|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
8 tysięcy euro podobno. A po przedluzenie + 20 %
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Myślę, że 60 zarząd nie da, ale 45 może już tak
Jeśli nie będziemy konkurencyjni to całe życie będziemy w środku tabeli/stawki |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lucjusz, z tego co ćwierka TT, to z Ivanem i Bashą niekonieczne zostaniemy...
https://twitter.com/janekx89/status/987356652126048256 Generalnie to będzie wariackie lato, jak dodatkowo pewnie pozegnamy starą gwardię + do sprzedaży Carlitos, Zdenek i może Arsenic. @ Ogryzek Ciapaty z pontona zawsze spoko na stopera!
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 24.04.2018 o godz. 09:41.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Carlitos chcial sto tysiecy ale tyle mu nie dali i dlatego tylko umowa roczna. Pa pa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
https://www.facebook.com/mistrzpl/ph...type=3&theater
Daje do myślenia. Szczerze mówiąc nie bardzo podoba mi się droga którą idzie Wisła. Jest kilku niezłych obcokrajowców, jest świetny Carlitos, ale brakuje takiej konkretnej promocji Wiślackiej młodzieży, no wiecie kogoś kogo można by za chwilę sprzedać za 3-5 milionów euro i mieć spokój w budżecie. ![]()
Zapraszam na https://www.facebook.com/mistrzpl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
El'kabat napisał(a):
Bardziej żal mi Bashy, bo przed kontuzją prezentował się nieźle, ale obstawiam tak na 90% że i z nim się pożegnamy. Jak dodać do tego Cywkę, Lloncha, Brleka, Carlitosa, Zdenka, starą gwardię + ewentualnie obrażonego Małeckiego, to lepiej złóżmy się wszyscy na powerbanka dla Junco bo będzie miał chłop sporo roboty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gonzalez i Basha bez względu na kontuzję powinni dostać roczny kontrakt...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Potrzeba nam zawodników na boisku a nie w szpitalu.Basha to już w ogóle człowiek szklanka,który non-stop coś łapie,dajmy spokój z zawodnikami pokroju Dawida Nowaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ehhhhh... Takie pieprzenie w tym artykule...
Cywka Boguski? Szacunek duży, ale sam nie wiem czy lepie aby został czy odszedł. Choćby ze ze wględu na stara gwardię i Polaków... Od lat wiemy jak gra, ale znajdziemy kogoś lepszego? Uryge został odpalony, a kto trzymałby go w perspektywie wielu zawodników środka pola? To mam płakać za nim tak samo jak za Stawarczykiem Stilic - z nim wiadomo jak było, Brlek, Mączyński, Bascha, Velez, Halilovic... duża konkurencja, Stilic w dole z pewnie nie małą pensją - nie było innego wyjścia. W Płocku przebił się bo nie miał z kim rywalizować, więc grał, u nas tych szans dostawałby mniej. Załuska - przecież chcieliśmy go zostawić, ale nie dogadali się odnośnie pensji. Nie uważam Cuesty za słąbego bramkarza, jest przyzwoity. Głowa, Brozio, Rafał... szkoda mi ich wiadomo z sentymentów, ich odejście zakończy pewien etap, tyle lat gry, postacie kojarzone z Wisłą... Nie wiem jak z Arkiem, ale chyba urazy go wyłączyły z gry, dopóki się trzymał to grał. Najgorzej podziało się z Pawłem... Strasznie przykro oglądało się jego ostatnie występy, jeszcze z dwa sezony strzelał po 10 bramek i nagle... nagle tak upadł, że płakać się chce z litości.. Dodatkowo przegrywa rywalizację z Ondraskiem, więc ciężko coś sensownego napisać. Może jakby grał więcej byłoby lepiej? Carlitos gra prawie w każdym meczu, więc wiadomo, że nie ma szans. Jedynie można było rozważyć grę dwoma napastnikami... ehhhh ciężkie czasy, ciężko podjąć właściwe decyzje. Bascha i Gonzalez wyzdrowieją , będą grać, a ich nie podpiszemy to ŹLE, podpiszemy, a dalej będą się leczyć też ŹLE - decyzja ciężka bo zawodnicy są dobrzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Obcokrajowcy, którzy nic nie wnoszą
Co do zasady, nie mam do Manuela Junki pretensji o ściąganie obcokrajowców. Zdaję sobie sprawę, że lepiej tanio ściągnąć Carlitosa, niż drogo Bartosza Śpiączkę. Mam pretensje o ściąganie zbędnych obcokrajowców, w żaden sposób nie podnoszących poziomu zespołu. Gdyby się przyjrzeć wszystkim zagranicznym transferom, okaże się, że bez żadnych wątpliwości trafione są tylko trzy: Carlitosa, Jesusa Imaza i Zorana Arsenicia. Utalentowani ponoć Denys Bałaniuk i Marko Kolar u dwóch trenerów uzbierali łącznie 105 minut w ekstraklasie, co każe trochę powątpiewać w ich talent. Perez, Kostal, Ze Manuel na nic się Wiśle nie przydali, Mitrović, Cuesta, Velez grają regularnie, ale gdyby ich nie było, nikt by nie zauważył różnicy. Wreszcie Tibor Halilović i Kamil Wojtkowski to na razie bardziej obietnice, że kiedyś będzie lepiej. Są naprawdę dość mocne podstawy, by wątpić, czy Wisła na miejsce Cywki faktycznie ma kogoś znacznie lepszego" Trela nie wymienił wśród trafionych transferów Lloncha, a więc albo manipuluje, albo dziennikarz z niego jak z koziej dupy trąbka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale za to wymienił jako obcokrajowca Wojtkowskiego....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Typowe pisanie o niczym. Nie sprawdzili się więc odchodzą. W piłce nie można czekać w nieskończoność, aż ktoś odpali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Jak pamiętasz gość, który miał teoretycznie najlepsze CV w Wiśle się nie sprawdził. Czasy kupowania kogo się chce minęły kilka lat temu. Kluby bez bogatego sponsora pętają się w połowie stawki, więc doceniajmy 8 miejsce w tym roku. Oby za rok nie było gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A ja uważam, że sezon jest beznadziejny i nie ma się z czego cieszyć i co doceniać jeżeli zajmiemy 8 miejsce i tytuł najgorszej drużyny grupy mistrzowskiej. Nie byłoby wstydu gdybyśmy w przekonujący sposób wywalczyli 5 miejsce. W innym przypadku trzeba wręcz mówić o stagnacji, braku poprawy i tkwieniu w pułapce. Bez dużej kasy też można odpalić co pokazują przykłady Płocka i Kielc. Zastanawiam się czy i Zabrze jest takie przy kasie?
Przeraża mnie myśl, że gdyby nie Carlitos zajmowalibyśmy miejsce w dole tabeli być może na pograniczu utrzymania. Oj ma nad czym myśleć Zarząd i Prezes. Kolejny rok kaszany. Za rok powtórka czy równia pochyła i wskoczenie na poziom Śląska Wrocław, Piasta Gliwice?! ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zeszłym roku ze słabym Urygą zajęliśmy 6 miejsce - teraz jak zajmiemy każde słabsze to będzie zjazd w dół
(trzeba pamiętać że walczyliśmy niemal do końca o 5 pozycję w zeszłym sezonie) Mamy niby lepszych piłkarzy a jest gorzej... Oczywiście to nie jest dramat (zresztą możemy jeszcze zająć to 6 miejsce) ale widać że nie idziemy tak gdzie chcielibyśmy dojść. Po tym sezonie znowu z 12 nowych piłkarzy i kolejna budowa zespołu od "0". ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
O jaka piata pozycje walczylismy? Zapomniales juz co gralismy w grupie mistrzowskiej? Nieciecza nas bila w Krakowie. Za szoste miejsce z tamtego sezonu to tylko i wylacznie Moskalowi trzeba dziekowac
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zatem walczyliśmy do końca (przedostatniej kolejki) jak wolisz. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Spoko, jak dla Ciebie bilans 0-1-5 to walka to luz. W takim razie dziwia mnie jakiekolwiek zarzuty w tym momencie bo jakby nie bylo dalej walczymy o puchary
(wystarczy wygrac wszystko do konca).![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
My też możemy jeszcze zająć 6 miejsce. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mozemy zajac i czwarte, przeciez walczymy
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Tak na serio, to podtrzymuję to, o czym pisałem na początku sezonu - w takich warunkach jeśli trafi się 1 na 3, to już jest sukces. Swoją drogą, coś już z tą naszą ligą jest takiego, że im ktoś ma lepsze CV, tym gorzej się tu odnajduje. Niektórzy ludzie tłumaczą to brakiem motywacji takich piłkarzy, ale mnie to wytłumaczenie nie przekonuje. Za dużo tego było, żeby zakładać, że aż tylu teoretycznie dobrych zawodników przychodzi tu bez motywacji do tego, żeby dobrze grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Chcialem przypomniec, ze w poprzednim roku w fazie finalowej byl podzial punktow. Sytuacja wyjsciowa w tym roku moglaby byc calkiem inna, ale nie ma co o tym dywagowac.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|