|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Gdzieś przeczytałem że 200 tys juz splacil, ale nie wiem ja ile to jest prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie spłacił ,wg Knury TS odzyskał od niego przy samym przejęciu 200 tys. W jaki sposób nie wiem i nie chcę wiedzieć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
mogłes mu jebnąć
zrobilibyśmy zrzutę na forum na kaucje |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To tylko pokazuje jak pojebane jest u nas prawodawstwo i ten cały system, że taka kanalia chodzi bezkarnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie, to pokazuje, że w Polsce istnieje przyzwolenie społeczne na łamanie prawa, a wymiar sprawiedliwości jest dysfunkcjonalny. A zatem ma więcej wspólnego z polityką i zwykłą moralnością niż prawodawstwem.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy panuje przyzwolenie na łamanie prawa, ale pewne jest, że system (czy jak to nazwać) jest niewydolny, nieudolny i dający poczucie bezkarności takim pajacom jak były właściciel Wisły. ;-)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Istnieje przyzwolenie społeczne do hochsztaplerstwa?. Nie potkałem się
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Napisałem tylko dlatego, żeby zwrócić uwagę, że liczba popełnianych przestępstw i skuteczność ścigania sprawców nie wynika (a dokładniej: nie wynika przede wszystkim) ze złego prawa/stanowienia prawa (oba znaczenia terminu prawodawstwo). Zaostrzenie sankcji albo automatyzm w przyjmowaniu kolejnych projektów ustaw niewiele tu zmieni. Nie ma w mojej uwadze nic złośliwego, a w zasadzie nawet stricte polemicznego. To naturalne, że dla nie-prawnika taki wniosek nasuwa się jako najbardziej oczywisty. Wykorzystują to politycy, którym nie zależy na prawie czy sprawiedliwości, ale na własnej karierze albo układaniu świata według swoich poglądów. Nie chciałbym być źle zrozumiany. Miałem na myśli to, że dane zachowania już są traktowane przez prawo jako przestępstwo, a za ich popełnienie przewidziana jest określona sankcja. Nie jest ona za niska. Problemem jest ściganie sprawcy. Za to zaś odpowiedzialne są służby i prokuratura (polityka). Przestępcy nie biorą się też z próżni, nie przyjeżdżają łupić nas zza granicy. To ludzie, którzy wychowują się i żyją między nami. Skoro przestępstwa przeciw obrotowi gospodarczemu popełniane są na wielką skalę, to zapewne w społeczeństwie nie ma wysokiego odsetka psychopatów-kryminalistów, ale raczej duża część społeczeństwa toleruje takie zachowania. To przecież czyiś sąsiedzi, mężowie, synowie, bracia etc., na których ich sąsiedzi, żony, rodzice, bracia i siostry nie składają doniesień (wspomniane przeze mnie przyzwolenie społeczne). Wyłudzenia kredytów, vatu, niepłacenie podatków, a nawet handel narkotykami - wszystko to są przestępstwa do pewnego stopnia przez wielu ludzi tolerowane. Nie mówię, że powinny być tak samo oceniane i że tak samo zasługują na kryminalizację. Mówię, że to przestępstwa, na popełnianie których wielu ludzi przymyka oko.
Ostatnio edytowane przez czaro : 10.06.2018 o godz. 09:55.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec dywagacji prawnych jeśli dalej chcecie to inny temat albo priv
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Wg Ćwiąkały notowania Junco nie są zbyt wysokie w zarządzie Wisły:
"Docierają głosy z paru miejsc, ze podobno - delikatnie rzecz ujmując - Manuel Junco nie cieszy się zbyt dobrymi notowaniami w Wisle Krakow. Szczerze mam nadzieje, ze nie skończy sie wylotem"
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 11.06.2018 o godz. 03:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ciezki kontakt, mało efektów, duze oczekiwania..... No niestety juz odejście ŁS było prognostykiem ze cos jest nie tak... E: Tomeczku, mówie sprawdzam. Prosze pokaż mi w jakiej to niewiedzy jestem, i wypunktuj piłkarzy proponowanych i sprowadzonych prze MJ ktorzy odpalili. I przypomnij mi ile wynosił ten "gówniany" jak to nazwałeś budżet. Pomogę Ci - zarówno Carlitos jak i Llonch to byli piłkarze przyprowadzeni przez Kiko Ramireza (naturalnie, nie tylko Oni, ich wymieniam bo to najwieksze kozaki z tego zaciągu)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.06.2018 o godz. 08:25.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mało efektów? z takim gównianym budżetem odpaliła więcej niż połowa graczy
Ciężki kontakt? chyba u tych co puścili Lloncha |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Płace to 73% naszego budżetu. Mnóstwo ludzi na kontrakcie. Utrzymanie zespołu nas stanowczo za dużo kosztuje. To nie świadczy dobrze o Junco.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ale przecież zarząd autoryzuje wszystko, nie Junco samodzielnie.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To prawda - autoryzuje. A teraz doszedł do wniosku ze błędem było zgadzać się na wszystko co proponuje Junco jak widać.
1. Nie mamy większych dochodów przez puchary 2. Mamy za to liczną i drogą kadrę w utrzymaniu 3. Nie sprzedajemy piłkarzy za spore kwoty jak choćby parchy To jak mamy spłacić dług? Junco jest pracownikiem i musi być rozliczany za efekty swojej pracy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Dziwny ten nasz zarząd, nie uważasz?
![]() Pierw w sposób nieelegancki żegnają się z Ramirezem, żeby zakontraktować Carillo, po najlepszej rundzie mistrzowskiej od historii jej powstania okazuje się, że nie chcą dać pracować Carillo z ludźmi których on potrzebuje, w jego opinii spiszą się lepiej od Sobola, ba wierząc w pogłoski chcą na siłę dołączyć do sztabu Arka.. Teraz nagle pojawia się informacja o niechęci do Junco, którego dotąd cały czas wspierali i chwalili. 1) - No to fakt, nie mamy. 2) Kadra zostaje uszczuplona i odmłodzona. 3) Trudno sprzedawać piłkarzy gdy tym kończą się kontrakty i odchodzą. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szach, mat
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ta pozycja w rankingu nie jest wyznacznikiem tego, że płacimy zawodnikom wysokie kontrakty, ale naszego chaosu w zarządzaniu ludźmi i zwykłego marnotrawienia pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nasz zarząd Sarapata-Dukat jest najbardziej kłótliwym zarządem w ekstraklasie. Czy oni kiedykolwiek poszli z kimś na ugodę ? Co chwila palą tylko mosty za sobą, tak się nie da zarządzać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nasze postacie w zarządzie...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba sodowka zaczyna walić Zarządowi obym się mylił
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Tomek, zajebiste samozaoranie
bo 3 trenerów opłacać to już nie w kij dmuchal hehehe |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zaraz będzie 4
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mityczni trenerzy i koszta utrzymania
Zdajecie sobie sprawę, że trener zarabia dużo mniej niż piłkarz? A generalnie to płacimy tylko Kiko Atletico i obecnemu, a sprawa Wdowca jest w sądzie. Budżet jest 6 w lidze, miejsce do niego adekwatne. A czy decydujemy się na większą ilość piłkarzy do rywalizacji czy mniejszą i droższą w utrzymaniu kadrę to tylko kwestia koncepcji. Wymagać trzeba wyników adekwatnych do budżetu. Ten sezon był dobry, adekwatny do stanu posiadania. Dlatego trener dostał szansę prowadzić drużynę w następnym sezonie. Śmieszą mnie to teorie spiskowe sezonu ogórkowego. Jak w każdym klubie - są wyniki, trenerzy zostają. Nie ma wyników, coś się nie sprawdza - wylatują na pysk. Podobnie z dyrektorami sportowymi i piłkarzami. U nas jest tak samo. Konflikty same się rozwiążą, jeśli będą wyniki. Długi też wtedy znikną. Nie tylko my zwalniamy trenerów, dyrektorów czy piłkarzy, robi tak cały świat - także proszę skończcie już ten lament świętokrzyski bo nie zdzierżę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dalej chyba nie rozumiecie że niedawne wydarzenia, miały negatywny wpływ na TS , nie tylko "PR-owy"
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.06.2018 o godz. 23:34.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wdowiec(zaraz będzie całość do zapłacenia)
Kiko Carillo |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|