The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2018, 21:17
czaro napisał(a):Wyświetl post

Z tego darcia ryja nie wynikało kompletnie nic. Wyglądało to tak, jakby chciał krzykiem nadrobić braki swoje i zespołu. Następnym razem wyrzucą go na trybuny. Na jego tle p.o. trenera Legii, trener kobiecej piłki wyglądał jak profesjonalista.
Siedzi cicho nie drze ryja - źle, nic nie robi, nie pomaga piłkarzom. Drze ryja - też źle, chce nadrobić swoje braki Ja pier***le
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.04.2018, 21:32
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Siedzi cicho nie drze ryja - źle, nic nie robi, nie pomaga piłkarzom. Drze ryja - też źle, chce nadrobić swoje braki Ja pier***le
Nie pamiętam, żebym krytykował tego trenera za to, że "siedzi cicho". Pisałem tak? Bo jeżeli nie, to w mojej ocenie trenera nie ma wewnętrznej sprzeczności.

Zresztą, wydaje mi się, że są zespoły, w których takie darcie ryja może się sprawdzić, np. zespoły prowadzone przez trenera Ojrzyńskiego wygrywają mecze głównie zaangażowaniem i trener-motywator chyba ich w ten sposób wspiera. W naszym przypadku, gdzie mamy grać futbol taktyczny oparty na hiszpańskim posiadaniu piłki, a nie angielskim kick and run, to chyba niepotrzebne - a w przypadku dzisiejszego spotkania: bezproduktywne.

Nie znam się na psychologii sportu, staram się obserwować, co się dzieje w meczach Wisły i zastanawiam się nad tym. Po to jest forum dla kibiców-laików, żeby w ten sposób wymieniać się spostrzeżeniami.
Chętnie posłucham kogoś kto się zna, albo podyskutuję z kimś, kto myśli, ale argument "jeden użytkownik napisał, że x jest złe; drugi napisał, że nie-x jest złe; nie można krytykować za x i nie-x" do niczego nie prowadzi. To takie zakrzykiwanie się z pozorowaną logiką. Coś jak piłka nożna w wykonaniu Mitrovica.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2018, 21:51
Oczywiście, trener powinien zostać. Zmiany coachów co parę miesięcy nic dobrego nie dadzą. Problemem nie jest obecnie trener, tylko możliwości finansowe i sportowe klubu. Wisła jest obecnie w adekwatnym miejscu do nich - miejsce to mogłoby być tylko o 2-3 pozycje wyższe i raz na parę lat w sferze pucharowej. Nic więcej. Takie czasy i takie maksymalne możliwości TS-u jako właściciela.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.04.2018, 23:15
Z Brożkiem i Głowackim to oczywiście był sarkazm, przecież nie wystawimy napastnika na defensywnym pomocniku, nawet jeżeli trener nie wymaga na tej pozycji niczego poza chodzeniem i klepką do boku.

Wiem, że analizowanie wypowiedzi pomeczowych nie ma sensu, ale zerknąłem na te na wisłaportal.pl i chyba jest problem z tłumaczem, bo nie wyobrażam sobie, żeby trener klepał bez ładu i składu. Przykładowo:

Trener napisał(a):
Jeśli chodzi o ten mecz, to nie było w nim problemu fizycznego (...) Na pewno wpływały też na to w konsekwencji kłopoty fizyczne, nie oszukujmy się - nasi piłkarze mają już "w nogach" sporo meczów (...)
Link: http://www.wislaportal.pl/34434,Joan...potkaniem.html

Wbrew opiniom, które pojawiają się na forum, trener najbardziej pomstował na grę w obronie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów