|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Przecinek Ci się przesunął. System kolegów jest bdb, tylko liczy coś innego niż Ty byś oczekiwał. Szacowanie prawdopodobieństwa poszczególnych wyników to już stąpanie po kruchym lodzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
My nie liczymy żadnego "prawdopodobieństwa", a to czy czyjeś miejsce w tabeli końcowej w większym bądź mniejszym stopniu zależy od korzystnego układu wyników, oraz to czy jakieś zdarzenie w ogóle może zajść (tj. istnieje taki układ wyników, który do niego prowadzi). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() Co do tego ich liczenia to doceniam, bo ja bym tego do komputera wrzucić nie umiał, a pewna wartość poznawczą to ma, aczkolwiek wskazałem na pewną oczywistą słabość tych wyliczeń, jeśli traktować to jako podstawę do oceny rzeczywistej szansy na puchary dla Wisły. I tak, @Adasss, masz rację, teraz doczytałem i konsekwentnie nazywałeś to tylko matematycznymi szansami na zajęcie poszczególnych miejsc. Co do wyników/szans to moja ulubiona wersja to: Remis z Lechem + wygrana na farcie z Górnikiem Płock przegrywa dowolny mecz lub oba remisuje Górnik przegrywa z Legią I to kurde wystarczy, nie? Czemu miałoby się nie zdarzyć?
Ostatnio edytowane przez masada : 11.05.2018 o godz. 18:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|