The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
teo
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2017, 19:21
Kemot.
Ja nie wiem kiedy Wisla dostanie kase za Brleka. Wiem, ze platnosci sa rozlozone na raty tylko ze raty nie trafiaja w terminie i to chyba najdelikatniej ujete.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 18.12.2017, 19:31
Jak dla mnie to Carlitoś odejdzie w tym okienku transferowym.Nawet na nowych zasadach to Wisła nie jest w stanie zaproponować mu bardzo godziwych zarobków w porównaniu do tego co może jeszcze zarobić.Kopał się po tych 3 ligach hiszpańskich i teraz chłopak pewnie chce dorobić na przyszłość.Najmłodszy już też nie jest ,wiec to może być ostatnia chwila na sensowne pieniądze.

Jeśli chodzi o dotychczasowe transfery to mam nadzieje,że uda się skrócić kontrakt Ze Manuala ,bo tylko obciąża budżet.Przychodził z porządnego klubu a kompletny niewypał tak samo jak Haliliović,któremu do Brleka dużo brakuje.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.12.2017, 19:55
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Carlitoś odejdzie w tym okienku transferowym.Nawet na nowych zasadach to Wisła nie jest w stanie zaproponować mu bardzo godziwych zarobków w porównaniu do tego co może jeszcze zarobić.Kopał się po tych 3 ligach hiszpańskich i teraz chłopak pewnie chce dorobić na przyszłość.Najmłodszy już też nie jest ,wiec to może być ostatnia chwila na sensowne pieniądze.

Jeśli chodzi o dotychczasowe transfery to mam nadzieje,że uda się skrócić kontrakt Ze Manuala ,bo tylko obciąża budżet.Przychodził z porządnego klubu a kompletny niewypał tak samo jak Haliliović,któremu do Brleka dużo brakuje.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=33388

Carlitos już dwa razy wyjechał z Hiszpanii z mizernym skutkiem. W Krakowie zaskoczyło i gra rewelacyjnie. To czy się dorobi na przyszłość czy nie to trochę inny problem. Ma 27 lat więc może być różnie. W każdym razie najważniejsze, by ew. transfer był poza Polskę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.12.2017, 20:46
Nie ma co się tym sugerować, bo Carlitos był kilka lat młodszy, mniej doświadczony, był po prostu gorszym piłkarzem. Na tej samej zasadzie w Hiszpanii mogli mu odradzać wyjazdu do Polski.

Teraz na pewno skorzysta z okazji, jeśli będzie dla klubu dobra oferta. Widać po nim, że jest gotowy do odważnych decyzji.

Zawsze gdyby mu nie poszło 'za granicą' to mógłby do nas wrócić
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.12.2017, 23:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się tym sugerować, bo Carlitos był kilka lat młodszy, mniej doświadczony, był po prostu gorszym piłkarzem. Na tej samej zasadzie w Hiszpanii mogli mu odradzać wyjazdu do Polski.

Teraz na pewno skorzysta z okazji, jeśli będzie dla klubu dobra oferta. Widać po nim, że jest gotowy do odważnych decyzji.

Zawsze gdyby mu nie poszło 'za granicą' to mógłby do nas wrócić
Raczej mi chodzi by nie wzmacniał naszych rywali w Polsce. Oraz o to, że ponoć były zapytania ale to nie znaczy, że będzie coś co zadowoli Wisłę i Carlitosa. I w takim przypadku nie koniecznie musi odejść w zimie.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 18.12.2017, 23:14
Kazda oferta zadowolilaby Carlitosa
On u nas zarabia tak smieszne pieniadze biorac pod uwage jego bilans, ze to jest cud ze takie cos ma miejsce
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.12.2017, 23:18
Nikt mu nie kazal grać wczesniej tylko w 3 lidze. A i zapewne zarabiał tam jeszcze gorzej.

Poza tym może miec ekstra płacone za wejsciowki, gole, asysty. Nie znamy szczegółów jego kontraktu.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 18.12.2017, 23:22
Karherop.
Pewnie, ze tak. Ale wiesz jak to jest? Jak zarabiasz 10 k miesiecznie a masz perpsektywe na 100 k to nie chcialbys 100 k ?
Kwoty z dupy wziete ;-)
Logiczne jest, ze kazdy chce wykorzystywac okazje, ktore ma, a obecnie Carlitos ma zyciowa szanse na kontrakt zycia
Teraz powstaje pytanie. Czy Junco zdola go przekonac, ze lepiej zostac u nas, dostac bardzo solidna podwyzke i grac w pierwszym skladzie, zaufac Carillo, ze beda puchary i poprzez puchary znowu dostac podwyzke?
Czy jednak nie zdola go do tego przekonac i Carlitos uzna, ze to jest jego 5 minut, ktore trzeba wykorzystac i wziac najlepsza oferte dla konta bankowego bez patrzenia na to czy bedzie grac czy nie.

Zobaczymy
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.12.2017, 23:23
teo napisał(a):Wyświetl post
Kazda oferta zadowolilaby Carlitosa
On u nas zarabia tak smieszne pieniadze biorac pod uwage jego bilans, ze to jest cud ze takie cos ma miejsce
Nie żaden cud, tylko może mieć swój sezon. Jeżeli zaryzykujemy i puścimy go dopiero latem istnieje szansa, ze do 15 zdobytych bramek dorzuci kolejne 7 czy nawet 10. Wówczas patrząc na wiek [27 lat] całkiem możliwe, ze udałoby się wycisnąć nawet 4 mln euro. Według mnie jest to gra warta świeczki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.12.2017, 23:28
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Nie żaden cud, tylko może mieć swój sezon. Jeżeli zaryzykujemy i puścimy go dopiero latem istnieje szansa, ze do 15 zdobytych bramek dorzuci kolejne 7 czy nawet 10. Wówczas patrząc na wiek [27 lat] całkiem możliwe, ze udałoby się wycisnąć nawet 4 mln euro. Według mnie jest to gra warta świeczki.
Albo złamie nogę i nie pogra nic w rundzie rewanżowej. Gra warta świeczki jest dla klubów które mogą a nie muszą sprzedawać. My jeszcze nie spłaciliśmy długów. 2 mln euro minimum wzwyż i wg mnie nie ma co ryzykować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 18.12.2017, 23:31
Podzielam zdanie Ogryzka, z tym, ze nie wiem czy 2 mln czy inna kwota. Na pewno taka, ktora zapewni nam splacenie wiekszosci dlugow wymagalnych, z ktorymi jest problem, czy tez pozwoli rozlozyc platnosci na dluzsze raty (splacajac czesc teraz).

Gdyby Wisla miala 2 miliony dlugu mozna by powiedziec - za chuja nie sprzedamy. Niech gra. Ale to pewnie jest 2 z 1 z przodu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2017, 01:18
teo napisał(a):Wyświetl post
Podzielam zdanie Ogryzka, z tym, ze nie wiem czy 2 mln czy inna kwota. Na pewno taka, ktora zapewni nam splacenie wiekszosci dlugow wymagalnych, z ktorymi jest problem, czy tez pozwoli rozlozyc platnosci na dluzsze raty (splacajac czesc teraz).

Gdyby Wisla miala 2 miliony dlugu mozna by powiedziec - za chuja nie sprzedamy. Niech gra. Ale to pewnie jest 2 z 1 z przodu.
Ty jesteś bardziej insajderem niż ja ale po pierwsze musi być oferta. Janekx twierdzi, że na razie były w granicach 1,5M.
Po drugie jak zarząd chce mieć ambitne plany to powinien podjąć ryzyko, że Carlitos pogra do lata. I jeszcze popatrz na wywiad z nowym trenerem. Sprzedaż Carlitosa będzie pierwszym zatargiem z zarządem.

SE napisał(a):
Super Express: - Czym przekonała pana Wisła?
Joan Carrillo: - Po odejściu z Hajduka Split zamierzałem odpocząć od piłki, ale dla Wisły zmieniłem plany. Z trzech powodów: po pierwsze, Wisła ma ambitne plany i fajnie będzie pomóc klubowi wrócić na stare, dobre tory. Po drugie – kibice. To wielka siła klubu, fan Wisły czuje dumę, że jest z nią związany, a to dla mnie ważne. Po trzecie: bardzo wysoki poziom zaufania jakim mnie obdarzono, wielka chęć działaczy, abym to właśnie ja przejął klub.

(...)
- A co będzie jeśli Wisła straci zimą Carlitosa? Bo jest takie ryzyko...
- Ostateczna decyzja należy do klubu, ale gdyby zapytano mnie o zdanie, byłbym bardzo przeciwny jego odejściu. To byłaby potężna strata, bo to jeden z piłkarzy, którzy robią w Wiśle różnicę. Dlatego powtarzam: nie, nie, nie odejściu Carlitosa, ale podkreślam raz jeszcze: jeśli klub mimo wszystko zdecyduje się na ten krok, to będę musiał to zaakceptować.

http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/eks...y_1032792.html
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.12.2017 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 19.12.2017, 10:13
Nie sadze, ze to bedzie zatarg.
Oczywiste jest, ze kazdy trener chcialby miec tak grajacego zawodnika w druzynie. Wokol niego mozna budowac ofensywne. Ale Carillo jak podjal sie projektu Wisla Krakow to zostal poinformowany o ograniczeniach i ryzykach z tym zwiazanych. Takze to, ze jak przyjdzie oferta +3 mln to nikt sie nie bedzie pytal trenera tylko bedzie transfer. Roznie moze byc przy nizszych kwotach no i samo nastawienie Carlitosa bedzie istotne.
Obstawiam, ze trener ma miec pomysl na Wisle bez Carlitosa a jesli zostanie to bedzie to wartosc dodana, choc tutaj spekuluje ;-)
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.12.2017, 11:01
Pozostaje mieć nadzieję, że Junco jest zabezpieczony na wypadek sprzedaży Carlitosa i ma listę 2-3 następców, którzy wiadomo, że nie będą dużo kosztować i mają ograniczone wymagania finansowe.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.12.2017, 11:11
jak tak patrze na wynik wczorajszego meczu żydowni , to sie zastanawiam czy wogle jest sens inwestowania w jakichkolwiek graczy, lepiej puszczać totolotka chyba...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.12.2017, 11:27
Wicie rozumicie, nie wiem czy pamiętacie, ale swego czasu furorę w polskiej ekstraklasie robili bracia Paixao. Wydawało im się zresztą, że skoro tu wykręcają jakieś wspaniałe liczby, to i do reprezentacji powinni trafić, i do lepszego zachodniego klubu to już musowo.
Dzisiaj grają w Lechii Gdańsk, a nie licząc krótkiego epizodu jednego z nich w niezwykle prestiżowej lidze czeskiej, nikt poważny ich w międzyczasie nie chciał...

Jeśli będzie satysfakcjonujący kupiec, Carlitosa trzeba sprzedać, bo po pierwsze klub potrzebuje pieniędzy, po drugie nie wiadomo czy druga taka okazja będzie, po trzecie z niewolnika nie ma pracownika. Carillo wygląda na ogarniętego człowieka, więc to zrozumie.

Co do naszego zadłużenia, to - o ile prawdą jest, że pieniądze za Brleka gdzieś utknęły - zapewne pozostaje na poziomie zbliżonym do tego, które było, bo w poprzednim sezonie z trudem domykaliśmy budżet bieżący. Spokojnie jakieś +/-11 mln zł, o ile nie urosło. Samym dobrym miejscem w lidze i kasą z pucharów tej dziury raczej w najbliższym czasie tego nie uzupełnimy, sprzedaż Carlitosa za rozsądną cenę natomiast pozwoliłaby zredukować jakąś połowę tego zadłużenia.

Najrozsądniejszym rozwiązaniem na teraz byłoby wynegocjowanie z Carlitosem nowego kontraktu, z w miarę (jak na nasze możliwości) dużą podwyżką dla niego i klauzulą odstępnego na poziomie rozsądnych oczekiwań transferowych. Chłop będzie miał pewność, że jeżeli przyjdzie oferta życia, to nikt go na siłę nie będzie trzymał. Ale jak nikt się nie zgłosi, to my z tym Carlitosem zostaniemy i tę pensję będziemy musieli udźwignąć. Natomiast za frytki, zatrzymany na siłę może "stracić motywację" do sensownej gry. Jednostronne przedłużenie kontraktu jest ostatecznością, której zapewne każdy chciałby uniknąć.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2017, 11:47
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wicie rozumicie, nie wiem czy pamiętacie, ale swego czasu furorę w polskiej ekstraklasie robili bracia Paixao. Wydawało im się zresztą, że skoro tu wykręcają jakieś wspaniałe liczby, to i do reprezentacji powinni trafić, i do lepszego zachodniego klubu to już musowo.
Dzisiaj grają w Lechii Gdańsk, a nie licząc krótkiego epizodu jednego z nich w niezwykle prestiżowej lidze czeskiej, nikt poważny ich w międzyczasie nie chciał...

Jeśli będzie satysfakcjonujący kupiec, Carlitosa trzeba sprzedać, bo po pierwsze klub potrzebuje pieniędzy, po drugie nie wiadomo czy druga taka okazja będzie, po trzecie z niewolnika nie ma pracownika. Carillo wygląda na ogarniętego człowieka, więc to zrozumie.

Co do naszego zadłużenia, to - o ile prawdą jest, że pieniądze za Brleka gdzieś utknęły - zapewne pozostaje na poziomie zbliżonym do tego, które było, bo w poprzednim sezonie z trudem domykaliśmy budżet bieżący. Spokojnie jakieś +/-11 mln zł, o ile nie urosło. Samym dobrym miejscem w lidze i kasą z pucharów tej dziury raczej w najbliższym czasie tego nie uzupełnimy, sprzedaż Carlitosa za rozsądną cenę natomiast pozwoliłaby zredukować jakąś połowę tego zadłużenia.

Najrozsądniejszym rozwiązaniem na teraz byłoby wynegocjowanie z Carlitosem nowego kontraktu, z w miarę (jak na nasze możliwości) dużą podwyżką dla niego i klauzulą odstępnego na poziomie rozsądnych oczekiwań transferowych. Chłop będzie miał pewność, że jeżeli przyjdzie oferta życia, to nikt go na siłę nie będzie trzymał. Ale jak nikt się nie zgłosi, to my z tym Carlitosem zostaniemy i tę pensję będziemy musieli udźwignąć. Natomiast za frytki, zatrzymany na siłę może "stracić motywację" do sensownej gry. Jednostronne przedłużenie kontraktu jest ostatecznością, której zapewne każdy chciałby uniknąć.
Zgadzam się z Tobą, jednak chyba pojawiła się jakiś czas temu informacja, że zalegamy jedynie za stadion + odsetki z tego tytułu. Raczej nie wyjdzie z tego te 11 mln., Pytanie, ile mamy bieżących zaległości i na ile informacja była wiarygodna, bo wychodziła chyba z Klubu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2017, 12:03
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jak tak patrze na wynik wczorajszego meczu żydowni , to sie zastanawiam czy wogle jest sens inwestowania w jakichkolwiek graczy, lepiej puszczać totolotka chyba...
Dawniej nazywało się to "niedziela cudów".
Ale być może problemem jest, że Górnik zlekceważył Craxę. A ci po laniu od nas dostali op...l i się spięli na ostatni mecz w roku. Przy nerwowym Filipiaku skład na pewno zostanie przewietrzony.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.12.2017, 12:09
Cytat:
Grisza1
Nie było Carlitosa, była Wisła, jest Carlitos, jest Wisła, nie będzie Carlitosa, będzie Wisła. Ok, koleś gra przyjemnie dla oka, strzela bramki, no ale sorry, bogiem nie jest. Grał w Rosji, grał na Cyprze, grał w niższych ligach Hiszpanii, świata nie zawojował. Cały czas tylko się słyszy, ile to Carlitos dał Wiśle i ile Wisła mu zawdzięcza. Zawdzięcza mu 15 bramek plus kilka asyst. Część z nich przełożyło się na punkty, część nic nie dało. Tyle samo, co Carlitosowi, Wisła zawdzięcza w tym sezonie walecznemu Bashy, wkładającemu głowę pod nogi przeciwników Arkowi Głowackiemu, zapieprzającemu od pola karnego do pola karnego Maćkowi Sadlokowi. Tyle samo, albo jeszcze więcej ci zawodnicy zawdzięczają Wiśle. Gdyby nie Wisła, to Carlitos dalej biegałby sobie w rezerwach jednego czy drugiego klubu w Hiszpanii. Szanujmy się. Zaproponować sprawiedliwe wynagrodzenie, godziwe warunki pracy i pozostawić decyzję zawodnikowi.
większego steku głupot od dawna nie czytałem

Bogiem nie jest? a kim jest w obecnej sytuacji Wisły? ZDOBYŁ 15 BRAMEK NA 30 WSZYSTKICH I DORZUCIŁ 4 ASYSTY, pewnie Brożek by strzelał albo Boguski? pokazali w ostatnim meczu ile są warci w obecnej formie- NIC NIE SĄ WARCI, TO OCIĘŻALI STATYŚCI, KTÓRYM JUŻ SIĘ NIE CHCE BIEGAĆ, a co Cię obchodzi Rosja, Cypr, Hiszpania, liczy się tu i teraz, koleś jest mega kozakiem jak na tą ligę, a Ty próbujesz się do niego dowalać jakimiś argumentami z dupy, bo gdzieś mu tam nie wyszło, hipokryzja i propaganda

tak się składa, że Arkowi Głowackiemu mimo wielkiego szacunku do niego Wisła nie zawdzięcza w tym sezonie nic, może co najwyżej kilka strat i nie zdążeń za przeciwnikiem, takie są fakty, trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nie pokonanym, przykre ale prawdziwe
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.12.2017, 12:11
Cytat:
pojawiła się jakiś czas temu informacja, że zalegamy jedynie za stadion + odsetki z tego tytułu. Raczej nie wyjdzie z tego te 11 mln., Pytanie, ile mamy bieżących zaległości i na ile informacja była wiarygodna, bo wychodziła chyba z Klubu.
Obawiam się, że ta informacja była kolejną wypowiedzią w mowie prawniczej. To znaczy, że prawdopodobnie reszta zobowiązań ma uzgodnione z wierzycielami wydłużone harmonogramy spłat.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.12.2017, 12:19
Z tego co czytałem, to prezes Sarapata powiedziała, że najpoważniejsze zobowiązanie jakie ciąży na klubie to kwota do zapłaty za wynajem stadionu za lata poprzednie, która według różnych źródeł wynosi od 5 do 5,5 mln PLN.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.12.2017, 15:15
Boguski jest w top 3 biegających w tej drużynie. Zresztą i Paweł pod tym względem jakoś szczególnie nie odstaje np. od Lopeza.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.12.2017, 15:26
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
większego steku głupot od dawna nie czytałem

Bogiem nie jest? a kim jest w obecnej sytuacji Wisły? ZDOBYŁ 15 BRAMEK NA 30 WSZYSTKICH I DORZUCIŁ 4 ASYSTY, pewnie Brożek by strzelał albo Boguski? pokazali w ostatnim meczu ile są warci w obecnej formie- NIC NIE SĄ WARCI, TO OCIĘŻALI STATYŚCI, KTÓRYM JUŻ SIĘ NIE CHCE BIEGAĆ, a co Cię obchodzi Rosja, Cypr, Hiszpania, liczy się tu i teraz, koleś jest mega kozakiem jak na tą ligę, a Ty próbujesz się do niego dowalać jakimiś argumentami z dupy, bo gdzieś mu tam nie wyszło, hipokryzja i propaganda

tak się składa, że Arkowi Głowackiemu mimo wielkiego szacunku do niego Wisła nie zawdzięcza w tym sezonie nic, może co najwyżej kilka strat i nie zdążeń za przeciwnikiem, takie są fakty, trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nie pokonanym, przykre ale prawdziwe
LOL
Jestem w szoku, widuje się (raczej czyta) kibiców TeleFoniki na tym forum, ale kibica konkretnego piłkarza widze pierwszy raz. Pogratulować i tyle.....

Jak na razie Carlitos ma za sobą świetną rundę w Wiśle Kraków, i co do joty zgadzam się z wypowiedzią Griszy1..... nie gdzieś tam mu nie wyszło, tylko wszędzie mu nie wyszło - a wyszło dopiero w Wiśle i wcale nie jest powiedziane, że dalej będzie mu "wychodzić granie" gdziekolwiek ....

Było sporo grajków, którzy zostawali albo gwiazdami jednej rundy bądź sezonu albo wychodziło im tylko w jednym klubie.....

Klub jeżeli znajdzie nabywcę, który solidnie zapłaci za Carlitosa pewnie nie będzie się zastanawiał..... Tym bardziej, że Carlos ma 27 lat, więc raczej perspektywicznym graczem nie jest....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.12.2017, 15:28
Biegają, biegają i nic z tego nie wynika........do maratonu ich.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 19.12.2017, 15:54
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie Carlitos ma za sobą świetną rundę w Wiśle Kraków, i co do joty zgadzam się z wypowiedzią Griszy1..... nie gdzieś tam mu nie wyszło, tylko wszędzie mu nie wyszło - a wyszło dopiero w Wiśle i wcale nie jest powiedziane, że dalej będzie mu "wychodzić granie" gdziekolwiek ....

Było sporo grajków, którzy zostawali albo gwiazdami jednej rundy bądź sezonu albo wychodziło im tylko w jednym klubie.....
Dokładnie. Takich zawodników w naszej mizernej lidze było sporo. Patrz przykład jak Melikson zagrał fatalną rundę przed odejściem z klubu gdy w poprzednim oknie padło hasło "Celtic daje 4 mln Euro" To samo Demjan z Podbeskidzia, Akohoshi z Pogoni, rakels z sąsiadki czy Tuszyński z Jagiellonii. Każdy rozegrał minimum 2/3 rundy, był wyróżniającą się postacią w swoich ekipach, potem transfer i powrót z podkulonym ogonem do ekstraklapy... A czasami to nawet i przerwa zimowa wystarczała żeby takim "gwiazdom" czaszki zamroziło i na wiosnę grali totalną pytę.

morganfield napisał(a):Wyświetl post
Boguski jest w top 3 biegających w tej drużynie. Zresztą i Paweł pod tym względem jakoś szczególnie nie odstaje np. od Lopeza.
Porównywanie Brożka, który drepta w okolicach koła tylko gestykulując rękami i robiąc 2/3 sprinty przez 90' do piłki, do Carlitosa, który jest widoczny na tym boisku i na środku i na bokach jest totalnie bez sensu...

Krótka piłka, jeżeli Carlitos chce zostać bo rzeczywiście dobrze się czuje w Wiśle, w Krakowie i jest zadowolony to zarząd powinien usiąść z nim do rozmów i przedłużyć kontrakt do tego 2020 chociażby żeby w lecie ewentualnie sprzedać go za godziwe pieniądze, a nie napalać się na 3mln a potem okaże się, że puścimy go chinolom za 1,5mln. Jeżeli gość chce odejść, to spróbować wynegocjować takie rozwiązanie żeby nie wj**ać się w totalnie niepotrzebną wojnę w sądzie jak z: Jovaniciem, Jovanoviciem i innymi wirtuozami futbolu...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.12.2017, 16:10
Ja powiem krotko. Jak ktos polozy 2.5 mln euro za Carlitosa. Pocalowac raczke poklepac sie po plecach poplakac sobie powspominac stare czasy adieu i brac nastepnego. Takich jak Carlitos jest w 3 ligach na pęczki nie tylko w Hiszpanii. A taki Carrillo napewno kilku takich zna.

Jesli srednio raz na pol roku odchodzilby pillarz od nas za 2 mln. Euro to jest polowa naszego budżetu panowie. Trzeba o tym pomyslec.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.12.2017, 16:15
Z drugiej strony nie zawsze się tak trafi. To by było za proste i połowa klubów świata by sobie tak funkcjonowała i bogato żyła , a druga połowa by od nich kupowała, bo przecież sami są za głupi by wypatrzeć perełke w 3 lidze.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2017, 16:19
Są bliski przykład Angulo z Górnika
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 19.12.2017, 16:30
Jak zwykle ścierały się ścierają i będą się ścierać 2 opinie sprzedać teraz czy dopiero za kilka miesięcy a może nawet kilkanaście. Nie ma dobrego wyjscia. Zawsze dobry zawodnik był jest i będzie w cenie.Wydaje mi się że najlepszy moment na sprzedaż jest tylko wtedy jeśli ktoś wyłoży taką kasę za jaką my chcemy sprzedać a to że chcemy to chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę. Wisła dostając kasę jakiej oczekuje za Carlitosa powinna go puścić. Nie wiemy jakiej kasy oczekuje zarząd ale jeśli to prawda że odrzucił ofertę na 1.5 banki ojro to znaczy że za 2 banki to w ostateczności by go puścili.Wiadomo że kasa dla nas jest teraz najważniejsza zwłaszcza że makarony ociągają się że spłata za Brleka.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.12.2017, 17:11
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiemy jakiej kasy oczekuje zarząd ale jeśli to prawda że odrzucił ofertę na 1.5 banki ojro to znaczy że za 2 banki to w ostateczności by go puścili..
Czy jeśli odrzucisz ofertę na 150 złotych za Twój dom, to znaczy że za 200 w ostateczności go sprzedasz?
Dedukcja mocno znikąd.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów