|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A jak piłkarze w naszej kadrze ogólnie nie pasują do jego filozofii (a na to mi wygląda)?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zawsze moze skorzystac z idealnie pasujacego Mitrovica. Pociagnie gre i pieerdolnie hattrika
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A to juz pytanie nie do mnie a do Joana Carrillo. Jego filozofia, to on jest trenerm z licencja i xx letnim stazem
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.03.2018 o godz. 23:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dan Petrescu nie pasował do filozofii piłkarzy, niestety . może to doświadczenie pozwoli spojrzeć profesjonalnie na relacje trener -piłkarze
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez marek2a : 17.03.2018 o godz. 02:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie pasował do filozofii i pewnie dlatego na przestrzeni ostatnich 15 lat karierę na zachodzie zrobił Kuba i Kalu, reszta odbijała się od twardej ściany (Kosa i Żuraw nie zrobili kariery na zachodzie). Na szczęście podejście młodych chłopaków do zawodu ponoć się mocno zmienia i wiedzą, że tylko poprzez ciężką pracę wychylą czubek nosa poza Ekstraklasę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Barti : 17.03.2018 o godz. 06:33.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja nie napisałem, że ma grać za zasługi, tylko, że - zachowując proporcje i wobec wszystkich stosując te same zasady - powinien być odpowiednio traktowany. Nie lepiej, ale inaczej. Zasady (w odróżnieniu do reguł) mają to do siebie, że przykłada się je do określonej sytuacji i realizuje najdalej, jak można w danych warunkach. Małecki współtworzy Wisłę od dłuższego czasu, więc inaczej patrzy na klub i na swoją w nim rolę, niż np. taki Mitrovic. Trener, który chce mieć pod swoją komendą zgraną drużynę, powinien te odmienności w swoim podejściu do zawodników uwzględniać.
Myślę też, że klub, który promuje się hasłem "more than football" nie chce być drugą Chelsea czy PSG. Brak środków skazał nas na sprowadzanie tabunów zawodników na pół roku, na rok, ale dzięki Głowackiemu, Małeckiemu, Brożkowi, Boguskiemu, którzy pamiętają dawne czasy i przez parę lat nas ciągnęli, udało się utrzymać fason. Warto o tym pamiętać. Gdybym chciał kibicować klubom ze względu na profesjonalizm, to kibicowałbym Manchesterowi albo Realowi, a nie Wiśle. Ponieważ nikt nas do kibicowania nie zmusza, najwyraźniej istnieją też inne wartości, inne cechy, które sprawiają, że czujemy (pozwalam sobie uważać, że na forum kibiców Wisły nie jestem jedyny) sympatię do Wisły. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Chciałem tylko przypomnieć, że walczymy o ósemkę.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kuba byl wtedy mlody.A z tego co pamietam najwiecej narzekali Brozki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja mysle ze najbardziej narzekal Malecki i to on zwolnil Petrescu. Zreszta tak jak Moskala wiec Joan powinien sie zastanowic czy Krakow mu sie podoba.
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.03.2018 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dlatego czasem wolę by się pozbyto piłkarzy,a nie trenerów
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Albo użytkowników, co nie kumają ironii!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Co on jakas swieta krowa, ze nic mu nie mozna zarzucac? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
2 lata mlodszy od Brozka i 3 lata starszy od Maleckiego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja wspomniałem tylko o profesjonalizmie
![]() Tzn. że nie mógł wypowiadać się o metodach treningowych Petrescu? O Rumunie wypowiadał się negatywnie także długo po opuszczeniu Krakowa... a poznał chyba na czym polegają treningi w klubach zachodnich. Z Petrescu robi się jakiegoś trenerskiego geniusza, i każdy twierdzi że jego droga była jedyną słuszną... może niekoniecznie? To temat na długą dyskusję.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.03.2018 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dziwne jest to tylko w przypadku Szczęsnego w Juve, a może niekoniecznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
nie ten temat
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 18.03.2018 o godz. 09:32.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Różnica pomiędzy Carillo i Petrescu w Wiśle jest taka, że Rumun wymagał ciężkiej pracy od wszystkich bez różnicowania możliwości znoszenia obciążeń jak np z Kubą. A Carillo cały czas mam 2 rzeczy do zarzucenia:
1. Dobór schematu a do niego zawodników - wykonawcy słabo odnajdują się w zakaładanym przez trenera ustawieniu, niektórzy wydają sie mało przydatni. 2. Wożenie Mitrovicia, który pewnie technicznie jest dobry, potrafi rzucić dobra piłkę ale jednocześnie jest wolny jak przysłowiowy wóz z węglem. Brak jego szybkości i asekuracji która wynika z ustawienia, spowodował utratę 2 bramek. Nie należy zmieniać trenera zwłaszcza, ze na takie ruchy nas po prostu nie stać ale przypomnę zmianę ustawienia Wdowczyka na magiczne 3-5-2, po kilku meczach sie z niej wycofał ale byliśmy dzięki temu czerwona latarnia ligi. Mamy takich graczy jakich mamy i wg mnie najlepiej wychodziło klasyczne 4-4-2. Poprawa gry polegająca na długim utrzymywaniu sie przy piłce nie musi doniczego prowadzić. Przypomnę wyczyny Stawowego za miedza wysoki procent klepania piłka na swojej połowie nie przełożył sie na wyniki..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
I dzisiaj o 19:45 gra przeciwko Steaua'le. Jeśli wygra, to będzie miał 5 punktów przewagi w tabeli na ostatniej prostej w walce o mistrzostwo (pozostaną 3 kolejki).
O takim trenerze to my możemy pomarzyć. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Choć nie można też wykluczyć, że w Wiśle popełnił jakieś błędy, których np. później już nie powtarzał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ps. W Wiśle treningi nie były zindywidualizowane pod kątem obciążeń, podobnie robił geniusz Smuda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
ps. Dan już osiwiał. ![]()
Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.03.2018 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
serek.c2 Jak już wspomniałeś Moskwa, Katar, ZJE, Chiny, teraz Cluj. Jak nie dolany, to kluby znaczące dużo więcej, niż obecna ekstraklasowa rzeczywistość. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|