The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2018, 13:12
Może to zabrzmieć dość mocno, ale Sobol ma pewną posadę asystenta tutaj. Odchodząc z Wisły i podejmując się roli pierwszego trenera w II lidze, po serii złych wyników prawdopodobnie zostałby zwolniony. Pierwsza samodzielna praca, złe wyniki i spada jego szansa na angaż w innych klubach. Tak więc, woli zostać w Wiśle widząc poparcie zarządu i to iż w końcu zostanie pierwszym trenerem. Dodatkowo z karuzeli trenerów ekstraklasy trudno wypaść i nawet zwolnienie z Wisły, daje pewne miejsce w klubach typu Sandecja/Termalica, nie mówiąc o I lidze. Żeby nie było szanuję Sobolewskiego, jednak niektórzy trenerzy prezentują wcześniej opisane podejście.
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 01.06.2018, 14:36
Zacznijmy od tego, że Sobol nawet nie ma licencji UEFA Pro, a z tego co wiem UEFA A więc nie może nawet prowadzić zespołu w 1 lidze, nie wspominając o ekstraklasie. Jeśli się myle to niech ktoś poprawi.

https://prnt.sc/jpiyqm

Chyba, że istnieją jakieś specjalne wyjątki, nie wiem nie orientuje się. Tak że panowie z czym do czego?
Powód: nie wiem jak wkleic screen :P
Ostatnio edytowane przez bob85 : 01.06.2018 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.06.2018, 14:39
Akurat Jop robi dobrą robotę i tego jestem pewien (mam osobę która jest bardzo blisko naszej CLJ).
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.06.2018, 14:42
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Akurat Jop robi dobrą robotę i tego jestem pewien (mam osobę która jest bardzo blisko naszej CLJ).
Ja bym się co więcej nie zdziwił jeśli Jop osiagnie największą "karierę" trenerska spośród naszych byłych piłkarzy (liczac tych z ery Cupiala).
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.06.2018, 14:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się co więcej nie zdziwił jeśli Jop osiagnie największą "karierę" trenerska spośród naszych byłych piłkarzy (liczac tych z ery Cupiala).
Według mnie początek z młodymi chłopakami to najlepszy sposób na karierę dla początkującego trenera.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.06.2018, 14:54
Choc jeden w koncu zrozumial. Gile z nosa i do ksiazek gimbusy!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.06.2018, 15:01
To Ty chcesz rozmawiać, czy się upokarzać, pogięło Cię?

Sprawdź sobie zawodniczą karierę Sobola to będziesz wiedział z kim miał okazję współpracować (dziwne, że będąc kibicem Wisły ktoś Ci musi te nazwiska przypominać).

Różne są zadania asystentów, a jakie one są zależy od pierwszego trenera. Idźmy jednak Twoim tropem - jeden wykonywał ćwiczenia, inny pilnował ich poprawnego wykonania. Rzeczywiście, asystent nauczył się dzięki temu dużo więcej

No cóż, jeśli Ty domyślasz się co Sobol prezentuje po tych ledwie kilku meczach, w których prowadził zespół, to naprawdę gratuluję Żałośni trenerzy - przykre, że tak oceniasz też Carillo. Z takim Pochettino współpracował Carillo, gdy ten obejmował zdaje się pierwszy zespół samodzielnie. Idąc Twoim tokiem myślenia - cóż on się mógł od niego nauczyć? Z tym wiekiem już nie przesadzaj... zresztą, zobaczymy jak poczytasz swoje posty za 15 lat
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 01.06.2018, 15:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To Ty chcesz rozmawiać, czy się upokarzać, pogięło Cię?

Sprawdź sobie zawodniczą karierę Sobola to będziesz wiedział z kim miał okazję współpracować (dziwne, że będąc kibicem Wisły ktoś Ci musi te nazwiska przypominać).

Różne są zadania asystentów, a jakie one są zależy od pierwszego trenera. Idźmy jednak Twoim tropem - jeden wykonywał ćwiczenia, inny pilnował ich poprawnego wykonania. Rzeczywiście, asystent nauczył się dzięki temu dużo więcej

No cóż, jeśli Ty domyślasz się co Sobol prezentuje po tych ledwie kilku meczach, w których prowadził zespół, to naprawdę gratuluję Żałośni trenerzy - przykre, że tak oceniasz też Carillo. Z takim Pochettino współpracował Carillo, gdy ten obejmował zdaje się pierwszy zespół samodzielnie. Idąc Twoim tokiem myślenia - cóż on się mógł od niego nauczyć? Z tym wiekiem już nie przesadzaj... zresztą, zobaczymy jak poczytasz swoje posty za 15 lat
Pewnie, że dużo więcej. Widzi z perspektywy jak wygląda ćwiczenie prawidłowo wykonane.

Carrillo jest żałosnym trenerem w porównaniu do tych, których wspominałem we wcześniejszym poście. Absolutnie nie ta liga.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2018, 15:09
Czyli Sobolewski nie wie, jak wygląda prawidłowo wykonane ćwiczenie wykonując je. Cholera, świat trenerki nie dla mnie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 01.06.2018, 15:39
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli Sobolewski nie wie, jak wygląda prawidłowo wykonane ćwiczenie wykonując je. Cholera, świat trenerki nie dla mnie.
Wie jak je wykonać, nie wie jak wygląda z perspektywy.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.06.2018, 16:05
Cytat:
Więcej wyniósł Sobol, mający okazję podpatrywać i uczestniczyć w treningach, niż Carillo podczas pracy asystenta.
Sorry, ale to jedna z najbardziej kuriozalnych rzeczy jakie tutaj przeczytałem. Sobol więcej pod kątem umiejętności trenerskich nauczył się grając w piłkę niż Carrillo będący asystentem Pochettino i Sousy. Na serio - nie róbmy sobie jaj.

Cytat:
Asystent to w założeniach najbliższy współpracownik trenera. To z nim rozmawia o planowanej taktyce, szczegółach treningów itp, itd. Porównywanie doświadczenia jako piłkarz i jako asystent w kontekście prowadzenia własnego zespołu na serio nie jest zbyt poważne.
A co do bycia asystentem u Pochettino. Dwa lata pracy przy trenerze w Primera Division to jednaj jest coś. Potem jeszcze u Sousy też trochę poasystował.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2018, 16:38
I kolejny raz tłumaczyć, że moja "pokręcona logika" nic takiego nie twierdzi Na przyszłość - czytaj całą dyskusję

Martinus napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale to jedna z najbardziej kuriozalnych rzeczy jakie tutaj przeczytałem. Sobol więcej pod kątem umiejętności trenerskich nauczył się grając w piłkę niż Carrillo będący asystentem Pochettino i Sousy. Na serio - nie róbmy sobie jaj.

Asystent to w założeniach najbliższy współpracownik trenera. To z nim rozmawia o planowanej taktyce, szczegółach treningów itp, itd. Porównywanie doświadczenia jako piłkarz i jako asystent w kontekście prowadzenia własnego zespołu na serio nie jest zbyt poważne.
A co do bycia asystentem u Pochettino. Dwa lata pracy przy trenerze w Primera Division to jednaj jest coś. Potem jeszcze u Sousy też trochę poasystował.
Szanuję Twoje zdanie, sam mam nieco inne - przede wszystkim uważam, że strasznie przeceniacie "asystenturę" Asystował u Pochettino, który właśnie zaczynał swoją pierwszą pracę... W zespole, w którym spędził większość kariery piłkarskiej. Możesz powiedzieć jakie klubu prowadził przedtem, u kogo asystował? Gdzie zbierał szlify? Nie przypomina Ci czegoś jego sytuacja? Dostał do samodzielnego prowadzenia klub w PD...

Niech będzie, że niepoważne jest takie porównanie - rozumiem, że z piłkarzami trenerzy nie rozmawiają o planowanej taktyce, nie prowadzą odpraw, są odcięci od takich nauk tajemnych?

Ja kończę temat, rozmowa nie poszła w stronę, w którą chciałem by poszła.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.06.2018 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.06.2018, 00:52
Kazdy by się wkvrwił jesli na klubowym filmiku było by więcej ujęć asystenta.

Gosc ewidentnie ma nie równo pod kopułą albo takie szlify wykreował u Pochettino.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.06.2018 o godz. 01:04.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.06.2018, 02:09
Posłuchajcie słowa starego wiślaka. Idziemy złą drogą. Mam wielki szacunek do zarządu za wyciągnięcie nas z dramatycznej sytuacji, ale ten Carillo to jest makabryczna pomyłka.

To jest naprawdę dobry trener, ale nie na nasze warunki, on oczekuje czegoś zupełnie innego, czegoś, czego na dzień dzisiejszy nie dostanie.

Zostańmy przy Sobolu, z ligi nie spadniemy, a może będzie kolejne 6 miejsce. Może 4, może 8, ale taniej i bez rewolucji.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.06.2018, 13:14
Delgado napisał(a):Wyświetl post

Zostańmy przy Sobolu, z ligi nie spadniemy, a może będzie kolejne 6 miejsce. Może 4, może 8, ale taniej i bez rewolucji.
Ciekawe kiedy do wszystkich dotrze że Sobol nie może być pierwszym trenerem na stałe, gdyż nie ma licencji UEFA pro I nawet się nie zapowiada by w najbliższym czasie ja zdobył...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.06.2018, 13:22
Wystarczy, ze Kaziu Kmiecik ma
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.06.2018, 13:34
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy, ze Kaziu Kmiecik ma
Kaziu zaraz odejdzie na emeryturę. Po za tym nie wiem czy taka farsa nie skończyła by się zaraz sankcjami że strony PZPN. W Gorniku swego czasu próbowali taki wałek zrobić.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2018, 22:00
I na następcę Carillo wersja oszczędnościowa - powrót Kiko. By się chłopak zdziwił. Ciekawe jakby się potem współpraca układała, ale jemu akurat Sobol i Głowa nie przeszkadzali a z Carlitosem pewnie miał lepszy kontakt, więc może by ten przedłużył gdyby dostał dostał od nas klauzulę wykupu na 2,5 mln euro np.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.06.2018, 13:26
Swoją drogą Sobol mógłby się postarać zrobić licencje.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.06.2018, 14:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą Sobol mógłby się postarać zrobić licencje.
Może ktoś zdradzić co z tą licencją Sobola? Czy potrzeba paru lat żeby ją dostać? Czy Sobolowi się do niej niezbyt spieszy?Czy Go oblewają?
No i najważniejsze - czy ma predyspozycje żeby być dobrym trenerem w przyszłości czy to tylko nasze pobożne życzenia i sentymenty.
A w ogóle to niech Zarząd ugasi jak najszybciej tą sytuację i zacznie kompletować kadrę bo treningi ruszają już za 9 dni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.06.2018, 15:32
arti napisał(a):Wyświetl post
A w ogóle to niech Zarząd ugasi jak najszybciej tą sytuację i zacznie kompletować kadrę bo treningi ruszają już za 9 dni.
A to trzeba gasić jakiś pożar? Problem jest tylko w kwesti środka pomocy (brakuje 2 graczy), jednego stopera, oraz kogoś za Carlitosa- reszta przecież nie wygląda źle! A transfery na pewno będą.

Bramkarze: (3) : Buchalik, Lis, Chorążka + Może Cuesta
Obrońcy (9): Wasyl, Arsenić, Velez, Bartkowski, Bartosz, Pietrzak, Grabowski, Sadlok, Palcic
Pomocnicy: (8): Halilović, Imaz, Boguski, Basha, Wojtkowski, Kostal, Małecki, Suljić,
Napastnicy(4): Carlitos, Ondrasek, Kolar, Balaniuk

Razem 24 zawodników z kontraktami.
Juniorów nie doliczam. Tak samo jak nie liczę Żemło, Słomki, Drazgi choć pewnie któryś z nich wróci do nas.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2018, 15:06
Przecież Sobolewski pokonuje kolejne szczeble wspinaczki po licencję, o czym Wy piszecie? "Mógłby się postarać" Przecież to trwa do jasnej cholery...

https://www.laczynaspilka.pl/trenerz...a-pro-2018-191

Swoją drogą - to będzie pro trener, jak tę licencję zdobędzie, tacy znakomici wykładowcy
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.06.2018, 16:00
Buchalik jako pierwszy bramkarz wygląda źle: on jest w porządku, ale jako zmiennik.
Środek obrony wygląda niepewnie: Velez częste kontuzje, Wasilewski to raczej rezerwowy i popełnia sporo błędów, a dodatkowo gra nad wyraz agresywnie (tutaj świetnie pasuje Arsenić, ale on znowu traci sporo walorów, które pokazuje na boku obrony i tam jest po prostu lepszy).
Atak wygląda bardzo źle: wymienieni napastnicy w liczbie 3-ech (Carlitosa nie liczę) zdobyli w sumie okrągłe zero bramek. Żaden z nich nie pokazał dotychczas nic, co zwiastowałoby jakąś eksplozję talentu w najbliższym czasie.

Zgadzam się natomiast ogólnie co do liczby piłkarzy i pozycji, które obsadzić wciąż potrzebujemy. Z tym jednym zastrzeżeniem, że mając na uwadze "bramkostrzelność" naszych obecnych napastników, za Carlitosa nie potrzebujemy byle kogo, tylko porządnego, zweryfikowanego snajpera. Bez zdobywania goli nie mamy co liczyć na pozytywny wynik na koniec sezonu. A trzymanie Carlitosa do końca kontraktu nie ma większego sensu, bo trzeba na chłopaku sensownie zarobić i to chyba wszyscy rozumiemy.
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.06.2018 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 03.06.2018, 15:18
Bo kibice zapominają ze my mamy długi. I zamiast narzekać w necie kupili by karnet czy bilet i klub szybciej wyjdzie na prostą
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.06.2018, 13:19
Jeżeli to prawda, że Głowa otrzymał propozycję dołączenia do sztabu I drużyny to znaczy, że zarząd idzie na wojenkę z Carillo.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.06.2018, 13:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda, że Głowa otrzymał propozycję dołączenia do sztabu I drużyny to znaczy, że zarząd idzie na wojenkę z Carillo.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

#kikowróć

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.06.2018, 13:21
Optymalnym rozwiązaniem byłoby utworzenie rezerw i tam włożenie dwójki naszych legend. Domyślam się jednak, że każdy ma swoje ambicje...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 07.06.2018, 13:33
z jednej strony mogli by w rezerwach ogarnać młodzież dla której sa autorytetem.
Ewentualnie centralna liga juniorów zamiast JOPA a jopa do młodszych drużyn
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.06.2018, 14:07
widać bystrzacy mają za dużo pieniędzy, chcą opłacać trzech trenerów
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.06.2018, 17:19
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
widać bystrzacy mają za dużo pieniędzy, chcą opłacać trzech trenerów
Trzech to teraz już opłacamy: Wdowczyk, Kiko, Carrillo. Ale teraz by się nic nie zmieniło bo to raczej Carrillo chce zrezygnować

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów