|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W tamtym roku, korzystając z kilku translatorów, przetłumaczyłem dosyć długi tekst (120.000 znaków) ze szwedzkiego (którgo nie znam) na Polski. Niedawno dostałem przekład na angielski, wydany oficjalnie na zachodzie i różnice są minimalne. Więc to nie problem. Wystarczy dobry translator.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.12.2017 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co do wywiadu Pani Prezes - dla mnie ten obecny Zarząd jest profesjonalny, ale nie doświadczeniem i umiejętnościami, a podejściem do wykonywanej pracy. Ci ludzie mnóstwo nadrabiają ciężką pracą. Dlatego zaskoczył mnie ten wywiad. Czy to przez pośpiech (derby) czy zbyt daleko idącą autoryzację (na sto procent to było kreślone, P. Prezes narzuca tam dwie narracje nt. Ramireza), wyszło chaotycznie. Wywiad był potrzebny, ale może po tych ostatnich dwóch meczach, taki bardziej przygotowany i dłuższy - nt. przeszłości i przyszłości.
Natomiast wywiad Ramireza potwierdza plotki o tym, że jest to jednak człowiek trudny do współpracy i uparty w swoich niezrozumiałych decyzjach. Niezależnie od tego, co powiedziała w wywiadzie Sarapata (a wcale aż tak go nie oczerniła), jak na półamatorskiego trenera z hiszpańskiej prowincji, mógłby wobec klubu, który dał mu szansę życia zachować nieco więcej lojalności. Bardzo nieeleganckie i nieprofesjonalne zachowanie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę i jestem szczęśliwy, że Zarząd poszedł za moimi wskazówkami.
Jestem gotów rozważyć każdą ofertę Towarzystwa Sportowego Wisła w sprawie doradztwa bez wynagrodzenia. |
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Ramirez to słaby trener ale ma dobrą gadkę, bajerant, mówi to co dziennikarze/kibice chcą słyszeć. Gdyby nie to, że Carlitos wypalił od samego początku to dawno by go w Wiśle nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wywiad Pani Prezes niefortunny - podane w nim okoliczności i tak pozostają bez znaczenia. W takiej sytuacji powinny być ogólniki, nic więcej - coś w stylu wywiadu Damiana Dukata w Radiu Kraków.
Natomiast wywiad Kiko też jajcarski i mocno przekoloryzowany. Generalnie wszystko tłumaczy brakiem kasy - owszem to jest problem ale w sobie nie widzi nic złego. Żadnej refleksji. Ok - trener musi mieć też szczęście ale gdyby nie bramki Carlitosa to mielibyśmy z 8-10 punktów mniej i chyba do tej ósemki by mu brakowało? jeżeli Włosi faktycznie nie zapłacili za Petara to finansowo leżymy i kwiczymy...Mam nadzieję, że klub podejmuje wszystkie możliwe działania w tym zakresie, bo to jest dla nas kwestia być albo nie być. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To nie ma takiej opcji, że teraz ściągamy Brleka z powrotem, bo transakcja nie doszła do skutku, a potem ewentualnie sprzedajemy go kolejnemu chętnemu i domagamy się odszkodowania?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|