The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2018, 14:07
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
1. Ty nie mowisz, ja nie mowie. To, ze nie jest filantropem (ciekawe jakim ogolnym kosztem) to oczywista oczywistosc nie dla wszystkich.

2. OK, moze z Woodstockiem przeadzilem. Cele zbiorki tzn co konkretnie? Bo widze w nich rozne programy szkoleniowe, prowadzone dziwnym trafem miedzy innymi przez Melony Owsiaka. Przeciez nie poda w nich, ze kasa z WOSP trafia bezposrednio na jego konto prywatne bo szybko ludzie przestaliby wplacac. Moze kiedys sie doczekamy transparentnych rozliczen.

3. Nie wiem czy nie bedzie takiej korzysci. Na WOSP to myslisz panstwowe pieniadze nie sa wydawane? Samorzady, miasta, starostwa wydajace kase na organizacje WOSP to niby skad ja maja? Slusznie zauwazyles, ze zasadnicza roznica polega na tym, ze na WOSP daje ten kto chce i absolutnie nic mi do tego. Jest podobnie bo czym sie roznia pieniadze WOSP od panstwowych? W jednym wypadku wydaje "panstwo", przytulajac sobie jakas czesc, w drugim przypadku wydjae Owsiak, przytulajac sobie jakas czesc.
1. No to jeżeli ktoś go uważa za świętego co zjada kamienie i mieszka pod mostem to już nic nie poradzisz. Natomiast jeżeli ktoś chce obrócić ten argument i pokazać ze on to w sumie nic specjalnego nie robi bo to ot zwykły biznesmen to już się to kupy nie trzyma. Ty piszesz "mnie obchodzi ile Owsiak bierze dla siebie, ile dostaje, kto mu daje , kto na tym zyskuje a kto traci" i na tej podstawie budujesz argument anty WOSP. Ja mowie ze to normalne ze on żyje z działalności fundacji (czy tam firmy powiązanej z fundacja) i do czasu jak nie jest tak ze zbiera 70M z czego 50 idzie na faktyczna pomoc to raczej jest OK.

2. Oj no ja nie rozliczam przecież tego to nie mam w głowie dokładnie ile na co idzie ale są instytucje które to robią. Ale przecież obecna władza nie jest mu przychylna wiec dlaczego nie pokażą tych patologi które insynuujesz ze tam są ? Niech stanie przed sadem jeżeli robi tam przewal.

3. No jak to nie wiesz ? Działalność NFZ pochlania znacznie większa cześć kasy która wpada w system. Przecież byle jaki wojewódzki prezes zarabia pewnie tyle co Owsiak dostaje z WOSP - a takich tam jest setki. Dlatego różnią się tym ze skala tego przytulenia jest zupełnie inna. Wiadomo ze samorządy ponoszą pewien koszt WOSP ale to tez nie jest do końca tak. Przykładowo wynajęcie rynku w KRK na cel komercyjny kosztuje X a WOSP dostaje za darmo wiec w pewnym sensie dostaje to X od miasta. Ale z 2 strony samo zajęcie rynku nic nie kosztuje i to nie jest tak ze jest alternatywna impreza by się tam odbyła z a która miasto by skasowało to X. Dlatego wiec to nie jest do końca koszt samorządów ze zajęty jest plac albo ze strażak zamiast siedzieć na dupie to poparaduje z sikawką Przecież i tak jest ten plac i i tak jest ten strażak.

To trochę jak z 500 plus. PIS dobre bo dało ale przecież PIS nic nie dało bo nic nie ma. PIS nam zabrało (przymusowo) i potem dało. A mimo to Rafalska jest kojarzona przez to pozytywnie. Ot jak działa percepcja.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 15.01.2018, 14:35
Nie przepadam za Kolonko, ale : https://www.youtube.com/watch?v=Ih_V11AsMto
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.01.2018, 14:51
1. Ja nie jestem anty WOSP, ja jestem anty Owsiak. Pieniadze WOSP to pieniadze z portfeli zwyklych obywateli wiec czemu mialbym byc przeciwko. Nie obchodzi mnie ile zarabia Owsiak, komu daje, kto na tym zyskuje bo nic mi do tego. Jak dla mnie to on moze i brac 100 procent calej kasy z WOSP do konca swiata i jeden dzien dluzej. Nie podoba mi sie taki sposob dzialalnosci fundacji i tyle. Jak juz gdzies pisalem status fundacji reguluje ustawa jeszcze z PRLu. Po niby upadku komuny fundacje w rekach komuchow mnozyly sie jak grzyby po deszczu - Owsiak, Walterowa, Kwasniewska, TVny sreny i tak dalej. Owsiak tak samo mial plecy polityczne i nie mow, ze nie mial. To jest wynalazek bogatych dla bogatych. Wcale bym sie nie zdziwil jakby WOSP okazal sie byc jakas pralnia pieniedzy czy czyms w tym rodzaju. Nikt jednak nie odwazy sie za to zabrac no bo ... chore dzieci.

2. Jak wyzej. Ktora wladza odwazy sie zlustrowac WOSP pomagajacy... chorym dzieciom

3. "Wrocławski magistrat od kilku lat dofinansowuje organizację koncertu kwotą blisko 40 tys. zł.
W Oławie organizacja tegorocznego finału kosztuje ok. 30 tys. zł.
W Jeleniej Górze z miejskiej kasy przeznaczono na koncert 23,5 tys. zł"
Trzy pierwsze przyklady z pierwszego znalezionego artykulu.
Przybyszewski
Senior Member

Stary 15.01.2018, 16:38
1. Ja nie jestem anty WOSP, ja jestem anty Owsiak. Pieniadze WOSP to pieniadze z portfeli zwyklych obywateli wiec czemu mialbym byc przeciwko. Nie obchodzi mnie ile zarabia Owsiak, komu daje, kto na tym zyskuje bo nic mi do tego. Jak dla mnie to on moze i brac 100 procent calej kasy z WOSP do konca swiata i jeden dzien dluzej. Nie podoba mi sie taki sposob dzialalnosci fundacji i tyle. Jak juz gdzies pisalem status fundacji reguluje ustawa jeszcze z PRLu. Po niby upadku komuny fundacje w rekach komuchow mnozyly sie jak grzyby po deszczu - Owsiak, Walterowa, Kwasniewska, TVny sreny i tak dalej. Owsiak tak samo mial plecy polityczne i nie mow, ze nie mial. To jest wynalazek bogatych dla bogatych. Wcale bym sie nie zdziwil jakby WOSP okazal sie byc jakas pralnia pieniedzy czy czyms w tym rodzaju. Nikt jednak nie odwazy sie za to zabrac no bo ... chore dzieci.

2. Jak wyzej. Ktora wladza odwazy sie zlustrowac WOSP pomagajacy... chorym dzieciom

3. "Wrocławski magistrat od kilku lat dofinansowuje organizację koncertu kwotą blisko 40 tys. zł.
W Oławie organizacja tegorocznego finału kosztuje ok. 30 tys. zł.
W Jeleniej Górze z miejskiej kasy przeznaczono na koncert 23,5 tys. zł"
Trzy pierwsze przyklady z pierwszego znalezionego artykulu.
To ja już nie wiem o co Ci chodzi. Myślałem ze uważasz ze lepiej by było jeżeli by nie było WOSP bo te pieniądze mogły by zostać spożytkowane przez inne organizacje które nie są tak nastawione na biznes jak Owsiak. Albo ze organizacja zbiorki więcej kosztuje niż się finalnie zbiera.

Jeżeli nie o to chodzi to o co Ci chodzi ? Bo z jednej strony piszesz ze wali Cie ile zarabia Owsiak a kilka postów wcześniej piszesz coś odwrotnego. Przy okazji insynuujesz ze to pralnia pieniędzy, ze to układ z PRL'u, ze jakoś politycznie umocowany etc Naprawdę ciężko nadążyć o czym my dyskutujemy.

Wszystkie fundacje w PL działają na podstawie tej samej ustawy wiec chodzi o to ze generalnie jesteś przeciwko fundacja charytatywnym i nie pomagasz bo to twory PRLu ? Czy to się tylko odnosi do WOSP bo Ci Owsiak nie pasuje ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2018, 16:58
Krotko. Chodzi mi o to, zeby WOSP nie nazywac fundacja charytatywna badz filantropijna tylko biznesem Jurka Owsiaka
Filantropijnie badz charytatywnie to udziela sie dajmy na to Blaszczykowski, przeznaczajac jakas czesc swoich ciezko zarobionych pieniedzy na takie cele a nie zarabiajac na takiej dzialalnosci.
Przybyszewski
Senior Member

Stary 15.01.2018, 17:05
Krotko. Chodzi mi o to, zeby WOSP nie nazywac fundacja charytatywna badz filantropijna tylko biznesem Jurka Owsiaka
Filantropijnie badz charytatywnie to udziela sie dajmy na to Blaszczykowski, przeznaczajac jakas czesc swoich ciezko zarobionych pieniedzy na takie cele a nie zarabiajac na takiej dzialalnosci.
To już kwestia semantyki. Ale wtedy trzeba wszystkich jedna miara - Caritas, Ann Dymna, Szlachetna Paczka etc ...

Kolejna sprawa to Błaszczykowski przeznacza cześć swoich pieniędzy na pomoc tak samo jak robię to ja wrzucając do puszki WOSP czy płacąc na SiePomaga. Musi być jeszcze ktoś kto to zbierze i przyniesie do potrzebujących - chcesz to nazywać biznesem to dla mnie luz.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2018, 17:35
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
To już kwestia semantyki. Ale wtedy trzeba wszystkich jedna miara - Caritas, Ann Dymna, Szlachetna Paczka etc ...

Kolejna sprawa to Błaszczykowski przeznacza cześć swoich pieniędzy na pomoc tak samo jak robię to ja wrzucając do puszki WOSP czy płacąc na SiePomaga. Musi być jeszcze ktoś kto to zbierze i przyniesie do potrzebujących - chcesz to nazywać biznesem to dla mnie luz.
Brawo!!! O to mi wlasnie chodzi. To jest dla mnie dzialalnosc filantropijna, charytatywna, nie biznesowa.
Zeby to jeszcze Owsiak stal pod kosciolami z puszkami i zbieral a nie dzieciaki za darmo, nie mialbym nic przeciwko. Jesli jednak juz nawet zbiera, przynosi ale na tym zarabia to niech sie nazwie firma zbierajaca i przynoszaca a nie filantropijna fundacja Nie wiem czy to tylko kwestia semantyki, bardziej kwestia ustawodawstwa.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2018, 20:55
Matka Kurka ostry jak nigdy https://www.youtube.com/watch?v=fIdd8I8VGOc
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2018 o godz. 21:10.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.01.2018, 18:54
Jak tam Pisowcy , Kogut nie pojdzie do pierdla ?
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.01.2018, 19:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak tam Pisowcy , Kogut nie pojdzie do pierdla ?
Przecież to był wniosek o tymczasowe aresztowanie.
To czy senator Kogut zostanie skazany będzie zależało od wyroku sądowego.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.01.2018, 22:25
PiS obsadził wojsko kierownictwem z Rosji.

Od dawna mówiłem że Rosja rękami PiS rozgrywa UE, ale przyznać muszę że rozmach z jakim to robi zdumiewa. Rozwalić sztab wojskowy kraju ościennego i wstawić tam swoich ludzi - majstersztyk.

https://opinie.wp.pl/tomasz-piatek-k...2793703495809a

Teraz to PiS może sobie zaorać jeszcze raz MON i uzdrawiać słowami jak tylko chce. Długo na tym polu nic sensownego nie wyrośnie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
AYALA
Senior Member

Stary 24.01.2018, 22:36
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
PiS obsadził wojsko kierownictwem z Rosji.

Od dawna mówiłem że Rosja rękami PiS rozgrywa UE, ale przyznać muszę że rozmach z jakim to robi zdumiewa. Rozwalić sztab wojskowy kraju ościennego i wstawić tam swoich ludzi - majstersztyk.

https://opinie.wp.pl/tomasz-piatek-k...2793703495809a

Teraz to PiS może sobie zaorać jeszcze raz MON i uzdrawiać słowami jak tylko chce. Długo na tym polu nic sensownego nie wyrośnie.
http://www.pomponik.pl/plotki/news-t...l-,nId,1854567
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.01.2018, 10:14
PiS to w ogóle jest pro rosyjski pełną gębą.

Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo w sprawie katastrofy w Smoleńsku, ściąga amerykańskie wojsko i zawiera umowy na zakup amerykańskiego sprzętu, odsuwa od żłoba oficerów-absolwentów GRU itp itd

Jak żyć, jak żyć.

Z drugiej strony rozpieprza gospodarkę - WIG najwyższy w historii, Frank praktycznie w cenie sprzed 5 lat, bezrobocie najniższe od 25 lat.

Jak żyć, jak żyć.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.01.2018, 19:13
Kurde czemu ja nie poszedlem w polityke, tak latwo tam jest awansowac, mozesz zostac rzecznikiem prasowym a za chwile awansowac na wicemarszalka sejmu
Lukasz
Senior Member

Stary 26.01.2018, 01:53
Kocur napisał(a):Wyświetl post
PiS to w ogóle jest pro rosyjski pełną gębą.

Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo w sprawie katastrofy w Smoleńsku, ściąga amerykańskie wojsko i zawiera umowy na zakup amerykańskiego sprzętu, odsuwa od żłoba oficerów-absolwentów GRU itp itd

Jak żyć, jak żyć.
Jeszcze raz powiem - Pis nie jest prosowiecki, to jest partia której działania są zgodne z polityką Putina. Sprawa smoleńska to doskonale narzędzie do orania jedności społeczeństwa polskiego, tak jak i polityka PiS jest doskonałym narzędziem do rozbijania UE. Nie trzeba być za Rosją by Ruskim pomagać w realizacji ich własnych planów, wystarczy być przeciw wszystkiemu co antyrosyjskie czyli z naszej perspektywy przeciw wszystkiemu co europejskie.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony rozpieprza gospodarkę - WIG najwyższy w historii, Frank praktycznie w cenie sprzed 5 lat, bezrobocie najniższe od 25 lat.

Jak żyć, jak żyć.
No wlasnie to jest jak sukces z WiG. Historyczny wzrost, zrównaliśmy się z rekordem z 2007. Oba rekordy za PiS czyli obecny wynik jak z czasów gdy minimalna płaca była poniżej tysiąca złotych brutto, frank stał po 2.25 a na giełdzie zadebiutowało 67 nowych spółek. Dla porównania 2017 - frank jest po 3.54, minimalna płaca to 2100zł i jakoś w tym roku więcej spółek wyszło z giełdy niż na nią weszło. Polskie firmy się tam nie pchają ale indeks rośnie bo rosną wszystkie indeksy wokoło (poza Rosją czy Turcją). Ale to wystarcza dobrej zmianie by sukces sobie ulepić i przypisać.

Pomijam też fakt że WiG liczony jest z dywidendami a pozostałe indeksy takie jak WiG20 czy WiG80 bez. Biorąc to pod uwagę do poziomu z 2007 niektóre indeksy dzieli jeszcze 1/3 długości.

P.S.
Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo z kim? Przeciez ma w rękach prokuraturę, sądy, wiekszość w parlamencie, telewizję, 'wojsko' glos prezydenta czy komisję do ustalenia przyczyn wypadku bardzo sowicie wynagradzaną. Z kim ta walka o rzetelne śledztwo skoro wszystko maja w swoich rękach i mogą przyklepać każdą tezę jaką chcą.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2018, 08:08
Czyli wychodzi na to, ze lepiej jak frank stoi wysoko, WIG nie idzie do gory, wszystko w Polsce bedzie wyprzedane "antyrosyjskim" Niemcom, ktore za plecami ubijaja deale z Putinem. Logiczne
Niektorzy w tej calej nienawisci do PISu to woleliby zeby zlotowka byla najslabsza waluta, bezrobocie wzroslo do 50 procent, WIG zeby upadl, tylko zeby moc dojebac PISowi. Nic takiego sie nie dzieje, dzieje sie wrecz odwrotnie, to znowu wyjasnienia typu, a bo wszedzie rosnie, a bo to kiedys juz tak bylo wiec to zaden sukces, a bo to, a bo sramto. Wy jestescie chorymi ludzmi. Was trzeba zamykac. Dziwie sie temu antydemokratycznemu, antypolskiemu, antyobywatelskiemu, prorosyjskiemu PISowi, ze tego nie robi
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 26.01.2018 o godz. 08:15.
Lukasz
Senior Member

Stary 26.01.2018, 09:00
Serio uważasz że jak mam akcje CCC czy PKO a nie mam Play to dlatego że wierzę w siłę dwóch pierwszych firm a nie wierze w potencjał ostatniej? Przecież zmiana kursów to w większości spekulacja kapitału i to przeważnie zagranicznego. Ktoś ciągnie kurs to się podpinasz, ktoś wyrzuca akcje, grzecznie czekasz na promocję. A jak ktoś na prawdę 'gruby' wyjdzie z kapitałem to będzie problem. Myślisz że wtedy jakis polityk weźmie spadek na barki?

Źle mi się wydaje że koniunkturę światową i jej lokalne skutki (giełda nr 33 pod względem kapitalizacji na świecie) chce się przypisać partii w (niestety ale) ościankowym kraju pogrążonej w kryzysie UE?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2018, 09:20
Ok proste pytanie w takim razie. Wolisz zeby WIG prosperowal dobrze i szedl w gore, czy zeby prosperowal zle i spadal?
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.01.2018, 09:46
Jeszcze raz powiem - Pis nie jest prosowiecki, to jest partia której działania są zgodne z polityką Putina. Sprawa smoleńska to doskonale narzędzie do orania jedności społeczeństwa polskiego, tak jak i polityka PiS jest doskonałym narzędziem do rozbijania UE. Nie trzeba być za Rosją by Ruskim pomagać w realizacji ich własnych planów, wystarczy być przeciw wszystkiemu co antyrosyjskie czyli z naszej perspektywy przeciw wszystkiemu co europejskie.
Jeżeli polityka PIS jest zgodna z polityką Putina, to polityka PO i Nowoczesnej jest zgodna z polityką Merkelowej (Niemiec) czy innych lewaków z UE... nie wiem co lepsze...

Trzeba prowadzić własną, suwerenną politykę i według mnie PIS lepiej wypada w tej kwestii w porównaniu z rządem koalicji PO-PSL.

Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo z kim? Przeciez ma w rękach prokuraturę, sądy, wiekszość w parlamencie, telewizję, 'wojsko' glos prezydenta czy komisję do ustalenia przyczyn wypadku bardzo sowicie wynagradzaną. Z kim ta walka o rzetelne śledztwo skoro wszystko maja w swoich rękach i mogą przyklepać każdą tezę jaką chcą.
Ciekawe co mają zrobić jak Tusk oddał śledztwo Rosjanom- na jakiej podstawie to zrobił?

Bez słowa sprzeciwu zgodziliśmy się na prowadzenie śledztwa według konwencji chicagowskiej dotyczącej międzynarodowego lotnictwa cywilnego i jej Załącznika 13. W praktyce oznaczało to przekazanie śledztwa Rosji. W rezultacie nadal nie mamy wraku tupolewa, czarnych skrzynek ani pewności, że przekazano nam komplet zdjęć i protokołów z oględzin miejsca tragedii.

Dlaczego o każdą swoją rzecz musimy prosić się Rosjan i czekać na odpowiedź aż łaskawie udzielą nam zgody, przecież to jest nasza własność?
Podziękuj Tuskowi...
Ostatnio edytowane przez heoij : 26.01.2018 o godz. 09:58.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 26.01.2018, 09:53
Do tej pseudozgodności PiSu z Rosją można jeszcze dopisać forsowanie koncepcji dostaw gazu z Norweskiego Szelfu Kontynentalnego czy koncepcję międzymorza.

http://biznesalert.pl/jakobik-koryta...weski-analiza/

Traktowanie wypocin Piątką, który jest etatową gębą Lisowego Newsweeka poważnie, nie ma sensu w moim mniemaniu. Tym bardziej, że jakoś na wynikami śledztwa Sumlińskiego też się nikt specjalnie nie pochylił do tej pory... a w czym on jest niby gorszy od Piątka w swojej pracy?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Lukasz
Senior Member

Stary 26.01.2018, 09:54
Mam akcje spółek z WiG czy nie? 'Ludzie' z PiS maja jakieś lub chcą mieć?

Bo jak nie mam lub chce dokupić, wole by spadł - kupie taniej. Jak mam i chce sprzedać - oczywiscie chce widzieć wzrost.

Odp: Prywatnie wole by spadł, ogólnie w długiej perspektywie wzrost.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2018, 10:06
Czyli tak czy siak wychodzi, ze w dluzszej perspektywie lepszy jest wzrost bo nawet jak kupisz taniej akcje przy spadkach, to nie po to zeby stracic wiecej, tylko zeby zarobic w przyszlosci. Dlatego wlasnie nie rozumiem Twojego rozumowania. Jest wzrost WIG? Jest. Jeden .... jaka partia jest przy wladzy ale jako, ze akurat trafilo na PIS, to od razu retoryka w stylu: PIS zawlaszcza sobie sukces WIG. Spolki skarbu panstwa notuja rekordowe zyski, PIS zawlaszcza sobie sukces spolek, bezrobocie spada, PIS zawlaszcza sobie sukces w postaci spadku bezrobocia. Wszystko co dobre nie moze byc zwiazane z rzadzaca partia no bo jak, z PISem?
Kocur
semper fi

Stary 29.01.2018, 07:35
Ambasador Izraela powiedziała, że nowelizacja budzi w Izraelu "dużo, dużo emocji" i "odrzuca ją rząd Izraela". "
Mamy nadzieję, że możemy znaleźć wspólną drogę, żeby zrobić jakąś zmianę w tej nowelizacji.

Dlatego, że Izrael też rozumie kto budował Auschwitz i inne obozy i wszyscy wiedzą, że to nie byli Polacy. U nas to (nowelizację - red.) traktuje się jak niemożliwość powiedzenia prawdy o zagładzie, wszyscy są oburzeni" - mówiła.

Czy ktoś jest to w stanie logicznie wytłumaczyć czemu Izrael, który sam ma urząd do ścigania za kłamstwa o Holokauście teraz się rzuca ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2018, 07:45
No jak to nie wiesz? Zydzi domagaja sie grubej kasiory w formie odszkodowan za stracony majatek w czasie 2WS Stad ta nagonka, "polskie obozy" i cala ta zjebana retoryka.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 29.01.2018, 08:38
To chyba jedyna sprawa, w której chyba wszyscy w Polsce mają to samo zdanie, niezależnie od poglądów...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.01.2018, 08:45
https://twitter.com/KurierP/status/957499207841189888

Skandal, nazwano żyda żydem!

wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2018, 08:54
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
To chyba jedyna sprawa, w której chyba wszyscy w Polsce mają to samo zdanie, niezależnie od poglądów...
Zdziwilbys sie, oj zdziwil.
AYALA
Senior Member

Stary 29.01.2018, 10:34
Warto przypomnieć, że na 200 miliardów złotych są wyceniane roszczenia majątkowe Jidiszowców wobec Polski.Uregulowanie tej kwoty pewnie na jakiś czas odłoży obwinianie Polaków o holokaust
Kocur
semper fi

Stary 29.01.2018, 10:40
Ach Ci niecni i podstępni Polacy ...

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.01.2018, 10:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Warto przypomnieć, że na 200 miliardów złotych są wyceniane roszczenia majątkowe Jidiszowców wobec Polski.Uregulowanie tej kwoty pewnie na jakiś czas odłoży obwinianie Polaków o holokaust
Grecy żądali ponad 279 mld euro reparacji wojennych od Niemiec - biorąc pod uwagę wielkość kraju, wielkość strat materialnych oraz ludzkich Polska powinna się domagać jakichś 1,5 bln euro reparacji.
Skoro Żydzi domagają się od Polski 50 mld Eurasiów to zaproponować im deal ---> 5 % do 10 % całości reparacji wojennych od NIemiec dla Polski dostaną Żydzi stronami umowy zrobic zarówno państwo Izrael jak i wszystkie istniejące międzynarodowe organizacje Żydowskie, a ugoda wyczerpuje wszelkie roszczenia finansowe wszelkich Żydów w stosunku do Polski za II wojnę aż do sądu ostatecznego...
Wówczas sprawa reparacji wojennych dla Polski nabrałaby słusznego rozpędu na arenie międzynarodowej. Pomijam kwestię, że Niemcy reparacje wojenne za I wojnę światową spłaciły kilka lat temu !!!
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów