... Dlatego chyba wszystkiego nie wiemy, obawiam się że transfer piłkarza mógł przerosnąć nasz zarząd...

Szczegóły wyjaśnił by ci Malk, ale musisz z nim dogadać cenę...
Ddf
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2018, 14:49
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Weź się już nie ośmieszaj, bo napier..sz po dziesięć postów dziennie od paru tygodni, a jak przychodzi co do czego to pan prawnik "nie ma czasu"...
I owszem, ale już nie do Ciebie. Wyczerpałeś limit darmowego dostępu.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2018, 15:35

Jak dla mnie artykuł powstał na życzenie klubu by pokazać jak to jest „pięknie” a my dalej tak naprawdę nie wiemy co się dzieje w klubie i na czym stoimy. Tylko wieczne domysły ....
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 29.06.2018, 16:09
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie artykuł powstał na życzenie klubu by pokazać jak to jest „pięknie” a my dalej tak naprawdę nie wiemy co się dzieje w klubie i na czym stoimy. Tylko wieczne domysły ....
jest tez ponizej dobry komentaż :
"Panie Knura, panie "finansowysilacz"
Jak nie wiecie jak analizuje się dane finansowe to proszę nie róbcie tego. Wyciąganie wniosków na podstawie 3 liczb bezwzględnych nie ma żadnego sensu. Zysk został wypracowany tylko i wyłącznie dla tego że udało się sprzedać zawodników (Mączyński, Brlek) za całkiem dobre pieniądze co nie będzie miało miejsca w przyszłości. Na działalności operacyjnej Wisła zanotowała stratę 10 440 tys PLN zwiększając koszty działalności operacyjnej o 6 700 tys PLN. Po wyeliminowaniu efektu większego zatrudnienia (umowy cywilnoprawne) oraz faktu że zawodnicy zarabiają więcej (działalność gospodarcza zawodników) mamy 2,7 mln PLN więcej usług obcych niż mieliśmy w roku ubiegłym (ponad 225 tys PLN kosztów usług obcych miesięcznie!). Wszystkie wskaźniki (a w szczególności wskaźnik płynnościowy - proszę sobie wygooglować bo zapewne nie wiecie Państwo o co chodzi) leżą i wskazują na jedno - Spółka tonie. Wzrost zobowiązań wobec piłkarzy o 1 400 tys PLN, wzrost zobowiązań za transfery o 2 500 tys PLN i wzrost innych zobowiązań o 2 700 tys PLN (po części w związku z przerzuceniem rezerwy w wysokości 1 600 PLN na spór z U! Sport) sugerują, że Spółka nie płaci swoich zobowiązań. Dodatkowo wzrost zobowiązania do miasta, który na ten moment wynosi już prawie 7 000 tys PLN (wzrost z 5 100 tys PLN). W kasie klubu zatrudniającego 83 osoby na koniec roku było 220 tys PLN. Obecna pożyczka 3 400 tys PLN jest pożyczką "chwilówką" na zasypanie dziury, ale tylko pogorszy sprawę, ponieważ zwiększy nam się dług krótko i długo terminowy a zmniejszą nam się zobowiązania zapewne do zawodników i z tytułu transferów (na potrzeby licencji). Jeżeli dług będzie oprocentowany 8% jak jedna z pożyczek przedstawionych w sprawozdaniu to proszę policzyć koszty samemu - podpowiadam, będzie to kwota większa niż obecne środki pieniężne Spółki na koniec roku. Przychody ze sprzedaży biletów i karnetów wzrosły jedynie o 1 300 tys PLN (spadek przychodów ze sponsoringu to ponad 5 900 tys PLN! - od razu zaznaczam nie do końca jest to wina obecnego Zarządu). Per saldo przychodów jest mniej a kosztów operacyjnych zdecydowanie więcej. Mógłbym panu jeszcze wiele napisać, ale Pan tego raczej nie pojmie, ale proszę więcej nie pisać o sprawach o których nie ma Pan bladego pojęcia. Pozdrawiam"
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 29.06.2018, 16:15
I owszem, ale już nie do Ciebie. Wyczerpałeś limit darmowego dostępu.
Przecież ci chce zapłacić! Podaj cenę za jednego posta i swoje kwalifikacje/wykształcenie. W czym problem?
Ddf
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 29.06.2018, 16:24
O 18 w WeszłoFM rozmowa Kani z p. prezes. Będzie też do odsłuchu na później, jeśli ktoś jednak liczy na coś ciekawego.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.06.2018, 17:26
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sci_26132.html

odpowiedz zarzadu jest wiecej niz satysfakcjonująca :]
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2018, 17:55
max TS napisał(a):Wyświetl post
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sci_26132.html

odpowiedz zarzadu jest wiecej niz satysfakcjonująca :]
komentarz usera TP jest przynajmniej rzeczowy.
Cytat:
pytania do Zarządu:

1) "Podane kwoty wynagrodzeń Zarządu nie odpowiadają rzeczywistości." - proszę wyjaśnić jak nota do zaudytowanego (jak mniemam) Sprawozdania Finansowego zawiera nieprawidłowe informacje "nie odpowiadające rzeczywistości"? Mam przez to zrozumieć, że Zarząd sugeruje, że Sprawozdanie Finansowe zostało źle przygotowane? A może Zarząd nie odróżnia metody kasowej od metody memoriałowej i pomimo, że być może nie dostał dokładnie takiej kwoty do kieszeni to taka kwota pojawiła się w kosztach i jest wymagana?

2) "Dzięki rozważnej polityce finansowej Wisła Kraków SA po raz pierwszy od lat mogła stworzyć rezerwę finansową w roku 2018.". Spółka na koniec 2017 roku miała 220 tys PLN w kasie i na rachunkach bankowych. Proszę rozwinąć co oznacza "rezerwa finansowa" - czy chodzi o pieniądze z kredytu (3,4 mln PLN w 2018 roku), które po jednej stronie są rzeczywiście aktywem ale po drugiej pasywem w postaci oprocentowanego zobowiązania? Jeżeli to w mniemaniu Zarządu jest rezerwa finansowa to odpowiadam - jest to oprocentowany kredyt.

3) " Ponadto klub zakończył rok 2017 z widocznym zyskiem co również można zobaczyć we wspomnianym zestawieniu" - zysk jak wspomniałem w komentarzu do poprzedniego artykułu jest tylko i wyłącznie pokłosiem sprzedaży Mączyńskiego i Brleka (komentarz wkleję poniżej). Bez tego strata sięgałaby ok 11 mln PLN.

4) "Poziom wynagrodzeń dla Zarządu jest zatwierdzany przez organy Spółki" czyli konkretnie przez kogo? Prezesem właściciela Wisła Kraków S.A. jest prezes Wisły Kraków S.A. jest to widoczny problem tzw. ładu korporacyjnego (członkowie Zarządu odpowiadają za własne działania sami przed sobą oraz Radą Nadzorczą, która nie spełnia swojego zadania w mojej opinii).
Nie chodzi wcale o to, że ktoś pani Sarapacie i Panowi Dukatowi żałuje kasy, ale o przejrzystość i rzeczowość. Tych w oświadczeniach Zarządu brakuje.

Klasyczne unikanie odpowiedzi.
Szkoda.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 29.06.2018, 18:24
Chyba brali lekcje od naszego selekcjonera
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.06.2018, 18:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
komentarz usera TP jest przynajmniej rzeczowy.

Nie chodzi wcale o to, że ktoś pani Sarapacie i Panowi Dukatowi żałuje kasy, ale o przejrzystość i rzeczowość. Tych w oświadczeniach Zarządu brakuje.

Klasyczne unikanie odpowiedzi.
Szkoda.
Pewnie. Podadza wam jeszcze do wiadomosci ile na ciuchy wydają a ile na samochody a ile na dziewczynki
Takich rzeczy sie nie podaje do publicznych wiadomości a wedlug mnie kwota w sprawozdaniu nie jest szokująca i nie rozumiem o co jest afera znowu
Ostatnio edytowane przez regan : 29.06.2018 o godz. 18:30.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.06.2018, 18:28
Jak TFK oddawała klub to stwierdziła ze budżet sie zbilansuje jak sprzedamy 2 zawodnikow. To było już po sprzedaży Guerriera.
Jeżeli ktoś myślał, ze TS znajdzie Setki sponsorów gotowych wydawać kasę to niestety może czuć sie zawiedziony. Z drugiej strony zdecydowanie wzrosły przychody zarówno z dnia meczowego jak i uzyskane z działalności handlowej klubu. Dziura 5 mln zł z tytułu reklam sama sie nie zasypie. A za Brleka całości kasy nadal nie ma i klub powinien zacząć działać teraz aby ewentualnie sprawić Genoi problemy z uzyskaniem licencji itp.
Co zaś do wszystkich gotowych do rozliczania zarządu rzecz prosta zabierzcie sie w 300-400 zostańcie członkami TS i zwalajcie zebranie i obalcie obecny zarząd towarzystwa. Potem będziecie mogli pokazywać co potraficie......
Błędy popełnia każdy i zarząd klubu ich sie nie ustrzegł, ale mówienie o zwiększaniu długu porównując jedynie 2 kolejne okresy sprawozdawcze (w 2016 przed sprzedażą Akcji TFK dokonywała zmian w klubie min podwyższała kapitał etc.) jest bez sensu
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.06.2018, 18:34
Nikt ich o ciuchy i samochody nie pyta.

Pytanie było proste: o wynagrodzenia zarządu.

Skoro Sarapata twierdzi, że to, co podpisała oficjalnie przed wysłaniem do Sądu "nie odpowiada rzeczywistości", to o co chodzi?

W sprawozdaniu jest napisane: "wynagrodzenie wypłacone i należne - 727 936".
To tylko Knura w tekście podaje że w tych pieniądzach mieszczą się także zwroty za delegacje, ale te zgodnie z prawidłami bilansu nie powinny znaleźć się w rubryce "wynagrodzenia', bo wynagrodzeniami nie są.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.06.2018, 18:37
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
. Dziura 5 mln zł z tytułu reklam sama sie nie zasypie
Czy te 5 mln to przypadkiem nie kwota, jaką rokrocznie Cupiał i TF wspierali Wisłę?
Coś mi się tak z wcześniejszego okresu kojarzy, że taką kwotę co rok księgowano jako reklama TF (takie wsparcie dla Wisły).

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 29.06.2018, 18:41
Wynagrodzenie zarzadu jest podane w raporcie. Nikt Ci więcej nic nie powie.

Z kolei pytanie Knury jest tak nieprecyzyjne i slabo zadane byc moze rowniez dane sa nieprawidlowe, że nie ma co oczekiwać bardziej konkretnej odpowiedzi od klubu.

Nie popadajmy w paranoje. Nie sa to kwoty szokujące.

P.s tak to ta kwota od Telefoniki.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2018, 18:57
TF dokładało co roku do Wisły 10 mln zlotych a wy chcecie żeby obecny Zarzad wychodzil na prostą gdzie LV Bet daje 1mln z hakiem to i tak cud że jeszcze to ciągną bo ja bym nawet za 30 tys na miesiąc nie podjął się zarzadzaniem tak duza Firma . No ale sami znawcy tematu się tu wypowiadaja , załóż działalność jeden z drugim to się przekonacie jak jest kolorowo. Lecieć po karnety i pomagać wspierać Wisłę a nie klepać .......y w klawiature
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 29.06.2018, 18:59
Gin napisał(a):Wyświetl post
TF dokładało co roku do Wisły 10 mln zlotych a wy chcecie żeby obecny Zarzad wychodzil na prostą gdzie LV Bet daje 1mln z hakiem to i tak cud że jeszcze to ciągną bo ja bym nawet za 30 tys na miesiąc nie podjął się zarzadzaniem tak duza Firma . No ale sami znawcy tematu się tu wypowiadaja , załóż działalność jeden z drugim to się przekonacie jak jest kolorowo. Lecieć po karnety i pomagać wspierać Wisłę a nie klepać .......y w klawiature
Jeden milion z hakiem to bylo w 2017. Od lutego badz marca tego roku mamy ponoc lepsza, na korzystniejszych warunkach umowe z nimi.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2018, 19:46
No dobra, bez żartów, pierwszy raz spotykam się z sytuacją, żeby ktoś, po sporządzeniu sprawozdania finansowego, którego podstawowym celem jest ukazanie prawdziwego i rzetelnego obrazu na temat finansów spółki, po jego podpisaniu bez zastrzeżeń, zweryfikowaniu prawdziwości i rzetelności przez biegłego oraz radę nadzorczą, tuż po zatwierdzeniu przez walne zgromadzenie spółki, złożeniu do KRS i US, nagle beztrosko oświadczał publicznie, że dane w sprawozdaniu nie odpowiadają rzeczywistości. Przecież takie oświadczenie jest kompletnie bez sensu, może też spowodować uruchomienie odpowiedzialności karno-skarbowej.

Optymistyczna wersja jest taka, że ktoś po prostu chciał stwierdzić, że nie ma prostego przełożenia na wynagrodzenie zasadnicze konkretnej osoby przy pomocy średniej miesięcznej i dzielenia przez dwa. To akurat w miarę oczywiste, aczkolwiek w słowa ubrane zostałoby fatalnie. Tym niemniej z punktu widzenia finansów spółki nie ma większego znaczenia czy kwota dzieli się równo na osoby i miesiące, koszt jest taki sam. Wersja pesymistyczna jest taka, że chodziło o to, aby zaprzeczyć bez wskazywania czemu się zaprzecza, bo kwocie łącznej zaprzeczyć bez narażania się na odpowiedzialność karno-skarbową raczej się nie da.

Na marginesie - zgodnie z zasadami rachunkowości w tej nocie zarządu, która nas interesuje, chodzi tylko o wynagrodzenia dla danego organu i podaje się je w rozbiciu na wypłacone i należne. Czyli jeśli coś przysługiwałoby, ale nie zostało wypłacone, w tamtym miejscu musiałaby się pojawić osobna kategoria "wynagrodzenie należne". Tytuł noty oraz brak kategorii należne oznacza, że według sprawozdania całość podanego tam wynagrodzenia została wypłacona.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.06.2018, 20:01
Jak ktos jeszcze nie ma.

Sprawozdanie finansowe za rok 2017 :
http://lovekrakow.pl/uploads/Dodatko...9601344766.pdf

Sprawozdanie z dzialalnosci Wisla S.A:
http://lovekrakow.pl/uploads/Sprawoz...3078953305.pdf
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.06.2018 o godz. 20:04.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.06.2018, 20:14
Optymistyczna wersja jest taka, że ktoś po prostu chciał stwierdzić, że nie ma prostego przełożenia na wynagrodzenie zasadnicze konkretnej osoby przy pomocy średniej miesięcznej i dzielenia przez dwa. To akurat w miarę oczywiste, aczkolwiek w słowa ubrane zostałoby fatalnie.
Dla Ciebie to brzmi fatalnie, bo wiesz, co to sprawozdanie finansowe i radzisz sobie z tekstem dłuższym niż 5 linijek. Dla reszty brzmi zrozumiale.

To jest wyraźnie przekaz skierowany do reszty tak, aby zrozumieli, a do tego pochodzi od kogoś, kto najzręczniejszy w języku polskim nie jest. P. Sarapata powinna dyktować pracownikom biura prasowego takie komunikaty, aby nie było wątpliwości.

Edit:
Tak patrzę na to sprawozdanie (do tej pory czytałem tylko sprawozdania dużych spółek publicznych i to pobieżnie) i a) niestarannie to jest zrobione - literówki, interpunkcja, błąd ortograficzny; b) czy rubryka Rozgrywki klubowe UEFA za 2017 r. nie jest błędnie sporządzona? tam chyba przekopiowano wartość z 2016 r.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.06.2018 o godz. 20:20.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 29.06.2018, 21:17
No dobra, bez żartów, pierwszy raz spotykam się z sytuacją, żeby ktoś, po sporządzeniu sprawozdania finansowego, którego podstawowym celem jest ukazanie prawdziwego i rzetelnego obrazu na temat finansów spółki, po jego podpisaniu bez zastrzeżeń, zweryfikowaniu prawdziwości i rzetelności przez biegłego oraz radę nadzorczą, tuż po zatwierdzeniu przez walne zgromadzenie spółki, złożeniu do KRS i US, nagle beztrosko oświadczał publicznie, że dane w sprawozdaniu nie odpowiadają rzeczywistości. Przecież takie oświadczenie jest kompletnie bez sensu, może też spowodować uruchomienie odpowiedzialności karno-skarbowej.
Ee tam.
Niektórzy na tym forum dalej będą twierdzić, że (cytuję): "to, co opowiada Pani Prezes, to Jej sprawa".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów