The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2018, 19:04
regan napisał(a):Wyświetl post
A teraz się kolega w Jacka Gmocha bawi

Pomijając, że akurat kolega wybrał zły przykład na sytuację, bo tu akurat wygląda to w miarę ok, to dobrze na tym zdjęciu widać, jak blisko siebie są poszczególni zawodnicy oraz formacje. 8 zawodników niemal znajduje się na połowie szerokości boiska. Widać Sadloka najbardziej wysuniętego, za nim jest duża przestrzeń i często w poprzednich meczach piłki właśnie lecą w tamten odkryty rejon na skrzydło i zawodnik przeciwnika ma dużo czasu na groźne dośrodkowanie. Ale jak już pisałem, jest to skutek uboczny formacji 4-3-3, gdyż gra się w niej na małej przestrzeni zawęża pole gry i często po drugiej stronie zostają duże przestrzenie gdzie nikogo nie ma.
Tu akurat zawodnik legii mial stosunkowo MAŁO odstepu od "blokujacego" zawodnika - bywały sytuacje, ze odstepy byly 5 metrowe jak chcecie to moge podeslac kolejne kolorowanki Co nie zmienia faktu, że bardzo blisko siebie zawodnicy grali - z tym nie polemizuje.

Na pewno nie jest tak jak Framat twierdzi, że nasi zachęcali do takich wrzutek widząć, że uja dają, bo każdy taki babol słał potencjalne zagrożenie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.03.2018 o godz. 19:06.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2018, 19:45
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie jest tak jak Framat twierdzi, że nasi zachęcali do takich wrzutek widząć, że uja dają, bo każdy taki babol słał potencjalne zagrożenie.
Nie napisałem, że "zachęcali", ale że ograniczyli świadomie zagrożenie ze strony legii do takich wrzutek, bo one naprawdę uja dawały.
Nie można pokryć całego boiska, więc tak... świadomie pozwalaliśmy na to, by ze środka boiska szły podania raczej do boków, niż przez środek.
Gdybyśmy ustawiali się tak, żeby nie dopuszczać skrzydłowych i bocznych obrońców elki do znalezienia się w pozycji do dośrodkowania z bocznych sektorów obok pola karnego, to siłą rzeczy doprowadzalibyśmy do powstania korytarzy w środku, a tamtędy Legia ze względu na charakterystykę swoich piłkarzy miałaby najłatwiej.
Dodatkowo mamy Cuestę, co sprawiało, że zanim taka piłka z bocznego sektora mogła dość, Cuesta był gotowy na jej zgarnięcie z głów napastników Legii, o ile wrzutki szły górą, a obrońcy przecinali wrzutki, kiedy szły dołem.

I jestem pewien, że w meczu z drużyną mającą wysokich, silnych napastników, "zachęcalibyśmy" tę drużynę do daremnych prób przebijania się środkiem "zniechęcając" do akcji oskrzydlających.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.03.2018, 19:48
napisałeś, napisałeś
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.03.2018, 10:50
Ty widzisz Stilica w ustawieniu wprowadzanym przez Carillo?
Tu trzeba w środku być także kozakiem w odbiorze, a tym Stliic nigdy nie był.
Dlatego Stilic dobrze się sprawdza w meczach, gdzie gra się z drużyną słabszą.
Brlek popełnia błędy, także techniczne, ale jest bardziej przydatny w meczach z mocniejszymi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.03.2018, 16:32
Dokładnie - prawdziwym mistrzem przyjęcia kierunkowego jest Boguś
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.03.2018, 16:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - prawdziwym mistrzem przyjęcia kierunkowego jest Boguś
Ironizujesz, chociaż nie wiem dlaczego. Nie rozpoznałbyś Bogusia i Brleka po tym, jak zabierają się z piłką?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.03.2018, 16:37
Nie ironizuję, tylko żartuję
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.03.2018, 16:43
Zabrzmiało to prześmiewczo pod kątem mojej tezy, a za przykład podałeś Boguskiego, więc tak, to była ironia.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.03.2018, 17:02
Wiesz lepiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania