|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zresztą, wydaje mi się, że są zespoły, w których takie darcie ryja może się sprawdzić, np. zespoły prowadzone przez trenera Ojrzyńskiego wygrywają mecze głównie zaangażowaniem i trener-motywator chyba ich w ten sposób wspiera. W naszym przypadku, gdzie mamy grać futbol taktyczny oparty na hiszpańskim posiadaniu piłki, a nie angielskim kick and run, to chyba niepotrzebne - a w przypadku dzisiejszego spotkania: bezproduktywne. Nie znam się na psychologii sportu, staram się obserwować, co się dzieje w meczach Wisły i zastanawiam się nad tym. Po to jest forum dla kibiców-laików, żeby w ten sposób wymieniać się spostrzeżeniami. Chętnie posłucham kogoś kto się zna, albo podyskutuję z kimś, kto myśli, ale argument "jeden użytkownik napisał, że x jest złe; drugi napisał, że nie-x jest złe; nie można krytykować za x i nie-x" do niczego nie prowadzi. To takie zakrzykiwanie się z pozorowaną logiką. Coś jak piłka nożna w wykonaniu Mitrovica. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście, trener powinien zostać. Zmiany coachów co parę miesięcy nic dobrego nie dadzą. Problemem nie jest obecnie trener, tylko możliwości finansowe i sportowe klubu. Wisła jest obecnie w adekwatnym miejscu do nich - miejsce to mogłoby być tylko o 2-3 pozycje wyższe i raz na parę lat w sferze pucharowej. Nic więcej. Takie czasy i takie maksymalne możliwości TS-u jako właściciela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z Brożkiem i Głowackim to oczywiście był sarkazm, przecież nie wystawimy napastnika na defensywnym pomocniku, nawet jeżeli trener nie wymaga na tej pozycji niczego poza chodzeniem i klepką do boku.
Wiem, że analizowanie wypowiedzi pomeczowych nie ma sensu, ale zerknąłem na te na wisłaportal.pl i chyba jest problem z tłumaczem, bo nie wyobrażam sobie, żeby trener klepał bez ładu i składu. Przykładowo: Trener napisał(a):
Wbrew opiniom, które pojawiają się na forum, trener najbardziej pomstował na grę w obronie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|