The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2018, 19:50
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Generalnie aż tak bym się ludzi nie czepiał. Czym innym są bajeczki o arabskich szejkach ścigających się na najszybszych (arabskich) koniach żeby wykupić Wisłę, zainwestować milijony i zbudować potęgę przewyższającą ManC i PSG razem wzięte, a czymś zupełnie innym informacja o potencjalnym sponsorze płacącym jakieś normalne pieniądze za reklamę usługi, którą akurat chce wypromować tu i teraz.
W tym drugim akurat nie ma nic nieprawdopodobnego (co oczywiście nie oznacza, że plotki są prawdziwe). Luz.
Tylko, że któryś mądry redaktor będzie zamiennie używał słów inwestor=sponsor i wyjdzie, że 2+2 da 5, przez co wywnioskuje, że szejki jednak kupią Wisłę.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 19.04.2018, 10:04
Ej, przeciez pisalem ze to byl zaklad - zreszta przegrany przeze mnie. Mialem zostac w jakiejs gazecie "zrodlem zblizonym do Wisly Krakow" lub "osoba z bliskiego otoczenia Paula Bragiela", bo kumpel nie wierzyl ze ktoras powazna gazeta to lyknie w ciagu kilku dni.

Nie ma zadnych linii lotniczych nesta wiec nic nie brzmi logicznie. A RS i AM to Sobolewski i Musial. I nawet nie wiem czy te linie maja rade nadzorcza, jakiekolwiek samoloty ani gdzie lataja.

Sorry jesli ktos zabrudzil bielizne.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 19.04.2018, 10:48
W gazecie nie zostałeś, za to na forum się udało
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.04.2018, 12:07
Ja myślę, że należą mi się przeprosiny!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 19.04.2018, 12:09
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że należą mi się przeprosiny!
Prosze:

Cytat:
Sorry jesli ktos zabrudzil bielizne.
:(
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.04.2018, 12:55
Nie od Ciebie, ale od kolegi, który stwierdził, że nie da się czytać tego, że z góry stwierdziłem, że Twój dowcip to bajka, a nie przeciek.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.04.2018, 16:25
Witamy panstwowa firme energetyczna na pokładzie!!! Teraz to sie bedzie dzialo
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.04.2018, 16:36
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Witamy panstwowa firme energetyczna na pokładzie!!! Teraz to sie bedzie dzialo
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Może linkuj?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.04.2018, 17:42
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Może linkuj?
Pisałem o tym kilka tygodni temu. (konkretnie 16 lutego):

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy było, ALE

AXPO ma niby być kolejnym z sponsorów - będą w ramach sponsoringu pozyskiwać klientów w Krakowie i kilka złotych z każdej megawatogodziny płacić Wiśle na szkolenie młodych.

Ktoś coś słyszał
Uwaga! Przedsiębiorcy podpisując umowę na energię z Axpo decydują się na wsparcie szkółki piłkarskiej Wisły Kraków. Z każdej wykorzystanej na terenie Małopolski megawatogodziny energii Axpo przekaże 3 zł na rozwój zawodników Akademii Wisły.

HEH idealnie info siadło ze szkółką....Proszę nie pytać skąd wiedziałem :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.04.2018 o godz. 17:50.

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2018, 18:16
Co to ....a jest jakieś axpo?

Poruszenie jakby PZU wchodziło z wielomilionowym kontraktem.

Wyjebane w takie szczury. Dajcie coś grubszego
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.04.2018, 18:23
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co to ....a jest jakieś axpo?

Poruszenie jakby PZU wchodziło z wielomilionowym kontraktem.

Wyjebane w takie szczury. Dajcie coś grubszego
Tyle z tego będzie, że miesięcznie 2-3 koła MOŻE dadzą na akademie....

Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 19.04.2018, 19:16
I już narzekanie.... Pytanie czy lepiej mieć czy nie mieć tych parę stówek. Czym więcej nawet drobnych sponsorów tym lepiej, grunt, że coś się dzieje, że firmy chcą na ile mogą pomagać. Być może za jakiś czas poszerzą współpracę Brawa dla zarządu, oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.04.2018, 20:08
I tak i nie. Jeżeli za kwotę x można być oficjalnym partnerem Wisły, to raczej nikt nie zapłaci za przywilej promowania się podobnym tytułem 10x.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.04.2018, 05:43
przyszedł kolejny partner Wisły a Wy narzekacie, rozdu...pca mi to psychikę może Wy ściągnijcie FlyDubai albo inne FlyEmirates. pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.04.2018, 09:49
Czy to jest ten podmiot z branży energetycznej o którym wspominała Pani prezes niedawno na zapinamypasy.pl?

Wtedy jak cytowano jej wypowiedź do dodawano w przypisie "zapewne spółka skarbu Państwa...."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.04.2018, 10:13
Przepraszam.
Gdzie mogę kupić bilet w WisłAir?. Bo gdzies bym poleciał i przy okazji wspomógł Wisłe. Karta kibica wymagana?

Te same osoby co z Meresimskim, Stechertem...wy kvrwa wstydu nie macie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.04.2018 o godz. 10:17.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.04.2018, 12:41
Już się nie znęcaj nad nimi.
Każdy przecież marzy o powrocie wielkiej Wisły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.04.2018, 13:36
Ja tam nadal czekam na Coca-Cole jako sponsora.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.04.2018, 13:47
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o tym kilka tygodni temu. (konkretnie 16 lutego):

Uwaga! Przedsiębiorcy podpisując umowę na energię z Axpo decydują się na wsparcie szkółki piłkarskiej Wisły Kraków. Z każdej wykorzystanej na terenie Małopolski megawatogodziny energii Axpo przekaże 3 zł na rozwój zawodników Akademii Wisły.

HEH idealnie info siadło ze szkółką....Proszę nie pytać skąd wiedziałem :]
Lucjusz, wiem, że masz manię wielkości ale niew... każdy pamięta co pi...sałeś kilka tygodni temu. Link do oficjalnej nie boli.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.04.2018, 18:04
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam.
Gdzie mogę kupić bilet w WisłAir?. Bo gdzies bym poleciał i przy okazji wspomógł Wisłe. Karta kibica wymagana?

Te same osoby co z Meresimskim, Stechertem...wy kvrwa wstydu nie macie.
WisłaAir to szerszy projekt, krzesełka w samolotach montuje tam Stechert a za budowę lotniska na terenach TS Wisła (widać, że ta inwestycja ma ręce i nogi, opłaca się biznesowo każdej ze stron i będzie generować przychody na wieloletnią dominację w lidze) odpowiadać będzie Projekt Gmina Sp. z o.o.

Niestety, jak się przypatrzeć, to zamiast silnika w kadłubie siedzi Meresiński na rowerze i próbuje tego Boeinga wprawić w ruch. No, ale próbować trzeba i wierzyć też, nie pedałujesz, nie jedziesz.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.04.2018, 18:19
Wszystko łączy się w całość
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.04.2018, 19:55
Tylko ślepi tego nie widzą na lotach do Korei mielibyśmy 1 stałego Klienta pod warunkiem, że Kongo lub Burkina Faso wysłałaby go w oficjalnej delegacji
Odpowiedz cytując
filipowski
Member

Od: 06.2013

Stary 23.04.2018, 09:05
Szkoda,że Cupiał i Włodarski (kibice Wisły) nie mogą połączyć sił.Ich kasa+obecny zarząd=wielka Wisła.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 25.04.2018, 12:21
Obserwując wiślackie media społecznościowe widzę, że jest sporo frustracji.
Wiele rzeczy nas kibiców denerwuje m.in. ceny biletów nie są adekwatne do tego co dostajemy w zamian.
Rzeczywiście sporo kosztuje wejściówka na mecze Wisły Kraków jeśli zestawimy ja z pozostałymi klubami lub produktem jaki otrzymamy. Mimo to, mamy 4 frekwencje w lidze, ze sporą przewagą nad kolejnymi drużynami.

Kolejny aspekt to kwestia inwestora. W styczniu, a w zasadzie końcem stycznia zapowiadano, że nowy inwestor to kwestia max 2 miesięcy, a sporo mówiło się o tym, że powinno to nastąpić znacznie wcześniej 1-1,5 miesiąca.
Mamy praktycznie maj, 3 miesiące od tych ,,hot" newsów a inwestora jak nie było tak nie ma. Sporo osób tez zaczyna mieć tego dość, zapowiedzi swoje, rzeczywistość swoje.

Podobnie sprawa ma się z nową stroną internetową. Swoją drogą to jest żenująca sytuacja, żeby ją zapowiadać, ogłaszać pod hasłem ,,powstanie niebawem, w najbliższych miesiącach" a teraz czekamy na nią już ponad 1,5 roku.

Kibice są coraz bardziej niecierpliwi i mówiąc szczerze nie dziwię się im. Wisła mimo słabej gry i stosunkowo wysokich cen, ma dobrą frekwencję, kibice chętnie biorą udział w różnego rodzaju akcjach, więc wymagają. Dodatkowo widząc, że niskim kosztem (Wisła Płock, Górnik) można zrobić fajny zespół oczekują podobnych efektów.

Oczywiście nie krytykuję zarządu, ale tak sobie myślę. Może czasem lepiej mówić jeszcze mniej, niż później tłumaczyć się z zapowiedzi i niespełnionych obietnic, bo cały czas czekamy na konkrety ws inwestycji/planów ogłaszanych wiele miesięcy, czy tygodni temu (strona www, nowy sklep etc.)
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.04.2018, 12:57
Zacznie się sezon ogórkowy to sobie przypomną o inwestorach, transferach i stronach internetowych, nic sie nie bój ważne, żeby nakręcić kibica przed rundą na przyjście na stadion, a to, że się trochę podkoloryzuje rzeczywistość to wg zarządu żaden problem, w końcu to kibice więc od klubu się nie odwrócą. Frustracja się wylewa i wcale mnie to nie dziwi. Ja sam jestem w wieku w którym Wisła Cupiała to jedyna Wisła jaką znałem, to tak jakby teraz dla obecnego kibcia Realu, zaczął grać piach i plątać się koło 5-10 miejsca co sezon... Widzę jeszcze kilka innych problemów, mianowicie brak sukcesów == brak nowych kibiców, niestety... Nie wiem czy forumowicze zdają sobie sprawę z tego, ile osób w całej Polsce zaczęło kibicować Wiśle w latach 2000-ych, oglądając nasze coroczne popisy w pucharach. Z roku na rok frekwencja będzie spadać... ja sam zacząłem kibicować Wiśle jak miałem mniej więcej 7/8 lat, w moim domu nigdy nie było wielkich tradycji piłkarskich, nikt się piłką nie interesował na co dzień no chyba, że grała reprezentacja na MŚ. Dlaczego zatem zacząłem kibicować Wiśle a nie sąsiadce za dzieciaka? Ano dlatego, że sąsiadka była nikim, a Wisła z mojego kochanego miasta ładowała po dupie takie firmy jak Schalcke w pucharach i co roku zdobywała MŚ. Obecni 8 latkowie nie znają pamiętają żadnych sukcesów, minie drugie tyle i dorośnie nam pokolenie nastolatków niezainteresowanych w ogóle piłkę albo o zgrozo kibicujących sąsiadce/ległej właśnie dlatego, że dla nich Wisła od urodzenia była tylko średniakiem i tego się niestety obawiam...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.04.2018, 14:12
Z mojej perspektywy sprawa nowej strony internetowej klubu jest o tyle dziwna, że to powinien być de facto jeden z priorytetowych celów marketingowych do zrealizowania dla nowych (obecnych) władz Wisły. Dzisiaj już chyba dla nikogo nie jest tajemnicą, że odpowiednio nowoczesny i funkcjonalny serwis www staje się naturalnie bardzo istotnym kanałem komunikacji marketingowej Klubu. I taka strona najzwyczajniej w świecie sprzedaje produkt/usługę potencjalnym klientom (pomimo że często robi to niebezpośrednio).

A teraz wygląda na to, że zamiast zbierać powoli owoce z wdrożenia porządnego rozwiązania rok czy pół roku temu, masa potencjalnego kapitału przechodzi Wiśle koło nosa i nigdy nie trafi do kasy klubowej. A najbardziej martwi mnie tu fakt, że zdaje się, że nikt u nas nie wie, kiedy i czy w ogóle nowa strona www Wisły faktycznie w internecie się pojawi. Być może stąd też wynika ta głucha cisza w temacie. Bo ile miesięcy już minęło od informacji, że strona zostanie odpalona już zaraz, za momencik, to lepiej nawet nie liczyć.

Szkoda. Szkoda, bo to po prostu biznes i dodatkowe pieniądze wynikające z potencjału marketingowego, których - mam wrażenie - nikt nie chce u nas dostrzec.
Ostatnio edytowane przez enzo : 25.04.2018 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2018, 15:11
Sprawa nowej strony internetowej to temat rzeka. Przecież koszt takiej strony w porównaniu do klubowych wydatków, chyba aż tak bardzo nie nadszarpnąłby klubowego budżetu. Możliwe, ze nasze wnuki jej doczekają. Szkoda, bo obecna jest niefunkcjonalna i ogólnie słabo przejrzysta. Sprawa z inwestorem również zaczyna mnie niepokoić i obawiam się czy coś się nie posypało, a klubowi teraz wstyd się przyznać przed kibicami.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 25.04.2018, 15:11
Przecież ten zarząd cechu je wręcz odwracanie kota ogonem, piękne słówka, brak realnych działań, dno w marketingu, A jak ktoś zaczyna im wypominać to słyszymy o ciężkiej codziennej pracy, jak to oni nie umierają za ten klub że gdyby nie oni to już by nas nie było, spoko z tym ostatnim się zgodzę ale gdzie jest reszta? Sukcesem jest pozyskanie partnerów i pomniejszych sponsorów, nowa strefa VIP itd ale co zrobili żeby zachęcić zwykłego kibica do przyjścia na stadion? Bo z tego co wiem to nawet kiełbaska jest prawie niejadalna, ostatnio świetnie było widać nasz marketing w liście kibica do weszło, uważam w tym wypadku to za kluczowe, bo nawet taka sprawę jak ceny biletów da się rozegrać jak się ma PR, u nas nawet kulisy z meczu są kręcone przez znajomego studenta XD(do którego nawet piłkarze nie mają szacunku) ktoś to w ogóle ogląda? Zaraz pewnie usłyszę że nie ma pieniędzy na lepszy marketing ale to jest w ogóle argument śmieszny bo do nakrecenia paru dobrych filmików czy zrobienia paru akcji na wislackich rejonach dla młodzieży nie trzeba wielkich środków, szczególnie że mamy paru partnerów którym jakby nakręcić jakaś koncepcję, że też na tym zyska ich produkt może nawet zgodzili by się to fundowac, ale nie ....a my mamy studenta od kanału na YT i Social mediów i Mrowca co ma w dupie kibiców dopóki nie pogrążą mediami, to jest dno poprostu dno, mamy wielki potencjał, wystarczy wzbudzić w kibicach wolę walki o klub, przypomnieć im to co prawdopodobnie wielu już straciło, smak tej zabawki A da się to zrobić naprawdę nie wydając nawet 100tys złotych, potrzeba kreatywności ale spokojnie nie ma co liczyć, że nasz zarząd się nią wykaże, oni tylko gadają
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.04.2018, 20:20
Dobra, drodzy mistrzowie FM-a. Załóżmy przez chwilę, że jesteście na miejscu tego Zarządu. Macie na kupce te sto tysięcy złotych. Oraz, w kolejce do tych pieniędzy:
- piłkarzy, którym wisicie wynagrodzenie za dwa ostatnie miesiące - jeśli nie zapłacicie im w terminie trzeci raz, mogą od ręki rozwiązać kontrakt;
- miasto, któremu wisicie kilka baniek zaległego czynszu i które właśnie wytoczyło wam powództwo o to, że nie dotrzymujecie uzgodnionego harmonogramu spłat zaległości;
- wierzycieli z czasów Cupiała, z którymi podpisaliście ugody na spłatę monitorowane przez komisję licencyjną, warunkujące uzyskanie licencji;
- specjalistów od marketingu i tworzenia stron internetowych, którym możecie zlecić robotę.

Z czystej ciekawości - co wybierzecie...?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 25.04.2018, 20:36
Nie przygotowuję stron internetowych, ale czy one kosztują dziesiątki, ba, setki tysięcy złotych, że przez trzy lata nie udało się odłożyć tych (nie wiem) 10-15 tys.? Dla takiego przedsiębiorstwa jak Wisła to naprawdę taki duży wydatek? Bez przesady.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów